Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam z Polski dziewczyny narazie mi ręce opadły na całą rzeczywistość. Jeszcze w kartonach. Kasa narazie z konta upływa nic do przodu nie idzie pale jak smok. Wesele brata było w tym tygodniu. Wszystko na raz. Pamiętam o was. Ale raczej się pożegnam. Ja sobie wszystko zaplanowałam ale to narazie idzie boczną droga. Całuję i ściskam
-
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny, moze Wam sie przedstawie, rocznik `92 starania od lipca 2015, jestem mamą Aniołka, i aktulalnie czekam na testowanie ktore bedzie 31 w poniedzialek 1muesiaccstaran po stracie, moze okaze sie szczesliwy jestem aktywna watkach testowan ale cgetnie do Was dolacze :*
AniaT, Dagn_, NIEPOKORNA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHejcie, Agniecha miło Cię tu widzieć. Może zatrzymasz się u nas na dłużej
Amore, fajnie, że zajrzałaś. Już się człowiek martwił, jak tak długo milczałaś. Szkoda, że się niezbyt na razie układa, ale może jak się na powrót oswoicie z Polską, to będzie lepiej. Wiesz, że los czasem lubi zaskoczyć w niespodziewanym momencie
Mogę spytać, skąd w ogóle jesteś w Pl? Bo nie kojarzę, żebyś mówiła.
Ja odebrałam sobie dziś wyniki badań. Mam nadzieję, że to już ostatnie mocze i morfologie były, a badania do operacji mi zrobią w szpitalu bezpośrednio.
W sobotę się chyba wybierzemy na tzw. zwiedzanie, bo mam kilka pytań, na które moja ginka nie odpowie, mimo że tam pracuje
Odzywajcie się coś... szkoda, żeby nam ten wątek umarł -
nick nieaktualnyMam zamiar zagoscic tu na dluzej !!! Walcze o naszą fasolkę wszystkimi siłami ale jak narazie bez sukcesu. Forum bardzo mi w tych chwilach pomaga. Bede zbierac od Was pozytywna energie i przesylac moją
KammaMarra, Dagn_, AniaT lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
Amore, tak to już z planami jest, chyba lepiej nie planować zbyt daleko w przeszłość, skupić się na sobie, na szczęściu tu i teraz. Trzymaj się i nie uciekaj!
Agniechaaaa witaj potrzebujemy świeżej krwi
Dagn, jak wyniki?
Mnie przy okazji kiepskiej pogody dopadła jesienna "deprecha". Chodzę jak jakiś mruk, wszystko mnie drażni. Zaczęliśmy się zastanawiać czy by jednak nie pojechać na święta do Polski. Póki co wszystko odkładamy, bo może stymulacja... Z drugiej strony dalsza rodzina pewnie znów się nie popisze, będą pytać, dziwnie patrzeć.
I ogrom wątpliwości: co jeśli znowu nic z tego? I jak długo to potrwa, czy wyrobimy się w tych sześciu próbach. To jak loteriaMałgosia 24tc +15.08.2015💔
09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb 😔
10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
02.2018 - crio 1 blastki 😔
06.2018 - crio 1 blastki 😔
05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
12.2019 - cb😔
09.2020 - "niespodzianka!"
Jasiek 15tc +23.11.2020💔
03.2021 - crio 1 blastki 😔
06.2021 - crio 1 blastki 😔
02.2022 - 5 ICSI PGD: 14 oocytów->2 blastki->1❄po PGD
09/2022 - crio blastki, 5dpt - 16, 7dpt - 40, 9dpt - 113, 11dpt - 382, 19dpt - 6563,
4/10 - usg, crl 9,1mm, ❤ 135/min
Alicja ❤️ 26/05/23, 3600g, 50cm -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWyniki dobre gdzieniegdzie parametry podwyższone, ale akurat takie, które bez korelacji z innymi nic złego nie oznaczają.
Teraz w czwartek dwie wizyty lekarskie. Cały czas się zastanawiam, co psychowi powiedzieć Nie chciałabym zbytnio ściemniać, że jest super, skoro nie jest, z drugiej - i tak żadne leki na tym etapie nic nie pomogą.
Yhm nie dziwię się, że macie teraz wątpliwości, czy nie odłożyć tego na Nowy Rok. No mówie, Święta w atmosferze świeżej porażki to masakra jest. Choć z drugiej strony wiem z opowiadań znajomych, jak potrafi być upierdliwa rodzina na takich wielkich spędach. "A Wy kiedy?" i inne takie sympatyczne rzeczy
A wakacyjny wyjazd dobrze Wam zrobił? Jeśli tak, to może warto powtórzyć. Chociaż z siostrą i małą się zobaczysz
BTW, widziałaś już ostatni odcinek Chirurgów? Jeśli nie, to uczulam i ostrzegam...
A propos seriali się jaram, bo dziś wyszło "The Young Pope" na drugich Borgiów się nie zapowiada, ale Jude Law w roli głównej chyba dobrze wróży.
Agniecha, zapodaj coś więcej info bo sobie Co robisz na co dzień, poza lataniem po wątkach testowych i zgrzewaniem dziewczyn do walki, co lubisz oglądać, czytać i takie tam -
nick nieaktualny
-
Agniechaaa, niestety z mojej pozytywnej energii już nic nie zostało. Za każdym razem, gdy tylko się odważę pomyśleć, że teraz będzie już dobrze, że "limit nieszczęść wyczerpany", dostaję potężnego kopa w dupę. Ale Tobie szczerze zazdroszczę, oby tak dalej!
Dagn, nie ma co ściemniać. Myślę, że wygadanie się też może Ci w jakimś stopniu pomóc
Moja najbliższa rodzina jest świetna, zresztą tylko siostra wie, że ruszyliśmy z in vitro. Rodzice nie pytają, bo wiedzą, że to ciężki temat.
Wakacje były niezłe, naładowałam się energią, która niestety wyparowała po porażce.
A siostrzenica jest cudna, co też niestety sprawia ból. Za każdym razem wyobrażam sobie, jaka w tym momencie byłaby Małgośka...
Dość marudzenia
A chirurgów już widziałam, za późno!
Witaj Panno Natalio Napisz coś o sobie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 15:59
Małgosia 24tc +15.08.2015💔
09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb 😔
10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
02.2018 - crio 1 blastki 😔
06.2018 - crio 1 blastki 😔
05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
12.2019 - cb😔
09.2020 - "niespodzianka!"
Jasiek 15tc +23.11.2020💔
03.2021 - crio 1 blastki 😔
06.2021 - crio 1 blastki 😔
02.2022 - 5 ICSI PGD: 14 oocytów->2 blastki->1❄po PGD
09/2022 - crio blastki, 5dpt - 16, 7dpt - 40, 9dpt - 113, 11dpt - 382, 19dpt - 6563,
4/10 - usg, crl 9,1mm, ❤ 135/min
Alicja ❤️ 26/05/23, 3600g, 50cm -
O mamy 2 "świezynki" witajcie Agniecha i PannaNatalia
Dagn cieszę się, że wyniki ok. A panu Psychowi tylko i wyłącznie prawdę, jak na spowiedzi. Jeszcze trochę i będziesz mogła wrócić do leków (chyba? , bo nie wiem czy planujesz kp?)
Amore plany planami a życie i tak swoje. Niech Ci się tam układa jak najszybciej i wracaj tu do nas
Kotowa te pytania są uciążliwe, wiemy o tym. Jeżeli nie czujesz się na siłach , to odpuść sobie wyjazd do Polski. Może lepiej tylko we dwójkę gdziekolwiek?
Zaczynam się zastanawiać, czy dobrze zrobiłam organizując święta BN u mnie tyle rzeczy do zrobienia a chęci brak. No i tyle czasu mieć ludzi na głowie, gdzie ja tak lubię ciszę i spokój. Jeszcze przez 4 dni robić za tłumacza eh na samą myśl odechciewa mi się tych świąt no nic, sama sobie winna
Poza tym czekam grzecznie na pierwszą @ po laparo, na cuda w tym cyklu nie liczę. -
nick nieaktualnyEch trzecia grudniówka rozpakowana, na razie tylko jedna szczęśliwie ale ta też nie daje znaku życia od kilku dni...
Moje lęki dostały dodatkowego kopa
Autentycznie zazdroszczę dziewczynom, które nie są na żadnych forach, nie znają tylu smutnych historii, oddychają z ulgą po 13tc i mają całą wyprawkę w drugim trymestrze.
Kotowa, może jak wtedy pomogło się wyluzować i trochę pozytywnie spojrzeć, to warto to zapisać po stronie "za wyjazdem"
Natalia, zapraszamy im nas więcej, tym nas lepiej. Przedstaw jakieś cv
Aki, KP absolutnie nie Kupiłam przecudowne buteleczki z zajączkami ^^ Do psycha właśnie idę po to, żeby ustalić plan powrotu do stabilizatorów i antydepresantów po porodzie. Żeby mi to spisał z pieczątką na kartce, co by się na położnictwie nikt nie rzucał, że nie mam zamiaru przystawiać ani na moment.
Rozważam zresztą przyblokowanie laktacji jeszcze przed operacją, ale muszę poczytać trochę więcej, jak z tą szałwią w ciąży.
A Tobie dużo ludzi się zwali na te Święta? Może na dzień, dwa najmiesz kogoś do pomocy, choćby do klejenia pierogów, jeśli planujesz sama robićWiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 16:27
-
A to nie wystarczy decyzja matki w takiej sytuacji? Chodzi mi o kp, bo wg mnie pielęgniarka nie ma tu nic do powiedzenia
Na święta przyjeżdżają moi rodzice i najmłodszy brat (zostają do nowego roku) i teście (tylko albo aż 4 dni). Czyli będzie nas 7, przy stole miejsca zbraknie
nie mam zamiaru lepić żadnych pierogów, nawet nie umiem hehe. Wyczaiłam niedaleko nowy sklep z polskimi artykułami i tam zamierzam się zaopatrzyć w typowo polskie jedzonko resztę zrobię sama z niewielką pomocą mojej mamyWiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 16:21
-
nick nieaktualnyWystarczy Wtedy lampią na Ciebie spod byka, każdej kolejnej musisz tłumaczyć, że nie karmisz, traktują Cię jak matkę drugiej kategorii, przesyłają Ci psychologa na rozmowę
Więc wolę mieć podkładkę, że to nie żaden mój wymysł.
Ach, 7 to nie tak źle myślałam, że będziesz miała 20 na Wigilii. Dobrze, że Ci mama trochę pomoże.
Ech, a w ogóle świetnie, że żyjemy w takich czasach, że większość rzeczy można kupić gotowe i nie trzeba aż tyle stać w kuchni. -
To faktycznie lepsza taka podkładka, ale pewnie i tak będą krzywo patrzeć, no bo kp to taka super sprawa itd.itp
20 osób bym nie zniosła, matko jedyna! A takie gotowce to bardzo dobra sprawa, szczególnie dla tych, którzy nie potrafią lepić pierogów, albo piec ciast , czyt. ja hehe. Jedyne co mi wychodzi to karpatka, nawet nie z paczki tylko samemu robione ciasto i krem. Gotować lubię i potrafię (zdaniem męża) ale też nie koniecznie nasze typowe potrawy. Ze względu na teściów Wigilia będzie "mięsna" ale i rybki wylądują na stole
Cholercia muszę kupić nowy, większy stół -
Hey Dziewczynki!
Amore niestety nasza polska rzeczywistość może dość mocno rozczarować, ale oby wszystko się dobrze ułożyło! Nie uciekaj stąd tak całkiem, zaglądaj do nas od czasu do czasu, please
Witajcie nowe Dziewczynki fajnie Was tu widzieć, może dzięki Wam ten wątek coś ruszy, bo mu tu ostatnio jakieś markotne jesteśmy
zaraz odpisze reszcie tlyko idę pod szybko prysznic -
nick nieaktualnyDziewczyny wiec jestem zawodowo przedstawicielem handlowym życie na 4kolavh przez 8h dziennie studiuje logopedię :p a co do seriali to aktulalnie kocham Wikingów miło tu u Was zostaje tu na stałe
Jeżeli której brakuje juz sił odrazu przesyłam do mnie ja zbieram energię za Nas wszystkie ;***
Krótkie cv
Imie Agnieszka
Malrzentwo od 11.07.2015
Wiek 24
Zwierzaki pies i kot
Hihihi tak dla rozluźnieniaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 18:25
-
Agniechaaaa to TY jeszcze młodzinka jesteś oj jak bym chciała mieć znowu 24 lata
ja poproszę o silę i motywację bo już mi jej od dawna brakuje
Kotowa ja mam też niestety ostatnio taki sam humorek jak TY, rano nie mam siły wstać, wieczorem nie mogę zasnąć, wszystko widzę w ciemnych barwach, wszystko jest nie tak...
a odnośnie tego że zastanawiacie się czy jechać do Polski na święta, bo może stymulacja itd...ja ostatnie 3 lata tak wszystko odkładałam a bo może kolejne podejście, a bo może się w końcu uda...dużo przez to stracilam bo żylam jak w zawieszeniu, nie szłam na przód tylko stałam w miejscu, wszystko było podporządkowane pod stymulacje...straciłam 3 lata a sama wiesz jaka jest sytuacja...więc moja rada: korzystajcie z życia ile się da a in vitro niech będzie w między czasie.
U mnie akurat z rodziną nie ma problemu bo wszyscy wiedzą jaka jest sytuacja, wszyscy wiedzieli o in vitro i nikt nie pytał jak nie trzeba było...
Dagn cieszę się, że wyniki masz dobre. A odnośnie Twojej czwartkowej wizyty - powiedz tak jak jest w rzeczywistości, nic nie ściemniaj i nie umniejszaj, bo Twoje zdrowie jest najważniejsze, może akurat coś lekarz wymyśli.
Aki Kochana ja 4 lata temu robiłam Wigilię na 24 osoby, więc na 7 osób to spokojnie dasz radę poradzisz sobie a odnośnie gotowania to może wspólnie wszyscy coś zrobicie, tak żeby nie było to zrzucone tylko na Ciebie? ja nie lubię gotować, więc znam Twój ból no i tez nie lubię jak jest ktoś u nas na dłużej niż 2 dni ale jakby nie było, fajnie że rodzinka przyjeżdża, będzie wesoło ja nie wyobrażam sobie świąt tylko we 2, także znajdz w tym jakieś pozytywy -
nick nieaktualnyAniaT wrote:Agniechaaaa to TY jeszcze młodzinka jesteś oj jak bym chciała mieć znowu 24 lata
ja poproszę o silę i motywację bo już mi jej od dawna brakuje
Wiec juz rozsyłam dobre nastawienie łap póki Ciepłe
Musicie poznać moje motto!!! Ono mi zawsze pomaga
Jeśli w życiu idzie cos nie tak i wpadasz pyskiem prosto w błoto to musisz być jak dzik, pchać to błoto pyskiem do przodu!!
Tego sie trzymajmyMrsKiss, AniaT lubią tę wiadomość