X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
Odpowiedz

Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagosia wrote:
    Cześć dziewczynki. jestem po USG połówkowym. I mam zdrową córeczke :) waży już 550 g i wszystko jest w porządku. Jestem szczesliwa. Malagosia super gratuluje coreczki;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa co to jest hsg?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, podczytuję Was na bieżąco, ale jakoś brakuje mi czasu i weny do pisania - cały czas jestem w dołku... W pracy kongo - z niczym się nie wyrabiam, pogoda do dupy -jak ubiorę wiosenny płaszcz to zamarzam, jak zimowy to akurat robi się ciepło -obrzydliwa pogoda:( Mój wykres - bez komentarza... Odczuć brak, śluzu brak, nawet jajników nie czuję.
    Mam pytanie - jak cykl jest bezowulacyjny to i tak czujecie jakieś takie mulenie w podbrzuszu? Bo nie wiem jak mam to interpretować - ćmi tak delikatnie, jak na @

ja tych świąt w ogóle nie czuję - w sobotę po południu jedziemy do moich rodziców, a w niedzielę wszyscy razem do dziadków. Jakoś się w tym roku nie cieszę... cała (duża) rodzina, pewnie będą podteksty, pytania kiedy dziecko, itd... już mi się robi słabo. Niby wszyscy chccą dobrze,bo nie wiedzą o tym , że jakoś nam to nie idzie wszystko jak byśmy chcieli :(

Dobra, nie będę Wam tutaj psuć przedświątecznej atmosfery.
    Nadrabiając zaległości:

Nusia, przykro mi że ta Twoja @ przyszła :( :*

Morwa, odpoczywaj - na pewno będą efekty :* Ale miałaś zdarzenie samochodowe! i to w kwietniu... Dzięki Bogu, że nic Wam nie jest!

Madlene - kurs super! Widzę,że mamy bardzo podobne zainteresowania:)

Małgosia, gratulacje zdrowej córeczki!! <3 Dominika - ładne imie:) Nam się marzy Joasia :)

Martika - cieszę się, że u Was wszystko w porządku - martiłam się:*

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika wyglada na to, ze coraz wiecej z nas jest w takim paskudnym humorze przez ta pogode. Ja mam nadzieje, ze sie szybko pojawi slonce, bo inaczej bedzie tylko gorzej :(

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • Kotowa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wpadłam tylko się przywitać
    dopiero wrocilam z francuskiego. Oglądaliśmy dziś na zajęciach niezależne kino irańskie z francuskimi napisami :-D
    Nie wiem czy to pogoda, czy hormony, ale teraz codziennie po pracy muszę się zdrzemnac, bo inaczej nie mogę funkcjonować.
    Miłego wieczoru, postaram się nadrobić jutro. Dobranoc :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 22:17

Małgosia 24tc +15.08.2015💔
    09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
    02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb 😔
    10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
    02.2018 - crio 1 blastki 😔
    06.2018 - crio 1 blastki 😔
    05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
    12.2019 - cb😔
    09.2020 - "niespodzianka!"
    Jasiek 15tc +23.11.2020💔
    03.2021 - crio 1 blastki 😔
    06.2021 - crio 1 blastki 😔
    02.2022 - 5 ICSI PGD: 14 oocytów->2 blastki->1❄po PGD
    09/2022 - crio blastki, 5dpt - 16, 7dpt - 40, 9dpt - 113, 11dpt - 382, 19dpt - 6563,
    4/10 - usg, crl 9,1mm, ❤ 135/min
    Alicja ❤️ 26/05/23, 3600g, 50cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja jeszcze nie dostalam @. Nadal czekam.
    Rzeczywiscie chyba ta pogoda tak dziala dziwnie na wszystkich. Jak sie zrobi cieplo to i humorki dobre powroca :)
    Odnosnie cyklu bezowulacyjnego to ja nie wiem bo ja co miesiac mam inne objawy :)

Kotowa u Ciebie to zdecydoeanie fasolka daje o sobie znac :) odpoczywaj teraz jak najwiecej!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia, przepraszam. W takim razie tfu tfu-może jednak nie przyjdzie? Przeczytałam o teście, i jakoś mi się tak skojarzylo-sorki:*

Macie rację dziewczyny, to pewnie przesilenie połączone z brakiem słońca. Pozostaje tylko czekać

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotowa to ciąża :)

zrz6e6ydhjw308do.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika*** wrote:
    Nusia, przepraszam. W takim razie tfu tfu-może jednak nie przyjdzie? Przeczytałam o teście, i jakoś mi się tak skojarzylo-sorki:*

Macie rację dziewczyny, to pewnie przesilenie połączone z brakiem słońca. Pozostaje tylko czekać

Znajac zycie zjawi sie jutro, dziwi mnie tylko to ze temperatura sie podniosla i piersi bola coraz bardziej. Zobaczymy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Nusia, więc może jednak to nie @ idzie jak temperatura poszła w górę a piersi bardziej bolą? Jak po świętach @ nadal nie będzie to wybierzesz się na betę?

Kochana tak naprawdę to wszystko się okaże w ciągu 2 dni, bo luteinę odstawiłam wczoraj już, więc jeśli nie ma dzidzi to @ powinien się zjawić jutro albo pojutrze najpóźniej. No chyba że stał się mój wyczekiwany cud...
    no ale brzuch niestety boli okresowo...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Ajj ile bym dała aby to był fasol u Ciebie :* a ,że brzuch boli okresowo to chyba dobrze ;) w ciąży podobny ból jest :)

dzięki KOchana!! :)
    no ja wiem, że niby w ciąży też brzuch boli, ale mój mi się wydaje taki typowo jak przed @

jutro dam znać...

dobrej nocki Morwunia, ja uciekam do łóżeczka, cium:*

• Kotowa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia, mój też był typowo, jak na @ ;-) trzymam kciuki

stacey lubi tę wiadomość

Małgosia 24tc +15.08.2015💔
    09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
    02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb 😔
    10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
    02.2018 - crio 1 blastki 😔
    06.2018 - crio 1 blastki 😔
    05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
    12.2019 - cb😔
    09.2020 - "niespodzianka!"
    Jasiek 15tc +23.11.2020💔
    03.2021 - crio 1 blastki 😔
    06.2021 - crio 1 blastki 😔
    02.2022 - 5 ICSI PGD: 14 oocytów->2 blastki->1❄po PGD
    09/2022 - crio blastki, 5dpt - 16, 7dpt - 40, 9dpt - 113, 11dpt - 382, 19dpt - 6563,
    4/10 - usg, crl 9,1mm, ❤ 135/min
    Alicja ❤️ 26/05/23, 3600g, 50cm
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

Nusia mojej szwagierce pozytywny test wyszedł dopiero po tygodniu od terminy @, tak to wcześniej cały czas negatywy.

Madlene trzymam kciuki za wpadkę :D

Wyciągłam wczoraj męża na zakupy i wróciliśmy z nowym dywanem,a miała być tylko spożywka, niepotrzebnie wchodziliśmy do leroy merlin :)
    Biorę się zaraz za sprzątanie i zmianę pościeli a i sałatkę jeszcze jedną muszę zrobić, i jutro tylko z koszyczkiem do kościółka i mam święta :)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki no ja właśnie dostałam @, więc nie z tego! :(

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    Dziewczynki no ja właśnie dostałam @, więc nie z tego! :(

Przykro mi Kochana :( Przytulam :*

3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia :( oj..,

Klaudia ale u Ciebie wykres wyglada na ciążowy :)

Idę was doczytać

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss zobaczymy w niedzielę, jak temperatura się utrzyma to zatestuje :)

3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia przykro mi ! Ściskam :*
    klaudia wykres piękny, trzymam kciuki! ;)

klaudia1534 lubi tę wiadomość

• triss Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martika cieszę sie ze u Ciebie wszystko w porządku.
    Cigaretta no w końcu :* i przyłączam sie do kciuków za jajko z prawidłowej strony ;) :) &&&&
    She gdzie Ty? Jak te zawroty?
    Zetka ja tez jakos bardzo nie sprzątam. Tzn nie bardziej niż co weekend. Okien nie myje bo mi zimno i nie chce mi sie wychodzić. No może od wewnątrz jak będę miała wenę ;)
    Małgosiu gratulacje :) cieszę sie ze wszystko ok i fajnie ze będzie córeczka :) tez mi sie po cichu marzy ;)
    Kotowa ja tez stawiam na ciąże ;) :D
    Morwa osz kurde... Ale mieliście przygodę, dobrze ze maz zachował zimna krew. Najważniejsze ze nic sie nie stali, ale pewnie adrenalina była .. :/ nie miałam hsg - ale pewnie warto zrobić żeby mieć kolejna ewentualna przyczynę wyeliminowana.
    Nusia my zostajemy u siebie. W pierwszy dzień świat jedziemy do rodziców, pózniej do teściów. A drugi dzień świat mamy tylko dla siebie :) a Ty jakie plany?
    Klaudia trzymam kciuki w takim razie za zielone święta :D

byłam dziś na pobraniu krwi przed wizyta u anestezjologa. Mam robiony cały mega zestaw badań. Niestety w labo skończyły sie fiolki na krew na glukozę i muszę jechać jeszcze raz po świętach.

Co gotujecie ? :d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 12:22

klaudia1534, Cigaretta lubią tę wiadomość

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia śliczny wykresik ... taki.... ciążowy!

Nusia kochana przykro mi :( Ja Tobie kibicuje z całych sił i wierzę że w końcu się Wam uda. MUSI!

A ja.... hahah nie testuje. Ja nie planuje być teraz w ciąży :P

Triss dobry temat zaczęła. ... co gotuje cie na święta? Zetka co tam szykuje?

Ja dzisiaj u piekę boczek i pieczeń rzymska. Do tego sernik i szarlotka. Babeczki do koszyczka. I chalkowe króliczki. Tymbaliki. Żurek. Pieczona polędwica. Sałatka warzywna. I jeszcze jakaś bym zrobiła ale nie wiem jaka.... I dla dzieci kolorowe jajka galaretkę bo zrobiły furorę w zeszłym roku ;)

To tak u mnie? A u Was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 12:30

triss, klaudia1534 lubią tę wiadomość

zrz6e6ydhjw308do.png
‹‹ 439 440 441 442 443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ