X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Ja też chciałam kupić ubranka rozmiar 50 w smyku bo mega promocja na pajace ale dziś mam mieć kasę na koncie a już są niedostępne :( i nie wiem skąd kupić by nie wydać dużo pieniędzy bo ubranek mam mnóstwo tylko ani jednego 50

Zostaje hm... bo ja się też będę zaopatrywać. Wybór jest spory- tylko brak promocji :(

• pilik Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka w Tesco są 44 i 50 często na wyprzedaży, a nawet bez są w cenach znośnych. Ja bym kupiła maks dwie-trzy sztuki. W razie czego eMek może zawsze dokupić, a może w większych się nie będzie topić ;)!

Malka jakbys poszła na IP to na tym etapie muszą zrobić ktg pod byle pretekstem (ból brzucha czy słabe czucie ruchów), jedyne ale, mogą Cię wtedy chcieć zostawić no ale możesz się nie zgodzić. A jak nie chcesz takiej opcji to zadzwoniła bym do jakiś przychodni w okolicy i spytałam czy jest opcja przyjść na ktg prywatnie, zwykle to koszt 40-50zl i w wieku miejscach jest taka opcja

ds022el.png

u4uGp2.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik to jak Ty kolację jesz o 18 to się nie dziw, że budzisz się głodna jak wilk.
    Wciągam kolację około 21 a jeszcze przed snem (koło 23) podjadam codziennie kilka paluszków. Inaczej nie zasnę bo tak mi burczy w brzuchu. A jednak przed samym snem nie chcę jeść kolacji nr 2 :)

Dziewczyny, które już rodziły - jakie ubranka brałyście do szpitala? Czy tylko śpiochy czy jakieś bodziaki?

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :*

Summer gratuluję <3 cuuudowna wiadomość :) czekamy na pilik i malkę :)

Ja wróciłam na razie do pracy, więc niestety nie mam czasu na forum :/ ale za to mam czas wkręcać sobie, że powinnam czuć ruchy... i że na pewno coś jest źle. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 10:41

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .... A kto to taki piękny?! <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4cf7e5bbfea4.jpg

Więc tak, generalnie wszystko dobrze! Wygląda na dziewuche, ale mam nie przesadzac póki co z różem :)
    CRL 5.7 cm, NT 0.8 mm, BPD 19. 7 mm
    Wielkosciowo idealnie 12+2!
    Ryzyka skorygowane:
    Trisomia 21 - 1:4306
    18 - 6148
    13 - 20000

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 11:01

Karma88, Phnappy, Bocianiątko, JustynaG, Bajkaaa, Luna1993, emi2016, Achia, Siwulec, Kaczorka, Yoselyn82, Lusesita, lamka, summer86, Lunaris, pilik, malka, KateHawke, blue00, Rucola, Tosia2323, Jeżowa, olik321, Flowwer, E_w_c_i_a, Madzik34, Lena21, Sarna84, -Mamunia-, Czrna 81 lubią tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Karma a co to jest ta panorama? Coś wstylu niffty?

Tak dokładnie, coś jak NIFTY. Tylko dokładniejsze z tego co zrozumiałam.

Luna serdecznie zapraszam. Co prawda nie sama Warszawa tylko jak na Gdańsk jakieś 50 km jesteśmy, ale bardzo będzie mi miło. Mam jednak nadzieję, że coś jednak będzie lepiej i trochę te nerwy zejdą u Was. :*

Minie jak to kto? Minionek <3 <3 <3 Wszystko ok rozumiem? :)

Mąż rano zrobił zakupy, ale wątróbki nie dostał, mięcha jako takiego nie mam ochoty jeść. Ale mam włoszczyznę i buraki, więc gotuję co? Rosół, a trochę odleję i zrobię barszczyku. Zupa popijana zupą. Kto ciężarnej zabroni? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 10:49

Luna1993, Jeżowa, Minie Black lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy, pierwsze ruchy których byłam pewna poczułam 19t6d. Wcześniej nie byłam pewna czy to jelita czy to rzeczywiście Mała.
    Nie martw się ;) Jeszcze trochę cierpliwości i z pewnością poczujesz swoje Maleństwa.

Minie Ale cudowne zdjęcie! Twoje dzieciątko jest bardzo fotogeniczne. Moja nie ma takiego ładnego zdjęcia bo zawsze chowa pyszczek.

Minie Black lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie jakie cudne zjęcie <3 rozumiemy że wszystko super ?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://mamaginekolog.pl/badania-prenatalne-w-i-trymestrze-usg-test-papp-a-nipt/

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie <3 <3 <3 <3 jest przesłodki ten Twój Minionek :) a może Minionka?? opowiadaj

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytowałam wam info pod zdjęciem <3

Achia, Bajkaaa lubią tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie super wiadomości. :)

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie - tak właśnie wygląda na dziewczynkę trochę :) super, że wszystko cacy! :)

A moja dziewczynka już na nogi wstaje :)
    Energii ma tyle, że nawet pół minuty na tyłku nie posiedzi, tylko się kręci.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Ja też chciałam kupić ubranka rozmiar 50 w smyku bo mega promocja na pajace ale dziś mam mieć kasę na koncie a już są niedostępne :( i nie wiem skąd kupić by nie wydać dużo pieniędzy bo ubranek mam mnóstwo tylko ani jednego 50

Bajka ja mam po malej ze Smyka na 50.
    3 pajace I 2x połspiochy. Do tego 4x body na 50 z hm. Pisz na priv jak byś była zainteresowana to się dogadamy ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 11:16

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzcie... to tak a propo historii u Summer. Leżałam w tym szpitalu 2x i pracuje tam moja ginka.

http://www.nto.pl/wiadomosci/krapkowice/a/pijana-matka-urodzila-dziecko-w-szpitalu-w-krapkowicach-dziecko-mialo-promil-alkoholu,13286526/?utm_source=facebook&utm_medium=pijana_mama&utm_campaign=tatuaz-marynarze

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Patrzcie... to tak a propo historii u Summer. Leżałam w tym szpitalu 2x i pracuje tam moja ginka.

http://www.nto.pl/wiadomosci/krapkowice/a/pijana-matka-urodzila-dziecko-w-szpitalu-w-krapkowicach-dziecko-mialo-promil-alkoholu,13286526/?utm_source=facebook&utm_medium=pijana_mama&utm_campaign=tatuaz-marynarze

A wiecie jak wygląda dalej sytuacja takiej matki i dziecka? w sensie prawnym- czy dziecko zostanie jej wydane, czy najpierw jakiś wywiad itp?

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie <3 słodziutka Minionka :D i weź tu teraz nie przesadź z rózem! :D

Justynka ja zawsze polecam na początek pajace bo zakładanie body może stresować w pierwszych dniach życia. Pajace najszybciej się zakłada i zdejmuje chociaż wiem że nie każdemu odpowiadają gdy dziecko podkula nóżki. Bodziaki i półśpiochy też są ok.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wezwali prokuraturę to chyba jej dziecka nie wydadzą. A przewieźli go tutaj do mnie. Ona została tam. Więc tym bardziej chyba go nie dostanie.

• pilik Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ale do tej pory nie było z tym problemu :) dopiero od niedawna budzę się taka głodna. Normalnie śniadanie po 9 jadłam i było wszystko ok ;)
    Ja dzisiaj chyba zrobię kotlety z kalafiora i fryty, może z pieca co by zdrowiej było. I mizeria za mną chodzi, ale wiem że po niej zgaga murowana...
    Minie cudowna!! Ochh, moje ulubione zdjęcia są z tych tygodni <3
    Ania strasznie to smutne :((
    Achia nie pamietam kto, ale wiem że któraś pisała że taka matka ma dozór do 18 r.ż. dziecka

Aa co do ubranek - moja doula mi poleciła zabrać pajace lub body kopertowe ze spodenkami. Dziecka na początku mocno wrażliwe, może się bardzo denerwować na body i inne ciuszki przez głowę. Krzywda żadna się nie stanie, ale jednak po co sobie dodawać stresu. Ja właśnie żeby nie dokupować pajaców, bo jednak droższe a nie wiem jakiej wielkości mała się urodzi to dorwałam trochę body kopertowych małych i mam do tego półśpiochy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 11:35

ds022el.png

u4uGp2.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, na IP nie chce iść bo mój lekarz powiedział, że wtedy od razu zostawiają na patologii ciąży. Odpisał mi, że może być dopiero w piątek, ale ja się i tak umówiłam prywatnie w innej przychodni na dzisiaj. 70zl chcą za badanie, ale jakby było coś nie tak to jest konsultacja z lekarzem. Miałam tam robione prenatalne i połówkowe i było ok.

Minie śliczny maluch! Cieszę się, że wszytsko w porządku :)

Bajka w hm już się zaczęła wyprzedaż więc poluj, może uda się kupić jakieś tanie bodziaki.

pilik lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
‹‹ 985 986 987 988 989 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ