X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
Odpowiedz

Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:

A Wy już ubieracie choinki?? w Polsce jednak troszkę poźniej się stroi domy, chcoiaż ja mam ochotę też już choinkę ubrać :)

Jak co roku kupujezy zywe drzewko na tydzien przed Wigilia :)

25staraczka25 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa ze snami chyba wszystkich przebijasz :-D :-D Wilczku może dlatego tempka niska bo osłabiona jak spać nie mogłaś :-/ Kurczę mam taką nadzieję i trzymam kciuka <3
    Klaudia bigos no nie :-P ja też chcę :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    She Wolf ja mam jakiś porąbany cykl, więc oby do @ i może następny będzie juz normalny :)

A Wy już ubieracie choinki?? w Polsce jednak troszkę poźniej się stroi domy, chcoiaż ja mam ochotę też już choinkę ubrać :)

Cigaretta a jakie są objawy podwyższonej prolaktyny?
    Nusia u mnie objawem był przede wszystkim ból piersi, miałam powiekszone i spuchniete dlatego poszłam do gina, pomacal mi cycki i od razu skierował na usg, badanie tarczycy i właśnie prl. No i wyszło szydlo z worka :p pozatym częste bóle głowy właśnie, boli mnie od 3 dni, ale dzis chyba jest apogeum :(

My zawsze ubieramy choinkę dzień przed albo w dniu świat, a jeśli chodzi o ozdoby przed domem to na Mikołaja :)

Uciekam studiować kobitki. Miłego popołudnia :)

25staraczka25, stacey lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Nusia u mnie objawem był przede wszystkim ból piersi, miałam powiekszone i spuchniete dlatego poszłam do gina, pomacal mi cycki i od razu skierował na usg, badanie tarczycy i właśnie prl. No i wyszło szydlo z worka :p pozatym częste bóle głowy właśnie, boli mnie od 3 dni, ale dzis chyba jest apogeum :(

My zawsze ubieramy choinkę dzień przed albo w dniu świat, a jeśli chodzi o ozdoby przed domem to na Mikołaja :)

Uciekam studiować kobitki. Miłego popołudnia :)

Współczuję Cigaretta :-/
    Również miłego dnia :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta a jaki miałaś ostatnio wynik, jak okazało się, że jest podwyższona? ja też koniecznie muszę zbadać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bardzo czeste migreny i tez myslalam ze mam podwyzszona prolaktyne ale mam wszystko w normie.
    Tylko prolaktyne robi sie w 3dc pamietajcie o tym.

• martika Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale to ja nie ze względu na temperaturę tak napisałam, bo wiem, że ona jest sfałszowana, zresztą mi rzadko kiedy spada przed @ więc się nie sugeruję moją temperaturą. Tylko, że ja mam bardzo specyficzne objawy na okres troche chyba przez problemy z krążeniem), ale występują one w każdym cyklu, zawsze budzę się na mase zmarznięta i spocona i słodko pachnę (nawet mój mąż po tym rozpoznaje, że czas na @), zawsze boli mnie lewa łydka (nerwy) najśmieszniejszy- mrowieją mi wargi większe (to dopiero od 3 cykli). Dodatkowo obudziłam się dzisiaj z masakrycznym bólem brzucha, byłam pewna, że @ przyjdzie w przeciągu paru minut. Wyszłam z domu trochę podłamana, ale zaczęłam się bardzo gorąco modlić, bo wiem, że wiara może uczynić cuda i prosiłam Boga, żeby przymnożył mi wiary w to, że nie dostanę tego okresu, to była jedna z najszczerszych moich modlitw w życiu, mam nadzieję, że nasz Tata mnie wysłuchał. O 12 przestał boleć mnie brzuch, nie wiem co będzie, ale wierzyć będę do końca. Moim zdaniem termin @ mam dopiero na poniedziałek, ale zobaczymy...

Dziękuję Wam za wsparcie <3

Cosma, She uwierzcie, wiara czyni cuda!

Madlene jak w pracy?

Cosma, przykro mi z powodu Twojej znajomej, mam nadzieję, że wyjdzie z tego.

Zetka może na implantacje :)

Nusia, coś masz z tą nerką? Mam nadzieję, że szybko przejdzie.

Nusia, 25staraczka25, Madlene84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martika już wszystko jest ok, przestała boleć, ale rano dosyć mocno ją czułam.
    Kochana ja tam wierze, że jednak tego okresu nie dostaniesz :) wiesz dobrze, że objawy @ są też bardzo często objawami w ciąży, więc mi się wydaje, że tym nie powinnaś się sugerować. Masz dzisiaj już 14 dpo, więc jak do poniedziałku nie dostaniesz @ to na 100% jesteś w ciąży :)
    a nie kusi Cię, żeby zrobić test???

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia oby sie uregulowal :*

Ja tez niedlugo ubiore choinke, bo moj T nalega. Gorzej niz dziecko ;)

Morwa, wez Ty hahaha, Olis Adebe hahah

Staraczka super kociak <3 Watpie, zreszta dziwne rzeczy ze mnie wyplywaja dzisiaj. Pewnie sie oczyszcza po biopsji.

Cigaretta, ja tez mam juz drugi cykl piersi opuchniete i twarde juz od owulki. Ale prolaktyne robilam i mialam w normie. Do tego jem juz trzeci miesiac Castagnusa, ale chyba tez go odstawie, bo cos mi sie wydaje, ze to po nim mam z tymi piersiami problem.

Martika, ja wierze dopoki mi tempka nie spadnie.
    Pamietaj ze objawy ciazy sa podobne do objawow @. Trzymam kciuki :*

Bylam u dentysty zrobic tego zabka jedynego, teraz mi warga zwisa troche. Do tego mam nie jesc przez 2 godz, a jestem tak glodnaaaa :(
    Wyslalam kartki swiateczne, a wieczorem biore jedna z moich suczek na szczepienie. Juz sie boje, bo za kazdym razem sie z nia ganiamy po gabinecie. Taka jest sprytna jak waz sie wyslizguje, zeby tylko nie zrobic jej zastrzyku :D

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She a TY masz dwa pieski??

Ja właśnie zrobiłam sałatkę i czekam na męża, bo gdzieś się pląta po sklepach :)

• martika Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam dziewczyny, ale w pierwszej ciąży nie miałam tych objawów, no ale też wiadomo, że każda ciąża jest inna.

Nusia mam 12 dpo, owu źle wyznaczył moim zdaniem.

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    She a TY masz dwa pieski??

Ja właśnie zrobiłam sałatkę i czekam na męża, bo gdzieś się pląta po sklepach :)

Tak :) dwie suczki :)

Ja chyba zrobie makaron z tunczykiem i jajkiem. W piatki staram sie robic dania rybne, ktore moj w miare akceptuje :) Stwierdzilam, ze je stanowczo za duzo miesa, i chyba wprowadze mo do jadlospisu rybke co najmniej 2xtyg.

17 cs <3 2.11.2019

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja też już mam przesyt mięsa, staram się ogranicxać
    a jak robisz ten makaron?? tuńczyk taki z puszki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziekuje Wam w imieniu znajomej za mile slowa :* . Mam nadzieje, ze mimo wszystko wyjdzie z tego, wiara czyni cuda .

Ja juz po zakupach mikolajkowych i zaraz z corka pieczemy ciasteczka dla mikolaja ;) Moja cora ma juz 8 lat a dalej w niego wierzy co bardzo mnie cieszy, oby jak najdluzej...jedyny minus to to, ze musze sie zawsze skradac w jej pokoju jak zlodziej gdy zasnie, zeby podlozyc do skarpety prezencik, zabrac ciasteczka z talerza i wypic mleko( wszystko zostawia dla mikolaja) no i jutro z samego rana mam juz zaprogramowana pobudke, ze mikolaj juz byl i co przyniosl :)

Czytajac o waszych dziwnych snach mozna by wywnioskowac ze juz jestescie w ciazy ;)

Martika, She Wolf, to co, nawet jak beda spadki a zakladajac, ze @ jeszcze nie przyjdzie testujemy rano?

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tunczyk z puszki. Nie pamietam dokladnie przepisu, wiec bede robic na oko.
    3/4 szklanki majonezu, do tego dodajesz, sok z cwiartki cytryny, kukurydza z puszki i posiekany swiezy ogorek. To wszystko wymieszac. Do tego wlasnie nie pamietam czy bylo troche musztardy, czy octu :( dam musztardy :P
    Makaron wymieszac z tym sosem a na to polozyc ugotowane, pokrojone w cwiartki jajko. Pyszne i proste

Kurcze nie moge jesc. Jem zupke, ale buzia ciagle jak sparalizowana :(

17 cs <3 2.11.2019

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa ja sie nie znam. Daje mojemu po prostu zestaw w jednej tabletce

Cosma, super, ze corcia jeszcze wierzy, tak powinno byc moim zdaniem :D
    Ja chyba zatestuje dla formalnosci, bo testow nakupilam :(

17 cs <3 2.11.2019

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm brzmi pysznie, ja bardzo lubię tuńczyka

Cosma fajnie masz z córeczką :) też bym chciała komuś takie zabawy urządzać hehe

Morwa ja się nie znam na normach, więc nie pomogę

Martika ja trzymam i tak mocno kciuki za Ciebie, żeby @ nie przyszedł!

stacey lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Hey juz wrociłam z zakupów nic ciekawego nie kupiłam a tak się nałaziłam jak glupia :) powiedzcie mi jakie są normy dla cynku i selenu zalecane ? Bo kupiłam mężowi jedno i drugie i będę go faszerowac hehe tylko nie wiem czy czegoś więcej nie dawać :) selen wpływa korzystnie na spermatogeneze a cynk pomaga w utrzymać prawidłowego poziomu testosteronu we krwi :) wiec może cynku mu więcej dowale jak myślicie ? :p
    Dla faceteów zalecana dawka selenu to 70ug a dla kobiet 55 i pamiętaj że jedząc orzechy brazylijskie 1 ma w sobie całą dzienną dawke ;) wiem bo mąż zazywa i tylko przy leczeniach trądziku itd. dawke się zwiększa :) przekazuje to co wiem co do cynku nie mam pojęcia ale pewnie taka dawka jak masz na opakowaniu :) :)

Możesz brać dla siebie selen jest bardzo dobry na rożne problemy :)

stacey lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po południu :) znudzona już jestem strasznie ...
    Martika kochana wspieram i liczę że jutrzejszy test pokaże te 2 kreski :) :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cosma She to samo !!! wierzę że zobaczycie jutro te 2 kreseczki :) Będę mocno trzymać kciuki!!! :) :)

‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

CZYTAJ WIĘCEJ