Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
Odpowiedz

Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D

Oceń ten wątek:
  • Kotowa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Kotowa ooo jaa Cię kręcę uwielbiam kukurydzę ! No i już wiem co będzie mi się śniło dziś w nocy ;)

Oby tylko takie kolby ;-)

Morwa lubi tę wiadomość

Małgosia 24tc +15.08.2015💔
    09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
    02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb 😔
    10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
    02.2018 - crio 1 blastki 😔
    06.2018 - crio 1 blastki 😔
    05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
    12.2019 - cb😔
    09.2020 - "niespodzianka!"
    Jasiek 15tc +23.11.2020💔
    03.2021 - crio 1 blastki 😔
    06.2021 - crio 1 blastki 😔
    02.2022 - 5 ICSI PGD: 14 oocytów->2 blastki->1❄po PGD
    09/2022 - crio blastki, 5dpt - 16, 7dpt - 40, 9dpt - 113, 11dpt - 382, 19dpt - 6563,
    4/10 - usg, crl 9,1mm, ❤ 135/min
    Alicja ❤️ 26/05/23, 3600g, 50cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa a czy TY nie miałaś odpuścić sobie tych wszystkich specyfików??? hehe

• martika Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juwelka, gratulacje :)

Madlene i bardzo dobrze, że jedziecie, trzeba o siebie dbać, należy Wam się trochę odpoczynku i relaksu.

Ja spadam spać Kochane, bo jutro raniutko muszę wstać na wizytę do lekarza.
    Dobranoc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 23:02

juwelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martika trzymam kciuki za wizytę, daj znać jak będziesz po:*

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my bylismy w okolicach w zeszlym roku tez i bylo bosko, moje dzieci bakcyla narciarskiego złapały i bardzo chca jechac.

to nie tak ze moja corcia sie nie przychodzi przytulic, bo owszem, ale to jest 10 sekund i juz jej nie ma, ciagle jest czyms zajeta ;) a moj mlody ma zawsze czas dla mamusi :P Zobaczymy jeszcze jak dluga hahaha. Co do 3 niby nie mam preferencji, ale chyba synka (chociaz jak z 2 bylam w ciazy to chcialam corke, na tyle ze jak sie dowiedzialam ze prawdopodobnie syn to zmarkotnialam na chwile - o ja głupia :P). Moje dzieci chca brata, tylko tata dziewczynke :P

a tak na temat :P apropo sluzu, mam jeszcze bialy, ale z takimi przezroczytymi niteczkami i odrobine zaczyna sie rozciagac, ale troche narazie, to jaki zaznaczacie? rozciagliwy juz?

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martika daj znac po wizycie :* Dobranoc <3

zrz6e6ydhjw308do.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene to przydałyby Ci się bliźniaki, parka, to wtedt wszyscy byliby zadowoleni ;)
    ja strasznie chciałabym mieć parke :)

Kochana póki co to ze śniegiem w Polsce kiepsko, ale mam nadzieję, że w lutym troszkę więcej go będzie i pojezdzicie na nartkach :)

kurcze już mnie brzuch coraz bardziej zaczyna boleć na @ :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze, odpocznij sobie chociaż jeden cykl od tego wszysktiego i zobaczysz jak organizm będzie funkjonował

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa najwazniejsze zebys skrocila te cykle ewentualnie chociaz doszla do zrodla tego problemu a pozniej to juz bedzie z gorki!

Chcialabym miec jeszcze 2 ale nie jestem przekonana czy 2 na raz :P

na wszystkich tych stacjach narciarskich pisze ze snieg jest i sa czynne wiec oby tak zostalo. W zeszlym lutym jak bylismy to snieg byl tylko i wylacznie na stokach. a marzyła mi sie biel w kolo... i ktoregos wieczoru w nocy sie przebudzilismy i juz bylo bialusienko, a rano po lydki sniegu :D znaczy nie licze na taki cud po raz drugi, oby sie tylko pojezdzic udalo, no ale bedzie co ma byc na pogode nie mamy wplywu ani nie jestesmy jej w stanie przewidziec.

stacey lubi tę wiadomość

zrz6e6ydhjw308do.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczko powodzenia :)

Madlene super ze jedziecie :)

Martika, kciukam za wizytę :)

Morwa, a inofolic bierzesz?
    Skoro owu miałaś kolo 18tc to ja bym poszła około 14dc.

Kurcze,wlasnie nie pamiętam o co dokładnie chodziło z ta herbata bo się tak denerwował ze ciężko było mi się skupić :) ale na pewno coś innego niż kwas foliowy.
    I jeszcze kazał mi brać witaminę D. Preparat Detrical. Aha i można na kłopoty z pecherzyk Urosept ale lepszy jest Monural na receptę. A na infekcje intymne Hexygen :)

A ja czuję się tak sobie, gardło mnie trochę zaczyna boleć, odwykowe od stania na przystankach a dziś i wczoraj musiałam jeździć komunikacja miejska i pewnie trochę się podziebilam.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, no i wirusów ślę całe mnóstwo :)
    Spadam spac, dobranoc :)

Morwa, Madlene84, Nusia lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Madlene mąż tak teraz patrzy mi przez ramię i czyta wiek twoich dzieci i mówi "my też moglibyśmy mieć już takie (jak zobaczył mój wzrok to dodał),,. Tzn z tobą mógłbym mieć tylko tego Dawidka " ale Ci faceci to jak czasami coś powiedzą to nie wiadomo czy się śmiać czy płakać.
    Jestem z mężem 5 lat , a on jest ode mnie 4 lata starszy wiec tak sobie to przekalkulowal no patrzcie jaki inteligent się znalazł heh szkoda , że okresu ciąży nie doliczyl.

hahhaa moj synek 2.02 6 lat skończy, wiec w zaden sposob byscie sie nie zalapali :P
    Zreszta Ty jestes sporo ode mnie mlodsza wiec w sumie w moim wieku mozesz juz miec takiego szesciolatka... nooo prawie :)

Morwa jak sie nalapiesz tych wiruskow to piecioraczki beda od razu :)

Zetka dobranoc :*

Ide i ja do wanny, bo moj M za jakies 30 minut bedzie :)

zrz6e6ydhjw308do.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też uciekam spac, jutro ważny dzień, moje być albo nie być :D dobranoc kochane :*

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta daj nam znac! Trzymam kciuki! :*

zrz6e6ydhjw308do.png
  • Agaja Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Cały czas Was śledzę, ale jako że od kilku dni tylko praca i spanie, to nie mam kiedy nadrobić ;) Postaram się w weekend :)

Trzymam bardzo mocno kciuki za każdą z Was!

Buziaki!

Nusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się przy kawce :) niedawno wstałam..
    buziaczki miłego dnia !

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny!

Agaja wypoczywaj ile mozesz za siebie i za groszka :*

ja tez juz na nogach :P dzieci odstawione do szkoly a ja chyba musze ruszyc na jakies zakupy bo lodowka swieci pustkami :P

Milego dnia dziewczyny!

zrz6e6ydhjw308do.png
  • martika Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaja,co u Ciebie? Jak sie czujesz? Kiedy wizyta?

Ja dzisiaj juz po wizycie. Myslalam, ze nic nie zobacze, ale niby cos tam jest
    Lekarz pokazsl mi i powiedzial, ze to moze byc to i zmierzyl, ze ma 5 mm, ale kazał przyjsc za tydzien. Wydaje mi sie, ze to wczesnie i dlatego, jestem dopiero dzisiaj 3 dni po terminie @... Jak myslicie?

• agata83 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Juwelka gratulacje synka!

Madlene ciesze sie, ze jednak pojedziecie na urlop.Niech bedzie owocny :):)

Co do zielonej herbaty to jak wam kiedys juz pisalam mi gin powiedziala, ze mozna. No ale skoro 2 innych lekarzy mowi, ze nie wiec nie bede pila. Kurde a w tym tygodniu codziennie pilam po 1 kubku. Przestawiam sie na wode.

juwelka lubi tę wiadomość

• agata83 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martika fajnie, ze moglas juz dzis podpatrzec co tam u ciebie w brzuszku siedzi:) Ale faktycznie 3 dni po to dosc wczesnie. A kazal ci lekarz zrobic jeszcze jakies badania, np bete powtorzyc czy juz nie?

‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ