X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia nic się nie stanie, to tsh nie jest jakieś złe, tylko trochę trzeba obniżyć.

Minnie fajny pajac :-) ja sobie dzisiaj zamawiam velvet i szyję Dominowi jakieś kocyki, rożek i śpiworek.

Btw. Czy kogoś dzisiaj też boli głowa? Bo kminię czy to przez pogodę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Achia nic się nie stanie, to tsh nie jest jakieś złe, tylko trochę trzeba obniżyć.

Minnie fajny pajac :-) ja sobie dzisiaj zamawiam velvet i szyję Dominowi jakieś kocyki, rożek i śpiworek.

Btw. Czy kogoś dzisiaj też boli głowa? Bo kminię czy to przez pogodę.
    Ja mam plan też odpalić maszynę, ale jesienią :) póki co zaraz jedziemy na wakacje a w sierpniu wzięłam sobie fuszke i będę pisać pracę mgr znajomemu :)
    Mnie dzisiaj głową nie boli, ale To może być z ulgi :))

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka mnie nie boli, a pogodę mamy tą samą. Ale jakbym była w 17 tygodniu ciąży to pewnie bym umierała.

a ja lecę dzisiaj do gina, bo w wymazie z szyjki też wyszedł grzybek (ale tylko on na szczęście) i nie wiem czy będziemy zmieniać leki czy nie, bo zrobiono mi też ten taki antybiogram i nie ma na liście tego leku, co biorę obecnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 14:59

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie głowa na szczęście nie boli- więc nie wiem czy to pogoda ;)
    Lamka pokaż, oczywiście za jakiś czas jak zrobisz, swoje dzieła :) szkoda że ja mam dwie lewe do szycia :p

• olik321 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka ja już po tabsie i kawie... przeszło po spacerze

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer jak będzie za gorąco na rożek możecie spowijać Anie w pieluchę lub kocyk ten z rozmiaru 120x120 :)

Lecę do przedszkola, resztę będę podczytywać wieczorem!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 15:15

summer86 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • pilik Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka a widziałaś cudowne gładkie minky we wzory? Kilka dni temu wprowadzili, ja jestem zakochana, aż żałuje że już sił do szycia brak. I czasu mam nadzieje też brak :p...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    A ja się właśnie wkurzyłam. Lekarz kazał mi się w tym tygodniu umówić na KTG, że niby położna jest dwa razy w tygodniu. Dzwonię a babka mi mówi, że położna będzie dopiero w piątek popołudniu. Jeszcze nie miałam robionego ani jednego ktg, to chyba za długo do piątku! Napisałam SMS do lakarza, bo nie wiem co mam robić :/

Podzwon po przychodniach, u nas robią ktg odpłatnie na własne życzenie i najtaniej u nas w mieście 10 zł także zachęcam a nie czekaj do piątku

malka lubi tę wiadomość

f2w3k0s3plke7odf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja rozumiem że Ci ciężko i sytuacja jest trudna, ale to nie będzie dobre jak urodzisz w 35 tygodniu. Wiadomo że lepiej teraz niż wcześniej, ale jeszcze mogą być problemy z oddychaniem, moja urodziła się w 36 i miała problemy z jedzebiem, zaostrzona zoltaczke i tydzień na lampach leżała. Im dłużej w brzuchu mamy tym lepiej

Minie super pajacyk, muszę sobie przejrzeć co fajnego mają w zarze i czy ceny nie z kosmosu ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik widziałam, tylko że czeka na mnie na razie bawełna w lamy i druga w jeże, więc do tego mi ni chu chu nie pasuje wzorzyste minky. :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna jak nie urodzę to pójdę do domu. Ale warunek jeden- musi być M.
    Tak jak mówiłam, mogę wrócić na następny dzień ale na porodówkę a nie na oddział.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To lepiej wrócić do domu niż urodzić za szybko skoro mały jeszcze siedzi. Ja bym nie prowokowala rozwarcia ale zrobisz jak uważasz. Naprawdę rozumiem, że Ci ciężko

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic specjalnie aż tak nie robię.
    Niby kazali leżeć tydzień temu a mimo wszystko musiałam wokół siebie robić.
    Nie ma opieki takiej żeby się leżało plackiem.
    Nawet głupie grzebanie w torbie wymagało kucania, schylania czy zginania się.
    Teraz dojdą jeszcze wizyty w wc gdzie też mi ciężko przejść korytarz.

Jak Bajka pisze że teoretycznie leży i tylko wc i prysznic, to ja więcej musiałam tutaj robić przez ten tydzień niż gdybym była w domu. Wtedy nic by mi nie pozwolili się ruszyć.

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu ja cie rozumiem całkowicie, ja też z torby nie raz wyciągnę coś ale staram się tego nie robić tylko trzymam ciuchy na łóżku a jak przyjeżdża ktoś do mnie to robi wymianę, jak mi coś spadnie to czekam na sprzątaczke bo ani ja ani koleżanka nie możemy takich ruchów robić, no i do wc mam dosłownie 4 kroki z łóżka a jedzenie przynoszą i odnoszą.

A dziewczyny mam ogromną prośbę nie piszcie takich złych rzeczy że dziecko urodzone w 34 może mieć problemy z tym czy z tamtym bo ja czekam aż wybije 34tc i będę czuc się bezpieczna a serce mam w gardle od 5 tygodni prawie więc nie straszcie mnie jeszcze bardziej że dzieci urodzone przed którymś tam tygodniem mogą mieć takie a nie inne komplikacje,
    Przepraszam jeśli wymagam za dużo ale poprostu się boję...

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka ja nie przyjmuję innej myśli niż taka że będzie wszystko ok. Po prostu nie myślę o żadnych złych konsekwencjach szybkiego porodu i niedopuszczam tego do głowy.
    Jesteśmy w szpitalu gdzie poniekąd radzą sobie z mniejszymi dziećmi i u nas nie będzie się nic złego działo!

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dla pocieszenia napiszę,ze ja urodziłam najmłodszą córcię równo w 36 tygodniu i mała miała się bardzo dobrze.Tylko chwilkę leżała pod lampami by się zagrzać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka - na pocieszenie napiszę znów o "moich" bliźniaczkach- urodzone w 33 tyg z wagą 1700g. jedna była taka waleczna że sama wyciągnełą rurkę i zaczęła oddychać samodzielnie- i to dosyć szybko zrobiła! urodziły się 3.08 a wyszły obie do domu 28.08! 2 tyg wcześniej niż im prognozowano. także nic się nie martw :) będzie dobrze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 16:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka wybacz, ale nie napisałam nic co jest nieprawdą. Sama wiesz że dziecku na tym etapie może nic nie być, a mogą być problemy. Skoro Ania pisze że chce zrobic coś żeby pojawiło się rozwarcie to chciałam jej uświadomić, co się może dziać. Rozumiem, że się boisz ale nie uważam żebym kogokolwiek straszyła pisząc to co napisałam. 35 tydzień to nadal wcześniak. Inną sytuacja jak Ty lezysz plackiem żeby tylko nic się nie działo, a co innego jak czytam '
    No kurdę ja zaczynam robić wszystko żeby się zrobiło to rozwarcie i do końca tygodnia było po wszystkim'. O tym, że wada serca u dziecka może zostać wykryta dopiero w późnej ciąży też w takim razie nie powinnam pisać bo to też straszenie :/ to tak jak ja bym zarzucala że straszycie skracaniem szyjki z dnia na dzień czy zła opieka w szpitalu

91Ewela09, pilik, Aga9090, Jeżowa, Lavendova, Rucola lubią tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Aniu ja cie rozumiem całkowicie, ja też z torby nie raz wyciągnę coś ale staram się tego nie robić tylko trzymam ciuchy na łóżku a jak przyjeżdża ktoś do mnie to robi wymianę, jak mi coś spadnie to czekam na sprzątaczke bo ani ja ani koleżanka nie możemy takich ruchów robić, no i do wc mam dosłownie 4 kroki z łóżka a jedzenie przynoszą i odnoszą.

A dziewczyny mam ogromną prośbę nie piszcie takich złych rzeczy że dziecko urodzone w 34 może mieć problemy z tym czy z tamtym bo ja czekam aż wybije 34tc i będę czuc się bezpieczna a serce mam w gardle od 5 tygodni prawie więc nie straszcie mnie jeszcze bardziej że dzieci urodzone przed którymś tam tygodniem mogą mieć takie a nie inne komplikacje,
    Przepraszam jeśli wymagam za dużo ale poprostu się boję...
    Ja znam 3 wcześniaki z 31-33 tyg. Wszyscy mamy się dobrze i żadnych problemów nie uświadczyliśmy poza tym że niektorzy sobie dlużej w ciepełku musieli poleżeć. Żadne nie miało problemów z płuckami. No jedyny problem, że tacy chudzi i czerwoni - niezbyt fotogeniczni ;P
    A i problemy robią matki jak się martwìą, np. moje dziecko ma juz 6 miesięcy, a jeszcze nie siedzi, olaboga. A już skorygować wiek o wczesniejszy poród i obliczyć że dziecko tak naprawdę jest o 2 miesiące młodsze to już nie dawały rady, ehh ;) Ale od czego jest ciocia Nika.

Wszystko zależy od konkretnego dziecka. Może Ci co się sami pchają na swiat są już zwyczajnie na to gotowi?
    Wiadomo, że byłoby lepiej, gdyby kazde dziecko wytrzymało conajmniej do 36 tyg. ale gdyby coś się zaczęło dziac wcześnjej i już nie dało się tego powstrzymać, to nie martwcie się na zapas. Trzeba wierzyć, że nasze dzieciaki odziedziczyły po nas, silnych babkach, pewną siłę i upór i że sobie poradzą.

Także trzymamy w brzuchach ile wlezie, a raczej zanim nie wylezie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 16:16

JustynaG, Czrna 81 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko pchające się na świat koło 30 tygodnia nie jest na to gotowe. Napisałam tylko że nie powinno się przyspieszać porodu na takim etapie. Przepraszam że wyraziłam swoje zdanie, więcej tego nie zrobię :/

A jak tak rzucamy przykładami to u nas w rodzinie dziecko urodzone w 35 tygodniu nie oddychalo samodzielnie. Z resztą nie bez powodu daje się sterydy na płuca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 16:15

‹‹ 988 989 990 991 992 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ