X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika to bardzo dobrze, ze lezenie tak dobrze wplywa. U Bajki mysle, ze to ma podobne znaczenie. A mowie Wam ze i z rozwarciem da się wyleżec do terminu, myślę że gdyby nie wywolywany poród to śmiało bym rodziła później. Mi ostatnio mała nie daje tak leżeć, więc się trochę martwię co wyjdzie z szyjka na usg w kolejnym tygodniu, ale się wdroży lezakowanie i będzie ok. I zazdroszczę że umiesz tak po prostu leżeć, ja jestem chora jak emek ma coś w domu zrobić za mnie bo on wszystko robi nie tak jak ja chce :D

Może być, że to zwiastuje chłopca, bo mi w tej ciąży wszystkie objawy i przepowiednie wrozyly chłopaka a mam na 100% dziewczynkę, bo łaskawie w szpitalu przed innym lekarzem nogi rozłożyła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 17:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    A to nie boli dzieciaczka? Próbowała któraś? Wolę nie eksperymentować na własnym, rozumiecie ;)
    Tego Ci nie powiem, mi mama całe życie opowiada jak to moj pępek groszówką wciskala - z perspektywy czasu powiem Ci, ze jest ładny, ale nie pamiętam czy bolało ;)

Achia, StaraczkaNika, Rucola lubią tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Nika to bardzo dobrze, ze lezenie tak dobrze wplywa. U Bajki mysle, ze to ma podobne znaczenie. A mowie Wam ze i z rozwarciem da się wyleżec do terminu, myślę że gdyby nie wywolywany poród to śmiało bym rodziła później. Mi ostatnio mała nie daje tak leżeć, więc się trochę martwię co wyjdzie z szyjka na usg w kolejnym tygodniu, ale się wdroży lezakowanie i będzie ok. I zazdroszczę że umiesz tak po prostu leżeć, ja jestem chora jak emek ma coś w domu zrobić za mnie bo on wszystko robi nie tak jak ja chce :D

Może być, że to zwiastuje chłopca, bo mi w tej ciąży wszystkie objawy i przepowiednie wrozyly chłopaka a mam na 100% dziewczynkę, bo łaskawie w szpitalu przed innym lekarzem nogi rozłożyła
    Mnie najbardziej zatrafia jak piszę mężowi listę zakupów a on połowy nie kupi, bo nie umie znaleźć w sklepie ( bo przeciez spytać kogoś z obslugi to się nie da!), a drugą połowę kupuje nie taką jak chciałam np kupił mi śmierane 300 ml zamiast 500 ml. A potem muszę klecić z tego nieszczęścia obiady i to jeszcze takie, przy których nie trzeba dużo stać przy garach.
    Staram się zawsze leżeć tam, gdzie mam najlepiej posprzątane - wtedy nie czuję potrzeby wstać i sprzątać. Dawkuję sobie porządki - 10 minut sprzątania i 2 odcinki serialu. I tak czasem mnie nosi

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 25 czerwca 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Tego Ci nie powiem, mi mama całe życie opowiada jak to moj pępek groszówką wciskala - z perspektywy czasu powiem Ci, ze jest ładny, ale nie pamiętam czy bolało ;)
    Heh, ale jakby Ci się jednak przypomniało, to daj znać ;)

Lusesita lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 25 czerwca 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mi każe pytki wąchać. Utapienie z tym kotem ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/07ccdf7191cd.jpg

P.s. dajciw znac, jak będziecie mieć dość kocuego spamu ;)

Luna1993, Lunaris, pilik, blue00, Bajkaaa, Bocianiątko, malka, KateHawke, JustynaG, Kaczorka, Sarna84, Lusesita, Czrna 81 lubią tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Aniu cóż ja mogę łączę się w bólu z tobą jeśli chodzi o polskie realia ale z kim nie rozmawiam to wszędzie jest podobnie... Więc ja siedzę na tyłku chociaż ja mogłam nie tyle tu na ujastek co do Bytomia jechać ale coś czuję że tam by było podobnie...
    Najważniejsze jest by nasze dzieci były bezpieczne nic więcej się nie liczy
    Bajka w Bytomiu jest podobnie jak u Was.. Z tym, że jak poprosiłam o wypis na środę to ordynator nie widział przeszkód, bo wie że na prenetalnych mi zależy. Usg prosiłam od soboty rana, a dopiero dziś mi zrobili.. Ciśnienie mialam w piątek, sobotę i niedzielę 90/50,a dziś już nie sprawdzali i nawet badań krwi dziś nie miałam... Już nie wspomnę o jedzeniu.. Na kolacje kromka chleba i pomidor, nic więcej, tu się zaglodzic można.. Jedyne co to pielęgniarki są wporządku... Jednym słowem NFZ. Mnie nic nie mówią, poprostu sama się dopytuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 17:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaaaa,ale masz pięknego sierściucha <3 ,spazmuj ile wlezie :)

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Żeby pępek był "w doleczku" trzeba po zagojeniu podobno go "wciskać" :)
    Moje wszystkie dzieci mają pępek w środku i nie trzeba było wciskać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest koci spam, to znów psi spam :)
    Bajla łapie kukurydzianą chrupke :p

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/47f95879ff63.jpg

Bajkaaa, Lunaris, StaraczkaNika, lamka, JustynaG, Rucola, Lusesita, Lena21, Czrna 81 lubią tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia no to tymbardziej cieszę się że jestem tu gdzie jestem bo w sumie poznałam fajne dziewczyny ale... Gdybym była w Bytomiu to bym mogła poznać czy ciebie czy Flowwer :) ale tak po dzisiejszym dniu stwierdzam że cieszmy się że żyjemy w takich czasach gdzie można reagować szybko a jakby nie było w końcu przyjdzie dzień narodzin i będziemy wychodzić do domu szczęśliwe :)
    Problemem jest trafić do szpitala na oddział typu onkologia gdzie nie wiadomo na jak długo i z jakim skutkiem dlatego głowe unosze do góry :) w końcu żadna krzywda mi się nie dzieje :)

pilik, Lusesita lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Nenusia no to tymbardziej cieszę się że jestem tu gdzie jestem bo w sumie poznałam fajne dziewczyny ale... Gdybym była w Bytomiu to bym mogła poznać czy ciebie czy Flowwer :) ale tak po dzisiejszym dniu stwierdzam że cieszmy się że żyjemy w takich czasach gdzie można reagować szybko a jakby nie było w końcu przyjdzie dzień narodzin i będziemy wychodzić do domu szczęśliwe :)
    Problemem jest trafić do szpitala na oddział typu onkologia gdzie nie wiadomo na jak długo i z jakim skutkiem dlatego głowe unosze do góry :) w końcu żadna krzywda mi się nie dzieje :)
    Ja leżę na takim oddziale tzw. Ginekologia zachowawcza czyli onkologia ja jedyna w ciąży, kilka babek chodzi w chustach na głowie, dużo tutaj jest co mają do usunięcia narządy rodne..

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga - a ta onko ginka u której byłaś wie że jesteś już po zabiegu?bo wybacz ale nie pamiętam czy ona tam jest w tym szpitalu

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Aga - a ta onko ginka u której byłaś wie że jesteś już po zabiegu?bo wybacz ale nie pamiętam czy ona tam jest w tym szpitalu
    Jest na urlopie :( mam wizytę na 5.07 umówiona do niej

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Jest na urlopie :( mam wizytę na 5.07 umówiona do niej
    W sumie to niedługo. W domu czas Ci szybko zleci :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    W sumie to niedługo. W domu czas Ci szybko zleci :)
    :) już marzę o kąpieli w własnej łazience.. Przez 2 doby leżałam i ani jedna pielęgniarka nawet mnie nie podmyła.. Pogadać z nimi można, nawet jak pytam o wyniki to mi mówią ale opieka przez 2 doby to tylko kroplowki co chwilę

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Ja leżę na takim oddziale tzw. Ginekologia zachowawcza czyli onkologia ja jedyna w ciąży, kilka babek chodzi w chustach na głowie, dużo tutaj jest co mają do usunięcia narządy rodne..
    Tak ja rozumiem że nie jesteś na patologii ale jak już dadzą Ci zielone światło do wyjścia to wierzę że przyszła byś do mnie na szybkie ploty :) bo ja i tam nie dałabym rady chodzić no ale już dupa zbita bo i tak jestem w Krakowie :)

Edit: współczuję, bo najgorzej być skazanym na czyjąś pomoc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 18:25

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Tak ja rozumiem że nie jesteś na patologii ale jak już dadzą Ci zielone światło do wyjścia to wierzę że przyszła byś do mnie na szybkie ploty :) bo ja i tam nie dałabym rady chodzić no ale już dupa zbita bo i tak jestem w Krakowie :)
    Kochana ja już spaceruje :) wyszłam dziś na świeże powietrze, także napewno bym przyszła :)

Bajkaaa, Rucola lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś kojarzę, że na studiach mi mówili, że pępek zależy od genów, ale nie mogę obecnie znaleźć żadnego badania na ten temat. :-P

Masakra, polozylam się na chwilę i minęły 2h... Ale przynajmniej głowa mi przeszła.

Aga nie możesz poprosić o pomoc w myciu? Przecież tę ranę też chyba trzeba jakoś ogarnąć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Coś kojarzę, że na studiach mi mówili, że pępek zależy od genów, ale nie mogę obecnie znaleźć żadnego badania na ten temat. :-P

Masakra, polozylam się na chwilę i minęły 2h... Ale przynajmniej głowa mi przeszła.

Aga nie możesz poprosić o pomoc w myciu? Przecież tę ranę też chyba trzeba jakoś ogarnąć.
    Dziś już byla moja siostra i mi pomogła, chodziło mi 2 pierwsze doby, ale co nie zmienia faktu, że ubikacja i prysznice są tutaj bardzo nieprzyjemne

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A lekarz mówił co dalej? Czy tego 5.07 się czegos dowiesz?

‹‹ 990 991 992 993 994 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ