X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
Odpowiedz

Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D

Oceń ten wątek:
  • martika Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa bierzecz N25? To są ładne wyniki moim zdaniem, nie wiem może minimalnie podniesie Ci dawkę, ale nie sądzę, bo wtedy już możesz wejść z Ft4 w nadczynność. Ft3 moim zdaniem też masz ok, lepiej jest mieć go troszkę więcej niż troszkę za mało mówię o wynikach nadal mieszczących się w normach). Ty jesteś hashimotką, ft3 podwyższa się czasami z powodu braku jodu, którego nam nie wolno brać więc ja bym się go nie czepiała, ale nie znam się na tym zbyt dobrze. Kiedy idziesz na wizytę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 13:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane,

Staram się nadrobić wczorajszy dzień, trochę naskrobałyście :)
    Ja wczoraj jakoś nie miałam sił na pisanie, cały dzien w łóżku spędziłam a dzisiaj też ledwo żyję, zasypiam!

Zetka, Agatka trzymam mocno kciuki za Wasze wizyty! Na pewno wszystko będzie dobrze, nie stresujcie się tak, bo to źle na groszka wpłynie, wiem że to się tak łatwo mówi, ale ten stres Wam w niczym nie pomoże a może tylko zaszkodzić.

Agatka koniecznie daj znać po wizycie dzisiejszej co i jak:*

Triss fajnie, że wróciłaś :) co z Twoim wykresem? buntujesz się i nie prowadzisz? :)

She Wolf gdzie jestes??????

Morwa Kochana TSH w czasie starań o dziecko podobno powinno być ok. 1. Ja pamiętam, ze jak mi ostatnio robili to miałam chyba 2 i dostałam na miesiąc leki i potem już miałam 1,5 to lekarz powiedział że ok.

Martika a jak TY się czujesz???

Cigaretta a może @ nie przyjdzie? :) ale by była niespodzianka :)

agata83 lubi tę wiadomość

• martika Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, ja naprawdę bym się nie czepiała tych Twoich wyników :) Ja jakoś nawet nie pomyślałam czy ta większa dawka na mnie wpłynęła, chyba skóra mnie znowu przestała swędzieć, ale też ją więcej nawilżam. Widzę za to skutki stosowania luteiny i acardu. Zaczęły mi niestety pękać naczynka, no ale narazie jakieś drobne to jeszcze nie ma tragedii.
    Morwa, jedz ryby bo one są bardzo zdrowe i potrzebne. Kciuki za Twoją owu :)

Nusia, wynik tsh, który podałaś to ideał, ale nie zawsze można go osiągnąć, bo tarczyca to nie tylko jeden hormon i obniżając tsh wpływamy na ft4 i można wejść w nadczynność, co jest jeszcze gorsze.
    Ja się czuję zmęczona, ale szczęśliwa, czasem jakiś chwilowy stres mnie ogarnie, ale szybko mija. I zrobiłam się trochę bardziej drażliwa. :p

Cigaretta, super, że dałaś radę na praktykach :)

• martika Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku leczenia miałam tsh powyżej 4, potem zeszłam do 1,2 czyli super i niestety zaczęło iść w górę. Zaszłam w ciąże przy 1,8, a już 10 dni po owu miałam 2,4. Lekarz powiedział, że wyniki są dobre i mam się nie martwić. Dawkę zawsze się w ciąży zwiększa o ok 30% na początku i na tym raczej się nie kończy. W pierwszym trymestrze kazała mi jeść ryby 4 razy w tygodniu, a jod w tabletkach poda mi dopiero później i to dawkę znacznie mniejszą niż normalnie kobiety biorą w ciąży.

• aneczka85m Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja:)

widzę że dzisiaj mowa o fryzjerze:) mój mąż też się dzisiaj wybiera na ścięcie bo zarósł jak stary agrest:):) głowę ma wielka jak dynia:):):) Uparł ię i chodzi tylko do jednego fryzjera a że ten nie miał ostatnio wolnych miejsc to musiał czekać do dzisiaj:) Wstydził się wczoraj do kina jechać:):) Swoją drogą polecam wam film Wkręceni 2, ale żeśmy się uśmiali:) ten aktor Paweł Domagała to taki śmieszny gość że hoho:)

Agata daj koniecznie znać co i jak po wizycie:) 3 mam kciuki

Morwa widzę że teraz będzie istne szaleństwo skoro śluzik się pojawił:):) działajcie ile wlezie:):) nawet 2 razy dziennie:) Poza tym wydaje mi sie że wyniki tarczycy są bardzo dobre, więc nic tylko musisz z mężem działać:) Mam wrażenie że w tym miesiącu Wam się uda:)

Zetaa kiedy mężowi się te wyniki pogorszyły??? widzę że macie już synka więc wcześniej tego problemu nie było jak dobrze rozumiem.

Mi dziś tempka spadła i to mocno ale to pewnie przez przeziębienie:( dopadło nas wszystkich, synek męczy się cały czas z kaszlem, mąż zaflukany a mnie gardło boli i kaszel zaczyna mnie męczyć:( akurat teraz jak czekam na testowanie:( zaczynam się martwić że jeśli fasolka jest to przeziębienie może jej zaszkodzić.... może schizuje ale po moich przejściach to już całkiem człowiek głupieje. Nie wiem ale mam jakieś przeczucie że mogło się udać...chociaż jak teraz jestem przeziębiona to nie wiem czy nie lepiej by było aby ta @ przyszła i postarac się w przyszłym miesiącu jak wyzdrowieje. I bądź tu mądrym...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wiadomo Dziewczynki, że taki wynik TSh to jest ciężko uzyskać i jest zależny od wielu czynników...ja sama muszę chyba powtórzyć badanie tarczycy, jak Wy już wszystkie tak się badacie to i może ja zacznę znowu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka mam nadzieję, że @ do Ciebie nie przyjdzie :) musisz się ratowac jakimiś domowymi sposobami, mam nadzieję, że szybko Ci przejdzie.
    A kiedy testujesz??

• aneczka85m Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    Aneczka mam nadzieję, że @ do Ciebie nie przyjdzie :) musisz się ratowac jakimiś domowymi sposobami, mam nadzieję, że szybko Ci przejdzie.
    A kiedy testujesz??

W piątek mam zrobić betę, boję się strasznie, mam wrażenie że się udało ale to przeziębienie mnie dobija bo trafiło sie akurat po owulacji kiedy nic nie moge wziąść przeciwzapalnego.... skroiłam dziś 4 cebule, zasypałam cukrem i teraz czekam na sok który powstanie, pije mleko z masłem i miodem, herbate z malinami miodem i cytryną i nic nie pomaga, mam wrażenie że przeziębienie się rozkręca. Wczoraj była z nami w kinie nasza znajoma i jest w ciąży, udało im się za pierwszym razem pomimo że cykl ma od 28 do 42 dni:) tak jakoś poczułam że i nam się udało:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 14:12

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka oby Cię przeczucie nie mylił! !

A mnie ogarnęło jakieś lenistwo. .. straszne. Ale wrócą dzieci ze szkoły to będę się musiała pozbierać :P

Musze jeszcze zrobić tort a wieczorem mamy zajęcia. W chwili obecnej nie chce mi się tyłka na sekundę ruszyć :( nie lubię się tak czuć :/

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • martika Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka to 3mam kciuki żeby Twoje przeczucia się sprawdziły :) Wygrzej się w łóżku z herbatką :)

• aneczka85m Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa ja i tak jestem niskociśnieniowcem, jak jeszcze mi się obniży to będę jak zoombi wyglądała:) zazwyczaj mam 102/60 a nawet i mniej:) za czarna kawa nie przepadam ale ostatnio zaczełam ją troche popijać ale dziś ledwo ją wmusiłam w siebie, mama przyszła więc chciałam jej dotrzymać towarzystwa to i ja sobie zrobiłam.

• aneczka85m Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i została mi tylko ta cebula :):) a ja tak lubie zapach i smak czosnku:) zobacze może zrobi sobie sos czosnkowy i chociaż troszke go zjem, nie chce jeszcze bardziej sie rozchorowac

• aneczka85m Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurna nie wiem czemu na moim wykresie nie widać serduszek???:)

• agata83 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jest serduszko !!!! Boże jak się cieszę!! Aż się popłakałam. Dzidzia ma 1.4 cm i wg usg jestem w 7 t 5d ciąży. Dopiero wróciłam do domu. Odezwę się wieczorem!

Nusia, Dagn, Madlene84, aneczka85m, klaudia1534, Morwa, Kotowa, Zetka, juwelka, Agaja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka cudowne wieści :) super, strasznie się cieszę Kochana razem z TObą! :)

• martika Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Agata, bardzo się cieszę :) Ja będę na usg w 7t0d i już nie mogę się doczekać :)

• aneczka85m Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Morwa:) już zaznaczyłam:)

Agata Gratulacje:) bardzo się cieszę:) napewno już spokojniejsza jesteś:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, superancko ^^ Cieszę się razem z Tobą :) Teraz się tylko nie stresuj, zajmij myśli czymś przyjemnym

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata super, cieszę się ogromnie :)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisałyście. Zaraz będę czytać.

Dziewczyny! Jak mnie boli krzyż boli to mało powiedziane... J.BIE mnie w krzyżu ale jak ;( nie wiem co to

‹‹ 197 198 199 200 201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ