Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja tam nie wierzę w te wygibasy Leżenie OK, ale świeca i inne cuda to już dla mnie za dużo
Kornelia, trzymam kciuki za zielonego kropka. Ja wciąż czekam na owulke, teraz liczę że jeszcze przez kilka dni się wstrzyma bo męża nie ma do soboty
Monika, to bardzo smutne o czym piszesz. To ktoś z Twojej najbliższej rodziny?
Nusia, jak po wizycie? Czekam na wieści:)
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Ja tez w to nie wierze. Jesli komus sie udalo po robieniu swiecy, to czysty przypadek. Na mnie to nie dzialalo
Kalika, trzymam kciuki, zeby owulka poczekala
Monika, straszne to Nawet nie wyobrazam sobie co czuja teraz rodzice maluszka Ja sie zawsze dziwie, dlaczego lekarze po terminie kaza czekac kolejne 2 tygodnie!
Ja jutro podchodze do kolejnej insemki, ale nie wierze ze sie uda. Wysiedzialam tylko jedno jajko 20mm. Slabo reaguje na leki do stymulacji
Kornelia trzymam kciuki
Cosma, szkoda, ze sie nie udalo i mam nadzieje, ze ta insemka zakonczy sie powodzeniem :*
Nowe dziewczyny, prosze podajcie dane do listy na pierwszej stronie jesli chcecie zeby Was wpisac
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
nick nieaktualnyKalika, tak to bardzo bliska rodzina, tym większy żal... mi to jest ciężko sobie ułożyć w głowie, a co dopiero rodzicom. Szczęście ze mają 3letnią córeczkę, jak sami powiedzieli ona jest dla nich najlepszym psychologiem, bo dla niej jakoś trzeba się trzymać.
Ja jestem w okresie owulacyjnym, Ale jakoś jej nie czuje, więc nie liczę na nic. Mam tylko nadzieję że @ się nie przedłuży i na początku lutego będę mogła mieć to hsg.
A szkoda, że owulacji nie ma, bo po urlopie z mężem, i po tym wszystkich wydarzeniach jakąś taką fajna bliskość między nami - mogloby coś z tego być
Stosowala która z Was mace? Czytałam trochę o jej super właściwościach, i myślę czy by nie kupić (dla mnie I meza). Macie jakieś doświadczenia?
She, trzymam kciuki za jutro, jedno jajo wystarczy
Cosma, a Ty kiedy podchodzisz do insemki? Bo jakoś mi umknęło.
Kornelia, Kalika - za wasze owulki też trzymam kciuki! Dawno nie było u nas zielonej kropki, więc się postarajcie
Nusia, jak tam?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 17:27
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
She,
Zaraz dostaniesz ode mnie kopniaka za ten brak wiary. Moja przyjaciółka też miała jedno jajko ok wyhodowane i aktualnie jest w 6 miesiącu ciąży. Więc mnie nie denerwuj tylko z wiarą u uśmiechem maszeruj na insemkęShe Wolf lubi tę wiadomość
-
She helloo wróciłaś do nas w końcu?
Dziewczynki u mnie po wizycie tak średnio. Lekarz kazał mi powtórzyć badanie amh i od wyniku będzie zależało, czy będę mogła skorzystać z mojej 3 ostatniej refundowanej próby. Także trochę lipa, bo wynik na pewno będzie za niski i prawdopodobnie muszę sama zapłacić za całość procedury in vitro, a póki co to te koszty mnie przerażają.
No i zrobił mi usg, na lewym jajniku mam 2 torbiele, jak to powiedział CHYBA endometrialne, więc nie fajnie...a na prawym jajniku miałam 3 przerośnięte pęcherzyki...jednym słowem PORAŻKA!
No i z tego wszystkiego w czwartek pojechaliśmy do mojego Pana Józka do Nowego Targu, bo już ponad rok u Niego nie byłam, coś tam mi poodblokowywał i na koniec na plecy dostałam 2 pijawki ciekawe doświadczenie mam nadzieję, że coś mi to pomoże
She a TY mi tu nie świruj! dobrze, że w ogóle masz ten 1 pęcherzyk, od razu byś chciała bliźniaki? hehe, więcej wiary Kochana!
Monika Słońce, nie odpuszczajcie tego cyklu, może akurat będzie szczęśliwy:*She Wolf lubi tę wiadomość
-
Monika, też nawet nie staram się wyobrazić, co czują Ci rodzice. Poronienie jest ciężkim przeżyciem, ale to musi być już totalny horror, bo przez 9 miesięcy żyjesz myślą o tym dziecku, które czujesz, widzisz, kochasz, i w momencie gdy jest ono już na wyciągnięcie ręki wszystko się kończy. Do tego ten poród...Straszny dramat
Ja co prawda urodziłam się 8 dni po terminie, ale to były inne czasy. Choć w sumie ciąża prawidłowo trwa między 38 a 42 tygodnie, więc poród w 42 tc uważany jest za poród o czasie Ale to już tak całkiem na marginesie, bo nikogo nie mam zamiaru ani tłumaczyć, ani krzyżowac.
To miłe, że zblizyliscie się do siebie z mężem. Może jednak owulka nadchodzi po cichu i będą z tego dzieci:)
She, super Cie widzieć, tęsknilam! Wiesz,nie liczy się ilość a jakość, jedno jajo jest całkowicie wystarczające. Zaciska kciuki Kochana!
A co to ta maca i o co z nią chodzi? Bo ja nic nie wiem...
She Wolf lubi tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Monika, bierz sie za robienie dzieci, bo smutki nic nie dadza :*
Ja zaczelam w tym cyklu brac z moim mace. Niby jest dobra na libido, ale jakos na mnie jeszcze nie zadzialala
Kalika ma racje, cos tam bylo z ta maca, poczytaj zebys nie kupila zlego rodzaju.
Kornelia, zrobione
Niepokorna, nie bij Wiesz sama ze ciezko jest wierzyc po miesiacach bez powodzenia
Nusia, no dobra, wrocilam Tesknilam za bardzo, a przy IUI ciezko sie wyluzowac. Co ma byc to bedzie
Kurcze, przykro mi ze te Twoje jajniki sie pozapychaly Slyszalam, ze AHM mozna sztucznie troche podniesc duza dawka vit. D. Moze cos pomoze. A swoja droga skoro masz juz kwalifikacje, to co ten lekarz wymaga od Ciebie powtorki?
Wiesz IVF komercyjne jest drogie, ale i tak tansze niz w UK, nawet zarabiajac tu tak normalnie, nie stac by nas na to bylo, wiec jakby co to zrobimy ivf w PL, ale do tego czasu musismy wykorzystac to co nam proponuje tutejsza sluzba zdrowia za darmo
Kalika, no niby masz racje, ale dwa jajka to troche wieksza szansa ze jedno sie zaplodni i zagniezdzi
Dzis sie jeszcze dowiedzialam, ze poniewaz biore leki na tarczyce to nie musze placic za zadne leki, nie tylko tarczycowe!!!! WOW! Tego sie nie spodziewalam Pani w aptece mi powiedziala. Tylko musze z lekarzem o tym pogadac, bo nie chce potem kar placic jak bede w aptece leki za darmo brala
AniaT lubi tę wiadomość
17 cs 2.11.2019
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
She ja biorę witaminkę D już od 2 miesięcy, w dużej dawce, wiem, że sztucznie podnosi poziom amh, ale ja raczej za krótko biorę, gdybym wiedziała, ze będą kazali powtarzać wynik, to zaczęłabym już rok temu
a widzisz, taki ma lekarz wymysł, tak czy tak dla samej siebie muszę to badanie zrobić, żeby wiedzieć na czym stoję.
Cieszę się, ze jesteś, ja też tęskniłam za Tobą!She Wolf lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTe właściwości podnoszące libido i ogólną energię do życia mnie najbardziej interesują Ale ma też fajny wpław na owulację, zagnieżdżanie i spermę - więc wygląda na to, że same zalety
Nusia, kurde, tyle nie dobrych wiadomości na te torbiele i przerośnięte pęcherzyki to co się stosuje?
A kto to, ten Pan Józek? Medycyna niekonwencjonalna?
Pijawki brzmią strasznie Ale to metody naszych babć, więc wierzę, że są skuteczne
Cyklu nie odpuszczamy, w sumie to jakoś tak całkiem naturalnie nam przychodzi to nieodpuszczanie w tym miesiącu Jeśli z tego będą dzieci, to będzie naj bardziej spontaniczne staranie się od 16 cykli hehe, a tak naprawdę, to musiałby być cud, żeby zajść przed samym hsg - obawiam się, że nie mam tyle szczęścia
She, cieszę się, że wróciłaś :* W kupie siła !
Z jednego, z dwóch czy trzech jaj jest taka sama szansa - 50/50 Czyli całkiem spora ...a i z jednego jaja mogą być bliźniaki hehhe
A jaką macę powinnam kupić? Widziałam jakieś mieszanki wszystkich kolorów. W proszku czy w tabletkach? Jak to dawkujesz? (sooorkii za tyle pytań )
Kalika, tutaj masz o tym cudownym superfood
http://www.naturalna-medycyna.com.pl/maca-super-zywnosc-inkow-maca.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 21:44
She Wolf lubi tę wiadomość
-
Nusia, a zapomnialam dodac, ze juz dawno mowilas ze jedziesz do Pana Jozka, wiec prosze mi brac dupsko w troki i jechac na terapie
A co do wit D, to dobrze ze ja bierzesz, bo lepiej 2 miesiace brac niz wcale
Monika ja biore firmy California Gold Nutrition. Niby z ekologicznych upraw jest
Juz nie pamietam co ja wyczytalam o tej Macy, moze wygooglaj siebie efekty uboczne Teraz tak na szybkiego poczytalam i podobno zawiera jod, wiec musze ja odstawic, bo przy hashi jod niewskazany
17 cs 2.11.2019
She,
Tym razem Ci odpuszczę i nie będę biła. Nie mam na to nawet siły Ale nie marudź. Ja wierzę, że to jedno jajo będzie mega silne i podoła wyzwaniu
PS: Wiedziałam, że wrócisz. Za bardzo za nami tęskniłaś
Monika,
Szalej z mężem, bo ja czekam na dwie kreski u CiebieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 22:37
-
nick nieaktualnyNiepokorna, no to jest nas dwie Bo ja też czekam i czekam, i doczekać się nie mogę
She, właśnie nie mogę znaleźć nic o tych poszczególnych rodzajach, więc chyba zamówię mieszankę. Ja szczęśliwie z tarczycą nie mam problemu, więc o tyle dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 22:51
-
She Wolf wrote:Nusia, a zapomnialam dodac, ze juz dawno mowilas ze jedziesz do Pana Jozka, wiec prosze mi brac dupsko w troki i jechac na terapie
A co do wit D, to dobrze ze ja bierzesz, bo lepiej 2 miesiace brac niz wcale
Kochana ale ja już byłam u Pana Józka w czwartek
we wtorek miałam tą wizytę w warszawie i jak mój K dowiedział się, że mam 2 torbiele to od razu zadzwonił do Pana Józka i pojchaliśmu w czwartek pisałam wyżej, ze stawiał mi pijawki, a więc tej złej krwi troszkę ubyło