Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnya mi się nawet nie chce nic oglądać
od rana nie włączyłam tv
już mi tak błogo, że pewnie pójdę zaraz do łóżeczka hehe
Kochana jakby co to miłego wieczorku
tak w ogóle to gdzie Twoja owulka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 21:17
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyno może - od tego cyklu skupiam się na zdrowym odżywianiu, a przede wszystkim regularnym, bo u mnie to mocno kulało. Do tego pije olej lniany (siemienia niestety nie dam rady ze względu na konsystencję).
Najbardziej się cieszę z tego, że trochę udało mi się odpuścić - w sensie, że już tak się nie spinam tymi staraniami. Ale tak na serio, a nie że sobie tylko wmawiam,że odpuściłam
Ja tempke mierzę już od lutego (ale przed ovu to było tak orientacyjnie, antystaraniowo), więc się przyzwyczaiłam do tego. Temperaturę na wykresie porównuję do kolekcjonowania - śmieję się do męża, że to jak zbieranie znaczków :d codziennie jedna kropeczka więcej na wykresieJuż skompletowałam tutaj 6 pełnych wykresów, hehehe
Nusia, a który masz już dc?
...no i zostałam sama
Miłej majówki dziewczyny! Ja jutro jadę na urodziny do małego kuzyna, a sb i nd - relaks w domuWiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 22:21
-
Morwa co za wspaniała wiadomość! Jestem przeszczęśliwa Twoim szczęściem! :* Owocnego weekendu!
Posadzcie jakaś fasole, w końcu wiosna już w pełni
She, w poprzednim cyklu który trwał 51 dni zrobiłam sobie badania. Na 14 dni przed okresem (czyli w 38 dc) mój progesteron to 1,54 ng/ml. Natomiast na 6 dni przed @ wynosił już 17,03 ng/ml. Na tej podstawie sadze ze owu była tylko bardzo późno, a Wy co o tym sądzicie? Normy w moim laboratorium to 0,2-1,5 w f.folikularnej, 0,8-3,0 w f.owulacyjnej i 1,7-27,0 w f.lutealnej. Prolaktyna na 6 dni przed @ 27,77ng/ml, a na początki tego cyklu w 5dc 16,2ng/ml ( norma 3,9-29,5). W 5 dc FSH 9,02 ( norma w f.fol 3,5-12,5), LH 8,15 ( norma w f.fol 2,4-12,6), estradiol 38,5 (norma w f.fol 12,5-165), testosteron 0,54 (norma 0,06-0,82). TSH, ft3 i ft4 są w normie, ale w związku z tym ze TSH 2,78 to biorę mikrodawke Euthyroxu. Wiem ze mam chorobę Hashimoto, ale póki co tylko p/ciała są wysokie. To tyle ile wiem w temacie swoich badań. Zauważyłam korelacje rozregulowania/ znacznego wydłużenia moich cykli z rozpoczęciem dyżurów 24 godzinnych w pracy. Niestety mam średnio jedna taka zarwana dobę w tygodniu i wg mnie to odbija sie na moich cyklach. Zastanawiam sie czy stres z tym związany nie blokuje mi owu i dlatego tak późno przychodzi/ jeśli przychodzi wogole. Co o tym wszystkim myślicie dziewczyny?
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Morwa super, owocnych dzialn
Nusia Ty nie pij bo w ciazy jestes!!!
Monika, brawosuper ze troche odpuscilas, tez bym tak chciala. Dobrze tez ze zdrowo sie odzywiasz. To przeciez najwazniejsze, zeby przygotowac nasz organizm do powitania nowego mieszkanca brzuszka
Kalika, moim zdaniem owulka byla, progesteron na to wskazuje.
Inne badnia niby sa w normie, ale ja bym sie przyczepila troche do FSH, Jest troche wysokie. Moze ma na to wplyw dzien cyklu, bo raczej powinno sie go robic w 2-3 dc, ale raczej duzego znaczenia to nie ma. Radze zrobic AMH, zeby zobaczyc jaka masz rezerwe jajnikowa. Prolaktyna w normie, ale ta badana w drugiej fazie juz troche wysoka, moze warto byloby to skonsultowac z endokrynologiem? Na estradiolu sie nie znam, to sie nie wypowiem.
Byc moze Twoje dyzury maja wplyw na cykle, ale na to pewnie nic nie poradzisz...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 23:35
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKalika ja często robiłam FSH i zawsze kazali mi lekarze robić między 2-3 dc. Ten wynik masz troszkę za wysoki, ale może rzeczywiście to że zrobiłaś go w 5 dc miało na to wpływ. NO i też jestem zdania, że powinnaś zrobić amh, każda kobieta starająca się o dziecko powinna. Badania jest dosyć drogie bo kosztuje ok 150 zł i czeka się na nie do 10 dni, ale jestem zdania, że warto.
-
nick nieaktualny
-
Nusia, zrobiłam w 5 dc bo nie dałam rady wcześniej, ale wiem ze powinnam zrobić ciut wcześniej;) Moze w nowym cyklu, jeśli w końcu sie zacznie, zrobię o czasie;) Co do ceny to wszystkie badania robię prywatnie, bo nie mam czasu stać w tych kolejkach w przychodniach;) także już przestałam liczyć ile to wszystko kosztuje;)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nusia u mnie też pogoda niesprzyjajaca, ale wyjątkowo jakos dziś mi nie szkodzi;) A moze Twoje samopoczucie jednak ma coś wspólnego z wczorajszymi drineczkami?
Umowilam gina na poniedziałek, takze zobaczymy co powie.
Morwa, tylko nie wykoncz męża;)
Morwa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzien doberek
Nusia wez ze zrob test i nie trzymaj nas w niepewnosci
Kalika, mam nadzieje, ze kolejne badania wyjda lepiej
I tak jak Morwa polecam Donga, nie dosc ze przyspiesza pozna owulke, to jeszcze super dziala na wzrost endometrium
Morwa, ja tez mam dzis chciceszkoda ze jestem sama w domu
czuje ze owulka sie zbliza
nataliano, Morwa lubią tę wiadomość
17 cs2.11.2019
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
nick nieaktualnyShe jaki test??
po co?? znając życie @ się zjawi prędzej czy później, poza tym nie mam w domu żadnego testu
Kochana to poczekaj aż Twój T. wróci do domku i się nim zaopiekujteż musze w takim razie tego Donga kupić skoro działa
She Wolf lubi tę wiadomość
-
Nusia, no test CIAZOWY
A jaki Ty myslisz?
No poczekam, nie mam wyjscia haha
Ja Donga polecam, mozna go tez brac z ziolami i Inofolickiem, wiec taki wlasnie mam zestawOby w koncu zadzialal i pomogl zaciazyc
17 cs2.11.2019
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty