Ile dni dpo miałyście pozytywne testy?
-
WIADOMOŚĆ
-
Imbirowa wrote:Super cieszę się 😍
Natomiast przyrost sprawdza się na samym początku ciąży. Potem to nie ma sensu bo beta zwalnia/nie rośnie itp. Najważniejsze są pierwsze tygodnie. I najlepiej z beta oznaczać choć raz progesteron.
Powodzonka 😍
Dziewczyny, zgodnie z Waszymi wskazówkami dzisiaj z rana poszłam i sprawdziłam - 395, więc przyrost w stosunku do 100 z piątku jest ok:)
Bardziej mnie martwi progesteron, który też zbadałam i jest 29,90 - wydaje mi się za wysoki.Imbirowa lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, jestem tu nowa. Z mężem staramy się 2 dzidzie od stycznia, teraz pierwszy cykl z ovu. Dzisiaj 9dpo, nie wytrzymałam i zrobiłam domowy test z krwi. Słyszałam ze mogą dawać fałszywy wynik. Myślicie ze jutro beta ma sens? To będzie 10dpo.
https://zapodaj.net/45487cfc1406d.jpg.html -
Olciax wrote:Dziewczyny, zgodnie z Waszymi wskazówkami dzisiaj z rana poszłam i sprawdziłam - 395, więc przyrost w stosunku do 100 z piątku jest ok:)
Bardziej mnie martwi progesteron, który też zbadałam i jest 29,90 - wydaje mi się za wysoki.18.01.2021 cudowna 👶 18cs
Luty 2022- Projekt rodzeństwo
👩🦰 33
👩🦲41
Lipiec: ovitrelle + duphaston, progesteron 22,6 ❌
Sierpień: badanie nasienia morfologia 2%❌ prędkość ❌ ruch postępowy ❌ żywotność ✅
19.08.22
10dpo ⏸
11dpo beta 21
13dpo beta 93
15 dpo beta 336
Kropeczek ❤ -
Saandra.jk wrote:Hej dziewczyny, jestem tu nowa. Z mężem staramy się 2 dzidzie od stycznia, teraz pierwszy cykl z ovu. Dzisiaj 9dpo, nie wytrzymałam i zrobiłam domowy test z krwi. Słyszałam ze mogą dawać fałszywy wynik. Myślicie ze jutro beta ma sens? To będzie 10dpo.
https://zapodaj.net/45487cfc1406d.jpg.html
Powodzenia!18.01.2021 cudowna 👶 18cs
👩🦰 33
👩🦲41
Sierpień: badanie nasienia morfologia 2%❌ prędkość ❌ ruch postępowy ❌ żywotność ✅
19.08.22
10dpo ⏸
11dpo beta 21
13dpo beta 93
15 dpo beta 336
Kropeczek ❤ -
Hej, dziewcznyny. Czytam, że tylu z was pierwsze pozytywne testy wychodziły już przy 10dpo, chociaż cieńka kreseczka i tracę nadzieję
U mnie dzisiaj 10dpo, choć możliwe, że jednak 9dpo. Zrobiłam pierwszy test, do miesiączki jeszcze 4 dni i oczywiście negatywny. Nie było kompletnie niczego.
Zastanawiam się czy jest sens robić test jutro czy dopiero za 2 dni.
Objawów za bardzo nie mam ale czuję, że to może być to. Dziwne uczucie w brzuchu od kilku dni, trochę jakby motylki, trochę kłucie, sciąganie. Cały czas liczę na jakies objawy piersi czy krwawienie implementacyjne ale jak narazie nic z tego. Chociaż wiem, że implantacja może nastąpić nawet dopiero w 12dpo.
Jak wytrwać w tych oczekiwaniach? -
NoNa wrote:Hej, dziewcznyny. Czytam, że tylu z was pierwsze pozytywne testy wychodziły już przy 10dpo, chociaż cieńka kreseczka i tracę nadzieję
U mnie dzisiaj 10dpo, choć możliwe, że jednak 9dpo. Zrobiłam pierwszy test, do miesiączki jeszcze 4 dni i oczywiście negatywny. Nie było kompletnie niczego.
Zastanawiam się czy jest sens robić test jutro czy dopiero za 2 dni.
Objawów za bardzo nie mam ale czuję, że to może być to. Dziwne uczucie w brzuchu od kilku dni, trochę jakby motylki, trochę kłucie, sciąganie. Cały czas liczę na jakies objawy piersi czy krwawienie implementacyjne ale jak narazie nic z tego. Chociaż wiem, że implantacja może nastąpić nawet dopiero w 12dpo.
Jak wytrwać w tych oczekiwaniach?
Nie widzę sensu wcześniejszego testowania bo potem są właśnie takie niewiadome. Wiec czekaj spokojnie do terminu 2 tyg po owu. Wynik będzie wtedy pewny.NoNa lubi tę wiadomość
2017.05 - rozpoczęcie starań
2019.05 - HSG ✅
2019.06 - 👼🏻
2019.10 - IUI ✅
2020.06 - 👶🏼
2021.11 - 2022.01 - 3 IUI ❌
2022.04 - HSG ✅
2022.05 - 4 IUI ❌
2022.06 - ❓
👩🏻
📍 PCOS - brak owulacji, AMH 6 - Aromek + Menopur + Eutrig/Gonapeptyl daily 💉💊
📍 Hashimoto, niedoczynność - Letrox 125 💊
📍 PAI- 1 homo - Acard 150 💊 Heparyna ⏸💉
📍 Anemia
👨🏼
📍 Hormony ✅
📍 Morfologia 2-3% , leukocytospermia, złe upłynnienie - Clo 💊 TenFertilOn 💊 -
Cześć, wróciłam tu po latach bo od jakiegoś czasu usilnie staramy się o drugie. Spotkało mnie dotąd niespotykane 😅 zrobiłam wczoraj popołudniu test i wyszedł pozytywny i to nie cień tylko druga kreska słaba bash ale jednak różowa. Zrobiłam rano dziś dwa testy różne i oba negaty. Wiadomo jeszcze wczesnie, szkoda mi lecieć na bete, ciekawi mnie czy spotkałyście się z taką sytuacją. Przy biochemie beta mi się długo utrzymywała na takim poziomie ze testy wychodziły pozytywne. Przerobiłam w swoim życiu od groma testów ale nigdy nie miałam fałszywie pozytywnego.
-
Arjada wrote:Cześć, wróciłam tu po latach bo od jakiegoś czasu usilnie staramy się o drugie. Spotkało mnie dotąd niespotykane 😅 zrobiłam wczoraj popołudniu test i wyszedł pozytywny i to nie cień tylko druga kreska słaba bash ale jednak różowa. Zrobiłam rano dziś dwa testy różne i oba negaty. Wiadomo jeszcze wczesnie, szkoda mi lecieć na bete, ciekawi mnie czy spotkałyście się z taką sytuacją. Przy biochemie beta mi się długo utrzymywała na takim poziomie ze testy wychodziły pozytywne. Przerobiłam w swoim życiu od groma testów ale nigdy nie miałam fałszywie pozytywnego.
Niestety testy ciążowe mogą oszukać i ja sama jestem ofiarą pozytywnego testu, który wyszedł mi w lutym.
Mysle, ze beta w tej sytuacji będzie najwiarygodniejsza. Ewentualnie poczekaj do spodziewanej miesiaczki18.01.2021 cudowna 👶 18cs
👩🦰 33
👩🦲41
19.08.22
10dpo ⏸
11dpo beta 21
13dpo beta 93
15 dpo beta 336
Kropeczek ❤ -
Z Beta na pewno poczekam do okresu. 3 dni jakoś. Chociaz ostatnie dwa cykle przez chorowanie to mialam takie że ciężko cokolwiek wywnioskować. Pytam bo przez te lata właśnie nigdy mi się pozytywny nie trafil bez powodu.
Slowmotion lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny dziś mam 22 dzień cyklu, na papierze dziś lekko różowo bez skrzepów. Miesiączką powinna być gdzieś za tydzień. Czy to moze byćniedomaga lutealna czy implantacja?
Jak sądzicie? Wczoraj mnie pobolewa jajnik i podbrzusze. Owulacja potwierdzona na usgStarania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️immunosupresja (equoral i encorton)
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-17kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️zmiana lekarza➡️ivf 2025 -
Patisonek 25 wrote:Dziewczyny dziś mam 22 dzień cyklu, na papierze dziś lekko różowo bez skrzepów. Miesiączką powinna być gdzieś za tydzień. Czy to moze byćniedomaga lutealna czy implantacja?
Jak sądzicie? Wczoraj mnie pobolewa jajnik i podbrzusze. Owulacja potwierdzona na usg
Przy niedomodze plami się raczej na jasnobrązowo spróbuj za 2-3 dni test jeśli to implantacja to coś powinno już wyjść 😊 -
Ivanka93 wrote:Przy niedomodze plami się raczej na jasnobrązowo spróbuj za 2-3 dni test jeśli to implantacja to coś powinno już wyjść 😊
Chyba ze to się @ przebija ale uważam że trochę za wcześnieStarania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️immunosupresja (equoral i encorton)
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-17kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️zmiana lekarza➡️ivf 2025 -
Hej dziewczyny, staram się o 2 dzidzie po 5 latach... mam cykle 28 dniowe, owulacje miałam około 15 dni i od tego czasu praktycznie non stop temp. 37.5 i objawy typowo PMSowe. Zrobiłam dziś betę czyli 9 dni po stosunku/ owulacji, to jednocześnie 24dc. Beta wyszła negatywna, myślicie że coś jeszcze z tęgo będzie?
-
M88 wrote:Hej dziewczyny, staram się o 2 dzidzie po 5 latach... mam cykle 28 dniowe, owulacje miałam około 15 dni i od tego czasu praktycznie non stop temp. 37.5 i objawy typowo PMSowe. Zrobiłam dziś betę czyli 9 dni po stosunku/ owulacji, to jednocześnie 24dc. Beta wyszła negatywna, myślicie że coś jeszcze z tęgo będzie?2017.05 - rozpoczęcie starań
2019.05 - HSG ✅
2019.06 - 👼🏻
2019.10 - IUI ✅
2020.06 - 👶🏼
2022.04 - HSG ✅
2022.05 - 4 IUI ❌
2022.06 - ❓
👩🏻
📍 Anemia
👨🏼
📍 Hormony ✅
Dziewczęta, poradźcie co myśleć, pytam Was, bo jesteście doświadczone w tym wszystkim. Otóż, ja w odróżnieniu w ciąży nie chce być, ale jak zwykle mam obawy, że mogę. Dzisiaj mniej więcej powinnam dostać okres, nie mam bardzo regularnych, wahania do 30 iluś dni, więc jakbym dziś nie dostała, to bym się nie przejęła, ale... ZAWSZE kilka dni przed okresem mam pobolewania lekkie brzucha, czasem ból piersi, teraz nic totalnie, jak nigdy. Ostatni okres 2 kwietnia, stosunki były z prezerwatywą. Co może być ważne, brałam w tym cyklu antybiotyk przez tydzień na infekcję intymną. Temperatura w pochwie dwa dni temu z rana 37,2, dziś już było rano 36,6, wczoraj nie miałam jak zmierzyć. Nie mam śluzu za bardzo. Powiedzcie mi, mam się czym denerwować czy może to jakieś opóźnienie? Ktoś mnie uspokoi? Bo okropnie się stresuję Jak się nic nie zmieni w ciągu paru dni to polecę na Betę oczywiście.
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny zawsze beta ! Jeśli nie macie 100% pewności co do sytuacji bądź testy sikane są negatywne lepiej iść na betę. Bo nikt tu Wam nie odpowie czy coś może z tego być bez bety.
Ania35, Slowmotion lubią tę wiadomość
2017.05 - rozpoczęcie starań
2019.05 - HSG ✅
2019.06 - 👼🏻
2019.10 - IUI ✅
2020.06 - 👶🏼
2022.04 - HSG ✅
2022.05 - 4 IUI ❌
2022.06 - ❓
👩🏻
📍 Anemia
👨🏼
📍 Hormony ✅
Hej dziewczyny. Na forum jestem nowa ale czytam wasze wpisy od stycznia wtedy tez rozpoczęłam starania o drugie dziecko. Pierwsze jakoś szybko poszło nie wiem czy nie miałam takiego parcia czy co…
A wiec w pierwszym cyklu boochemiczna
Kolejne dwa nic.
Teraz 6 dni do 🙉 i czekam… myślałam ze się udało bo owulacja wg testów były grube krechy ale zrobiłam dziś test i poki co biel.
Przy tej biochemicznej 6 dni przed miesiączka już miałam kreskę na teście… 😒
-
Asia28000 wrote:Hej dziewczyny. Na forum jestem nowa ale czytam wasze wpisy od stycznia wtedy tez rozpoczęłam starania o drugie dziecko. Pierwsze jakoś szybko poszło nie wiem czy nie miałam takiego parcia czy co…
A wiec w pierwszym cyklu boochemiczna
Kolejne dwa nic.
Teraz 6 dni do 🙉 i czekam… myślałam ze się udało bo owulacja wg testów były grube krechy ale zrobiłam dziś test i poki co biel.
Przy tej biochemicznej 6 dni przed miesiączka już miałam kreskę na teście… 😒
6 dni to jeszcze sporo czasu. Samo zagnieżdżanie odbywa się między 6 a 12 dniem po ovu. Ovu od pozytywnego testu moze sie pojawić dopiero do 36 godzin mniej wiecej. Sama miałam etap testowania od 6 dpo ale ekonomicznie sie to nie opłaca 😅 także spokojnie poczekaj jeszcze kilka dni trzymam kciuki -
Arjada wrote:Cześć, wróciłam tu po latach bo od jakiegoś czasu usilnie staramy się o drugie. Spotkało mnie dotąd niespotykane 😅 zrobiłam wczoraj popołudniu test i wyszedł pozytywny i to nie cień tylko druga kreska słaba bash ale jednak różowa. Zrobiłam rano dziś dwa testy różne i oba negaty. Wiadomo jeszcze wczesnie, szkoda mi lecieć na bete, ciekawi mnie czy spotkałyście się z taką sytuacją. Przy biochemie beta mi się długo utrzymywała na takim poziomie ze testy wychodziły pozytywne. Przerobiłam w swoim życiu od groma testów ale nigdy nie miałam fałszywie pozytywnego.
Mialam podobna sytuacje we wrzesniu. Jak sie potem okazalo, ciazy nie bylo a pojawil sie polip 🤷🏼♀️
Arjada, Sheelie lubią tę wiadomość
29.12.2020 👼💔
8.01.2022 ⏸
2.02.2022 mamy serduszko ❣️
30.03.2022 nasz mały chłopczyk 💙
Czekamy na Ciebie Stefanku 💕
17.09.2022 nasz Promyczek juz z nami 💙