X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
Odpowiedz

Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby to był Facebook, to bym odlubiła, żeby polubić drugi raz :-D <3

She Wolf, Madlene84 lubią tę wiadomość

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She
    Nawet nie wiesz jaka jestem szczęśliwa! Aż podskoczyłam do góry z radości :D

She Wolf lubi tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAAAAAAAAAAA! She, super -normalnie się wzruszylam :D jak ja się cieszę!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 13:20

• AniaT Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Kochane mamy to :)
    Dzidzia ma 2,5mm i serduszko pieknie pika :)

Cudowna wiadomość Kochana! :) miałam mega stresa od rana i tylko czekałam na wiadomość :) to teraz możesz spokojnie jechać na wakacje i się zrelaksować :)

• Amore Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She mega gratulacje jak się cieszę <3 !!!

She Wolf, NIEPOKORNA lubią tę wiadomość

xvqvdqg.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyłączam się! Takie newsy zawsze na probsie )

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, dziekuje Wam :)
    Jestem strasznie szczesliwa. Nie sopdziewalam sie tego, bo wczoraj sporo krwawilam i pojawily sie nawet male skrzepki. No ale skoro dzidzia zdrowo rosnie, to jestem pelna nadziei.

Amore, innamorata88, Madlene84, nataliano, NIEPOKORNA, tysiaa93, Monika*** lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She kochana! Cieszymy się razem z tobą ❤ a teraz odpoczywaj i pozwól się mamie rozpieszczać ;)

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She tak sie ciesze,niech fasol rosnie,ajjj superowo

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She
    Kochana, jak wrócisz z Polski napisz jak się czujesz :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta!
    Jak się macie? Jak Wam mija tydzień? :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie nudy :P wczoraj skonczylam branie tych okropnych antyków, po których źle się czuje-cycki bolą, jakas opuchnięta jestem, czuje się mega nie atrakcyjnie i jestem emocjonalna tykajaca bombą ;) teraz od soboty zaczynam Clo i za 2 tyg wizyta w klinice - obstawiam, że poznam zblizoną datę IUI. A w między czasie robię badania i skupiam się na pracy :)
    W połowie września przyjeżdża znowu teściowa na 2tyg, ekhem... :P
    Aha, i jeszcze usycham z braku słońca :P

Niepokorna, co tam u Ciebie? Chcieliście się przeprowadzać, jak tam wasze plany?

Amore, jak się czujesz?

Inna, witaj! Chyba się jeszcze nie przywitalam, nie wychowana ja :P
    '88 rządzi! :D

Nusia, Słońce, co tam słychać?

Dagn, co tam, jak tam? :D

Akilegna, odpoczywaj, zbieraj siły :* naa starania przyjdzie czas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 17:35

innamorata88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalatany weekend mieliśmy ;) Montowanie tej wieszako-garderoby w przedpokoju trochę zajęło. Nie wysłali nam np. dna do szuflad, płyty do tyłu szafki i prowadnic ;] No ale reklamacji nie zrobisz, bo "trzeba było sprawdzić przesyłkę w obecności kuriera", ech :P
    Ważne, że się w końcu udało i całkiem ładnie się prezentuje :)

Wczoraj wpadła Kotowa na kawę i obiad ;) ale tak dosłownie jak po ogień, bo w trasie byli do jeszcze dalszego miejsca.
    Ale mogę uznać spotkanie z drugą osobą z wątku za zaliczone, fajnie tak :D

Byłam dziś na krzywej cukrowej. Dalej twierdzę, że to badanie jest demonizowane :P Drink był smaczny, coś jak rozwodniony lukier. Ani się nie słaniałam, ani mi się spać nie chciało (tzn. chciało, ale to raczej dlatego, że Eryk postanowił mnie głaskać i gadać do mnie o 3 w nocy :P nie dotarło do niego, że o takiej godzinie nie należę do zbyt towarzyskich osób). Wybrałam lab bliżej domu, w którym mają tv, więc się zbytnio nie wynudziłam. Nawet mi się udało umówić do koleżanki na paznokcie za 2 tyg, bo przeniosła tam salon :) Jedyny minus to taki, że wyniki na meila, nie wiadomo, o której ;) Z Diagnostyką jest o tyle fajnie, że o 18 już są na serwerze.
    Tylko ręka mnie boli, bo z lewej miałam dwa razy pobierane (z prawej raz) i chyba siniak będzie wyłaził.

Inna, pisz więcej u nas :D Jak widać, trzeba nam świeżej krwi, żeby nas rozruszać :D

She, Ty w jakiejś głuszy jesteś na Bezneciu, że nic nie piszesz, co u Was?

Niepokorna, wszystkiego naj dla Julki z okazji pół-urodzin ^^

Monika, dalej szukasz nowej pracy czy uspokoiło się w tej obecnej i jakoś ogarniasz :)? Kciuki za wyniki badań ^^

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 18:14

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn_ wrote:
    Zalatany weekend mieliśmy ;) Montowanie tej wieszako-garderoby w przedpokoju trochę zajęło. Nie wysłali nam np. dna do szuflad, płyty do tyłu szafki i prowadnic ;] No ale reklamacji nie zrobisz, bo "trzeba było sprawdzić przesyłkę w obecności kuriera", ech :P
    Ważne, że się w końcu udało i całkiem ładnie się prezentuje :)

Wczoraj wpadła Kotowa na kawę i obiad ;) ale tak dosłownie jak po ogień, bo w trasie byli do jeszcze dalszego miejsca.
    Ale mogę uznać spotkanie z drugą osobą z wątku za zaliczone, fajnie tak :D

Byłam dziś na krzywej cukrowej. Dalej twierdzę, że to badanie jest demonizowane :P Drink był smaczny, coś jak rozwodniony lukier. Ani się nie słaniałam, ani mi się spać nie chciało (tzn. chciało, ale to raczej dlatego, że Eryk postanowił mnie głaskać i gadać do mnie o 3 w nocy :P nie dotarło do niego, że o takiej godzinie nie należę do zbyt towarzyskich osób). Wybrałam lab bliżej domu, w którym mają tv, więc się zbytnio nie wynudziłam. Nawet mi się udało umówić do koleżanki na paznokcie za 2 tyg, bo przeniosła tam salon :) Jedyny minus to taki, że wyniki na meila, nie wiadomo, o której ;) Z Diagnostyką jest o tyle fajnie, że o 18 już są na serwerze.
    Tylko ręka mnie boli, bo z lewej miałam dwa razy pobierane (z prawej raz) i chyba siniak będzie wyłaził.

Inna, pisz więcej u nas :D Jak widać, trzeba nam świeżej krwi, żeby nas rozruszać :D

She, Ty w jakiejś głuszy jesteś na Bezneciu, że nic nie piszesz, co u Was?

Niepokorna, wszystkiego naj dla Julki z okazji pół-urodzin ^^

Monika, dalej szukasz nowej pracy czy uspokoiło się w tej obecnej i jakoś ogarniasz :)? Kciuki za wyniki badań ^^

ŚLA na Czajki? ;)

Mikołaj 25.04.2011

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yup ^^ Mało kto wie, że istnieje, temu mniejsze kolejki, niż w Diagnostyce.

Wyczytałam, że musisz dupka brać, aż szkoda, że 3 tyg temu cały zapas (który mi rok temu szczęścia nie przyniósł) oddałam Maksymowej, żeby miała na oddział ;)

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn_ wrote:
    Yup ^^ Mało kto wie, że istnieje, temu mniejsze kolejki, niż w Diagnostyce.

Wyczytałam, że musisz dupka brać, aż szkoda, że 3 tyg temu cały zapas (który mi rok temu szczęścia nie przyniósł) oddałam Maksymowej, żeby miała na oddział ;)
    Też z nich korzystam - właśnie ze względu na brak kolejek ;) zamiennie z Diagnostyką przy Centrum Chorób Serca w Zabrzu (po drodze do pracy)

No muszę :( dobiłam do 4 tabletek na dobę... :( bosko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 20:29

Mikołaj 25.04.2011

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn, spróbuj zgłosić braki mimo wszystko - ciężko żebyście meble składali przy kurierze :P powinno się udać :)
    Super, że się spotkalyscie - mi też się w tym tygodniu zapowiada forumowe spotkanie z naszą świeżo upieczoną ciężarówką :D
    Z pracą... No raz jest lepiej raz gorzej, ale pracy nie chce zmienić zanim nie spróbuję chociaż ze 2 IUI (...ale plan jest dalej taki, że za miesiąc jestem w ciąży :P ).
    Może więc jeszcze trochę wytrzymam ;)

Amore, Dagn_ lubią tę wiadomość

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika*** wrote:
    Hej, u mnie nudy :P wczoraj skonczylam branie tych okropnych antyków, po których źle się czuje-cycki bolą, jakas opuchnięta jestem, czuje się mega nie atrakcyjnie i jestem emocjonalna tykajaca bombą ;) teraz od soboty zaczynam Clo i za 2 tyg wizyta w klinice - obstawiam, że poznam zblizoną datę IUI. A w między czasie robię badania i skupiam się na pracy :)
    W połowie września przyjeżdża znowu teściowa na 2tyg, ekhem... :P
    Aha, i jeszcze usycham z braku słońca :P

Niepokorna, co tam u Ciebie? Chcieliście się przeprowadzać, jak tam wasze plany?

Amore, jak się czujesz?

Inna, witaj! Chyba się jeszcze nie przywitalam, nie wychowana ja :P
    '88 rządzi! :D

Nusia, Słońce, co tam słychać?

Dagn, co tam, jak tam? :D

Akilegna, odpoczywaj, zbieraj siły :* naa starania przyjdzie czas :)
    hahaha hej hej ;) ja też tu tak z doskoku jestem :D

ale fajnie u Was i chyba się wproszę na dłużej :D

Mikołaj 25.04.2011

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, na czczo 79, po godzinie 139 (norma do 180), a po dwóch 96 (norma do 140). Mogę żywić się ciastkami i zapijać cukrem :-P

Dobranocki :-)

innamorata88, Amore lubią tę wiadomość

• Amore Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn wyniki rewelacja :)
    Monika lubię Twój plan!
    U mnie narazie ok. Przetarlam szlak na szybkie usg. Wynik podobno bardzo pięknie i czysto. Jest tam coś malutkiego że może to jeszcze skrzepek albo mały polip ale tak małe że nie wiadomo czy wogóle istnieje.. Powiedzieli ze mam dalej się starać a że jak 2 razy poroniłam to teraz mogę do nich przybiec na usg w 5 tyg ciąży.

Generalnie już z M serduszkujemy a badania zrobię w Polsce.

xvqvdqg.png
‹‹ 821 822 823 824 825 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ