X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D
Odpowiedz

Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D

Oceń ten wątek:
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisku u mnie podobnie. Nawet dietetyczka mi powiedziała, że jeśli po tych 2 tyg na kontroli nie będzie efektów, przynajmniej w postaci spadku samej masy tłuszczowej to mnie skieruje na badania wlaśnie. A jeszce mnie kolega z pracy wkurwia bo oczywiście: jakbyś była na liściu sałaty to byś była chuda, jakoś w Auschwitz nie było grubych ludzi". Tekst, który mnie doprowadza do szewskiej pasji.
    Dlatego najchętniej pieprznęłabym to wszystko, wróciła na Majorkę, do pracy w ruchu a nie za biurkiem, do tamtejszego żarcia. To wtedy bym przynajmniej chuda była. Bez większego wysiłku i odmawiania sobie bo z racji upałów lody i zimne shandy pochłaniałyśmy hurtem a waga i tak spadała

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka30 wrote:
    Dziewczynki z tym konradem (Gaca) to też nie jest tak kolorowo jalk się wydaje. Jestem u niego od kilku ładnych lat w lublinie,a dopiero niedawno zaczęłam się ogarniać po tej całej diecie. Najprawdopodobniej załatwiłam sobie tym wszytkim tarczyce. Wszystko wyglada super z zewnatrz i w ciagu diety. Mi od poczatku mówili ze za zdrowe to nie jest,ale ja zaślepiona zgubieniem 30 kg w kilka miesiecy twierdzilam ze zazdroszczą a dopiero po roku od wyjscia z diety zaczynam czuć skutki.

No co do zdrowości tego to owszem, bym polemizowała, też widziałam właśnie takie opinie. Jak każde radykalne chudnięcie nie jest zdrowe. Efekt tak - wow, bo jak oglądam te zdjęcia to jestem zachwycona, tylko właśnie co potem :/

• Nymeria Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka wrote:
    Nymeria oszczędzaj się w ten upał...

Oszczędzam się, ale powiem Tobie Cebulka, że jak nic nie robię to gorzej się czuję bo taka rozleniwiona, a jak coś porobię to od razu inaczej w głowie. Dawkuję sobie robotę, a dziś jak zaczynałam to było pochmurno, potem słoneczko dopiero dopiekło :D

201511211678.png
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam się po wczorajszych przygodach. Byliśmy wczoraj na grillu. Pogoda super, ale gdzieś na horyzoncie zasnute niebo. Ja oczywiście przeżywałam (uwielbiam burzę, ale tylko gdy jestem w domu, w innym wypadku dość mocno się boję), ale mąż i przyjaciółka cały czas się śmiali, że panikuję. W pewnym momencie pojechałam autem po jeszcze jedną koleżankę (kawałek drogi, bo ok. 10km), a oni zostali. Wracamy już z tą koleżanką, jesteśmy z 15 min drogi od tego miejsca, gdzie grillowałyśmy, a tu nagle się błyska i gigantyczna ulewa. I telefon on mojego męża (który zupełnie nie panikuje w różnych sytuacjach), krzyczącego, gdzie jesteśmy, bo oni są w epicentrum burzy (w lesie, z dala od jakichkolwiek zabudowań). No więc w tej ulewie, w ciemności już, prułam przez pół miasta do nich. Cóż, trudno powiedzieć, żebym dostosowała prędkość do warunków. Mówię Wam stres ogromny - i ich, ale nas też, bo presja, żeby jak najszybciej dojechać. Na szczęście poza tym, że zmokli zupełnie - nic się nie stało. Ostatnio coś za dużo tego rodzaju przygód.

Uff, rozpisałam się:) A dziś ogarniam moje biurko. Sprzątam w nim od 3h i końca nie widać:P

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
  • Kena1983 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po 2 dniach błogiego lenistwa na prawdziwej wsi...
    i na dzień dobry mam zagadkę dla Waszych wyspecjalizowanych oczu ;)
    W którym dniu był szczyt LH 1,2,3, czy 4 :D
    <a href=http://zapodaj.net/76c3fb45f7524.jpg.html>DSC_0371.jpg</a>

• Kena1983 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w trakcie burzy z gradem grillowałam...tzn. kończyłam grillować w garażu...
    taki fajny deszczyk padał, że zapełnienie 300-litrowej beczki deszczówką z rynny zajęło dokładnie 4 minuty i 50 sekund...
    A u nas w miejscowości - 30 km dalej nie spadła nawet kropla...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 18:01

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łoo, to ja się burzy akurat panicznie boje właśnie jak mestem gdzieś poza domem. Co prawda jak jestem w to też panikuję ale co tam. Więc ja Hatfe nie zazdroszcze przygód. Choć ładne zdjęcia burzy mi się marzą, mam tylko parę starych gdzieś, jak jeszce u rodziców mieszkałam i polowałam ze statywem

A ja po dzisiejszym dniu nabieram podejrzeń, że albo cholerne osy przyleciały za mną aż z Cisnej i teraz mnie prześladują tutaj albo znowu hdzieś jest gniazdo. Tym razem nie u nas ale u któryś sąsiadów ma wyższym piętrze. co chwilę jakaś wlatuje, ja się boję a Niko próbuje na nie polować żeby było weselej :/

Ps. Nymeria jestem zawiedziona, myślałam że się załapię :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 18:12

• Hatfe Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie przeżycia nie na moje nerwy zdecydowanie. Dawno takiej burzy nie widziałam - całe niebo w błyskawicach i grzmoty z każdej strony. A ulewa taka, że wycieraczki zupełnie nie nadążały. Brrrr. Potem wróciliśmy do domy i grillowaliśmy w piekarniku :) Ale bez większych efektów, bo zapomniałam o grzankach i wszystkie się zwęgliły :P Za dużo emocji ;)
    Coś z tymi osami w tym roku jest. Wszędzie ich pełno

2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu

6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisku, skopiuj od http do html - wtedy się otwiera.
    Kena, to dałaś nam zagadkę. Ja bym obstawiała chyba na 2. Wydaje mi się, że później z prawej strony są jaśniejsze. Ale głowy nie dam sobie uciąć :P

2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu

6 inseminacji
  • Kena1983 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    Kena mi sie nie otwiera nic :(

Nawet mi nie mówcie o tych osach :(

http://zapodaj.net/76c3fb45f7524.jpg.html

• Kena1983 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, cykl kosmos...a miałam zacząć od wczoraj duphaston...ech...trudno zacznę od jutra...

• Kena1983 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to jest właśnie to - jak wysyła się małża po testy ovu...z rossmanowskim facelle nigdy nie miałam problemu z rozszyfrowaniem...:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 20:30

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kena, ja miałam te same i u mnie wychodziły,na początku roku z nich korzystałam. Dziwnie u Ciebie to wygląda, bo są praktycznie takie same

O, u mnie tak to wyglądało wtedy
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3310851953ec.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 19:04

Kena1983 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie 1 i 2

• Kena1983 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech....w sumie to nieważne...już obliczyłam, że jak jutro zacznę duphaston to powinno mnie zalać przed 01.09, więc może już w pierwszym lub drugim tygodniu września uda mi się umówić na konsultację z lekarzem od laparo...

• Nymeria Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropuszka ale w sensie, że nie dostaniesz naszego miodku w sklepie, ale jak chcesz to wyślę tobie :D nie ma żadnego problemu :D będziemy wybierać teraz w weeekend :D

201511211678.png
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha Kena niezły quiz :D dla mnie 1

201511211678.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajaj to ja bym się bardzo uśmiechnęła :) tylko będzie możliwość w przyszłym miesiącu jeszcze? Bo jak w tym powiwm mojemu K źe chce sobie miodzik kupić to mnie chyba z dowu wywali :D

• Kena1983 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne to wszystko ale chyba śluzu nie było, wzdęcia i bólu jajnika o dziwo też...więc znów coś hoduję...

‹‹ 630 631 632 633 634 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ