X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
Odpowiedz

Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D

Oceń ten wątek:
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia rozumiem, bez kasy nie ma co o sie napalac :( mam nadzije, ze dostaniesz stala umowe i bedzie Was stac na kolejne podejscie.
    Ja tez jestem jedyna w moim gronie bez dzieci, do tego za pare dni skoncze 37 lat. Ja to dopiero powinnam panikowac. Ale ciagle mam nadzieje, ze zostane mama i jestem pewna, ze Tobie tez sie uda :*
    Co do adopcji, to ja tez jeszcze o tym nie mysle, daje sobie czas tak do 40stki. Jak sie nie uda, wtedy bedziemy myslec. A T. tez jest w razie czego za.
    I masz racje, ciesz sie pogoda, bo ani sie obejrzymy i znowu sie zrobi zimno :(
    Na wzdecia biore enzym laktazy, ale nie pomaga. Mysle, ze to nietolerancja laktozy, ale pewnosci nie mam. A ja tak uwielbiam mleczko itp.

Klaudia, test robilas? Moze Ty w ciazy jestes.
    Nie smutaj sie, wiem, ze to nie jest pocieszenie, ale nie starasz sie jeszcze zbyt dlugo, a przeciez starania do roku sa norma. Glowa do gory, Tobie tez sie uda :D

Nusia lubi tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie robiłam, bo pierwszy raz stwierdziłam, że kupię jak @ nie przyjdzie.. ale przyszła. Nie ciąża to to raczej nie jest, chociaż słyszałam kilka razy o krwawieniach w terminie @, które wyglądały podobnie jak okres.
    She wiem, że to dopiero 7 miesięcy no ale, która z nas nie chce żeby to stało się jak najszybciej :) A dzisiaj jakoś tak się dodatkowo zdołowałam jak kolejna znajoma dodała dodała na facebooka post, że oczekuje dziecka..

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, zrób test żebyś miała pewność. Jak będzie negatywny to może podejdzie do lekarza? Teraz nie prowadzisz wykresu?

Moja mama dowiedziała sie o ciąży jak nie dostała @ w drugim cyklu, w pierwszym miała krwawienie (tylko jakieś mniejsze jak mi opowiadala) I nie skojarzyla tego z ciążą. Kiedyś nie było takiego dostępu do informacji.

Wiem co czujesz, też już mnie to wszystko męczy-jak tylko się postaram z czymś, czy dieta, suplementami czy ilością <3 to wychodzą jakieś jaja-teraz np najprawdopodobniej bezowulacyjny. ...jak nie urok to sraczka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 22:08

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:
    Nie robiłam, bo pierwszy raz stwierdziłam, że kupię jak @ nie przyjdzie.. ale przyszła. Nie ciąża to to raczej nie jest, chociaż słyszałam kilka razy o krwawieniach w terminie @, które wyglądały podobnie jak okres.
    She wiem, że to dopiero 7 miesięcy no ale, która z nas nie chce żeby to stało się jak najszybciej :) A dzisiaj jakoś tak się dodatkowo zdołowałam jak kolejna znajoma dodała dodała na facebooka post, że oczekuje dziecka..

Kochana, to moze zrob test w razie czego? Cuda sie zdarzaja.
    Wiem ze chcialabys jak najszybciej, ale pewnie juz doszlas do wnisku, ze chciec to my sobie mozemy, a ciaza to jak wygrana w totka. Wiem jakie to dolujace jak sie slyszy o ciazach innych, ale musimy sie do tego przyzwyczaic. Przeciez nie zawsze wiemy czy te dziewczyny tez nie mialay problemow z zajsciem. Nie kazdy sie chwali problemami.
    Trzymam kciuki, zebys nie czekala juz zbyt dlugo :*

17 cs <3 2.11.2019

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, u Ciebie przeciez byla owulka. Moze podejdz do gina zobaczyc czy jajka pekly :D

17 cs <3 2.11.2019

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika niby prowadzę, ale temperatury jakoś nie mierzyłam regularnie :)
    Jak będę na mieście to kupię jakiegoś teściora i dla świętego spokoju zrobię, nie zaszkodzi mi to.. A przy najbliższej wizycie u gina pogadam o tym moim skąpym okresie :)

Poprawiłyście mi humor, wiedziałam, że odezwanie się do Was będzie dobrym pomysłem :* :)

Monika mnie też się wydaję, że u Ciebie już po owu, zaciskam kciuki :)

3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She - u mnie w przychodni mają już chyba wpisane w moją kartę "histeryczka" i "nakręcona" więc jak tam pójdę to pewnie znowu usłyszę, że "za bardzo chcę" i że "mam wyluzować". I wtedy będę musiała im wygarnąć co o tym myślę :P

Nigdy nie miałam tak małego skoku - temperaturę w granicach 36,45 to ja zawsze miałam w pierwszej fazie, nie drugiej.

No to dobra wiadomość by była, jak się okaże, że @ przyjdzie po 14 dniach, planowo :) :) Na dwie kreski nie liczę, bo ja widzicie mieliśmy serduszkowy falstart, i nie daliśmy już z mężem rady :P On biedny wracał o 22, ja wstawałam o 5.30 do pracy. A, że śluzu u mnie brak (a sprawdzam przy szyjce) to żołnierzyki nie miałby by łatwo przetrwać z poprzedniego dnia.
    No, zobaczymy - mże stanie się cud :D

Klaudia, brakowało nam Ciebie! Nie uciekaj już od nas więcej na tak długo :)
    Jutro zrobisz test? :)

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, nie uciekam zostaję :) jak nie zapomnę kupić to zrobię, jak szaleć to szaleć :D

Pamiętam jak ja byłam w 4 cyklu starań i podczas wizyty u lekarza rodzinnego, który wypisywał mi skierowanie na podstawową morfologię wspomniałam mu, że staramy się z mężem o dziecko i narazie nam nie wychodzi, dopisał mi wtedy na karteczce jeszcze progesteron do zrobienia a jak powiedziałam, że to 4 cykl to od razu go wykreślił bo stwierdził, że za wcześnie na tego typu badania i że mam wyluzować :D

Monika*** lubi tę wiadomość

3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój endo zaczął mi się śmiać w twarz (jest też ginem). Jak powiedziałam, że JUŻ mi przeszła ta pierwsza podnieta, to zacząć się śmiać i powiedział "nie jest Pani nakręcona a idzie się Pani kluc Z własnej woli? Widzę że lubi mieć Pani wszystko zaplanowane? Otuz ciąży się nie da zaplanować." To się na niego wkurzylam i mu powiedziałam parę słów :)

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I bardzo dobrze zrobiłaś, oni myślą, ze to tak łatwo przestać myśleć, że chce się dziecko i wyluzować jeszcze..

Monika*** lubi tę wiadomość

3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika,
    Przy naszym hotelu również była piękna rafa :) A Rosjan wolę o wiele bardziej niż włochów - serio :)

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • agata83 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziekuje wam bardzo za zyczenia :)

She czyli ty tez majowa kobietka, fajnie :) Zycze tobie juz dzis samych pogodnych dni i spelnienia marzen! I w ogole wam wszystkim zycze pieknych brzuszkow! Jest wiosna, idzie do lata, wiec niech pszczolki was zapylaja! :)

nataliano lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do konca wakacji wszystkie zaciazyny;))nie ma to tamto;))) <3

Malagosia lubi tę wiadomość

• juwelka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 22:30

agata83, Kotowa, Nusia, Madlene84 lubią tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juwelka pamiętam, nawet ostatnio sobie ściągnełam fajną pszczołe ale jakoś nie ustawiłam, bo mój wydziarany aniołek mi się podoba :D teraz jak tak patrze, to wszystkie macie pszczoły i jesteście zapylone hehe :p
    może sobie ustawie też, przynajmniej do pon. :)

juwelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pszczołe i liczę na szczęście !! :)
    Juwelka ty już 32 tc! :o jak samopoczucie ? :)

juwelka, Kotowa lubią tę wiadomość

• juwelka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 22:30

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to rzeczywiście kawał chłopa z Twojego synka, teraz tylko pozostaje czekać. Swoją drogą strasznie szybko leci ten czas, dopiero co zaszłaś a tu już czekamy na rozwiązanie :) niedługo Tymuś będzie z wami :) odpoczywaj kochana !!
    Ps. Dzieki za kciuki, mam nadzieję, że Morwa mnie zarazi a ja przekaże dalej ! :) kurde, wiosna przyszła, dzień matki niedługo, mogłoby się w końcu udać... ;) mam nadzieje, że ten bzyczek przyniesie szczęście !

Morwa, juwelka lubią tę wiadomość

• agata83 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I takie podejscie mi sie podoba! Niech pszczolki bzycza bzyk bzyk bzyk:)

Juwelka no ja tez nie zmienilam awatara. Niech zostanie ten co jest :)

juwelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa nie kracz, mi też jest ciężko myśleć pozytywnie ale trzeba przywołać fasola myślami :D to byłby 12 wnuk mojej mamy i 3 wnuk teściów :) teściowa chce wnuczke, mi tez się marzy mała cigaretta, ale mąż jak to facet - chce syna :) co będzie, to będzie, byleby było ! :)

‹‹ 484 485 486 487 488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ