X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
Odpowiedz

Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D

Oceń ten wątek:
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano,
    Dobrze, że nie jestem sama :P

Madlene,
    Słodki bobas :D

Madlene84, nataliano lubią tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Niepokorna. Zdjecie takie sobie ale podglad byl mega, nie wiem czy lepiej niz w poprzednich ciazach, czy po prostu tak to bylo dawno, ze przezywam jak pierwsza :)

Ide gotowac leczo i machne jakies ciasto z rabarbarem :)

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene,slodzinkos ;* Morwa tak to jest z tymi glupkami na nfz,nuech sie ciesza ze maja pacjentow i niech wykonuja swoja prace solidnie,a nie za kazdym krokiem chodzic prywatnie,brak slow na nich,ja bylam na usg to moze minute zibaczylam dzidzie i kazal sie ubierac i nast,traktuja ludzi jak zwierzeta

Madlene84 lubi tę wiadomość

• kalika Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano wrote:
    Madlene,slodzinkos ;* Morwa tak to jest z tymi glupkami na nfz,nuech sie ciesza ze maja pacjentow i niech wykonuja swoja prace solidnie,a nie za kazdym krokiem chodzic prywatnie,brak slow na nich,ja bylam na usg to moze minute zibaczylam dzidzie i kazal sie ubierac i nast,traktuja ludzi jak zwierzeta

Nataliano, napisz do NFZ, że nie podoba Ci sie, ze na pacjenta przeznacza tylko 7 minut, w trakcie których masz wejść do gabinetu, lekarz ma z Tobą miło i wyczerpująco porozmawiać, dać Ci czas na rozebranie sie, zbadać Cię, zrobić USG, dać Ci czas na ubranie sie, wszystko dokładnie Ci wytłumaczyć, szczegółowo opisać w dokumentacji, przypisać odpowiednie kody, wypisać potrzebne skierowania i leki, nie zapominając o sprawdzeniu refundacji, a na koniec szeroko sie do Ciebie uśmiechnąć i życzyć wszystkiego dobrego... Jestem jak najbardziej za, żeby kochany NFZ dał nam na to 30 minut.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 22:56

Madlene84 lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa u mnie wokol lekarze to same chamidla za przeproszeniem,a prywatnie to inna twarz i tak jest bo wiele osob mi mowilo...kalika myslisz ze to cos da?;) zeby to jeszcze bylo 7min a to tak szybko ze dobrze sie nie ubralam to juz nast sie rozbierala za parawanem i wchodzila na fotel.masakra ale jeszvze pochodze troche a potem ide prywatnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa to takie lekarze to cuda i malo co jest takich co potrafia jeszcze wysluchac i pomoc czlowiekowi,po malu to znieczulica spoleczna,ciekawe jak oni by sie czuli gdyby ktos ich tak obslugiwal

• kalika Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, tylko jak to zrobić jesli przyjmujesz w przychodni w godzinach 15-18, a zapisanych masz na "dzień dobry" 35 pacjentów, a w międzyczasie przyjdzie jeszcze 5 którzy błagają o przyjęcie bo "pilne"? Co zrobić- odesłać 3/4 do domu bo ta 1/4 chcesz sie dobrze zając? A może zostać po godzinach, np do 22, albo i dłużej, olewając swojego męża, dzieci i własne zycie? Nie usprawiedliwiam olewactwa, ale tez nie można wymagać od lekarza, ze bedzie w mysl idei poświęcał wszystko dla pracy.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Ania24 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj cisza tu ☺u nas jest tak goraco ze nie idzie wytrzymac

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero sie zwlekam z lozka;) nie nam sil a juz za oknem zar i 30stopni,a ma byc 39 ... Milego dnia;)

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ma być dzisiaj 25°C i mój mąż chce iść na plażę. A ja się boję, bo nie powinnam się opalać. A nie mamy niestety parasola. Co robić?

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, właśnie dzisiaj listonosz dostarczył wyniki moich badań krwi. Nie mam żadnych bakterii, wszystko jest w normie. Ogólnie wszystko ok :)

Smerfelinka, nataliano lubią tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, jak juz napisałam wcześniej nie usprawiedliwiam niczyjego olewactwa i nie podoba mi sie ze sa lekarze, którzy nie przykładają sie do swojej pracy. Przez to padają pózniej takie uogólniające stwierdzenia, jak powyżej, ze wszyscy lekarze to chamy, nieuki, traktują ludzi jak zwierzęta, sa tylko lasi na kasę itp itd. Nie uważam sie za taka osobę i nie bede milczała, jesli ktoś w ten sposób mowi, bo czuje, ze mnie to obraza, nawet jesli bezpośrednio nie tyczy sie mojej osoby.
    Nie zmienia to jednak faktu, ze system jest przeciwko pacjentowi, a lekarz chcąc dbać o swoich pacjentów często musi naginać przepisy, co niejednokrotnie obraca sie przeciwko niemu, tylko ze o tym nikt juz nie słyszy i nikogo nie interesuje. Nie tak powinno to wyglądać, skoro każdy z nas płaci składki - to państwo powinno stworzyć swoim obywatelom takie warunki, aby mogli zawsze uzyskać pomoc zapewniając na to wystarczająca ilośc funduszy oraz personelu. Ja w tym temacie tyle.

triss lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z plażowania. Kupiłam krem dla dzieci z filtrem 50+, wysmarowałam się cała i nawet wykąpałam się w morzu :)
    Aha, wczoraj zrobiłam sobie pazurki. Chciałam Wam się pochwalić :P Robiłam french po raz pierwszy sama :D

33at55u.jpg

Smerfelinka lubi tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna, jesteś moim idolem w kwestii paznokci. Czy kiedykolwiek masz je niepomalowane?;)

Kotowa, daj znac co u Was... Ściskam :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 18:34

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Niepokorna, jesteś moim idolem w kwestii paznokci. Czy kiedykolwiek masz je niepomalowane?;)

Kochana,
    Raczej nie ma takiej możliwości by były niepomalowane odkąd nakładam hybrydę :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co... kocham nasz wątek :) Na innych mam wrażenie, że jestem nikomu niepotrzebna. Mam wrażenie, że cokolwiek napiszę jest niezauważane. I chyba tylko Wy o mnie pamiętacie i się mną przejmujecie... Kochane moje :*

kalika lubi tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Kotowa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, w piątek mieliśmy wizytę z pediatrą, która jest w Brukseli specjalistką od zespołu beckwitha-wiedemanna. Wytłumaczyła nam jeszcze dokładniej to, o czym mówiła ginekolog, o czym doczytaliśmy w internecie, na różnych forach rodziców dzieci z tym zespołem. Gdybym była pewna, że tylko to zagraża naszej córeczce, pewnie bym się nawet nie zastanawiała, co powinnam zrobić. Niestety oprócz tej mutacji w chromosomie 11, jest jeszcze translokacja z chromosomu 18. Ten jest z kolei odpowiedzialny za wszelkie opóźnienia umysłowe. Poza tym tak naprawdę sami lekarze nie są w stanie powiedzieć, czego możemy się spodziewać, bo takiej translokacji genetyk nie widziała w całej swojej karierze.
    Maleńka jest już dużo za duża, przy tym tempie wzrostu gin szacuje, że przy porodzie może nawet ważyć około 6,7 kilo, co nie jest też bezpieczne dla mnie...
    Nie wiemy, co robić, jesteśmy w kompletnej rozsypce. To już nawet nie płacz, tylko wycie z bólu. Żadna decyzja nie będzie dobra, jest tylko zła i gorsza.

Przez jakiś czas mnie nie będzie. Dziś zajrzałam tylko na chwilkę, bo założyłam nowy temat na belly, żeby może dowiedzieć się czegoś od rodzica takiego dziecka, a nie od lekarza, który nie jest z nim 24h/7.

Trzymam za wszystkie kciuki, życzcie nam rozwagi przy tej najtrudniejszej w naszym życiu decyzji

Małgosia 24tc +15.08.2015💔
    09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
    02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb 😔
    10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
    02.2018 - crio 1 blastki 😔
    06.2018 - crio 1 blastki 😔
    05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
    12.2019 - cb😔
    09.2020 - "niespodzianka!"
    Jasiek 15tc +23.11.2020💔
    03.2021 - crio 1 blastki 😔
    06.2021 - crio 1 blastki 😔
    02.2022 - 5 ICSI PGD: 14 oocytów->2 blastki->1❄po PGD
    09/2022 - crio blastki, 5dpt - 16, 7dpt - 40, 9dpt - 113, 11dpt - 382, 19dpt - 6563,
    4/10 - usg, crl 9,1mm, ❤ 135/min
    Alicja ❤️ 26/05/23, 3600g, 50cm
  • Ania24 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hybryda jest super raz się zrobi i na dwa tygodnie albo i dłużej z głowy :)
    Ja teraz też muszę się wybrać i trochę skrócić te pazury :p
    Słuchajcie wczoraj oczywiście był jeszcze grany teścik i są piękne dwie grube krech :)
    W poniedziałek polecę na bete :)

kalika, Smerfelinka lubią tę wiadomość

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    A co to ta hybryda ? To białe na paznokciach (nie to na końcach) tylko to drugie ? Fajny efekt pazurków , chciałabym też takie :p

Morwa,
    Ja używam lakierów firmy Cosmetics Zone. Ten mleczny kolor to 001, a ten biały na końcówkach to 003 :)

Morwa lubi tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania24 wrote:
    Hybryda jest super raz się zrobi i na dwa tygodnie albo i dłużej z głowy :)
    Ja teraz też muszę się wybrać i trochę skrócić te pazury :p
    Słuchajcie wczoraj oczywiście był jeszcze grany teścik i są piękne dwie grube krech :)
    W poniedziałek polecę na bete :)

Ja nakładam hybrydę właśnie mniej więcej co 3 tygodnie :)
    Aniu, cieszę się razem z Tobą :) Kiedy u Ciebie pojawi się suwaczek?

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
‹‹ 627 628 629 630 631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ