Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
-
WIADOMOŚĆ
-
kalika wrote:Przez 10 dni od podania Pregnyl może dawać fałszywie dodatni wynik testu ciążowego (lek ten jest hormonem wykrywanym w testach ciążowych) także jeszcze sie wstrzymaj z jego robieniem. Natomiast ze względu na jego działanie stymulujące powstawanie ciałka żółtego, które produkuje progesteron oraz podtrzymywanie jego funkcjonowania, patrząc na Twój wynik można stwierdzic ze pięknie zareagowałas na lek, owu sie odbyła i jeśli tylko reszta okoliczności była sprzyjająca to może już rośnie tam mała fasolinka:)
Dziekuję i czekam z testem na termin spodziewanej @kalika lubi tę wiadomość
-
Morwa wywołałeś mnie do tablicy więc zgłębiłam temat Pregnylu;) Ginekologia to niestety nie moja działka, ale zawsze chętnie poszerzam swoją wiedzę
Powodzenia jutro, mam nadzieje ze w tym miesiącu wyhodujesz piękne dorodne jajco:*
Morwa lubi tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Morwa, bądź dzielna kochana. Nowotwór to straszna choroba dla pacjenta, ale nie lżejsza dla najbliższych. Trzeba jednak żyć nadzieja, ze kochane nam osoby przechodzą na ta lepsza stronę, gdzie nie będzie już cierpienia i chorób i tam ich kiedyś spotkamy. Tym bardziej jestem jutro z Toba całym serduchem:*
Morwa lubi tę wiadomość
-
Morwa, nie przeżyłam takiego osobistego dramatu jak Ty, ale myśle ze wiem co czujesz. Zawodowo leczę dzieciaczki i codziennie jestem niezmiernie szczęśliwa, że wybrałam ta drogę. W trakcie studiów i stażu widziałam wiele ludzkich dramatów i bardzo dużo kosztowało mnie patrzenie na cierpienie tych schorowanych, często starych i samotnych ludzi. Nie wiem czemu, ale do choroby dziecka potrafię podejść "na trzeźwo", z większym dystansem, niż do cierpienia dorosłych. I chyba tylko dzięki temu mogę pracować w tym zawodzie, bo nie paralizuje mnie strach, nie kieruje sie emocjami. Po każdym zgonie staruszków nie potrafiłam długo sie z tego otrząsnąć, pamietam wszystkie te twarze i historie tych ludzi, dramaty ich rodzin. Nie da sie w takich warunkach długo funkcjonować, człowiek szybko sie wypala, dlatego w pełni rozumiem Twoja decyzje o niepracowaniu w zawodzie, jeśli tak wiele Cię to kosztowalo.
-
Dziewczynki, przepraszam, że tak mało się udzielam, ale jakoś nie mam ostatnio weny. Dzisiaj bolała mnie głowa pół dnia. A ogólnie cały czas szukamy ofert wczasów w Egipcie w dobrej cenie. Chyba zdecydujemy się na jakiś hotel w Marsa Alam. Na 99% wylatujemy w najbliższą sobotę. Już jestem praktycznie spakowana
A Wy jakie macie plany na majówkę? -
nick nieaktualnyDzień dobry Dziewczynki!!
ja tylko na sekundkę bo wybieran się do pracy...mam pytanko: czy tempka zmierzona po wstaniu z łóżka ma w ogóle sens? chodzi mi o to że przeważnie mierze tempke o 6 rano, zaraz po prebudzeniu, ale dzisiaj straszliwie chciało mi się siku i wiedziałam, że nie dotrwam do 6 więc zmierzyłam pol godzinki szybciej i była 36,9, poszlam do łazienki, chwiile pochodziłam i polozylam się znowu i zmierzyłam tempke o 6 i była już tylko 36,4. Co o o tym myślicie???
Miłego dnia, odezwe się później! ciumki -
Nusia wrote:Dzień dobry Dziewczynki!!
ja tylko na sekundkę bo wybieran się do pracy...mam pytanko: czy tempka zmierzona po wstaniu z łóżka ma w ogóle sens? chodzi mi o to że przeważnie mierze tempke o 6 rano, zaraz po prebudzeniu, ale dzisiaj straszliwie chciało mi się siku i wiedziałam, że nie dotrwam do 6 więc zmierzyłam pol godzinki szybciej i była 36,9, poszlam do łazienki, chwiile pochodziłam i polozylam się znowu i zmierzyłam tempke o 6 i była już tylko 36,4. Co o o tym myślicie???
Miłego dnia, odezwe się później! ciumkiWiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 07:35
-
Hej dziewczyny, widzę, że coraz więc nowych staraczek na wątku, cieszę się, ale mam nadzieje, że już niedługo wszystkie stąd uciekniecie z brzuszkami i te co dłużej zabalowały na wątku i te co dopiero dołączyły
Obudziłam się dzisiaj rano, a tu takie piękne słońce, jak wasze nastroje? Macie jakieś plany na weekend majowy?
Morwa, bardzo mi przykro z powodu Twojego wujka, mam nadzieję, że odnajdujecie sens tej sytuacji, chociaż wydaje się to bardzo trudne, mój wujek też odszedł na raka, to straszna choroba, 3majcie się ciepło.
Zaraz zmykam Was troszkę nadrobić, podczytać.
Ja już jestem po połówkowym, potwierdzona dziewczynka i wszystko jest ok.
Mam do Was jeszcze prośbę o zagłosowanie na historię nr 2, będę bardzo wdzięczna za każdy głos
http://mama-w-trampkach.blog.pl/wygraj-laktator-canpol-babies/
Nusia lubi tę wiadomość
-
Cigaretta, jasne, że jest sens, 3mam kciuki za jajo
I gratuluje odwagi za kierownicą, ja już strasznie długo nie jeździłam i też muszę kurczę się przełamać, bo kiedyś śmigałam na codzień, a teraz przydałoby się czasami gdzieś podjechać.
She, podziwiam, ja nigdy się nie mogłam zmobilizować do takich ćwiczeń, ewentualnie jakiś stepper. 3mam kciuki3mam kciuki za wyniki Twojego partnera! Proszę Kochana zamień mi płeć na pierwszej stronie
Agata, jak wakacje? Jak się czujesz?Macie już wybrane imię?
Juwelka, a u Ciebie, coraz bliżej, ale ten czas goni!Szykujecie już dom na przyjście maleństwa?
Kotowa, widzę, ze zaprzyjaźniona z kibelkiem i dobrzeA poza tym jak się czujesz i 3masz?
Ania, udanej majówki i pozytywnego testu
Niepokorna, udanej majówki, zazdroszczę, bawcie się dobrze
Natalino, ależ wykres... mam nadzieję, że chociaż dobrze będzie zakończony, 3mam kciuki!
Nusia, dopiero zobaczyłam, że Ci nie napisałam z tą temperaturą, taka po wstaniu jest absolutnie niewiarygodna, ja miałam bardzo duże różnice w takich sytuacjach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 09:26
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny