X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
Odpowiedz

Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D

Oceń ten wątek:
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • koleżanka Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Przez 10 dni od podania Pregnyl może dawać fałszywie dodatni wynik testu ciążowego (lek ten jest hormonem wykrywanym w testach ciążowych) także jeszcze sie wstrzymaj z jego robieniem. Natomiast ze względu na jego działanie stymulujące powstawanie ciałka żółtego, które produkuje progesteron oraz podtrzymywanie jego funkcjonowania, patrząc na Twój wynik można stwierdzic ze pięknie zareagowałas na lek, owu sie odbyła i jeśli tylko reszta okoliczności była sprzyjająca to może już rośnie tam mała fasolinka:)

Dziekuję i czekam z testem na termin spodziewanej @

kalika lubi tę wiadomość

• kalika Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wywołałeś mnie do tablicy więc zgłębiłam temat Pregnylu;) Ginekologia to niestety nie moja działka, ale zawsze chętnie poszerzam swoją wiedzę;) Powodzenia jutro, mam nadzieje ze w tym miesiącu wyhodujesz piękne dorodne jajco:*

Morwa lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa a zerknelabys fachowym okiem na moj wykres, cos mnie katar meczy i w sumie nie wiem czy to od tego ta tempka rosnie czy nie koniecznie

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, bądź dzielna kochana. Nowotwór to straszna choroba dla pacjenta, ale nie lżejsza dla najbliższych. Trzeba jednak żyć nadzieja, ze kochane nam osoby przechodzą na ta lepsza stronę, gdzie nie będzie już cierpienia i chorób i tam ich kiedyś spotkamy. Tym bardziej jestem jutro z Toba całym serduchem:*

Morwa lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• kalika Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa patrząc na rozkład Twojego jutrzejszego dnia można pomysleć ze jesteś nałogowa bywalczynią gabinetów lekarskich;) Oksy są fajne, wiem co mowię;) Tylko wybierz jakieś ładne!:)

Morwa lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• kalika Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, nie przeżyłam takiego osobistego dramatu jak Ty, ale myśle ze wiem co czujesz. Zawodowo leczę dzieciaczki i codziennie jestem niezmiernie szczęśliwa, że wybrałam ta drogę. W trakcie studiów i stażu widziałam wiele ludzkich dramatów i bardzo dużo kosztowało mnie patrzenie na cierpienie tych schorowanych, często starych i samotnych ludzi. Nie wiem czemu, ale do choroby dziecka potrafię podejść "na trzeźwo", z większym dystansem, niż do cierpienia dorosłych. I chyba tylko dzięki temu mogę pracować w tym zawodzie, bo nie paralizuje mnie strach, nie kieruje sie emocjami. Po każdym zgonie staruszków nie potrafiłam długo sie z tego otrząsnąć, pamietam wszystkie te twarze i historie tych ludzi, dramaty ich rodzin. Nie da sie w takich warunkach długo funkcjonować, człowiek szybko sie wypala, dlatego w pełni rozumiem Twoja decyzje o niepracowaniu w zawodzie, jeśli tak wiele Cię to kosztowalo.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, straszne rzeczy piszesz. Ale ja też Cię rozumiem :)
    A co do wcześniejszego wpisu dotyczącego noszenia bryli - ja już się przyzwyczaiłam :P

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, przepraszam, że tak mało się udzielam, ale jakoś nie mam ostatnio weny. Dzisiaj bolała mnie głowa pół dnia. A ogólnie cały czas szukamy ofert wczasów w Egipcie w dobrej cenie. Chyba zdecydujemy się na jakiś hotel w Marsa Alam. Na 99% wylatujemy w najbliższą sobotę. Już jestem praktycznie spakowana :D
    A Wy jakie macie plany na majówkę?

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczynki!!
    ja tylko na sekundkę bo wybieran się do pracy...mam pytanko: czy tempka zmierzona po wstaniu z łóżka ma w ogóle sens? chodzi mi o to że przeważnie mierze tempke o 6 rano, zaraz po prebudzeniu, ale dzisiaj straszliwie chciało mi się siku i wiedziałam, że nie dotrwam do 6 więc zmierzyłam pol godzinki szybciej i była 36,9, poszlam do łazienki, chwiile pochodziłam i polozylam się znowu i zmierzyłam tempke o 6 i była już tylko 36,4. Co o o tym myślicie???

Miłego dnia, odezwe się później! ciumki

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    Dzień dobry Dziewczynki!!
    ja tylko na sekundkę bo wybieran się do pracy...mam pytanko: czy tempka zmierzona po wstaniu z łóżka ma w ogóle sens? chodzi mi o to że przeważnie mierze tempke o 6 rano, zaraz po prebudzeniu, ale dzisiaj straszliwie chciało mi się siku i wiedziałam, że nie dotrwam do 6 więc zmierzyłam pol godzinki szybciej i była 36,9, poszlam do łazienki, chwiile pochodziłam i polozylam się znowu i zmierzyłam tempke o 6 i była już tylko 36,4. Co o o tym myślicie???

Miłego dnia, odezwe się później! ciumki
    Temperature powinnas mierzyc od razu po obudzeniu sie, pol godz roznicy w pomiarze nie stanowi duzego odchylenia i powinnas wziac ta wczesniejsza temp pod uwage. Ogolnie jest tak ze temp rosnie co godz o 0,1 stopn a jak zmierzysz godz szybciej to powinnas od otrzymanej temp odjac 0,1 stopnia. Czyli jakbys chciala miec pewniejszy wynik to dodaj do tej wczesniejszej temp 0,05 stopnia i ok powinno byc. Ale tak jak pisałam pół godziny to nie jest duza różnica

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 07:35

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • koleżanka Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry - mój test mimo wysokiego progesteronu negatyw :(

• martika Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, widzę, że coraz więc nowych staraczek na wątku, cieszę się, ale mam nadzieje, że już niedługo wszystkie stąd uciekniecie z brzuszkami i te co dłużej zabalowały na wątku i te co dopiero dołączyły ;)

Obudziłam się dzisiaj rano, a tu takie piękne słońce, jak wasze nastroje? Macie jakieś plany na weekend majowy?

Morwa, bardzo mi przykro z powodu Twojego wujka, mam nadzieję, że odnajdujecie sens tej sytuacji, chociaż wydaje się to bardzo trudne, mój wujek też odszedł na raka, to straszna choroba, 3majcie się ciepło.

Zaraz zmykam Was troszkę nadrobić, podczytać.

Ja już jestem po połówkowym, potwierdzona dziewczynka i wszystko jest ok.
    Mam do Was jeszcze prośbę o zagłosowanie na historię nr 2, będę bardzo wdzięczna za każdy głos :)

http://mama-w-trampkach.blog.pl/wygraj-laktator-canpol-babies/

Nusia lubi tę wiadomość

• martika Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta, jasne, że jest sens, 3mam kciuki za jajo :) I gratuluje odwagi za kierownicą, ja już strasznie długo nie jeździłam i też muszę kurczę się przełamać, bo kiedyś śmigałam na codzień, a teraz przydałoby się czasami gdzieś podjechać.

She, podziwiam, ja nigdy się nie mogłam zmobilizować do takich ćwiczeń, ewentualnie jakiś stepper. 3mam kciuki :) 3mam kciuki za wyniki Twojego partnera! Proszę Kochana zamień mi płeć na pierwszej stronie :)

Agata, jak wakacje? Jak się czujesz? :) Macie już wybrane imię?

Juwelka, a u Ciebie, coraz bliżej, ale ten czas goni! :) Szykujecie już dom na przyjście maleństwa?

Kotowa, widzę, ze zaprzyjaźniona z kibelkiem i dobrze :) A poza tym jak się czujesz i 3masz?

Ania, udanej majówki i pozytywnego testu :)

Niepokorna, udanej majówki, zazdroszczę, bawcie się dobrze ;)

Natalino, ależ wykres... mam nadzieję, że chociaż dobrze będzie zakończony, 3mam kciuki! :)

Nusia, dopiero zobaczyłam, że Ci nie napisałam z tą temperaturą, taka po wstaniu jest absolutnie niewiarygodna, ja miałam bardzo duże różnice w takich sytuacjach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 09:26

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dziś ostry spadek temperaturki, chyba już ten cykl stracony. trzeba czekać na następny, w końcu musi przyjść ten właściwy

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta,Morwa dajcie znać jak tam u was;*

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa prZykro mi z powodu wujka;;(ciezko jest jak ktos odchodzi I juz go niezobaczymy,okropne sa choroby I ludzkie cierpienie;(3maj sie

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martika gratulacje coreczki;)niech rosnie zdrowo Mala myszka;**u nas tez sloneczko swieci i wiaterek;) ü mnie nic z tego, czekam na okres;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 10:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda moze jeszcze temp pojdzie do gory jeszcze jutro,)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja dopiero wstaje z łóżka z bólem zęba.... :/ czuje jak mi promieniuje aż do ucha...

Martika ale szybko ten czas leci, gratuluje dziewczynki ! :*
    Morwa no to czas zainwestować w okulary , może dlatego miałaś częste bóle głowy ?

‹‹ 469 470 471 472 473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ