X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
Odpowiedz

Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D

Oceń ten wątek:
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia rozumiem, bez kasy nie ma co o sie napalac :( mam nadzije, ze dostaniesz stala umowe i bedzie Was stac na kolejne podejscie.
    Ja tez jestem jedyna w moim gronie bez dzieci, do tego za pare dni skoncze 37 lat. Ja to dopiero powinnam panikowac. Ale ciagle mam nadzieje, ze zostane mama i jestem pewna, ze Tobie tez sie uda :*
    Co do adopcji, to ja tez jeszcze o tym nie mysle, daje sobie czas tak do 40stki. Jak sie nie uda, wtedy bedziemy myslec. A T. tez jest w razie czego za.
    I masz racje, ciesz sie pogoda, bo ani sie obejrzymy i znowu sie zrobi zimno :(
    Na wzdecia biore enzym laktazy, ale nie pomaga. Mysle, ze to nietolerancja laktozy, ale pewnosci nie mam. A ja tak uwielbiam mleczko itp.

Klaudia, test robilas? Moze Ty w ciazy jestes.
    Nie smutaj sie, wiem, ze to nie jest pocieszenie, ale nie starasz sie jeszcze zbyt dlugo, a przeciez starania do roku sa norma. Glowa do gory, Tobie tez sie uda :D

Nusia lubi tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie robiłam, bo pierwszy raz stwierdziłam, że kupię jak @ nie przyjdzie.. ale przyszła. Nie ciąża to to raczej nie jest, chociaż słyszałam kilka razy o krwawieniach w terminie @, które wyglądały podobnie jak okres.
    She wiem, że to dopiero 7 miesięcy no ale, która z nas nie chce żeby to stało się jak najszybciej :) A dzisiaj jakoś tak się dodatkowo zdołowałam jak kolejna znajoma dodała dodała na facebooka post, że oczekuje dziecka..

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, zrób test żebyś miała pewność. Jak będzie negatywny to może podejdzie do lekarza? Teraz nie prowadzisz wykresu?

Moja mama dowiedziała sie o ciąży jak nie dostała @ w drugim cyklu, w pierwszym miała krwawienie (tylko jakieś mniejsze jak mi opowiadala) I nie skojarzyla tego z ciążą. Kiedyś nie było takiego dostępu do informacji.

Wiem co czujesz, też już mnie to wszystko męczy-jak tylko się postaram z czymś, czy dieta, suplementami czy ilością <3 to wychodzą jakieś jaja-teraz np najprawdopodobniej bezowulacyjny. ...jak nie urok to sraczka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 22:08

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:
    Nie robiłam, bo pierwszy raz stwierdziłam, że kupię jak @ nie przyjdzie.. ale przyszła. Nie ciąża to to raczej nie jest, chociaż słyszałam kilka razy o krwawieniach w terminie @, które wyglądały podobnie jak okres.
    She wiem, że to dopiero 7 miesięcy no ale, która z nas nie chce żeby to stało się jak najszybciej :) A dzisiaj jakoś tak się dodatkowo zdołowałam jak kolejna znajoma dodała dodała na facebooka post, że oczekuje dziecka..

Kochana, to moze zrob test w razie czego? Cuda sie zdarzaja.
    Wiem ze chcialabys jak najszybciej, ale pewnie juz doszlas do wnisku, ze chciec to my sobie mozemy, a ciaza to jak wygrana w totka. Wiem jakie to dolujace jak sie slyszy o ciazach innych, ale musimy sie do tego przyzwyczaic. Przeciez nie zawsze wiemy czy te dziewczyny tez nie mialay problemow z zajsciem. Nie kazdy sie chwali problemami.
    Trzymam kciuki, zebys nie czekala juz zbyt dlugo :*

17 cs <3 2.11.2019

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, u Ciebie przeciez byla owulka. Moze podejdz do gina zobaczyc czy jajka pekly :D

17 cs <3 2.11.2019

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika niby prowadzę, ale temperatury jakoś nie mierzyłam regularnie :)
    Jak będę na mieście to kupię jakiegoś teściora i dla świętego spokoju zrobię, nie zaszkodzi mi to.. A przy najbliższej wizycie u gina pogadam o tym moim skąpym okresie :)

Poprawiłyście mi humor, wiedziałam, że odezwanie się do Was będzie dobrym pomysłem :* :)

Monika mnie też się wydaję, że u Ciebie już po owu, zaciskam kciuki :)

3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She - u mnie w przychodni mają już chyba wpisane w moją kartę "histeryczka" i "nakręcona" więc jak tam pójdę to pewnie znowu usłyszę, że "za bardzo chcę" i że "mam wyluzować". I wtedy będę musiała im wygarnąć co o tym myślę :P

Nigdy nie miałam tak małego skoku - temperaturę w granicach 36,45 to ja zawsze miałam w pierwszej fazie, nie drugiej.

No to dobra wiadomość by była, jak się okaże, że @ przyjdzie po 14 dniach, planowo :) :) Na dwie kreski nie liczę, bo ja widzicie mieliśmy serduszkowy falstart, i nie daliśmy już z mężem rady :P On biedny wracał o 22, ja wstawałam o 5.30 do pracy. A, że śluzu u mnie brak (a sprawdzam przy szyjce) to żołnierzyki nie miałby by łatwo przetrwać z poprzedniego dnia.
    No, zobaczymy - mże stanie się cud :D

Klaudia, brakowało nam Ciebie! Nie uciekaj już od nas więcej na tak długo :)
    Jutro zrobisz test? :)

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, nie uciekam zostaję :) jak nie zapomnę kupić to zrobię, jak szaleć to szaleć :D

Pamiętam jak ja byłam w 4 cyklu starań i podczas wizyty u lekarza rodzinnego, który wypisywał mi skierowanie na podstawową morfologię wspomniałam mu, że staramy się z mężem o dziecko i narazie nam nie wychodzi, dopisał mi wtedy na karteczce jeszcze progesteron do zrobienia a jak powiedziałam, że to 4 cykl to od razu go wykreślił bo stwierdził, że za wcześnie na tego typu badania i że mam wyluzować :D

Monika*** lubi tę wiadomość

3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój endo zaczął mi się śmiać w twarz (jest też ginem). Jak powiedziałam, że JUŻ mi przeszła ta pierwsza podnieta, to zacząć się śmiać i powiedział "nie jest Pani nakręcona a idzie się Pani kluc Z własnej woli? Widzę że lubi mieć Pani wszystko zaplanowane? Otuz ciąży się nie da zaplanować." To się na niego wkurzylam i mu powiedziałam parę słów :)

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I bardzo dobrze zrobiłaś, oni myślą, ze to tak łatwo przestać myśleć, że chce się dziecko i wyluzować jeszcze..

Monika*** lubi tę wiadomość

3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika,
    Przy naszym hotelu również była piękna rafa :) A Rosjan wolę o wiele bardziej niż włochów - serio :)

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • agata83 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziekuje wam bardzo za zyczenia :)

She czyli ty tez majowa kobietka, fajnie :) Zycze tobie juz dzis samych pogodnych dni i spelnienia marzen! I w ogole wam wszystkim zycze pieknych brzuszkow! Jest wiosna, idzie do lata, wiec niech pszczolki was zapylaja! :)

nataliano lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do konca wakacji wszystkie zaciazyny;))nie ma to tamto;))) <3

Malagosia lubi tę wiadomość

• juwelka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 22:30

agata83, Kotowa, Nusia, Madlene84 lubią tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juwelka pamiętam, nawet ostatnio sobie ściągnełam fajną pszczołe ale jakoś nie ustawiłam, bo mój wydziarany aniołek mi się podoba :D teraz jak tak patrze, to wszystkie macie pszczoły i jesteście zapylone hehe :p
    może sobie ustawie też, przynajmniej do pon. :)

juwelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pszczołe i liczę na szczęście !! :)
    Juwelka ty już 32 tc! :o jak samopoczucie ? :)

juwelka, Kotowa lubią tę wiadomość

• juwelka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 22:30

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to rzeczywiście kawał chłopa z Twojego synka, teraz tylko pozostaje czekać. Swoją drogą strasznie szybko leci ten czas, dopiero co zaszłaś a tu już czekamy na rozwiązanie :) niedługo Tymuś będzie z wami :) odpoczywaj kochana !!
    Ps. Dzieki za kciuki, mam nadzieję, że Morwa mnie zarazi a ja przekaże dalej ! :) kurde, wiosna przyszła, dzień matki niedługo, mogłoby się w końcu udać... ;) mam nadzieje, że ten bzyczek przyniesie szczęście !

Morwa, juwelka lubią tę wiadomość

• agata83 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I takie podejscie mi sie podoba! Niech pszczolki bzycza bzyk bzyk bzyk:)

Juwelka no ja tez nie zmienilam awatara. Niech zostanie ten co jest :)

juwelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa nie kracz, mi też jest ciężko myśleć pozytywnie ale trzeba przywołać fasola myślami :D to byłby 12 wnuk mojej mamy i 3 wnuk teściów :) teściowa chce wnuczke, mi tez się marzy mała cigaretta, ale mąż jak to facet - chce syna :) co będzie, to będzie, byleby było ! :)

‹‹ 484 485 486 487 488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ