X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D
Odpowiedz

Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D

Oceń ten wątek:
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    jak mnie zus wnerwia... teoretycznie mój pracodawca nadal mnie zatrudnia a moje ubezpieczenie obowiązuje do ostatniego dnia l4... wiec kulturalnie zadzwoniłam do pani z zusu zapytać co w takim wypadku jeśli mam l4 do 30 a 1 wizyte a ta hasło to nie ma pani ubezpieczenia... ja mówie że w takim razie czy moge iść do lekarza prowadzącego ciąze czy jak a ona hasło że nikt nie ma takich problemów i mam sobie spróbowa a jak coś to poprostu zapłace... normalnie śmiech na sali biorąc pod uwage że nadal mi nie wypłacili pieniędzy za sierpień...

Sory że wam marudze ale już mam poprostu tego dosyć a nie chce tego dusić w sobie...
    Ja do tej pory nie mam kasy z ZUSu i ciągle trwa postępowanie a mój pracodawca ma kontrolę z ZUSu więc wyobraź sobie jak mnie wnerwia ta instytucja... szkoda gadać... oni z założenia wychodzą, że kobieta zachodzi w ciąże żeby od nich kase wyciągnąć nie rozumiem tylko po co tak kampania zachecająca do rodzenia dzieci skoro robią takie problemy...??

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • kamka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fufka30 wrote:
    Ja do tej pory nie mam kasy z ZUSu i ciągle trwa postępowanie a mój pracodawca ma kontrolę z ZUSu więc wyobraź sobie jak mnie wnerwia ta instytucja... szkoda gadać... oni z założenia wychodzą, że kobieta zachodzi w ciąże żeby od nich kase wyciągnąć nie rozumiem tylko po co tak kampania zachecająca do rodzenia dzieci skoro robią takie problemy...??
    Nie wim ponoc do 2mam miec kase na koncie...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zazdroszcze u mnie pewnie to jeszcze troche potrwa...

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ważka wrote:
    Dziewczyny tak strasznie się bałam że coś nie tak. Poszłam na pierwszą wizytę prywatnie i lekarka dała mi do zrozumienia że w tym wieku nie powinno się być w ciąży, że jest duże ryzyko że dziecko może być chore a jak się dowiedziała że było tylko jedno serduszko cyklu to stwierdziła że stare i napewno chore były plemniki. Wiec byłam wtedy u niej ostatni raz
    Ale schizy pozostały. Dzięki za wsparcie
    Ważusia kochana moja zmien ta durną lekarke!!! Na pewno wszystko bedzie dobrze od początku do końca!!! Co obstawiasz chłopca, dziewczynke???
    Aaaa i chcę wiruski :* ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 19:03

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ważka wrote:
    Dziewczyny tak strasznie się bałam że coś nie tak. Poszłam na pierwszą wizytę prywatnie i lekarka dała mi do zrozumienia że w tym wieku nie powinno się być w ciąży, że jest duże ryzyko że dziecko może być chore a jak się dowiedziała że było tylko jedno serduszko cyklu to stwierdziła że stare i napewno chore były plemniki. Wiec byłam wtedy u niej ostatni raz
    Ale schizy pozostały. Dzięki za wsparcie

Moja mama usłyszała, u jednej lekarki - że musi mnie usunąć, bo w tym wieku, to może być zespół Down'a i inne wady genetyczne, a poza tym pewnie i tak mnie nie donosi tylko sobie zdrowie całkiem zniszczy, bo w tym wieku to nie ma prawa byc dobrze... oczywiście mama sie tam więcej nie pokazała...

A jesli chodzi o ciąże - zero problemów, bez nadciśnienia tak jak z moimi braćmi, nie męczyły ją też mdłości jak z moimi braćmi (gdzie chudła 10-12kg)

Poród w terminie - bezproblemowo (z moimi braćmi tak łatwo nie było)

A ja żadnych wad nie mam... no chyba że wliczyć w to potworniaczki moje... ale na to nie ma reguły... kwestia losowa i tyle... z resztą już wycięte...

Ważka ciesz się ciążą i olej taką lekarkę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 19:09

2020 :)
    2023 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fufka30 wrote:
    Ważusia kochana moja zmien ta durną lekarke!!! Na pewno wszystko bedzie dobrze od początku do końca!!! Co obstawiasz chłopca, dziewczynke???
    Aaaa i chcę wiruski :* ;)
    Po tej wizycie zmieniłam i tetaz drugi raz byłam u innej, całkiem inne podejście. Ale strach został a dzisiaj się uspokoilam.
    Fufka kochana bierz ~~~~~~~~~~~~~~~ daje prosto z serducha a jakby było mało to masz jeszcze~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Fufka30 lubi tę wiadomość

• arturowa Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 10:04

5 lat starań, IO, pcos, niedoczynność tarczycy, hashimoto, hiperprolaktynemia + ALLOmlr 48%(z20), kir AA + oligosperma/azoospermia męża = cztery ciąże biochem.

Starania od czerwca 2014.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka olalam ja i cieszę ciążą a dzisiaj szczególnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 20:10

Kena1983, Ajka lubią tę wiadomość

• madlenka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz ja Wam coś napiszę a Wy mnie sprowadźcie na ziemie. Dziś zaobserwowałam u siebie jakiś dziwny śluz, gęsty, lepki ale co mi się zdarza pierwszy raz ma kolor zółto - pomarańczowy???? Ja oczywiście w głowie mam, że to jakieś zagnieżdzenie a to może po wczorajszym badaniu gin tak jest. Sama nie wiem, wkręcam sobie. Jutro mam wolne, będę układać panele w salonie to ze zmęczenia głupot w głowie nie będę miała. buźka

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Kena1983 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlenka, sprowadzam Cię na ziemię - to po wizycie ;)
    ale..ale...być może nie wyklucza to również zagnieżdżania ;)
    nie wiem..nie znam się...improwizuję...:)
    wiecie co...mam lenia..obiecałam "pozamykać" przed operacją kilka spraw w szkole, ale mi się nie chce :D więc idę się wypluskać i zaszywam się w łóżku z książką...
    kolorowych snów!

• madlenka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Kena :)

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 14:32

• arturowa Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żółto-pomarańczowy... ?
    Infekcja ?
    Z tym mi się kojarzy nietypowa barwa śluzu. Czy taki może oznaczać ciążę... nie wiem.
    Może wie Nymeria, Kamka, Agatka i inne? ;)

5 lat starań, IO, pcos, niedoczynność tarczycy, hashimoto, hiperprolaktynemia + ALLOmlr 48%(z20), kir AA + oligosperma/azoospermia męża = cztery ciąże biochem.

• madlenka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj bylam u gin, mowila ze wszystko dobrze. W dupie to mam. Dzwonil pezyjaciel. Jego zona za mies rodzi, jego siostra ma jedno dziecko a teraz jest w ciazy z blizniakami. Kur.. juz nawet nie cieszy mnie moje mieszkanie.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arturowa wrote:
    Żółto-pomarańczowy... ?
    Infekcja ?
    Z tym mi się kojarzy nietypowa barwa śluzu. Czy taki może oznaczać ciążę... nie wiem.
    Może wie Nymeria, Kamka, Agatka i inne? ;)
    Ja wam nie pomoge bo ja ciagle mam bialy sluz...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • arturowa Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 10:04

• madlenka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz mi wszystko jedno. Dobranoc

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlenka dowiesz się wkrótce. Ja trzymam kciuki.
    Dobranoc moje gwiazdeczki

• Ajka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez już zmykam... Dobranoc

2020 :)
    2023 :)
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisku Inessa właśnie wkleiła w pamiętniku wpis na bezglutenowe muffinki :)

Morisek28 lubi tę wiadomość

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
‹‹ 808 809 810 811 812 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ