X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
Odpowiedz

Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D

Oceń ten wątek:
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to od tarczycy mogą być takie kołatania serca?

Juwelka, ja też zawsze tupie nóżkami przed wizytą :) ale bardziej to stresa mam. W swiss u niego też takie lagi są? Bo ha zawsze czekam na wizytę bo opóźnienia.

Morwa, Kalika, trzymam kciuki za wizyty.

She, Ty kujonie :))))
    Ale ucz się teraz, bo jak zaciążysz, to nie będziesz miała głowy do nauki :) prycham na Ciebie a psik!!!!!

Agatka, Malagosiu, połaziłam chwilę na czworakach ale to jakaś masakra :) A ten koci grzbiet to w ogóle myślałem że wyzionę ducha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 15:23

She Wolf lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzial na kolanach bo pomagalam meżowi w tunelach z papryka wiec byl jakis pozytek. Teraz staram sie na piłce bujać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 15:38

Zetka lubi tę wiadomość

• Zetka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, daj znać po wizycie czy podziałało :) A czujesz rucgy inaczej? Bo ja na razie czuję kopanie nóżkami w pęcherz i wbijanie rączek w żeberka :)

Właśnie, Juwelka, Kahaska u Was już główka na dole to czujecie ruchy inaczej?
    Agatka, u Ciebie tez?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 15:44

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie czuje ruchow przy zebrach tylko na dole ale delikatne i po bokach

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wymioty brałam czopki. Pomagały. Gin mi przepisał, ale jak przeczytałam ulotkę to bałam się brać. Jednak parę razy się skusiłam ;) Mnie bardzej męczyły mdłości przez cały dzień.
    Co do ruchów to koło 30 tyg mi się bardzo zmieniły. Już myślałam, że to Basia się odwróciła. Jednak okazało się, że po prostu urosła :)
    Teraz takie cyrki odstawia jakby sambę jakąś tańczyła hehe.
    Poza tym na ostatnim usg wyszło, ze jest trochę malutka, więc ma jeszcze miejsce.

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• kalika Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u mojej gin i na USG nie widziała pęcherzyka w macicy ani poza nią. Jedynie grube na 14 mm endometrium (jak w ciąży). Jednak w związku z tym ze w tej przychodni ma nienajlepsze USG wysłała mnie do szpitala, gdzie maja bardzo dobry sprzęt. Tam tez lekarka nie znalazła pęcherzyka w jamie macicy, jajowody i jajniki wyglądają OK, w lewym jajniku jest ciałko żółte, endometrium grube, płynu w zatoce Douglasa nie ma. Natomiast wypatrzyła w cieśni macicy coś co może być roniacym sie pęcherzykiem, ciąża (ektopowa), pęcherzykiem rzekomym który powstaje w przypadku ciąży ektopowej bądź torbielą Nabota. Obie kazały zrobić betę w poniedziałek, moja kazała brać tylko kwas foliowy i Euthyrox, ta ze szpitala dała jeszcze Duphaston. Zastanawiam sie czy jest sens go brać bo jesli to faktycznie poronienie to nic nie pomoże, a tylko może opóźnić nadejście krwawienia i oczyszczenie sie macicy, jesli to ciąża ektopowa to nie ma co jej ratować podnosząc progesteron, a w szczęśliwe zakończenie już nie wierze. Co byście zrobiły?

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Zetka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chyba wzięła. A ewentualnie biorąc pod uwagę zły scenariusz to ile czasu duphaston może opóźnić krwawienie? Gdyby beta była zła w pn to wtedy bym odstawiła. Chyba.

Kahaśka, a ile Basia teraz waży?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 16:37

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszło, że jakieś 2550g w 36+0 tyg. Idzie po dolnych centylach.

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• marjotka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę do Was dołączyć ?
    Marta, rocznik '94, staramy się od stycznia 2013, 1 dziecko

marysiaanna2609 lubi tę wiadomość

Żyje swoim życiowym mottem<" Dopóki oddycham, nie tracę nadziei..." > ,
    74dii09ks5ackuu5.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Mariotka, powodzenia :)

Kahaska to nie taka mala. Mój Jaś urodził się 2920g w 39tc i 51cm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 17:10

kahaśka lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Mariotka:-) trzymam kciuki za starania:-)

Kalika ja bym ci radziła tak jak zetka, lepiej wziąć leki a potem zobaczysz po becie w poniedziałek. Sens brania leków jest zawsze. A potem się zobaczy, tule mocno i się trzymaj jakoś:-*

Mnie dziś strasznie lewy jajnik ciągnie...Chyba owulka dziś, dobrze że zdążyłam przed pracą męża wykorzystać:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda w takim razie możesz spać spokojnie, a chłopaki niech robią swoje:)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey wam ja po monitoringu mialam w jedym i drugim pecherzyk graffa;))w prawym 25 wielki grzmot a w lewym 7 w 10dc,nast monit w czwartek;)

• kalika Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano wrote:
    Hey wam ja po monitoringu mialam w jedym i drugim pecherzyk graffa;))w prawym 25 wielki grzmot a w lewym 7 w 10dc,nast monit w czwartek;)

Nataliano cuuuudnie! Ten z prawego powinien lada moment pęknąć, wiec prosze teraz o dużo <3 Mowilam, ze Clo zrobi swoje i w tym cyklu bedą jeszcze lepsze powody do radości?!? :)Trzymam kciuki!

nataliano lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika ja Cb tez tule i sluchaj dziewczyn,moze jeszcze da sie wszystko uratowac;*

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matiotka witaj;))

• Zetka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliano, super :)

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Hej Kochane

Kalika wyniki nieciekawe, ale wiesz sama, ze wszystko sie moze zdarzyc i ja trzymam kciuki, zeby Fasolek sie Ciebie mocno trzymal :*

Agata jeszcze mam kilka tych prac, wlasnie zaczelam pisac kolejna z matmy. Koniec semestru we wrzesniu, ale nie robie przerwy i zaczynam kolejny semestr, ktory konczy sie w czerwcu i wtedy bede miala wakacje wolne :D
    Co do Twoich typow imion najbardziej podoba mi sie Marcelina i Sara. Amanda mi sie kojarzy z taka stara wiedzma od nas z pracy, ale moja tesciowa tez ma tak na imie :D
    Moj T chce Amelie, mi sie podoba Zoya i Livia, ale to jeszcze takie sobie typy.
    Wszyskiego najlepszego! Duzo milosci Kochana <3

Zetka co Ty tu mnie posadzasz za rozsiewanie wirusow za moimi plecami :P A swoja droga, to Wy moglybyscie mnie pozarazac ciaza!

Morwa, a co Ci jest?

U nas dzis strasznie parno. Ma byc burza. A ja ide na plotki do kumpleli :D
    Milego dnia :*

Moja Emilka Irlandczycy często piszą Amelia i właściwie gdybym nie miała Emilka to Amelia bardzo mi się podoba. Sara tez. Agata u nas ten sam problem z imieniem... musi być uniwersalne żeby nie kombinować z pisownia u wymowa i tu i tu. Narazić wstępne typy - dziewczynka Eliza Clara albo Sofia. Emilce się podoba Alicja ale skrót Ala juz mi nie pasuje ;) Livia tez mi przeszło przez myśl bo mi się podoba. Zawsze Zuzia i Zosia mi się podobały ale w tej formie raczej odpadają. Nasz David miał być Laura... a jak się okazało ze nie jest to imię podwedzila mi siostra.... Jeszcze gorzej z chłopcem. .. mój mąż się uparł na Patryka... ale mnie nie bardzo. Mi się podoba Filip za to jemu nie ... wiec tak może Krystian Mateusz i Michał mi się w miarę podobają. .. jeszcze Daniel. Tylko z Michałem juz by się trzeba było zastanawiać jak napisać. . Michael? Mówię Wam sajgon.

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marjotka witamy:* Napisz coś o sobie:) Od dawna jesteś na Ovu?

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholerka Kalika.....nie wiem co powiedzieć. .. tule Cie mocno. Lekarki się słuchaj.... zobaczysz co się dalej wydarzy... :* :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 19:15

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
‹‹ 535 536 537 538 539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ