X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
Odpowiedz

Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D

Oceń ten wątek:
  • martika Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Te co Aneczka robiła na tocznia takie jest moje zdanie napisz do niej :)

No tak mi się wydawało właśnie, że już była o tym mowa, dzięki Morwa, poczekam może Aneczka się pojawi, a jak nie to napiszę.

Morwa, Zuzia.zuzia lubią tę wiadomość

• Zuzia.zuzia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martika wrote:
    Agaja, mogła być dzień wcześniej.

Dziewczyny jakie badania trzeba zrobić żeby potwierdzić lub wykluczyć zespół antyfosfolipidowy?
    Kochanie idziesz do labo i prosisz o wykluczenie zespołu antyfosfolipidowego i tam Ci zrobią przeciwciała IgG i IgM oraz przeciwciała antykoagulantu tocznia :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 22:21

Morwa, stacey lubią tę wiadomość

Kiedy umiera dziecko umiera cały twój świat :-(
  • Zuzia.zuzia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    U mnie wszystko ok. Ryzyko z wieku matki podwyższone, ale po badaniach jest 5 razy mniejsze. Także chyba na tym poprzestanę i odpuszczę PAPPA.
    A to konto to już na stałe?
    tak na stałe :) :) :) nie dam rady odzyskać i koniec już mi nie odpisują na email

• Zuzia.zuzia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaja wrote:
    Zuzia, ale piękna beta! Gratulacje!!!

A u mnie dziś skok :) Chociaż moim zdaniem owu jeśli była to dzień wcześniej niż wyznaczył of... Jak myślicie?
    dziękuję Agaja :* :*

• martika Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia.zuzia wrote:
    Kochanie idziesz do labo i prosisz o wykluczenie zespołu antyfosfolipidowego i tam Ci zrobią przeciwciała IgG i IgM oraz przeciwciała antykoagulantu tocznia :) :)

Dzięki kochana, chociaż nie wiem czy w luxmedzie na recepcji są na tyle ogarnięte babki żeby wiedzieć, bo przecież tam mają wszystkie specjalności i badania, to musiałyby wszystko ogarniać. A ma znaczenie w którym dniu cyklu to zrobię?

• Zuzia.zuzia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martika wrote:
    Dzięki kochana, chociaż nie wiem czy w luxmedzie na recepcji są na tyle ogarnięte babki żeby wiedzieć, bo przecież tam mają wszystkie specjalności i badania, to musiałyby wszystko ogarniać. A ma znaczenie w którym dniu cyklu to zrobię?
    Ale te badania nie mają innej nazwy w zasadzie wiec ogarną tak myślę ;-)

• Zuzia.zuzia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martika wrote:
    Nie ma znaczenia :-)

martika lubi tę wiadomość

• Zetka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She, gratulacje :) teraz jeszcze groszek do pełni szczęścia :*

Kurcze, doczytać Was nie mogę :)

Staraczka, super beta :)

Martika, powodzenia na badaniach :) Ja bym zrobiła jak dasz rade tak jak lekarz mówił.

Nusia, udanego wyjazdu :)

Morwa, mam nadzieje kochana że szybko Ci się wszystko wyreguluje :*

My jutro wracamy, już za długo jak dla mnie. Imprezowanie teraz jakoś mi nie podchodzi, mecze się. Powiedziałam tylko Tacie, siostrze i mojej przyjaciółce. Dla reszty była ściema pt. antybiotyk.
    Czuje sd ie średnio, boli brzuch i krzyż, mdłości malutkie. Wizytę pierwsza mam 8.01, to będzie 8 tydzień. Mam nadzieje ze zobaczę serduszko.

Dziewczynki, co do wątku na fioletowej to mi jak najbardziej pasuje nasz wspólny, bo prawdę mówiąc prawie się w tych sierpniowych nie udzielam. Także czekam z niecierpliwością na Was.

Nusia, She Wolf, Madlene84 lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO witaj Zetka, w końcu :)
    Kochana a może powinnaś brać nospe i magnez, aby zmniejszyć te bóle brzucha? Powinnaś więcej odpoczywac :)

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matrika podejrzewalam ze cos jest na rzeczy ale nie bylam pewna. Wczoraj kazal mi szukac niespodzianki. Po dluzszej chwili zauwazylam pierscionek zawieszony na choince :D potem padl na kolana i sie oswiadczyl :)

Co do badan to pamietaj zespol czesto dopiero wychodzi w ciazy. Jesli jednak nie chcesz czekac to nie ma roznicy ktory dzien cyklu. Diagnostyka ma pakiet na zbadanie krzepliwosci. Nawet fajny jest tylko troche drogi. W przychodni niekoniecznie beda wiedzieli ktore zrobic badania. Badania ktore powinnas wykonac to przeciwciała antykardiolipinowe oraz antykoagulant tocznia. Ja zrobilam mase dodatkowych po stracie.

Zuza super beta :* ciesze sie bardzo :D

Zetka ja tez mysle ze powinnas brac magnez i nospe. Mam nadzieje ze poczujesz sie lepiej :*

Madlene oby udalo Ci sie znalezc wymarzone miejsce :*

Morwa, Madlene84, agata83 lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Morwa :*

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • martika Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She, pomysł bomba, pierścionek pewnie piękny? :)

Właśnie ja się teraz zaczynam jeszcze nad tym zastanawiać, bo po porodzie robili mi część badań w szpitalu i wyszły mi podwyższone d-dimery, a przeczytałam, że to może mieć związek z tym zespołem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo jakie cudo :) słodki bobasek :)

Dziewczynki mam takie głupie pytanie: śniło mi się ostatnio, że wypadł mi ząb, który kiedyś leczyłam kanałowo, czy myślicie, że te wszystkie senniki które mówią o znaczeniach snów to prawda??

• martika Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia, proszę Cie...:) Wymyślę Ci znaczenie snów, uwierzysz w to co akurat przyjdzie mi do głowy? Morwa dobrze napisała, ja nie wierzę ani w senniki ani w sny. Tzn wierzę, że zdarzają się sny prorocze, ale rzadko np dwa tysiące lat temu :D

Zuzia.zuzia, Agaja, Nusia, Morwa lubią tę wiadomość

• aneczka85m Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wpadlam tylko powiedzoec dobranoc :)

She Gratulacje:):)

jakbyscie mialy wolna chwilke to zajrzyjcie na ta strone https://ovufriend.pl/forum/pytania-do-eksperta-diagnostyka-i-leczenie-nieplodnosci/antykoagulant-tocznia,5692.html zadalam tam pytanie do eksperta i jestem ciekawa odpowiedzi:) bede wdzieczna za polubienia mojego pytania. :)

Kolorowych snow wam zycze, zwlaszcza Tobie Nusia:) oby te zeby juz Ci sie nie snily tylko same bobaski:)

Zuzia.zuzia, Nusia, Morwa lubią tę wiadomość

• Zuzia.zuzia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa cudowny kucharz :-D
    Dobranoc kochane <3

• Zuzia.zuzia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She gratuluję kochana! Ale romantyk :-D

• martika Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka polubione.

Dobranoc dziewczyny )

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mnie dopadło choróbsko, chyba wczoraj już zarazilam męża, bo dzisiaj też umiera. Katar, ból gardła, zatkane uszy i kichanie. . :( cały sylwester zapowiada się w łóżku.

• triss Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry

Staraczka cudownie :* piękna beta. Bardzo się ciesze kochana i trzymam kciuki za spokojną ciążę. I czekaj na nas fioletowej, dołaczymy wszystkie :D

She gratulacje kochana :* kiedy ślub planujecie?

Cigaretta do sylwestra się wyleczycie, to dopiero jutro :) zdrowka dla was kochana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 08:48

Zuzia.zuzia lubi tę wiadomość

‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ