X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Aga jak się kręci w głowie to nie ma co ryzykować. Rzeczywiście najlepiej iść z kimś bliskim, albo może jakbyś poprosiła pielęgniarkę to by Ci pomogła. A nie ma opcji żeby sobie usiąść pod prysznicem? Czasem mają takie krzesełka.
    Malka ale nie usiade, bo wyglądają bleee... Przeżyje jeszcze. Siostra mi dziś pomogła, jutro na wieczór jak będzie lepiej to spróbuję jakoś sama, do środy i własnej łazienki już blisko. Mam jeszcze w razie czego chusteczki nawilżane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 19:58

pilik, Rucola lubią tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka tylko 25min? To tu maszyny są na 40 min ustawione, ale skoro czulas skurcz to bądźmy dobrej myśli że poród tuż tuż :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • malka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga jak takie bleeee to też bym nie usiadła ;)

Bajka, tylko 25min. Na piątek jestem umówiona w mojej przychodni to mam nadzieję, że więcej się dowiem. Ale najbardziej mam nadzieję, że już nie będę musiała tam iść ;)

Bajkaaa, Aga9090 lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka to tego ci życzę by okazało się że w piątek już czekasz na wypis :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia podziwiam. To na pewno boli a trzeba dla dzidzi zaciskać zęby i przeżyć. Na prawdę pełen podziw.

A ja miałam taki wciśnięty bardziej pępuszek :D a teraz mi tak ślicznie zaczyna iść do przodu :)

Byłam dzisiaj na pierwszych zajęciach że SR i powiem wam że bardzo fajnie. Nawet eMek był zadowolony a u niego to ciężko o aprobatę ;)

malka, Lunaris, pilik lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeeeść Dzieewczynyy :) Czy ja tu mogę przysiąść? :)

pilik, KateHawke, Aga9090, Jeżowa, Bajkaaa, Minie Black, malka, blue00, Lunaris, Flowwer, Rucola lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama szaleje z ciuszkami dla wnuczki. Właśnie dostałam rozpiskę co I ile upolowala na dzień dzisiejszy :
    Na 50-56 (0-2 miesięcy) masz tylko 2 sztuki body z krótkim rękawem, rozpinane na długości
    Na 62-68 (3-6 miesięcy) masz
    8 sztuk body z długim rękawem, z czego 2 sztuki rozpinane na długości
    2 sztuki body z krótkim rękawem
    2 sztuki spodenek
    74-80 (6-12 miesięcy)
    2 sztuki body z krótkim rękawem rozpinane
    2 sztuki z długim
    2 sztuki spodenek
    I jeszcze na 74 (6-9 miesięcy, taka numeracja) 2 sztuki body z krótkim rękawem i krótkimi nogaweczkami ( to już chyba nie nazywa sie body)
    A dodatkowo czapeczka bawełniana 0-2 miesiące i 6 par skarpeteczek 0-2 miesiące

pilik, Minie Black, KateHawke, JustynaG, Phnappy, Lunaris, Rucola lubią tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja zapraszamy! Po cichu gratuluje, rozgość się na kolejne długie miesiące <3
    Amal super że masz wsparcie w mamie! :)

Amal, Nadzieja22, Rucola lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko jak tak. Dalej pójdzie to wszyscy mnie we wszystkim wyręczą i mi nic nie zostanie do kupienia :) a to taka frajda :) jeszcze nie kupiłam żadnego ciuszka i jak tak dalej pójdzie to nie zdążę bo tyle już tego będzie :)

• pilik Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal nie martw się, jest duuuuzo do kupienia; na pewno i dla Ciebie sporo zostanie ;)

ds022el.png

u4uGp2.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł, Nadzieja :)

Amal, no to już sporo tego ;) Mała nie będzie gołym pampersem świecić ;)

Malka - mała daje Wam fory, na wypadek jakby jakieś obsuwy przy remoncie wyszły ;) Widać ma zamiar sprowadzać się na gotowe i posprzątane i czeka aż na pewno skończycie

Nadzieja22, Rucola, Czrna 81 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, jak to przy remoncie, termin zakończenia codziennie przesuwa się o jeden dzień dalej ;) Ja bym chciała, żeby zdecydowała się na wyjście zanim remont się skończy. Wtedy ominie mnie sprzątanie bo będę w szpitalu ;)

pilik, olik321, summer86, Lusesita lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki rozmiar zimowego kombinezonika kupujecie? Malutka ma termin na 9listopada, u mnie już wtedy zimno, nie mówiąc o reszcie zimy. I nie wiem czy 56 czy 62.62 na dłużej starczy ale jak urodzi się w przedziale 50-56,tp.czy w takim 62 się nie utopi?

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer wspominała, że Ania urodziła się z suchą skórą i brakowało jej czegoś do smarowania. Podpytałam więc o to na szkole rodzenia i położna powiedziała, że jeśli zajdzie potrzeba zawsze można użyć olejku ze słodkich migdałów, że nie trzeba kupować na zapas kremów.

Osobiście uwielbiam olejek ze słodkich migdałów (Polecam wmasowywać w płytkę paznokci - naprawdę świetnie mi wzmocnił paznokcie i co jakiś czas stosuję jako kuracja).

Dlatego już wiem jaki będzie mój pierwszy kosmetyk, którym będę się dzielić z córeczką :)

A tu artykuł na temat olejku: https://dziecisawazne.pl/olejek-migdalowy-niesamowite-wlasciwosci/

Amal , jeśli trafiłabyś na jakąś super okazję to chyba lepiej kombinezon 56. Ja mam jeden kombinezon kupiony przez mamą (prześliczny) ale na nim jest napisane, że rozmiar na 6-9m-cy więc obawiam się, że będzie na Małą za duży w okresie zimowym. No chyba, że zima przyjdzie na wiosnę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 21:19

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika - ja z Alusiowym pępkiem nic nie robiłam a jest wklęsły :) jak kikut odpadł to pępek się schował :)

Summer - pierwsza noc najgorsza ;) my naszą do dziś wspominamy :p
    Przygarnijcie Anulkę do siebie i nocki staną się przyjemniejsze :)

Moja Alunia urodziła się przez CC w 37+3tc i na szczęście żadnych problemów z oddychaniem u nas nie było :) pięknie krzyczała już od pierwszych sekund życia :)

Na promocji dziś kupiłam tylko kurteczkę młodej :) całe szczęście, że pojechałam do sklepu zmierzyć, bo gdybym wzięła 80 to bym grubo przesadziła :p 74 jest jeszcze z zapasem ;)

A i chyba w lipcu będziemy się na spacerówkę przesiadać. Póki co na oku mamy Espiro Sonic Air, bo zależy nam na pompowanych kołach.
    Ma któraś z Was jakieś doświadczenie w tym temacie?

malka lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal wrote:
    A jaki rozmiar zimowego kombinezonika kupujecie? Malutka ma termin na 9listopada, u mnie już wtedy zimno, nie mówiąc o reszcie zimy. I nie wiem czy 56 czy 62.62 na dłużej starczy ale jak urodzi się w przedziale 50-56,tp.czy w takim 62 się nie utopi?
    Też się nad tym zastanowiam.. ja mam termin na grudzień przed świętami... I nie wiem czy mieć i 56 i 62 najlepiej?

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal wrote:

Nie wiem jak u Ciebie jest zimno, ale ja urodziłam 16.10. (termin miałam na 3.11.) i na początek kupiłam taki niezbyt gruby pluszowy kombinezon w rozmiarze 56. Po 1-1.5m-ca Ala z niego wyrosła i wtedy już wzięłam kolejny (trochę grubszy) na 68. Przez jakiś czas był za duży, ale to tylko chwilowo.

Z tym, że ja do wózka miałam śpiworek ciepły i dlatego kombinezon miałam średniej grubości.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga - doczytałam, że jesteś po operacji - super dzielna babeczka z Ciebie :*
    Mam nadzieję, że wyniki badań wyjdą ok i już spokojnie będziesz mogła się cieszyć ciążą :)

Aga9090 lubi tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja witaj :) <3

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam 5 kombinezonow od znajomej w rozmiarze od 68 do 80 :) tylko ze wszystkie różowe :/
    A moje dziecię chce chyba wyjść dzisiaj pepkiem. Nie było dawno tak aktywne.
    Ta forma bezosobowa zaczyna mnie denerwować...

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
‹‹ 992 993 994 995 996 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ