Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Morisek, tak, o zachowek się mogą upomnieć.
Jak kupowaliśmy obecne mieszkanie, to miało być ono dla tego, od którego kupowaliśmy, ale brat postanowił jednak, że jemu się zachowek należy i nasłał na niego komornika! My tutaj sprawę prowadzimy u notariusza, a tu nagle taka rewelacja wyszła.. No, ale na szczęście ok wszystko było i kupiliśmy.
U L było też, że dziadek przepisał mieszkanie na syna, a jego siostry postanowiły, że chcą zachowek i musieli sprzedać mieszkanie, żeby im zapłacićSzczęsciara 26 lubi tę wiadomość
-
Ja się niestety martwię takimi rzeczami wcześniej, bo nie uśmiecha mi się płacić zachowku za coś drogiego (mieszkanie/dom/działka), bo to kupa kasy wychodzi. Babcia mówi, że mam się nie przejmować, bo ona zna swoją rodzinę i się zrzekną spadku. Ale ja tam wiem, bo życie nauczyło, że z rodziną to na zdjęciu tylko
-
aaagaaatka wrote:Morisku mogą chcieć zachowku o ile się nie zrzekli praw do spadku a babcia ich nie wydziedziczy.
Mogą go chcieć nawet gdy domu nie sprzedasz ;]
Nie koniecznie, zakładając, że babcia Moriska będzie żyła jeszcze 10 lat od dnia dokonania darowizny... to wtedy ten dom nie będzie wchodził do masy spadkowej... albo jeżeli reszta spadku po babci pokrywałaby wartość zachowku... No w każdym razie puki babcią żyje...
no więc niech żyje jak najdłużej...Morisek28, Szczęsciara 26 lubią tę wiadomość
2020
2023 -
Morisek28 wrote:Popieram plan Ajki! W 100%
Tak mysle jak ja wytrzymam bez tego mojego K. 1,5 miesiąca to ja nie wiem. Dobrze ze będę u rodziców wtedy mieszkać.
W ogóle jak to jest jak dom mojej babci będzie mój wszystko oczywiście u notariusza nie na słowo. I jakby chciała go sprzedać to sępy z rodziny mogą się po kasę zlecieć co nie?Szczęsciara 26 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnysorry ze wtrace ale moze sie przydac, nie wiem jak to dziala ale moja tesciowa zrzekla sie domu przed smiercia swojej mamy, pojechala i u notariusza podpisala jakis papiery, wiec moze to jest jakis sposob? jak nie chca niech wczesniej podpisza papier? Po smierci jej mamy juz nie byla wzywana do notariusza, reszta rodzenstwa miedzy soba zalatwiala sprawe.
Szczęsciara 26 lubi tę wiadomość
-
A tak poza tym to patrzę i się zastanawiam po co szczęściara hurtem lajkuje wszystkie wpisy? Może myśli, że podniesie sobie statystyke pod avatarem koniec złośliwości na dziś. Jeszcze tylko 3 godz, jeszcze tylko 3 godz.
-
nie mowmy nic o niej najlepiej.
good nius! dokonczylam 4 rozdzial i napisalam wstep. teraz jeszcze streszczenia i pare innych pierdolek. moja praca bedzie miec minimalnie 82 strony.
a ze wstepem pojechalam jakos tak poetycko ze kurde nie wiem co o tym myslec:/ chyba przesadzilam:D powinnam pisac ksiazki nie magisterkiaaagaaatka, Ajka, kr0pka, Morisek28, ważka lubią tę wiadomość
-
Ja się dziś ze swoją pół dnia męczyłam.. w ogóle to mam dopiero 78 głosów w ankiecie.. meh..
-
Rany dziewczyny nie chciałam tu narzekać, ale tak jak ja się dziś czuję to jest masakra. Przed wyjściem z domu pawik i jakby tego było mało kran z tyłka (sorki jak kogoś obrzydziłam:P). W pracy cały dzień mdłości i też pawik Miało powoli ustępować w tym tyg. i co?
Mam nadzieję, że nie narzygam lekarzowi na biurko ;]
Nymeria lubi tę wiadomość
Bóg podarował mi tak cenny prezent
On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł
02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*] -
eee, oleje ksiazki, wole z Wami pisac tutaj:D a moze razem napiszemy jakis poradnik dla staraczek? to jest mysl! ''jak zajść i nie zwariować''
-
Morisek28 wrote:Agatka pawik jak pawik, lepiej żeby druga opcja przy badaniu nie poszła:D
Morisek to by była moja ostatnia wizyta w tym gabinecieSzczęsciara 26 lubi tę wiadomość
Bóg podarował mi tak cenny prezent
On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł
02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*] -
Klaudia N. wrote:eee, oleje ksiazki, wole z Wami pisac tutaj:D a moze razem napiszemy jakis poradnik dla staraczek? to jest mysl! ''jak zajść i nie zwariować''
Mam w planach na bloga posta właśnie pod tytułem: jak zajś w ciążę i nie zwariować
No ale najpierw trzeba zajść
Aale przyszedł dziś Fertilman więc zaczynam K. szprycować dziś
Kurnaaaa spóźnię się do fryzjerki.. nie znoszę się spóźniac...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 17:17
-
Morisku Twoje historie zrobiłyby furorę więc pisz
Morisek28, Szczęsciara 26 lubią tę wiadomość
-
Wiesz u mnie póki co też cisza zapadła.. i też raczej pisać nie potrafię a napewno nie z taką lekkością jak niektórzy. Ale warsztat czèsto się poprawia z czasem, w końcu ćwiczenie czyni mistrza. A u Ciebie treść by wygrywała, bez względu na formę
-
agatka, mnie wymioty i biegunki przeszły dopiero w 14 czy 15 tyg, więc życzę ci, żeby u ciebie było to szybciej!
Morisek, no weź nie oszukuj, tutaj regularnie piszesz i pięknie oraz śmiesznieMorisek28, Szczęsciara 26 lubią tę wiadomość