X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie
Odpowiedz

GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    A ja wczoraj ubrałam już choinkę

https://zapodaj.net/1235293f1f0b8.jpg.html

Nie umiem wkleić żeby się tu od razu wyświetliło:/

Jak pokazują się linki do skopiowania to kopiuj ostatni a nie pierwszy ;)

Luna1993 lubi tę wiadomość

• nowa na dzielni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo na fotosik.pl jest łątwo, zamieniasz tylko kod na forum :)

Luna1993 lubi tę wiadomość

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • AlicjaJ Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Dziękuję :) moja babcia własnoręcznie te ozdoby robiła, chyba nigdy innych nie kupię. Zawsze chciałam żywą, ale do mieszkania to mi za dużo bałaganu :p
    Jaka zdolna babcia! :) My mamy mieszkanie 32 m i dwa koty ale żywa choinka musi być :D

cb7w90bv95yvg0mo.png
    5 c.s. o pierwsze maleństwo - szczęśliwy <3
    7 lutego - jest serduszko! <3
    MTHFR 677C-T homo, PAI-1 4G homo -> Clexane, Acard
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Ja jestem na etapie polowania na ozdoby na choinkę :D

aa35cedd0481a718med.jpg

sliczne :)

• Bunia86 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna czuje się lepiej, ale wróciło krwawienie w połączeniu z lekkim stresem. Nie mam w ogóle apetytu od czasu podania leku Ale i tak mega się cieszę że zjem coś normalnego :D poza tym w domu tonę domu ;)
    Ja w mieszkaniu miałam kilka lat z rzędu żywa choinkę i to nie taka malutka Ale od 2 lat już sztuczna. Sypalo się z niej niemiłosiernie, do tego był kot, który szalał na niej :D niedługo zabieram się za swoją choinkę :)

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Mnie czeka dzisiaj sprzątanie, pranie, robienie musaki, prasowanie... dlatego siadłam sobie z kawą :D

nic mi się nie chce a jutro jadę na jarmark świąteczny na Nikiszowiec.

Musaka! Dawaj przepis :) mnie słodkie nie rusza, babeczki, ciasteczka, czekoladki i inne bite śmietany działają na mnie tylko raz na jakiś czas, ale słone to co innego :D

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Motylek85 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo bo po pupie dostaniesz zaraz! Dziewczyny naprawdę nasz mysli w wiekszosci ksztaltuja nasza rzeczywistość! I to nie sa bzdury tylko fakty udowodnione!

Bunia przyjdzie przyjdze.. Popatrz ile tu dziwczyn walczy ile wywalczylo cudy! I my tez je wywalczymy! Popatrz na moja glupteq ja po pozamcicznej powiedzialam ze w doopie mam to wszystko i stracilam prawie dwa lata!! Nie rob tego bledu co ja! Tylko mysl pozytywnie! I ty flo tez. Blagam was dziewczyny!

Bunia86, Anna Stesia, Bea25 lubią tę wiadomość

Ciążą pozamaciczna 3 lata temu, dół psychiczny na około 2 lata i zawieszenie staran. . 2 poronienia ostatnie w kwietniu. Komentarze lekarzy- mloda pani jest wszystko ok. Badania dopiero rozpoczęte kwas ok wit D poniżej normy.Tsh skaczące aktualnie 2,4. Nie mam hashimodo. Syn 13 lat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zbyt leniwa na żywą choinkę :D
    Bunia najważniejsze, że jesteś w domu, szybciej dojdziesz do siebie.a po lekach to chyba normalny brak apetytu... odpoczywaj :*

Dzięki dziewczyny za instrukcję, kolejne fotki już będę umiała wkleić jak trzeba, a ze mnie głąb jeśli chodzi o takie informatyczne rzeczy :D wracam do Was wieczorem, ciekawe czy nadrobię

• AlicjaJ Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 wrote:
    Ja w mieszkaniu miałam kilka lat z rzędu żywa choinkę i to nie taka malutka Ale od 2 lat już sztuczna. Sypalo się z niej niemiłosiernie, do tego był kot, który szalał na niej :D niedługo zabieram się za swoją choinkę :)
    Nasze koty póki co ograniczają się do zrzucania ozdób z dolnych gałązek :D W tym roku mamy choinkę z korzeniami więc liczę, że nie będzie się sypać :)

Flowwer, Bunia86 lubią tę wiadomość

cb7w90bv95yvg0mo.png
    5 c.s. o pierwsze maleństwo - szczęśliwy <3
    7 lutego - jest serduszko! <3
    MTHFR 677C-T homo, PAI-1 4G homo -> Clexane, Acard
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Właśnie czekam na USG i zakładam cykl bezowulacyjny. Wiem, że jeden - dwa w roku są normą, ale trochę to przykre, jeszcze w grudniu.
    Pod gabinetem siedzi tłum ciężarnych, chce mi się płakać. Mam dziś jakiś gorszy dzień:(
    Reset przytulam wiem co czujesz. Trzymam kciuki żeby jednak ovu była.

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 wrote:
    Musaka! Dawaj przepis :) mnie słodkie nie rusza, babeczki, ciasteczka, czekoladki i inne bite śmietany działają na mnie tylko raz na jakiś czas, ale słone to co innego :D

Ja robię tak, na dole daję cieniutką warstwę beszamelu, potem warstwa ziemniaków z majerankiem, potem bakłażan zgrillowany z oliwą z dodatkiem czosnku, potem mięso z kurczaka kukurydzianego na patelni podsmażam (nie jem wieprzowiny) z dodatkiem imbiru, prawdziwej garam masali (można wymienić na cynamon,gałkę i chilli) i kilka łyżek coca coli.Całość mięsa mielę. Układam warstwę mięsa, potem bakłażan, ziemniaki i beszamel i trochę startego sera greckiego :) po upieczeniu posypuję posiekaną miętą i lubczykiem :)

Bunia86, Lunaris lubią tę wiadomość

• Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek85 wrote:
    A ja mam jeszcze bardzo glupie pytania. Przeanalizowalam cykle w których udalo mi sie zajsc w ciaze i one byly skrocone. I z moich wyliczeń wynika, ze. Powinnam dzis dorwac mojego, a ze moge tylko rano a potem ide na 16 do lekarza. To nie tak głupio trochę? Na pewno przecież zauważy..

Motylek ja się nie przejmuję przecież lekarz wie że się staram.
    Do dzieła kochana!!!

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    To że rano czymś dobrym Was częstuję, robi się powoli tradycją :D
    Dzisiaj rano wzięło mnie na wypieki. :)

4b3845fdce0f8650med.jpg
    Oo to ja tez po prosze o takie wypieki.

• olik321 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo ja też się boję, tym bardziej, że wczoraj nie robiłam bety.. chciałam odpocząć od wyników

Flowwer lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik nie rób już bety.

Flo nie martw się, wszystkie wierzymy, że fasolka ma się dobrze :-*

Frelcia Ty to naprawdę jesteś uzdolniona kulinarnie :-D

Ja dzisiaj na śniadanie zjadłam brownie z fasoli do kawki, takie zdrowe of course, bez cukru, bez mąki, bezglutenowe.

Bocianiątko, olik321, Frelcia, Bunia86 lubią tę wiadomość

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba wcale nie będę robić bety. Betę się fajnie robi jak są turbo przyrosty. Jak jest średnio to tylko stres daje.

Siwulec lubi tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne macie te przygotowania do świąt, ja chyba sobie daruję, bo nie mam na to siły.
    Byłam rano u ogólnej, dała mi zwolnienie na 2 tyg, skierowanie do reumatologa i hematologa.
    Nie mam żadnych oznak - ani ciążowych, ani @owych. Boję się, że ten koszmar nie skończy się szybko i jednak nie ominie mnie szpital i miesiące przerwy. Może dobrze, bo nie wiem, czy dsm radę znowu przez to przechodzić.
    Nie miejcie mi za złe, że będę tu teraz rzadziej. Źle to wszystko znoszę i staram się tylko spać.
    Całkiem nie mam głowy do tego, co teraz, nie chcę myśleć o dalszych staraniach. Już prawie wszystko mam przebadane, nie wiem do kogo jeszcze miałabym z tym wszystkim iść.

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do bety, to ja się cieszę, że zrobiłam. Lepiej, że wiem teraz, niż za 2 tygodnie na wizycie serduszkowej

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Bocianiątko Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Piękne macie te przygotowania do świąt, ja chyba sobie daruję, bo nie mam na to siły.
    Byłam rano u ogólnej, dała mi zwolnienie na 2 tyg, skierowanie do reumatologa i hematologa.
    Nie mam żadnych oznak - ani ciążowych, ani @owych. Boję się, że ten koszmar nie skończy się szybko i jednak nie ominie mnie szpital i miesiące przerwy. Może dobrze, bo nie wiem, czy dsm radę znowu przez to przechodzić.
    Nie miejcie mi za złe, że będę tu teraz rzadziej. Źle to wszystko znoszę i staram się tylko spać.
    Całkiem nie mam głowy do tego, co teraz, nie chcę myśleć o dalszych staraniach. Już prawie wszystko mam przebadane, nie wiem do kogo jeszcze miałabym z tym wszystkim iść.

Nika, wiem, że żadne słowa Cię teraz nie pocieszą... Ale skoro po tylu latach zaskoczyło to znaczy że coś zmieniło się na lepsze! i następnym razem się uda! a puste jajo się nie powtarza! Trzymaj się Kochana i zbieraj siły... :***

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 11:02

Karma88, Frelcia lubią tę wiadomość

event.png

🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    6 dpt beta 35.4
    10 dpt beta 192
    12 dpt beta 412
    14 dpt beta 994
    18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
    7+1 CRL 1 cm FHR 136
    8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
    10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
    15+4 130g
    17+3 200g
    20+2 337g 💕córeczka
    23+2 583g
    26+4 925g
    28+4 1125g
    31+4 1764g
    34+2 2200g
    35+4 2350g
    36+4 2475g
    37+4 2840g
    38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨‍👩‍👧😍

3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:

Nika wszystkie tu myślimy ciepło o Tobie.
    Zrozumiałe, że potrzebujesz czasu i wróć do nas jak będziesz gotowa.
    DObrze, że masz l4 i trochę odpoczniesz..
    Ściskamy mocno <3

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ