X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D
Odpowiedz

Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ajka, właśnie mnie oswiecilo że mam takie ubezpieczenie, tylko nie pamiętam na jaką kwotę.

• Ajka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to przynajmniej są jakieś dobre efekty mojego narzekania...

A w ogóle to masz racje Kropka, tez w to muszę wierzyć

2020 :)
    2023 :)
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka, rozumiem, że czujesz presję czasu, ale udało Wam się szybko zdiagnozować problem, ruszyliscie z leczeniem- jest nadzieja, ze w miarę szybko uda się poprawić wyniki. A cały czas możecie próbować, czy musieliscie zawiesić starania?

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
  • Kena1983 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Oj widzę Ajka, że masz nastrój taki , jak pogoda u mnie za oknem...szaro i ponuro...
    Ale, Kochana, lada moment słonko przebije się przez chmury i życie znów nabierze kolorów!Tego się trzymamy.
    Nie ma to jak walnąć się do łóżka przed 20 i wstać dnia następnego o 9.45. Teoretycznie powinno mi być teraz dobrze - a w rzeczywistości głowa napiernicza...a i już jestem pewna, że hoduję nowy twór - jajnik przemawia...

• Ajka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hefte
    przy wynikach M. szansa na naturalnie jest w zasadzie zerowa, nawet inseminacja nie ma sensu...

No ale jakby miał się zdarzyć jakiś cud, to czekam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 10:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 20:32

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka, musisz, szczególnie, że u niego chyba był ten problem z żylakami, dobrze pamiętam? problem może się okazać banalny. Ja też mam takie momenty, że się załamuję ale staram się jednak trzymać tej myśli, że się poprawi i uda. Nie dopuszczam do siebie póki co myśli o in vitro (nie to, że jestem jakąś przeciwniczką, wręcz przeciwnie; tylko dlatego, że no.. nie tak to miało wyglądać no..)

Jak Twój już będzie po badaniach lećcie do jakiejś Invicty/Invimedu czy czego tam innego, niech oni się tym zajmą. u nas miał być monitoring w tym cyklu i potem mieliśmy zacząć działać ale przez wyjazd się nie udało, plus przez to brak kasy na badania ale w przyszłym miesiącu do tego wracamy. Też czasem ma podejście, że w ogóle bez sensu, a tak naprawdę to pewnie jest jeszcze jakiś problem o którym nei wiemy i pewnie się nigdy nie uda itd.. Ale mój K. twierdzi, ze się uda, że się poprawi.. a jak nie naturalnie to spróbujemy inseminacji itp..
    o inseminacji myśleliście? też jakieś tam normy są ale nawet jak nie teraz, to za 2 miesiące może się okazać, że są lepsze i się nadają :)

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek

ehhh no moze nie zerowa... ale nie wiele więcej... dobra poproszę kopa w dupe i juz koniec z tymi smutami...

Moze i płaczesz czasem pod prysznicem, ale się trzymasz i po tym wszystkim co przeszłas jeszcze mnie pocieszasz - bardzo Cie podziwiam...

Kropka

Widze, że Twoj ma takie samo podejście jak moj, oby mieli racje (u nas wyniki za słabe na inseminacje, przynajmniej na razie)

Kena

No tak mnie dziś dopadło, chociaz za oknem słońce...
    (ale juz sie troche poprawia, zwłaszcza jak Morisek sie odgraz kopniakami)

A moze ta Twoja głowa to kwestia pogody, a nie nadmiaru snu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 10:47

• Kena1983 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To, że pogoda się zmieni czułam w łydkach...razem z moją mamą możemy robić za meteopatów - czy jak to się tam nazywa - spadek ciśnienia + deszcz = syndrom niespokojnych nóg (u mnie jeszcze rąk) i senność ;)

• Kena1983 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrde, Moris ja przy takim ciśnieniu to nie podniosłabym się z łóżka...
    Moja norma to 130/90 i puls ok. 85 - jak spada jestem niewyraźna...

• Ajka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kena1983 wrote:
    To, że pogoda się zmieni czułam w łydkach...razem z moją mamą możemy robić za meteopatów - czy jak to się tam nazywa - spadek ciśnienia + deszcz = syndrom niespokojnych nóg (u mnie jeszcze rąk) i senność ;)

Chcesz powiedzieć, że Ty przez sen sobie tak brykasz rękami i nogami

Morisek28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 20:32

Morisek28 lubi tę wiadomość

• Kena1983 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka, nie wiem jak jest w trakcie snu - ale przed zaśnięciem - normalnie gimnastyka w łóżku....musisz ruszać np. nogami bo inaczej szlag trafia...

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zawsze mam niskie, po mamusi :)
    kiedyś w LO pielęgniarka mi i jeszcze jednej dziewczynie mierzyła po 2 razy i była w szoku, że jesteśmy w stanie funkcjonować :)

ja się zbytnio nie wyspałam, a i od jutra do piątku nie będę na pewno bo teraz zamiast jednego dłuuugiego spaceru z piesem będą mnie czekały 3.. więc trochę chyba będę musiała ograniczyć długość ale szykuje się jeszcze wcześniejsze wstawanie

u nas inseminacja też póki co odpada, ale widzę, że 1 wyniki były kiepskie, drugie - część jeszcze gorsza, część się poprawiła, więc liczę, że następne będą OK.
    Musi się udać, no kuźwa po co ja zamiast spać czekałam na spadające gwiazdy, hę? :)

• Ajka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    Z tym machaniem racicami to masakra! Ja normalnie uderzam nogami jakby w rytm muzyki. Moj K. Kiedys w ramach doświadczenia związał mi dwie stopy razem i tez to nic nie dało. le nie wiązałam tego z pogoda :D

A ja zawsze(od kiedy zobaczylam rekalme w tv) myslam ze to jakas sciema i ze ludzie nie moga tak miec naprawde...

lol przesrane macie

• Ajka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jesli chodzi o ciśnienie to po 4 espresso mam zwykle normalne... ale bez to roznie bywa...

Jak byłam otyła to miałam nadcisnienie... zaraz po schudnięciu z kolei troche niskie... najlepsze było tętno, jak mi kiedys ekg robili to miałam 42, a świtnie się czułam... lekarka zrobiła wielkie oczy...

teraz mam koło 60, czasem 70

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 11:06

• Kena1983 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŁŁŁooooooooooooo Jezuuuuuuuuuu..........sprawdziłam pocztę mailową.....z roboty się odezwali....nieeeeeeeeeeeeeee.......żegnajcie wakacje......

• Hatfe Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dokładnie to samo. Na każdą zmianę pogody nogi mnie rwą. Mam tak od dzieciństwa, zawsze wędrowalam po łóżku w nocy;-) na szczęście niedawno zorientowałam się, ze tabletka przeciwbólowe działa. Jak wezmę, to udaje mi się zasnąć

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek, mam ich niestety pełno, chociaż wszystkie teraz białe i ledwo widoczne....

To dlatego, że jako nastolatka tyłam w zastraszający tempie...tak po 16 roku zycia nowe mi juz nie powstały..

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propos poczty to ja właśnie się chciałam pochwalić, ze się odkopałam.. zostało trochę protokołów do pochowania po segregatorach i na razie spokó (ciekawe na jak długo)

Morisku co do rozstępów.. niby faceci nie mają.. a mój K. ma straaaaszne rozstępy :( i wiem, że źle się czuje na plaży przez to, a to wszystko stare, nawet nic się nie zrobi :/

‹‹ 639 640 641 642 643 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ