Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
sylwiaśta159 wrote:Klaudia fsh i lh robi sie w 2-4 dc, czasem kaza powtarzac by spr jak rosnie przed owulacja ale to raczej estradiol by okreslic jakosc komorek jajowych, ale niekoniecznie.
Potwierdzam fsh lh 2-4dc. progesteron w 21 dc by potwierdzić, że owulacja była -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
sylwiaśta159 wrote:Nie 21 dc tylko 7 dpo. Koniecznie 7 dpo. Bo 21 dc u niektorych to np 6 dpo i wtedy nie ma sensu robic prg bo lekarz i tak karze powtorzyc
Tylko monitoring na 100% stwierdzi, że owulacja była więc te 7 dpo to też jest umowne.
Mi lekarz kazał 9dni przed okresem przy cyklach 28 dniowych ale co lekarz to inna teoria
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 10:40
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Klaudia - jeśli chcesz robić hormony to, zakładając, że okres dostaniesz w sobotę to w poniedziałek rano możesz iść na badania, ale ja bym jeszcze z tym poczekała...
Tzn na początku tygodnia męża wyślij na badania... chyba podstawowe + morfologia wystarczy... jeżeli u męża wszystko ok to:
potem na 10-12 dc umów się na monmitorig... jak będzie potwierdzona owu... to po w 7 dpo zrób progesteron...
gdyby się okazało, że nie masz owu, to dopiero robiłabym w kolejnym cyklu panel hormonalny...
A jeżeli wszystko będzie ok to dałabym sobie na wstrzymanie bo pewnie to kwestia psychiki...aaagaaatka, Szczęsciara 26 lubią tę wiadomość
2020
2023 -
sylwiaśta159 wrote:No i radzilabym zrobic tez prolaktyne, za duzy poziom lubi blokowac owulacje, ft3 ft4 anty tpo i tg jesli nie robilas
te badania robilam endo mowila ze wszystko ok tylko ft4 cos nie domagalo i przez to wyzsze tsh mialam.
to ja juz nie wiem kiedy te badani robic wszedzie inne info:/Rafaello wrote:Potwierdzam fsh lh 2-4dc. progesteron w 21 dc by potwierdzić, że owulacja była
no a jezeli mam owulacje kolo 20 dnia cyklu to chyba 21 dc za wczesnie
tak jak mowia dziewczyny chyba najlepiej 7 dpo
ajka super plan w sumie, a co z morfologia meza na co mam szczegolnie patrzec? plan super szczegolnie ze wlasnie sie okazalo ze gin na urlopie do 22 a mialam nadzieje dostac skierowanie bo te badania wszystkie 180 zl
tak agatka, moj maz jest zdania ze powinnam WYLUZOWAC -
No masz 8 m-cy starań gdzieś - jeszcze to nie jest powód do żadnej paniki. Ale moje zdanie jest takie, że lepiej wcześniej zbadać (w końcu to nie boli i nie kosztuje też majątku) niż potem żałować że się straciło tyle czasu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 11:38
Szczęsciara 26 lubi tę wiadomość
Bóg podarował mi tak cenny prezent
On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł
02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*] -
Klaudia, powiedz mężowi, że wyluzujesz jak będziesz wiedzieć że wszystko ok
i będziecie się juz mogli starać powoli i na spokojnie
Morfologia - to ilość prawidłowych plemników w % - im więcej tym lepiej... ale jak będziesz miała wyniki męża to jest tutaj Ania84... więc...
W każdym razie moim zdaniem najpierw mąż, potem monitoring i w tym samy cyklu progesteron (jesli była owu)... a jesli nie było owu to panel hormonalny w następnym cyklu (miejmy nadzieję że nie będzie potrzebny)...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 11:45
2020
2023 -
no wlasnie, ja tez jestem zdania ze wiadomo po 2/3 miesiacach nie ma sensu, ale juz mija pol roku to mozna cos robic bo niby na co mam czekac? njak jest problem to nie zniknie, mam czekac az sie o nim dowiem?
jak dobrze ze mam zajecie w postaci pracy magisterskiej i nie musze o tym myslec....
p.s g*no prawda ;pSzczęsciara 26 lubi tę wiadomość
-
Morisku mogą chcieć zachowku o ile się nie zrzekli praw do spadku a babcia ich nie wydziedziczy.
Mogą go chcieć nawet gdy domu nie sprzedasz ;]Szczęsciara 26 lubi tę wiadomość
Bóg podarował mi tak cenny prezent
On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł
02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]