Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ile dni dpo miałyście pozytywne testy?
Odpowiedz

Ile dni dpo miałyście pozytywne testy?

Oceń ten wątek:
  • Nieprzejrzysta Autorytet

Wysłany: 7 czerwca, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avonid wrote:
    Hej, dawno mnie nie było i widzę że żadnej z dziewczyn które kojarzę tu już nie ma 🙈 mam nadzieję że przyczyną były 2 kreseczki na teście ❤️
    Staram się od prawie 2 lat. Aktualnie jestem 12 dpo, testowałam w 10 i bielutko. Okres powinien być za 2/3 dni tak więc czekam razem z wami co to z tego wyjdzie 😊

Hej, też jestem w 12 dpo i też robiłam w 10 dpo test i biało. Czekam na okres, nie będę robić wcześniej testów bo zaczyna mnie to dołować.
    Masz jakieś inne objawy niż zazwyczaj? Ja raczej nie 🤔

Pcos-ka lubi tę wiadomość

-22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
    -14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
    -8 miesiąc starań ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
    -7 miesiąc starań(wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
    -Mthfr - Brak mutacji
    -Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy.
    -Niedowaga ⚖️
    -Od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
    ASD II,
    - Arytmia od 2021r.
    -Anemia (Czerwiec 2024r.)
    👱‍♀️29🧑29
  • Avonid Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieprzejrzysta wrote:
    Hej, też jestem w 12 dpo i też robiłam w 10 dpo test i biało. Czekam na okres, nie będę robić wcześniej testów bo zaczyna mnie to dołować.
    Masz jakieś inne objawy niż zazwyczaj? Ja raczej nie 🤔
    No ja właśnie testowałam bo zaczęłam się dzisiaj kiepsko czuć i nic, nadal biało.
    Po 2 latach starań, staram się nie szukać objawów ale skoro już pytasz 🙈😅 kłuje mnie podbrzusze, nie jestem w ogóle obrzmiała jak to normalnie przed okresem, sikam co 10 minut, a w nocy śniła mi się obleśna zepsuta cebula - po przebudzeniu miałam smak tej cebuli w ustach i nie byłam w stanie się go pozbyć 😂😂 stwierdziłam że jak to nie jest objaw to ja już nie wiem co nim jest 😂😂

W sumie właśnie przez to że mnie to dołowało odpuściłam sobie na dłuższy czas forum, testowanie, śledzenie cykli.. ludzie mówią że jak odpuścisz to się uda. ***** prawda. Dzisiaj zapisałam się do nowego lekarza, może coś wymysli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca, 19:58

• Nieprzejrzysta Autorytet

Wysłany: 7 czerwca, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avonid wrote:
    No ja właśnie testowałam bo zaczęłam się dzisiaj kiepsko czuć i nic, nadal biało.
    Po 2 latach starań, staram się nie szukać objawów ale skoro już pytasz 🙈😅 kłuje mnie podbrzusze, nie jestem w ogóle obrzmiała jak to normalnie przed okresem, sikam co 10 minut, a w nocy śniła mi się obleśna zepsuta cebula - po przebudzeniu miałam smak tej cebuli w ustach i nie byłam w stanie się go pozbyć 😂😂 stwierdziłam że jak to nie jest objaw to ja już nie wiem co nim jest 😂😂

W sumie właśnie przez to że mnie to dołowało odpuściłam sobie na dłuższy czas forum, testowanie, śledzenie cykli.. ludzie mówią że jak odpuścisz to się uda. ***** prawda. Dzisiaj zapisałam się do nowego lekarza, może coś wymysli.

Ale okropny sen 😅 Też miałam głupie sny, ale mam takie zazwyczaj przed okresem, także ciężko stwierdzić czy mam taki objaw 😅

2 lata to już sporo czasu, to się nie dziwię, że nadal zwracasz uwagę, zwłaszcza jak bardzo Ci zależy.
    Z tym odpuszczaniem to nie do końca tak jest. Niektórym łatwiej odpuścić niektórym ciężej 😐
    Mam nadzieje, że w końcu trafisz na dobrego lekarza, który dopnie twojego marzenia 😀

-22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
    -14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
    -8 miesiąc starań ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
    -7 miesiąc starań(wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
    -Mthfr - Brak mutacji
    -Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy.
    -Niedowaga ⚖️
    -Od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
    ASD II,
    - Arytmia od 2021r.
    -Anemia (Czerwiec 2024r.)
    👱‍♀️29🧑29
  • Tulipaan Znajoma

Wysłany: 9 czerwca, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, robiłam dzisiaj test 15 po zastrzyku ovitrelle i biało... Myślicie, że za wcześnie? Gin potwierdziła owulację

starania od września 2021 roku..
    PCOS - 2 lekarzy na "TAK", dwóch lekarzy na "NIE"
    stymulacja owulacji od kwietnia 2024 r. - letrozol
    dodatkowo fertistim
  • Avonid Koleżanka

Wysłany: 10 czerwca, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i u mnie @ :(

• 94Donia12 Znajoma

Wysłany: 12 czerwca, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny nie wiem czy w dobrym wątku zadaje pytanie. Otóż od tego miesiąca zaczęliśmy z mężem starania o drugie dziecko podejrzewam że owulację miałam w 17dc śluz na to wskazywał. Dziś jest 24dc miesiączki mam regularne co 28 dni. Od soboty czuje bóle podbrzusza nie są stałe początkowo były to kłucia w prawym jajniku wcześniej nigdy nie miewałam żadnych boli podbrzusza tylko w 1 dniu miesiączki. Oprócz tego śluz jest gęsty i jest go dosyć dużo jak na ten dzień cyklu bo zazwyczaj już go nie było 5 dni przed miesiączką. No i libido od 3 dni mega wzrosło jak nigdy 😅Czy któraś z was tak miała i była w ciąży ? Kiedy najlepiej wykonać test? Czy dzień przed spodziewana miesiączką będzie ok?

13.10.2016 🩵
    SN 41+4
    4100g 62cm ❤️

14.09.2024 ⏸️
    02.10.2024 💔🖤
  • Kinga Nowa

Wysłany: 15 czerwca, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja również jestem jedną z nowych osób tutaj :)
    Od lutego tego roku staramy się wraz z mężem o maluszka 🥹
    Dzisiaj mam 13 dpo, 30dc i przewidywany początkowy dzień miesiączki. Od zeszłego tygodnia povolewa mnie podbrzusze i odcinek lędźwiowy kręgosłupa, jestem zmęczona, nie mam ochoty na nic. Dzisiaj miał być okres, którego nie ma, choć zawsze przychodził na czas. Poranny test i wieczorny nie pokazał nic oprócz bieli vizira, stąd moje pytanie, czy jeszcze poczekać spokojnie, czy zacząć się martwić?
    Pierwszy raz zdarza mi się coś takiego i nie wiem, co o tym myśleć. Proszę o Wasze porady :)

• OldMe-NewMe Autorytet

Wysłany: 16 czerwca, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz dla pewności iść na betę :)

• Milena S Debiutantka

Wysłany: 16 czerwca, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wyszedł w 12 dniu po owu, test pink czuły strumieniowy robiony z porannego moczu

Czy to może być szansa na ciążę?
  • Anika72 Znajoma

Wysłany: 16 czerwca, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, chciałabym prosić o radę. Czy testy mają cień kreski czy to wada fabryczna? tej samej firmy bobo test-strumieniowy . Dziwne że oba wykazują ten cień. Jestem 11/12dpo. Wcześniej na żadnych testach tego nie widziałam chyba że moje oczy plątały mi figle i widziałam coś czego nie było:( dodam bo to Ważne że zrobiłam trzeci test też firmy bobo test ale płytkowy i nie widzę nic. Idzie oszaleć.. ale pierwszy raz mam taką sytuację.

Zdjęcie testów:

https://zapodaj.net/plik-TKj4XTEJu0

Czy to jakieś felerne testy ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca, 12:08

Bea30 lubi tę wiadomość

• Jvvliett Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana może poczekaj do dnia spodziewanej miesiączki, bo będziesz robić sobie nadzieję a później możesz się rozczarować 😄 wiem, że trudno wytrzymać i człowiek się nakręca. Ja osobiście tam nic nie widzę, ale może być za wcześnie, najlepiej przejdź się na betę 🥰

• Agacia_11 Koleżanka

Wysłany: 16 czerwca, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika72 wrote:
    Hej, chciałabym prosić o radę. Czy testy mają cień kreski czy to wada fabryczna? tej samej firmy bobo test-strumieniowy . Dziwne że oba wykazują ten cień. Jestem 11/12dpo. Wcześniej na żadnych testach tego nie widziałam chyba że moje oczy plątały mi figle i widziałam coś czego nie było:( dodam bo to Ważne że zrobiłam trzeci test też firmy bobo test ale płytkowy i nie widzę nic. Idzie oszaleć.. ale pierwszy raz mam taką sytuację.

Zdjęcie testów:

https://zapodaj.net/plik-TKj4XTEJu0

Czy to jakieś felerne testy ?

Powtórz najlepiej za dwa dni, bo ja widzę tam cień 😀

• Lilinka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie taki przypadek - pierwszy cykl stymulowany, potwierdzona owulacja w 14dc (2dpo), w 12dpo robiłam test z wieczornego moczu i biało, potem zrobiłam w 14dpo z porannego moczu i nadal bialo, dzisiaj 15dpo i ani nie czuję sie na okres ani na ciążę :( temp. tez spadla, ale nie tak dużo mam 36,75... do tej pory tak się nie przedłużala u mnie faza lutealna, czy to moze byc przez leki ? (Lametta, dostinex)?

👦 29 l.
    - podstawowe wyniki nasienia ✅
    - posiew (e.coli ) ❌
    👩 30 l.
    - bolesne stosunki - pochwica/endometrioza?
    - AMH 0,85 (12.2023)
    - Za niskie wyniki hormonów prog i estradiol
    - D3 35 (04.2024) -> 89 (07.2024)✅
    - TSH 0,95 (07.2024) ✅
    -hiperprolaktynemia?
    - bakterie w posiewie

03.2024: Naprotechnolog
    + Model Creightona

05/06. 2024:
    Pierwszy cykl stymulowany -lametta (jest owulacja,7dpo estrdiol 76, prog 11,9, nie ma ciąży ❌)

06/07. 2024:
    Drugi cykl stymulowany - lametta (3 pęcherzyki, 1 pękł, 7dpo estradiol 77, prog 12,6) nie ma ciąży ❌

07/08.2024
    Trzeci cykl stymulowany - lametta (7dpo estradiol 98, ptogesteron 19,97) nie ma ciąży ❌

🔜 20.09 laparoskopia diagnostyczna ?

💊 Suplementy:
    D3 (Vigantoletten)
    Up Fertil Woman ( od 06.2024 )
    Biosteron (04.2024 - 07.2024)
    Olej z wiesiołka ( od 11.2023 do 04.2024 i w formie tabletek od 07.2024)
    Koenzym Q10 + E ( od 07.2024)
    NAC (od 07.2024)

💊 Leki:
    Lametta
    Dostinex
    Glucophage
  • Pragiola Debiutantka

Wysłany: 17 czerwca, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ibb.co/wdskrHL

U mnie 10dpo, beta 23, wiem że to wcześnie i może być niska ale zdziwiła mnie taka mocna kreska, zrobiona z 3 sika trochę rozwodnionego 🙈

👩🏻‍🦰31👱🏼‍♂️31
    2 CS
    17.06 10dpo ⏸️ beta 23
    19.06 beta 78
    22.06 beta 345 🌸

🩺04.07
  • Kinga Nowa

Wysłany: 17 czerwca, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragiola wrote:
    https://ibb.co/wdskrHL

U mnie 10dpo, beta 23, wiem że to wcześnie i może być niska ale zdziwiła mnie taka mocna kreska, zrobiona z 3 sika trochę rozwodnionego 🙈

Póki co ciche, ale szczere gratulacje 😊 Trzymam kciuki za dalszy fantastyczny rozwój sytuacji 🌸

Pragiola lubi tę wiadomość

• Kinga Nowa

Wysłany: 17 czerwca, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OldMe-NewMe wrote:
    Możesz dla pewności iść na betę :)
    Niestety nie tym razem... Beta <2.30 😔

• ntpnzmsbmjt Znajoma

Wysłany: 18 czerwca, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj 10/11 dpo, wczoraj cień cienia na teście, dzisiaj beta z krwi <2, macica boli, nadzieja umarła znów :(

• Ana29 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jest tutaj całkiem nowa.
    Dopiero z narzeczonym zaczynamy starania. Okres pojawił się regularnie w 32 dniu cyklu. Czyli 2 czerwca. Testy owu wskazywały na zbliżającą się owulację i wychodziły pozytywne już od 14 dnia cyklu. Dokładnie tydzień po zbliżeniu pojawiły się dziwne objawy,których nigdy jeszcze nie miałam, a od zawsze bardzo obserwuję swój organizm ze względu na wcześniejsze problemy z cyklami. Mianowicie skurcze w brzuchu i ból lewego jajnika. Trwało to godzinę i przeszło. Ponadto już od 17dc bardzo mocno bolą mnie piersi i pojawiła się pajęczynka niebieskich żył na piersiach i dekolcie-wcześniej były to pojedyncze słabo widoczne żyły.Teraz jestem na wakacjach, ale jutro po powrocie zamierzam testować. Myślicie, że może coś z tego wyjść? 🥹

• Pcos-ka Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana29 wrote:
    Hej, jest tutaj całkiem nowa.
    Dopiero z narzeczonym zaczynamy starania. Okres pojawił się regularnie w 32 dniu cyklu. Czyli 2 czerwca. Testy owu wskazywały na zbliżającą się owulację i wychodziły pozytywne już od 14 dnia cyklu. Dokładnie tydzień po zbliżeniu pojawiły się dziwne objawy,których nigdy jeszcze nie miałam, a od zawsze bardzo obserwuję swój organizm ze względu na wcześniejsze problemy z cyklami. Mianowicie skurcze w brzuchu i ból lewego jajnika. Trwało to godzinę i przeszło. Ponadto już od 17dc bardzo mocno bolą mnie piersi i pojawiła się pajęczynka niebieskich żył na piersiach i dekolcie-wcześniej były to pojedyncze słabo widoczne żyły.Teraz jestem na wakacjach, ale jutro po powrocie zamierzam testować. Myślicie, że może coś z tego wyjść? 🥹
    Hej kochana, też miałam bóle podbrzusza i nakręcałam się ze może coś z tego wyjść, lecz jak poczytałam objawy innych dziewczyn to prawie każda je ma a większości przychodzi @. Ciężko zatem powiedzieć czy coś z tego będzie, najlepiej wykonać test.

Rozpoczęcie starań w klinice leczenia niepłodności: maj 2024 🩺
    czerwiec 2024 - październik 2024 Aromek + Ovitrelle (5 cykli) ❌
    październik 2024 HSG - oba jajowody drożne ✅ - cykl bezowulacyjny
    listopad 2024 Mensinorm 75 ❓❓❓

Ona:
    PCOS, IO, hashimoto 😭
    Letrox 25, Symformin XR 750, duphaston, estrofem, utrogestan
    On:
    zdrowy 🏋️‍♂️

Tak bardzo czekamy na nasze upragnione pierwsze dziecko....🩷🩷🩷
  • OldMe-NewMe Autorytet

Wysłany: 27 czerwca, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy przed ciążą nie miałam bólu w podbrzuszu przed samym okresem. Pojawiał się dopiero kiedy pojawiał się okres, natomiast parę dni przed - nigdy. Dopiero w ciąży mi się to pojawiło i było to coś co mnie wtedy zdziwiło i dało do myślenia że coś jest inaczej. Ból jajnika też wtedy miałam. A właściwie dwóch. To były takie pierwsze objawy u mnie. Najlepiej poczekać z testem do daty miesiączki a jak nie będziesz pewna wyniku to zrób betę. Powodzenia ☺️

kinia982, Pcos-ka, Ana29 lubią tę wiadomość

‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ