X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D
Odpowiedz

Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D

Oceń ten wątek:
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisku u mnie podobnie. Nawet dietetyczka mi powiedziała, że jeśli po tych 2 tyg na kontroli nie będzie efektów, przynajmniej w postaci spadku samej masy tłuszczowej to mnie skieruje na badania wlaśnie. A jeszce mnie kolega z pracy wkurwia bo oczywiście: jakbyś była na liściu sałaty to byś była chuda, jakoś w Auschwitz nie było grubych ludzi". Tekst, który mnie doprowadza do szewskiej pasji.
    Dlatego najchętniej pieprznęłabym to wszystko, wróciła na Majorkę, do pracy w ruchu a nie za biurkiem, do tamtejszego żarcia. To wtedy bym przynajmniej chuda była. Bez większego wysiłku i odmawiania sobie bo z racji upałów lody i zimne shandy pochłaniałyśmy hurtem a waga i tak spadała

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka30 wrote:
    Dziewczynki z tym konradem (Gaca) to też nie jest tak kolorowo jalk się wydaje. Jestem u niego od kilku ładnych lat w lublinie,a dopiero niedawno zaczęłam się ogarniać po tej całej diecie. Najprawdopodobniej załatwiłam sobie tym wszytkim tarczyce. Wszystko wyglada super z zewnatrz i w ciagu diety. Mi od poczatku mówili ze za zdrowe to nie jest,ale ja zaślepiona zgubieniem 30 kg w kilka miesiecy twierdzilam ze zazdroszczą a dopiero po roku od wyjscia z diety zaczynam czuć skutki.

No co do zdrowości tego to owszem, bym polemizowała, też widziałam właśnie takie opinie. Jak każde radykalne chudnięcie nie jest zdrowe. Efekt tak - wow, bo jak oglądam te zdjęcia to jestem zachwycona, tylko właśnie co potem :/

• Nymeria Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka wrote:
    Nymeria oszczędzaj się w ten upał...

Oszczędzam się, ale powiem Tobie Cebulka, że jak nic nie robię to gorzej się czuję bo taka rozleniwiona, a jak coś porobię to od razu inaczej w głowie. Dawkuję sobie robotę, a dziś jak zaczynałam to było pochmurno, potem słoneczko dopiero dopiekło :D

201511211678.png
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam się po wczorajszych przygodach. Byliśmy wczoraj na grillu. Pogoda super, ale gdzieś na horyzoncie zasnute niebo. Ja oczywiście przeżywałam (uwielbiam burzę, ale tylko gdy jestem w domu, w innym wypadku dość mocno się boję), ale mąż i przyjaciółka cały czas się śmiali, że panikuję. W pewnym momencie pojechałam autem po jeszcze jedną koleżankę (kawałek drogi, bo ok. 10km), a oni zostali. Wracamy już z tą koleżanką, jesteśmy z 15 min drogi od tego miejsca, gdzie grillowałyśmy, a tu nagle się błyska i gigantyczna ulewa. I telefon on mojego męża (który zupełnie nie panikuje w różnych sytuacjach), krzyczącego, gdzie jesteśmy, bo oni są w epicentrum burzy (w lesie, z dala od jakichkolwiek zabudowań). No więc w tej ulewie, w ciemności już, prułam przez pół miasta do nich. Cóż, trudno powiedzieć, żebym dostosowała prędkość do warunków. Mówię Wam stres ogromny - i ich, ale nas też, bo presja, żeby jak najszybciej dojechać. Na szczęście poza tym, że zmokli zupełnie - nic się nie stało. Ostatnio coś za dużo tego rodzaju przygód.

Uff, rozpisałam się:) A dziś ogarniam moje biurko. Sprzątam w nim od 3h i końca nie widać:P

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
  • Kena1983 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po 2 dniach błogiego lenistwa na prawdziwej wsi...
    i na dzień dobry mam zagadkę dla Waszych wyspecjalizowanych oczu ;)
    W którym dniu był szczyt LH 1,2,3, czy 4 :D
    <a href=http://zapodaj.net/76c3fb45f7524.jpg.html>DSC_0371.jpg</a>

• Kena1983 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w trakcie burzy z gradem grillowałam...tzn. kończyłam grillować w garażu...
    taki fajny deszczyk padał, że zapełnienie 300-litrowej beczki deszczówką z rynny zajęło dokładnie 4 minuty i 50 sekund...
    A u nas w miejscowości - 30 km dalej nie spadła nawet kropla...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 18:01

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łoo, to ja się burzy akurat panicznie boje właśnie jak mestem gdzieś poza domem. Co prawda jak jestem w to też panikuję ale co tam. Więc ja Hatfe nie zazdroszcze przygód. Choć ładne zdjęcia burzy mi się marzą, mam tylko parę starych gdzieś, jak jeszce u rodziców mieszkałam i polowałam ze statywem

A ja po dzisiejszym dniu nabieram podejrzeń, że albo cholerne osy przyleciały za mną aż z Cisnej i teraz mnie prześladują tutaj albo znowu hdzieś jest gniazdo. Tym razem nie u nas ale u któryś sąsiadów ma wyższym piętrze. co chwilę jakaś wlatuje, ja się boję a Niko próbuje na nie polować żeby było weselej :/

Ps. Nymeria jestem zawiedziona, myślałam że się załapię :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 18:12

• Hatfe Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie przeżycia nie na moje nerwy zdecydowanie. Dawno takiej burzy nie widziałam - całe niebo w błyskawicach i grzmoty z każdej strony. A ulewa taka, że wycieraczki zupełnie nie nadążały. Brrrr. Potem wróciliśmy do domy i grillowaliśmy w piekarniku :) Ale bez większych efektów, bo zapomniałam o grzankach i wszystkie się zwęgliły :P Za dużo emocji ;)
    Coś z tymi osami w tym roku jest. Wszędzie ich pełno

2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu

6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisku, skopiuj od http do html - wtedy się otwiera.
    Kena, to dałaś nam zagadkę. Ja bym obstawiała chyba na 2. Wydaje mi się, że później z prawej strony są jaśniejsze. Ale głowy nie dam sobie uciąć :P

2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu

6 inseminacji
  • Kena1983 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    Kena mi sie nie otwiera nic :(

Nawet mi nie mówcie o tych osach :(

http://zapodaj.net/76c3fb45f7524.jpg.html

• Kena1983 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, cykl kosmos...a miałam zacząć od wczoraj duphaston...ech...trudno zacznę od jutra...

• Kena1983 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to jest właśnie to - jak wysyła się małża po testy ovu...z rossmanowskim facelle nigdy nie miałam problemu z rozszyfrowaniem...:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 20:30

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kena, ja miałam te same i u mnie wychodziły,na początku roku z nich korzystałam. Dziwnie u Ciebie to wygląda, bo są praktycznie takie same

O, u mnie tak to wyglądało wtedy
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3310851953ec.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 19:04

Kena1983 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie 1 i 2

• Kena1983 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech....w sumie to nieważne...już obliczyłam, że jak jutro zacznę duphaston to powinno mnie zalać przed 01.09, więc może już w pierwszym lub drugim tygodniu września uda mi się umówić na konsultację z lekarzem od laparo...

• Nymeria Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropuszka ale w sensie, że nie dostaniesz naszego miodku w sklepie, ale jak chcesz to wyślę tobie :D nie ma żadnego problemu :D będziemy wybierać teraz w weeekend :D

201511211678.png
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha Kena niezły quiz :D dla mnie 1

201511211678.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajaj to ja bym się bardzo uśmiechnęła :) tylko będzie możliwość w przyszłym miesiącu jeszcze? Bo jak w tym powiwm mojemu K źe chce sobie miodzik kupić to mnie chyba z dowu wywali :D

• Kena1983 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne to wszystko ale chyba śluzu nie było, wzdęcia i bólu jajnika o dziwo też...więc znów coś hoduję...

‹‹ 630 631 632 633 634 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ