Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
Odpowiedz

Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D

Oceń ten wątek:
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn_ wrote:
    Mi to zapamiętało w pasku adresowym w przeglądarce :-)
    Laski z Wiedźm pisały do ekipy ovu, to się zasłonili znów aktualizacją. Coraz bardziej kłopotliwe te ich zmiany na serwerze :-/

Aki, 60 zacna okazja :-) ale jak do Was przyjeżdżają na Święta, to też spoko.

Inna, to bardzo fajnie ^^ Oby szybko mieli dla Ciebie termin. Chociaż liczę, że może nie dotrwacie do zabiegu :-D
    No tak :-D człowiek z bloku zapomina, że od kilku lat istnieje Sikornik bardziej górny ^^
    Moje dziecko co prawda bardzo anty wszelkie place zabaw, ale na wspólne domowe oglądanie bajek chętnie :-D U nas ns aktualnie rządzą kucyki, minionki i bajka o nieprzyjmowaniu imigran... eeee znaczy się Angry Birds film ;-)

O to u nas rządzi Zak i Kwak no i Scooby Doo :D
    Mój to bardziej ,,wychodny" jest, wieczorem obowiązkowy 1,5h spacer ;) inaczej bym go do spania nie pogoniła :D

Na razie z moim M mamy labę i junior póki nie ma przedszkola to nocuje w tygodniu u dziadków - do domu nie chce wracać. :P

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, Twój przedszkolak, to już jest inny tryb funkcjonowania :D
    Ale to fajnie, że macie teraz takie wakacje od młodego, w sam raz na majstrowanie rodzeństwa ;)

Jeszcze a propos tej fioletowej strony. Totalnie bym się tam nie odnalazła. Żywcem by mnie zeżarły :P jak nie za cc i mm poniekąd z wyboru, to pewnikiem za zbieranie po znajomych używanych rzeczy dla dziecka.
    A na ten nowy, fioletowo-różowy wątek mam zdecydowanie za mało "Luzu W Dupie" i zbyt małą tolerancję na błędy ortograficzne, nawet jeśli są popełniane celowo i dla śmiechu ;)
    Więc utknęłam tu i staram się Was rozkręcać ^^

Wróciłam, z braku laku i z mężowych nocek, do oglądania Homeland :) 5 sezon taki bardzo na czasie, bo uchodźcy z Syrii, zamachy i szukanie terrorystów w Europie.
    Dobrze się ogląda, a Eryk po dwudziestu minutach jest tak znudzony, że zasypia ;)

innamorata88 lubi tę wiadomość

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn_ wrote:
    No, Twój przedszkolak, to już jest inny tryb funkcjonowania :D
    Ale to fajnie, że macie teraz takie wakacje od młodego, w sam raz na majstrowanie rodzeństwa ;)

Jeszcze a propos tej fioletowej strony. Totalnie bym się tam nie odnalazła. Żywcem by mnie zeżarły :P jak nie za cc i mm poniekąd z wyboru, to pewnikiem za zbieranie po znajomych używanych rzeczy dla dziecka.
    A na ten nowy, fioletowo-różowy wątek mam zdecydowanie za mało "Luzu W Dupie" i zbyt małą tolerancję na błędy ortograficzne, nawet jeśli są popełniane celowo i dla śmiechu ;)
    Więc utknęłam tu i staram się Was rozkręcać ^^

Wróciłam, z braku laku i z mężowych nocek, do oglądania Homeland :) 5 sezon taki bardzo na czasie, bo uchodźcy z Syrii, zamachy i szukanie terrorystów w Europie.
    Dobrze się ogląda, a Eryk po dwudziestu minutach jest tak znudzony, że zasypia ;)

Ooo właśnie oglądam opis na filmwebie i chyba trzeba będzie torrenty odpalić :D
    Hehehe wiesz jak to się nazywa? Pampersowe zapalenie mózgu :D

Wiesz, żeby to takie łatwe było ehhh zapodam sobie dzisiaj zastrzyk i działamy ;)

Mikołaj 25.04.2011

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy drugim ciężej :) Jedna znajoma 1,5 roku, druga prawie rok. A dlaczego tak się dzieje, to zupełnie nie mam pojęcia :/

Mam nadzieję, że z zapleczem medycznym na Wasze usługi, pójdzie szybciej, niż u nas :)

A Homeland, jak nie widziałaś, to bardzo polecam od samego początku ^^ Pierwsze sezony wciągałam jak szalona :D

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn
    Ja także nie korzystam z zakładek. W zasadzie nie wiem nawet o czym mowa :P
    A co do fioletowej strony to na naszym wątku nikt by Cię raczej nie zeżarł :)

Dagn_ lubi tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna, wiem ;-) Ale wszystkie jesteście na trochę innym etapie. Fajnie się Wam rok temu złożyło, że we 4 czy 5 prawie jednocześnie chodziłyście z brzuchami. To jest wtedy inny klimat, sama przyznaj ;-)

A ja zresztą dalej uważam, że największe piekło, jakie może spotkać ciężarną to inna ciężarna :-D Wiesz, czemu nie wózek za 2000, a to witaminki nie takie, a to fotelik zły i Bóg wie, co jeszcze ;-) Ja jestem zbyt nerwowa na takie gadki, szczególnie bez leków :-P

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, przepraszam ze sie nie odzywam, ale sil na nic nie mam. Te plamienia mnie wkurzaja. Dzis poszlam do lekarza no i okazalo sie ze lozysko sie odkleja i musze lezec.
    Moglismy zostac w tym UK, bo teraz sie jeszcze bardziej martwie.
    No ale co zrobic, leze i czekam co los mi przyniesie :/

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, She, to niefajnie, że takie problemy na samym początku :-( Poza leżeniem i oszczędzaniem się możesz cokolwiek zrobić?
    Tulę Cię mocno :-*

Inna, jak tam wizyta wczoraj? Zadowolona jesteś czy tak średnio?

Monika, robiliście już te wszystkie badania? Powodzenia teraz w stymulacji ^^ oby się coś fajnego wyhodowało.

Wszystkim życzę miłego weekendu :-)

• Amore Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She dobrze będzie tak jak pojechałaś tak i wrócisz i z bobo będzie wszystko ok.

Dziewczyny ja znowu w pracy.. Już nie mogę. 15 dni pracy mi zostało mojemu M 11. Tata mój po nas przyjeżdża pod koniec września i wracamy do Polski. Już poprostu nie wyrabiam. Nie wiem jak ja tu przeżyłam 2 lata a teraz taka histeria.

xvqvdqg.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn
    No w pewnym sensie rozumiem. W sumie jak masz się denerwować to faktycznie bez sensu :)

She
    Na pewno jak będziesz dużo wypoczywała to wszystko będzie dobrze :)

Amore
    Czemu jednak zdecydowałaś się wracać do Polski?

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn_ wrote:
    Kurczę, She, to niefajnie, że takie problemy na samym początku :-( Poza leżeniem i oszczędzaniem się możesz cokolwiek zrobić?
    Tulę Cię mocno :-*

Inna, jak tam wizyta wczoraj? Zadowolona jesteś czy tak średnio?

Monika, robiliście już te wszystkie badania? Powodzenia teraz w stymulacji ^^ oby się coś fajnego wyhodowało.

Wszystkim życzę miłego weekendu :-)
    Ehh nie gadaj porażka z Bocianem - dawno nie widziałam takie parcia na kasę klienta, eee pacjenta. :P

She wypoczywaj ile się da, żeby tylko ten trymestr ogarnąć, później będzie z górki. :)

Mikołaj 25.04.2011

• Amore Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna mój powrót do Polski ma kilka przyczyn. Po 1 nigdy nie chciałam wyjechać na zawsze. Po 2 mam mega dziadków za którymi bardzo tęsknię i póki jeszcze żyją chce się nimi nacieszyć. Dziadkowi walnie 91 na jesieni.. Po 3 nie wyrabiamy w pracy i oboje musimy zmienić pracę. To najlepszy moment żeby wrócić. Może coś się trafi w Polsce. Może coś sami otworzymy. Po 4 moj m nie wyrabia i jedyne miejsce gdzie go mogę ogarnąć to w mojej rodzinie bo jego jest do dupy. O tak w skrócie..

Inna przykro mi za bociana może się uda samo wkoncu. Też bym nie chciała z lekarzem zachodzić w ciążę i może uda się to ominąć trzymam kciuki. A nuż się coś wydarzy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2016, 15:35

xvqvdqg.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amore
    Rozumiem. Mi też bardzo brakuje bliskich i przyjaciół. Ale wiem, że moją córkę tutaj czeka lepsza przyszłość niż w Polsce. Poza tym mój mąż już nie chce wracać, bo mówi, że w Polsce nic dobrego go nie czeka. Życzę Ci abyście oboje znaleźli pracę i czuli się dobrze :)

Amore lubi tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka po weekendzie :)

Monika, jak tam impreza imieninowa i stymulacja?

Amore, fajnie, że macie do czego odliczać :) Człowiek jednak zazwyczaj czuje się bezpieczniej w otoczeniu, które zna. A jak mieliście się męczyć, to zupełnie bez sensu. Tym bardziej, że zbyt łatwej pracy nie miałaś chyba.

Inna, no tak właśnie się obawiałam, że zamiast ludzi zobaczą w Was dwa siedzące w fotelach portfele :P
    Może jednak zaufajcie na razie Maksym :) Na następny cykl, jeśli teraz nie wyjdzie, dobierz coś na podrasowanie endo do tego clo.

She, masz teraz jakąś kontrolę kolejną?

U nas po upalnym weekendzie. Wczoraj był jakiś piknik lotniczy, latały nawet te wojskowe samoloty i robiły od cholery hałasu :D Jakby było z 10 stopni mniej, to może byśmy się przeszli, a tak - siedzieliśmy w domu.
    Ja buszuję po allegro i olx w poszukiwaniu jakiegoś depilatora Philipsa ;) Moja Rowenta tak osłabiła włosy, że pęsety nie wszystko chwytają, więc czas spróbować z dyskami :D
    Liczę, że uda mi się trafić jakąś fajną okazję w stylu "dostałam w prezencie, nie pasuje i sprzedaję" ;)

Miłego tygodnia :*

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn_ wrote:
    Hejka po weekendzie :)

Monika, jak tam impreza imieninowa i stymulacja?

Amore, fajnie, że macie do czego odliczać :) Człowiek jednak zazwyczaj czuje się bezpieczniej w otoczeniu, które zna. A jak mieliście się męczyć, to zupełnie bez sensu. Tym bardziej, że zbyt łatwej pracy nie miałaś chyba.

Inna, no tak właśnie się obawiałam, że zamiast ludzi zobaczą w Was dwa siedzące w fotelach portfele :P
    Może jednak zaufajcie na razie Maksym :) Na następny cykl, jeśli teraz nie wyjdzie, dobierz coś na podrasowanie endo do tego clo.

She, masz teraz jakąś kontrolę kolejną?

U nas po upalnym weekendzie. Wczoraj był jakiś piknik lotniczy, latały nawet te wojskowe samoloty i robiły od cholery hałasu :D Jakby było z 10 stopni mniej, to może byśmy się przeszli, a tak - siedzieliśmy w domu.
    Ja buszuję po allegro i olx w poszukiwaniu jakiegoś depilatora Philipsa ;) Moja Rowenta tak osłabiła włosy, że pęsety nie wszystko chwytają, więc czas spróbować z dyskami :D
    Liczę, że uda mi się trafić jakąś fajną okazję w stylu "dostałam w prezencie, nie pasuje i sprzedaję" ;)

Miłego tygodnia :*

Takie właśnie odniosłam wrażenie :P
    Endo już mamy 8,5mm - 1,5mm przyrostu od piątku :) pęcherzyki niepękniete, ale płyn jest czyli owu była :P musiał się jeden z tyłu przyczaić :P

Już nie kombinuję z innymi lekarzami :) w końcu musi się udać ;)

Mikołaj 25.04.2011

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Dagn, Impreza się udała, było sympatycznie, jedzenie smokowalo i zrobiłam go idealnie ilościowo, bo prawie nic nie zostało :) a zawsze mam z tym problem, że robię jak wojska :D
    My wczoraj na plaży bylismy, ja sie wygrzewalam, M. Się kąpał a Diuna buszowala w piasku i wodzie :D Idealny, rodzinny dzień, hehhehe :D

.... Ja bym nie dała rady depilatorem jechać nóg, brrr :P

Badania wszystkie już zrobiłam, siniak jesCze nie zszedł, bo zrobił się po pobieraniu krwi 2dni pod rząd. Nie wszystkie wyniki jeszcze mam, ale na razie wszystko jest ok ;) Na szczęście już się czuje lepiej, cycki mi już zmalały trochę i jest git :) w sobotę dostałam krwawienie z odstawienia (juz myślałam, że mnie to ominie 5 dni po odstawieniu) i zaczęłam brać Clo. Nie mogę się doczekać soboty i wizyty :)

She, tak jak pisalam- leż i wypoczywaj, i napisz nam coś czasem żebyśmy się nie martwily :*

Niepokorna, dlaczego uważasz że w Polsce Twoja córeczka miała by gorsza przyszłość? :) Finansowo czy tak ogólnie?
    Co do przeprowadzki to pewnie,kazda zmiana wymaga zbiórki kasy, niestety :P

Inna, słabo że w Bocianie traktują jak Klienta pacjentów :( mi się chya faktycznie udało w takim razie, bo moja dr sama sugeruje że może mi lekarz w moim pakiecie medycznym wypisze skierowania na niektóre rzeczy to będzie taniej. Czuje,ze nie próbuje mnie "wydoić". ...mam nadzieję,ze skuteczność też będzie miała wysoką;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo, to nie jestem osamotniona z siniakiem :-D dobrze, że szybko zaczęłam naświetlać, to mały był.
    Nogi depilatorem luz ;-) innych części bym chyba nie dała rady.

BTW, Eryk pamięta o Was ;-) w sobotę stołowaliśmy się w Sphinksie, to jakoś pokojarzył, że ostatni raz tam jedliśmy, jak byliśmy u cioci z małym pieskiem ^^

Dobrze, że wyniki na razie ok. Będę trzymała kciuki w weekend. Choć liczę, że jeszcze Ci to zdążę napisać, bo mamy dopiero początek tygodnia :>

M. pokazał dziecku Pokemony, bo w zeszłym tygodniu w naszej burgerowni był Pokeweek ;-) no to teraz oglądamy cały dzień :-P

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika
    Chodzi zarówno o względy finansowe jak i inne. Tu łatwiej będzie Julii opanować dwa języki. Poza tym w szkole uczą zupełnie inaczej niż w Polsce. Tu dzieci nie mają za wiele prac domowych, więc mają czas na wypoczynek i zabawę z rodzicami. Finansowo jest łatwiej, bo inaczej się zarabia. Ogólnie tutaj żyje się bardziej bezstresowo :)

Monika*** lubi tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn, jakie to miłe, że Eryk pamięta <3 ucaluj go ode mnie ...i Diuny :D
    Czym naswietlasz siniaki? Ja mam ich zawsze mnóstwo. Wystarczy, że o coś lekko uderze (ale zdarza mi się bardzo często).

Niepokorna, rozumiem Twoje argumenty. Pzez chwilę wydawało mi się że to takie stereotypowe myślenie "Polska blee, wszędzie lepiej niż u nas, itd", bo wiele osób się tak wyraża o Polsce, a nie zauważa, jak wiele się zmieniło przez ostatnie 10lat. Ale jak Wam się układa i macie możliwości żeby zadbać tam o swoje i Julki "kariery" to pewnie :) sama przez moment też planowałam zostac (ale to było 10lat temu). No i ten drugi język dla Julki, z jednej strony ciężka sprawa dla rodzica (jak tu nauczyć 2jezyki na raz? Są jakies techniki?:D )ale z drugiej dziecko bez bólu i stresu ma już dwujęzyczność opanowaną.
    Dacie radę -bedę trzymać za Was kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 06:59

Dagn_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo z rana :-) dziś rodzice wyjeżdżają i będziemy gospodarzyć sami.

Monika, naświetlam sprzętami Zeptera. Albo Bioptronem albo mniejszym - Medolight. Teraz to mnie akurat nic nie boli, ale w pierwszej ciąży, jak leków nie wolno, to mi ratowało tyłek przy różnych bólach :-)

A dwujęzyczne dziecko, owszem, można naturalnie wychować. Jeśli w domu mówi się dwoma językami. A i tak, jeśli patrzeć po teoriach lingwistycznych i przykładach z domów koleżanek co wyjechały za granicę i mają mężów obcokrajowców, w pierwszej kolejności dziecko biegle opanuje ten, który częściej słyszy.
    Więc to wcale nie tak, że usłyszy angielski na ulicy i zacznie gadać :-P

‹‹ 823 824 825 826 827 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ