Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny za ciepłe słowa:* Jakoś sie trzymam, choć momentami cieżko powstrzymać łzy. Od początku czułam, ze to nie może być takie proste i piękne, ze uda sie od razu, ale i tak gdzieś tam w podświadomości liczyłam ze będzie dobrze. Posłuchałam Was i wzięłam dupka Teraz czekam na poniedziałkowa betę lub wcześniejsze samoistne rozwiazanie sytuacji.
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Dziewczyny,
Przepraszam, ale dzisiaj mam kłopoty z koncentracją i nie dam rady Was doczytać.
Morwa,
Obyś niebawem lepiej się czuła :*
Nataliano,
Gratuluję pęcherzyków
A ja dzisiaj zrobiłam pazurki. Ładne?
kalika, nataliano, Madlene84 lubią tę wiadomość
-
Morwa, jestem w szoku... Co za dzień... Na każdym kroku coś nie tak:( Kochana czemu takie podejrzenie? Co zaniepokoilo Twojego lekarza, co w USG? Trzymaj sie, pamiętaj, ze to cały czas tylko PODEJRZENIE:* jestem z Tobą myślami :*
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMorwa masakra jakaś!! nie mogę w to uwierzyć co się Tobie przytrafia!!
Ale Kochana ja wierze i wiem, że wszystko będzie dobrze!! Musi być!
Ale czy lekarze mówili, że to może być ten jakiś potworniak? tak bez badan krwi??? skoro masz torbiel to normalne, że czujesz dyskomfort. Są różne rodzaje torbieli, ale to nie znaczy że od razu ma być to nowotwór.
Tulę:* -
Morwa pewnie nie robi sie z godziny na godzinę, ale wg mnie szaleństwo hormonów związane z ciąża mogło istotnie wystymulowal rozwój tej zmiany. Mam nadzieje, ze to zwykła torbiel, a nawet jesli nie to okaże sie to być torbiel skorzysta, która jest najczęstszym i łagodnym potworniakiem. Razem z fasolem dacie radę, my tutaj jesteśmy z Wami:*
-
kalika wrote:Marjotka witamy:* Napisz coś o sobie:) Od dawna jesteś na Ovu?
no to jak juz podałam, mam 21 lat (no prawie 21 )
w zwiazku jestem 3 lata, a małżeństwem jestesmy od listopada.
na ovu podgladałam juz kiedys, a jestem tu od kwietnia.
od stycznia 2013 nie stosujemy żadnej antykoncepcji.
w marcu miałam laparoskopie (torbiel jajnika) i hsg, na którym wyszła niedrożność prawego jajowodu.
Mąż robił badanie nasienia, ale trafilismy chyba na niekoniecznego lekarze, bo jakoś nie moge mu zaufac. Pierwsze badanie wyszło całkiem nie źle, i dwa kolejne źle. ale z naszej winy. drugie badanie za mała abstynencja od seksu a przy trzecim bylismy po weselu i maz oczywiscie pił alkohol. ale lekarz stwierdził,ze to nie ma wpływu, co uwazam jest bzdurą.
ale nie bede sie wiecej rozpisywac bo to długa i zakrecona historia. w czwartek mam wizyte u ginekologa to sie dowiem wiecej i moze jakiegos innego lekarza poleci.
sie rozpisałam jak nie wiem ;p
a zapomniałam dodac,ze mieszkam w niemczech. -
Morwa to jakiś koszmar. A co z fasolka???
Ogólnie to tez to miałam z jakieś 10 lat temu wiec wiem jak to jest. Dostałam leki. Brałam przez 3 miesiące. Gdyby nie pomogły to po miesiącu miałam mieć operacje. Ale zaczął sie on wchlaniac wiec skończyło sie na lekach. Lekarz mówił ze sposobem na to moze byc ciąża. No ale 20-łatki raczej nie myślą o ciąży. Tule cię mocno!
Kochane dziękuje bardzo za życzenia. Dzień sie udał. Zrobiłam pyszny obiad, był tort ze swieczkami. Pojechałam odebrać synka z przedszkola, wysiedlismy pod domem a syn mnie wola, ze kwiatki leza na schodach. Wchodzimy do domu a tam tez pełno kwiatów na podłodze;) Niespodzianka od męża, który już czekał na nas z lodami i czeresniami, bo ostatnio mam ogromna zachciankę na to Potem pojechaliśmy do miejscowości obok na dni miasta, byliśmy w wesołym miasteczku i niedawno wróciliśmy. Ledwo żyje;) A jutro robimy dla synka urodziny, bo ma we wtorek i przyjdzie kilkoro dzieci. -
Morwa, trzymaj się. Niestety cos tam wiem o nowotworach (mam i tata) i nie sądzę by podczas badań wcześniejszych tego nie widzieli. Obstawiam torbiel, na pewno będzie dobrze. Ja tez miałam robione ca125. Bądź dzielna szczególnie emocjonalnie. Na pewno niedługo wszystko się wyjaśni. Ściskam mocno.
Agatka to piękna miałaś rocznicę zazdroszczeWiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 21:49
-
Wydaje mi sie, że jesli zmiana jest ograniczona do jajnika, to wówczas morfologia i mocz ogólny mogą być jak najbardziej w normie. To dobre wieści-fasol na pewno cieszy sie z takiej ładnej morfologi:) Dawaj znac, jak będziesz miała kolejne wyniki albo jakieś nowe wieści.
-
Morwa wrote:Powiększony lewy jajnik i spora na nim torbiel , no i to ze ciągle skarże się na dyskomfort albo ból w tej okolicy. Wysłał lekarz mnie profilaktycznie do szpitala a tu badalo mnie już dwóch lekarzy i każdy skłonny jest stwierdzić ,że obraz usg jest daleki od ideału . No i zlecili mi zrobić markery nowotworowe i serię innych badań , min takich jakby coś poszło nie tak i mieli by mnie otwierać w nocy mają przyjść pobierać krew . Najgorsze jest to czekanie . Mam nadzieje ,ze to okaże się tylko snem . Do poniedziałku leżę na mur beton a co będzie dalej zadecydują wyniki badań. Jak mogli tego wcześniej nie widzieć? Jak ? Przecież to nie robi się od tak sobie w kilka dni
Nie martw się. Czasami się robi w kilka dni. Ja tak miałam. Skarżyłam się na ból i gin mnie na chirurgie wysłał, chirurg do urologa a urolog spowrotem do gin. A po 2tygodniach trafiłam na gin do szpitala i nagle się okazało że to torbiel i że ma 3 cm 3 dni potem miała już ponad 5cm.. Ale miałam poczekać. Potem pękła i od 2 miesięcy czekam aż wreszcie mi się usunie płyn z za macicy bo mam problemy z hormonami. Nie martw się na zapas -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMorwa kurczę wierzę że to.tylko podejrzenia, które się nie potwierdza modlę się żeby było dobrze :*
Niepokorna, mam tak często. Wydaje się mi nieprawdopodobne żeby to faktycznie był jajnik ale może się nie znam na anatomii
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 09:36
-
Monika,
Ja mam coś takiego po raz pierwszy. Pobolewanie jajnika w ciągu dnia, zwiększone libido jak nigdy. Po raz pierwszy sama od dawna zaprosiłam męża do łóżka i poprosiłam by mnie zaspokoił. Jestem zszokowana, bo nigdy tak nie miałam.
Może to przez to, że dzisiaj się porządnie wyładowałam na rowerze, a jazda na nim to dla mnie mega frajda. Sama nie wiem.Monika*** lubi tę wiadomość
-
Morwa, Kochana jak minęła noc? Masz jakieś nowe wieści?
Niepokorna mierz dalej tempkę, rób jeszcze testy owu dla porównania z wczorajszym. Jesli ten byłby dodatni, to owu powinna czaic sie za rogiem. A jak ze śluzem? Czujesz go więcej, podczas jest mega poślizg?