Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzwonili z apteki, że już puregon jest do odebrania. Problem mieli z penem, bo na receptę to musi najpierw kasa chorych zatwierdzić a to trwa 2 do 3 tygodni. Wiec powiedziałam, że mogę zapłacić sama (koszt to 8€ , tragedii nie ma) pełna obaw zapytałam o cenę puregonu a ona do mnie , że 10€ what??? W szoku byłam. Okazało się, że doktorek przepisał mi na początek najniższą dawkę, przy większych będę musiała pokryć 50% ceny. Jestem bardzo zadowolona
Sorki za ewentualne błędy ale piszę szybko bo za chwilę ruszamy do mojej mamy. Polsko nadchodzę! P.s.może uda mi się trochę jodu nawdychac jaka pogoda na Pomorzu?
Miłego dnia -
Hej, przepraszam za dłuższą nieobecność.
Aki, kiedy zaczynasz?
Nusia, co u Ciebie?
Co u reszty?
She, jak się czujecie?
Monika, czekamy na jakieś info
Dagn, pokazuj się, bo się martwię
Małgosia 24tc +15.08.2015💔
09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb 😔
10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
02.2018 - crio 1 blastki 😔
06.2018 - crio 1 blastki 😔
05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
12.2019 - cb😔
09.2020 - "niespodzianka!"
Jasiek 15tc +23.11.2020💔
03.2021 - crio 1 blastki 😔
06.2021 - crio 1 blastki 😔
02.2022 - 5 ICSI PGD: 14 oocytów->2 blastki->1❄po PGD
09/2022 - crio blastki, 5dpt - 16, 7dpt - 40, 9dpt - 113, 11dpt - 382, 19dpt - 6563,
4/10 - usg, crl 9,1mm, ❤ 135/min
Alicja ❤️ 26/05/23, 3600g, 50cm -
nick nieaktualny<macha łapkami z łóżka >
Żyję, żyję, tylko mi się deprech nawrócił że wszystkimi lękami. Uważam, że na tym etapie już żadna ilość antypsychotyków sobie nie poradzi z moimi myślami Nie mam ich cały czas, tylko nadchodzą nagle, że np. nie życzę sobie, żeby teściowa była na moim pogrzebie. Potem siedzę i ryczę jak głupia.
Anyway, w takim nastroju się nie nadaję na fejsa, więc dezaktywowalam. Ale tu jestem, można na prv pisać -
nick nieaktualnyHej laski
Nie testowalam powinnam jutro jechać na betę, ale po ovitrelle i tak może być jeszcze fałszywy, a szkoda mi żył w ręce na takie kłucie bez sensu przecież wiem, że tym razem też sie raczej nie udało
A tak, to sobie tradycyjnego sikańca strzelę w niedzielę.
Dagn, tulę :* biedna jesteś :* ale przywołuje Cię do porządku! W wakacje zamierzam Cię odwiedzić, więc nie planuj tu swojego pogrzebu tylko wakacje a będzie wyzwanie, bo (mam nadzieję) chodzić wtedy z wielkim brzuchem, więc zachcianki, wymagania będą wysokie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 08:55
-
Hej Kochane!
ja tylko na sekundkę bo właśnie wychodzę z domu, potem jak wrócę to na spokojnie napiszę...ale chciałam tylko opieprzyć Monikę kurde Kochana kopniak w tyłek Ci się należy za ten Twój brak wiary! mam nadzieję, że się miło rozczarujesz i zobaczysz II kreski teraz już ovitrell nie działa, więc spokojnie możesz sikać
Miłego dniaakilegna♥ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTak w sumie to by teraz na kogoś wypadało. Skoro Kalika w lutym, ja w kwietniu, Triss (jeśli dobrze pamietam) przełom maja i czerwca, a She w sierpniu.
Chyba że nie liczymy Triss, skoro jak zaszła w ciążę, to automatycznie jej się włączył mam-w-dupizm na stare koleżanki Wtedy wypada ktoś na początek grudnia, kiedy ja - jak się u Wiedźm mówiło - zwolnię łożysko
Sobota z dwójką dla mnie była szczęśliwa, Moniś to może dla Ciebie też tak będzie. Facelle, jeśli coś się zadziało, wyjdzie.
A jeśli nie, to już wiesz, że w następnym cyklu podawanie czegoś na pęknięcie przy pęcherzykach mniejszych niż 20mm jest zwykłym naciąganiem Was na kasę i robienie iui.
Dobrego dnia, dziewczyny :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 10:29
She Wolf lubi tę wiadomość
-
Kurcze ale się dzisiaj olatałam po mieście, a raczej po sklepach, korki były straszliwe bo od rana leje okropnie i dopiero niedawno dotarłam do domku. Nogi mi do tyłka wchodzą
Kotowa a co tam u Ciebie?
Monia testuj jutro bo się nie doczekam teraz Twoja kolej więc czekam na pozytywne wieści
Dagn kurde jaką TY masz pamięć która kiedy co i dlaczego podziwiam
Dobrze ze chociaż tutaj zostałaś proszę, nie opuszczaj nas, nawet jak będziemy Cię mega wkurzać to wytrzymaj z nami
She odezwij się jak tam u Ciebie!!! też nas nie zostawiaj!!!
Miłego wieczorku Dziewczynki, ja lecę pod prysznic -
She
Bardzo się cieszę, że badania w porządku. Jednocześnie przykro mi, że nie dostałam wiadomości SMS na ten temat
Monika
Proszę Cię - więcej wiary. Musi się udać! Aha... ja także czekam na Twój test
Dagn
Mam nadzieję, że będziesz miała jak najmniej tych czarnych myśli. Oby uśmiech nie schodził z Twojej buzi No i oczywiście masz zostać tu z nami i nie znikać
Nusia
A za czym tak biegałaś? Kupowałaś coś konkretnego? -
nick nieaktualnyDziewczyny, dziękuję za kciuki. Niestety dziś zobaczyłam tradycyjnie 1 kreskę. W zupełności się tego spodziewałam, ale żal i tak jest. Tym bardziej, że następne IUI dopiero w styczniu- potrzebuję przerwy, moje ciało również, a przede wszystkim głowa.
Chcę na 2 miesiące zapomnieć i tym wszystkim, i przygotować się na (trudne) święta.
Nie zostawiam Was, bede podglądać, trzymać kciuki i czekac na na nowe bobasy :* -
Monika Tulę mocno :* masz rację, że chcesz odpocząć, należy ci się. Nabierz sił i wracaj z pozytywną energią :*
Dagn bidulko, trzymaj się jakoś. Zacznij pisać, a może już coś działasz?
Kotowa czekam na @, ma przyjść w następnym tygodniu i wtedy 3dc pierwszy zastrzyk, już na samą myśl trzepie portami. Nie boję się igieł ale nigdy sobie sama jeszcze zastrzyku nie robiłam
Miłego weekenduMonika*** lubi tę wiadomość
-
Monika*** wrote:Dziewczyny, dziękuję za kciuki. Niestety dziś zobaczyłam tradycyjnie 1 kreskę. W zupełności się tego spodziewałam, ale żal i tak jest. Tym bardziej, że następne IUI dopiero w styczniu- potrzebuję przerwy, moje ciało również, a przede wszystkim głowa.
Chcę na 2 miesiące zapomnieć i tym wszystkim, i przygotować się na (trudne) święta.
Nie zostawiam Was, bede podglądać, trzymać kciuki i czekac na na nowe bobasy :*
No kurcze nieeee tak chciałam, żeby teraz Tobie się udało! Przykro mi Kochana, tulę:*
Dobrze, że zrobisz sobie przerwę, grudzień i święta to nie jest dobry moment na IUI, wiem coś o tym, bo 3 lata temu zaraz przed świętami miałam 1 in vitro. Święta przez to były bardzo stresujące...
Trzymaj się Kochana, odpocznij i oczyść głowę i ciało:* ciumekMonika*** lubi tę wiadomość
-
Monika, tulę najmocniej. Daj sobie czas, takie nieudane próby dają niezłego doła
Akilegna, nie bój się, zastrzyki nie są takie straszne, na pewno dasz radę
Nusia u nas bez zmian, czekamy na wizytę i dowiemy się, co dalej.Monika*** lubi tę wiadomość
12.2019 - cb😔
Jasiek 15tc +23.11.2020💔
09/2022 - crio blastki, 5dpt - 16, 7dpt - 40, 9dpt - 113, 11dpt - 382, 19dpt - 6563,
Alicja ❤️ 26/05/23, 3600g, 50cm -
nick nieaktualnyHejo w sobotę
Moniś, przykro mi, że jednak się nie udało
Odpocznijcie trochę psychicznie od tego, żeby się nie podłamać na całego. Zaryczane świeżo po jednej kresce Święta przerabiałam 2 lata temu - nie polecam.
Nusik, to jest moje przekleństwo tak pamiętać wszystko. Daty urodzin znajomych z podstawówki, z liceum, studiów, neta... (tak, Wasze w większości też ). Wszystkie rocznice, wydarzenia, okoliczności. Kto mnie czym wkurzył 5 czy 10 lat temu
Aki, właśnie do pisania coś się nie umiem zebrać, nawet do powtórki czytania Czekam aż mi koleżanka rysowniczka NEPI przeczyta od początku, coś poomawia i może jakoś wrócę na dobre tory.
Potwierdzam, że zastrzyki nie takie złe to maleńka, cienka igiełka jest. Tylko kwestia odpowiedniej siły, żeby się w brzuch wkłuć. Też mnie to niebawem czeka
My dziś odgruzowywaliśmy pokój chociaż to "my" to takie na wyrost, bo głównie Marcin sprzątał i odkurzał. Powywalaliśmy mnóstwo niepotrzebnych, starych rzeczy i zrobiło się trochę więcej miejsca. Jeszcze na przyszły tydzień zostawiliśmy sobie jedną szafkę i szuflady.
Tak krok po kroku sobie przygotujemy miejsce na rzeczy dla numeru dwa
Buźka dla Was :*
Monika*** lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny ciągle jestem z wami i czekam na dobre wieści. Chciałam do was dołączyć a tu klapa od 3 miesięcy nie karmie piersią a okresu nadal nie mam. Byłam u lekarza to stwierdził że powinnam mieć a tu nadal nic. Mam zrobić badanie prolaktyny a wizyte mam dopiero na 8 listopada. Czy któraś może mi powiedzieć jak się wywołuje okres luteiną? Mam jeszcze z okresu ciąży..
-
nick nieaktualnyHej Małagosiu
Specem od lutki nie jestem, ale coś mi się obiło o uszy, że brać kilka dni (3 albo 5) i potem odstawić, i powinien przyjść okres. Ale niech ktoś jeszcze potwierdzi.
Jak dziś chyba wywołałam uśmiech w aptece. Wczoraj czytałam z Erykiem "książeczkę o braciszku" i pojawił się problem, co to jest test ciążowy. Te z kwietnia mam same paski przyklejone do kartki, tak bardziej dla siebie, a nie do pokazywania. No i musiałam dziś kupić ten test i zrobić
No komicznie - baba z brzuchem 8 miesiąc i test kupuje czego się dla dziecka nie robi...
Miłego dnia wszystkimakilegna♥ lubi tę wiadomość
-
Dagn, trzeba było zajść do apteki i z głupią miną powiedzieć "Wie Pani, trochę okres mi się spóźnia..."
Dagn_, akilegna♥ lubią tę wiadomość
12.2019 - cb😔
Jasiek 15tc +23.11.2020💔
Alicja ❤️ 26/05/23, 3600g, 50cm