X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
Odpowiedz

Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D

Oceń ten wątek:
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cosma też mi się wydaje że tragedii nie ma, nie objadam się nie wiadomo jak ale jak czasem najdzie mnie ochota na frytki czy domowego hot doga to zjem :) Zobaczymy jaka będzie waga finalna ;)

Kalika wyniki się poprawiły i już wszystko jest w porządku, jeszcze tylko przed samą wizytą w styczniu dla pewności mam powtórzyć. Litry pitej wody chyba pomogły :)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika
    to życzę powodzenia :)
    w którym dniu cyklu zaczniesz robić testy owulacyjne? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 23:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kornelia, powodzenia :) jak dlugo sie staraliscie o pierwsze bobo? Opowiedz cos o sobie.

Kalika a wy naturalnie sie staracie czy cos wspomagasz?

Morwa dobrze, ze zrobilas te wszystkie badania, wiesz czego nie masz, lepiej za duzo niz za malo. Ja sie udzielam tez na watku inseminacji i co rusz czytam o jakis nowych badaniach o ktorych pierwszy raz slysze...np. test wiazania plemnika z hialuronem bo moze byc dobry na oko a nie zapladniac itp. a ten zespol antyfosfolipidowy? Masz wyniki?
    ....wlosy na fioletowo...kobieta zmienna jest :) fajnie, ze maz tez szalony :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cosma
    hej :)
    z córeczką zaszłam w 2 cyklu starań. Teraz będziemy się starać o rodzeństwo dla Niusi :) Mam 30 lat, od dzisiaj jestem na wychowawczym :P

• AniaT Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia to powodzenia :) oby szybko Wam się udało :)

Dziewczynki jak tam Wasze humorki sylwestrowe?? :) wybieracie się gdzieś???

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaT
    nie dziękuję :)
    humorek ok, szarlotkę właśnie wyjęłam z piekarnika :) mniam mniam

• AniaT Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwego Nowego Roczku Dziewczynki! Aby każda z nas doczekała się cudu Nowego Życia :) zdrówka i pomyślności no i oczywiście ogromu miłości! ♡♡♡

• kalika Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, w trombofiliach krzepliwosc krwi jest zwiększona, nie występują krwotoki, a raczej tendencja do zakrzepów i zatorów. Cieszę się z Tobą z ujemnej Chlamydii, oby reszta też była dobra.

Kornelia, dziś zaczęłam, bo pojawił się śluz, co prawda lepki, ale jednak dość sporo. Blada kreska testowa już jest;) A Ty kiedy zaczynasz? Jakie testy robisz? Ja mam mega zapas tych z allegro i wg mnie są ok.

My spędzamy Sylwka w łóżku z grzancem i pizza, bo jutro skoro świt zaczynam dyżur. Szczęśliwego, pełnego ciąż i szczęśliwych porodów 2016 roku Kochane! :*

Cosma, my póki co naturalnie, to "dopiero" 6 cykl starań po poronieniu. W pierwsza ciążę zaszła w 2 cyklu starań, teraz coś słabiej nam idzie, ale nie tracę nadzieji ;) Mam hashi i to lecze, w inne sprawy póki co nie ingeruję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2016, 07:38

AniaT lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w Nowym Roku :) zycze Wam aby 2016 byl niezapomniany, oby w tym roku spelnily sie Wasze najskrytsze marzenia :*

AniaT, kalika lubią tę wiadomość

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już jestem :) Witam się w Nowym Roku. Przepraszam, ale było wiele zamieszania u mnie i dlatego nie pisałam. Teraz wracam do realnego świata :D
    Na wstępie wszystkim Wam życzę Spełnienia wszystkich marzeń w 2016 roku! :D No i mam nadzieję, że w tym roku każda z Was doczeka się dwóch kresek oraz szczęśliwego rozwiązania :)

Nusia,
    Jestem na nowym mieszkanku od 23 grudnia. Trochę się narobiłam, ale już powoli wszystko się układa. Najważniejsze, że już jesteśmy sami z mężem bez żadnych innych lokatorów :) Cieszę się też, bo 26 stycznia przyjdą meble dla Julii, więc pokoik będzie gotowy :D
    Aha, trzymam mocno kciuki za tą szansę :D

Dagn,
    Jak to? Czemu zniknęłaś? Ja się nie zgadzam. Jesteś nam tu potrzebna niezależnie od tego, czy sie starasz, czy też nie :)

Kornelia,
    Miło Cię poznać i witamy :)

Morwa,
    Dobrze, że badania jak na razie ok. A co do koloru włosów to jestem w szoku :P

Jutro odwiedza mnie siostra mojego teścia z mężem i dzieciakami. Byli na Święta i Sylwestra u kuzyna w UK i jutro w drodze powrotnej wstąpią na kilka godzin do nas. Nareszcie jakieś znajome mordeczki z Polski :) A tak poza tym u mnie nic nowego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2016, 22:08

AniaT lubi tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna
    Dzięki i Ciebie również miło poznać :)

kalika
    ja też mam testy z Allegro :)tylko jeszcze listonosz mi ich nie przyniósł he he
    mama nadzieję, że dostanę poniedziałek-wtorek... i od razu zacznę, bo 9-10 mogę mieć owulację :)

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia,
    Mnie się testy z allegro nie sprawdzały, ale w sumie potem się okazało, że nie miałam owulacji :P

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Jotc Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    Jestem tu nowa, dlatego witam Was serdecznie!
    Od września staramy się z mężem o fasolkę. Jestem z rocznika '89, cykle mam regularne, od 2 miesięcy stosuję testy owulacyjne.
    Jeszcze raz witam! :)

NIEPOKORNA, Monika***, Morwa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jotc
    witamy serdecznie :)

NIEPOKORNA
    :) mi akurat się sprawdziły z pierwszą ciążą... zobaczę czy teraz również :)

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej! Witam się i ja w Nowym Roku 2016, życzę nam wszystkim oby to był rok radości :)
    U mnie pi staremu, czekam na @, która się spóźnia. Nie pilnowalam cyklu, więc nie wiem kiedy dokładnie wypadła owu, ale na pewno nie było jej w planowanym terminie. To by było tyle jak na razie :)
    Miłego popołudnia :)

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jotc,
    Witamy i rozgość się :)

Kornelia,
    Mam nadzieję, że tym razem też się u Ciebie sprawdzą i jeszcze w tym cyklu zobaczysz dwie kreseczki :D

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • AniaT Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jotc witamy :)

Kochane mam pytanko: czy zdążyło się Wam że tempka Wam wzrosła dopiero kilka dni po owulacji??

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA
    dziękuję za miłe słowa... kto tam siedzi w brzusiu? Synuś czy córeczka? :) Imię wybrane?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 09:24

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia mam takie same podejrzenie w tym cyklu. Szczyt śluzu i wszystkie inne objawy owu miałam kilka dni przed skokiem tempki i sama już nie wiem co i jak i kiedy ;)

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • AniaT Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akilegna u mnie to chyba cykl bezowulacyjny, bo taką tempkę jak malam np. dzisiaj 36,2, to ja do tej pory miałam przed owulacją.

Mam nadzieję, że u Ciebie owulka jednak była :)

‹‹ 746 747 748 749 750 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ