Ile dni dpo miałyście pozytywne testy?
-
WIADOMOŚĆ
-
Avonid wrote:Hej, dawno mnie nie było i widzę że żadnej z dziewczyn które kojarzę tu już nie ma 🙈 mam nadzieję że przyczyną były 2 kreseczki na teście ❤️
Staram się od prawie 2 lat. Aktualnie jestem 12 dpo, testowałam w 10 i bielutko. Okres powinien być za 2/3 dni tak więc czekam razem z wami co to z tego wyjdzie 😊
Hej, też jestem w 12 dpo i też robiłam w 10 dpo test i biało. Czekam na okres, nie będę robić wcześniej testów bo zaczyna mnie to dołować.
Masz jakieś inne objawy niż zazwyczaj? Ja raczej nie 🤔Pcos-ka lubi tę wiadomość
-22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
-14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
-8 miesiąc starań ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
-7 miesiąc starań(wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
-Mthfr - Brak mutacji
-Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy.
-Niedowaga ⚖️
-Od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
ASD II,
- Arytmia od 2021r.
-Anemia (Czerwiec 2024r.)
👱♀️29🧑29 -
Nieprzejrzysta wrote:Hej, też jestem w 12 dpo i też robiłam w 10 dpo test i biało. Czekam na okres, nie będę robić wcześniej testów bo zaczyna mnie to dołować.
Masz jakieś inne objawy niż zazwyczaj? Ja raczej nie 🤔
Po 2 latach starań, staram się nie szukać objawów ale skoro już pytasz 🙈😅 kłuje mnie podbrzusze, nie jestem w ogóle obrzmiała jak to normalnie przed okresem, sikam co 10 minut, a w nocy śniła mi się obleśna zepsuta cebula - po przebudzeniu miałam smak tej cebuli w ustach i nie byłam w stanie się go pozbyć 😂😂 stwierdziłam że jak to nie jest objaw to ja już nie wiem co nim jest 😂😂
W sumie właśnie przez to że mnie to dołowało odpuściłam sobie na dłuższy czas forum, testowanie, śledzenie cykli.. ludzie mówią że jak odpuścisz to się uda. ***** prawda. Dzisiaj zapisałam się do nowego lekarza, może coś wymysli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca, 19:58
-
Avonid wrote:No ja właśnie testowałam bo zaczęłam się dzisiaj kiepsko czuć i nic, nadal biało.
Po 2 latach starań, staram się nie szukać objawów ale skoro już pytasz 🙈😅 kłuje mnie podbrzusze, nie jestem w ogóle obrzmiała jak to normalnie przed okresem, sikam co 10 minut, a w nocy śniła mi się obleśna zepsuta cebula - po przebudzeniu miałam smak tej cebuli w ustach i nie byłam w stanie się go pozbyć 😂😂 stwierdziłam że jak to nie jest objaw to ja już nie wiem co nim jest 😂😂
W sumie właśnie przez to że mnie to dołowało odpuściłam sobie na dłuższy czas forum, testowanie, śledzenie cykli.. ludzie mówią że jak odpuścisz to się uda. ***** prawda. Dzisiaj zapisałam się do nowego lekarza, może coś wymysli.
Ale okropny sen 😅 Też miałam głupie sny, ale mam takie zazwyczaj przed okresem, także ciężko stwierdzić czy mam taki objaw 😅
2 lata to już sporo czasu, to się nie dziwię, że nadal zwracasz uwagę, zwłaszcza jak bardzo Ci zależy.
Z tym odpuszczaniem to nie do końca tak jest. Niektórym łatwiej odpuścić niektórym ciężej 😐
Mam nadzieje, że w końcu trafisz na dobrego lekarza, który dopnie twojego marzenia 😀-22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
-14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
-8 miesiąc starań ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
-7 miesiąc starań(wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
-Mthfr - Brak mutacji
-Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy.
-Niedowaga ⚖️
-Od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
ASD II,
- Arytmia od 2021r.
-Anemia (Czerwiec 2024r.)
👱♀️29🧑29 -
Cześć dziewczyny, robiłam dzisiaj test 15 po zastrzyku ovitrelle i biało... Myślicie, że za wcześnie? Gin potwierdziła owulacjęstarania od września 2021 roku..
PCOS - 2 lekarzy na "TAK", dwóch lekarzy na "NIE"
stymulacja owulacji od kwietnia 2024 r. - letrozol
dodatkowo fertistim -
Cześć dziewczyny nie wiem czy w dobrym wątku zadaje pytanie. Otóż od tego miesiąca zaczęliśmy z mężem starania o drugie dziecko podejrzewam że owulację miałam w 17dc śluz na to wskazywał. Dziś jest 24dc miesiączki mam regularne co 28 dni. Od soboty czuje bóle podbrzusza nie są stałe początkowo były to kłucia w prawym jajniku wcześniej nigdy nie miewałam żadnych boli podbrzusza tylko w 1 dniu miesiączki. Oprócz tego śluz jest gęsty i jest go dosyć dużo jak na ten dzień cyklu bo zazwyczaj już go nie było 5 dni przed miesiączką. No i libido od 3 dni mega wzrosło jak nigdy 😅Czy któraś z was tak miała i była w ciąży ? Kiedy najlepiej wykonać test? Czy dzień przed spodziewana miesiączką będzie ok?13.10.2016 🩵
SN 41+4
4100g 62cm ❤️
14.09.2024 ⏸️
02.10.2024 💔🖤 -
Cześć dziewczyny, ja również jestem jedną z nowych osób tutaj
Od lutego tego roku staramy się wraz z mężem o maluszka 🥹
Dzisiaj mam 13 dpo, 30dc i przewidywany początkowy dzień miesiączki. Od zeszłego tygodnia povolewa mnie podbrzusze i odcinek lędźwiowy kręgosłupa, jestem zmęczona, nie mam ochoty na nic. Dzisiaj miał być okres, którego nie ma, choć zawsze przychodził na czas. Poranny test i wieczorny nie pokazał nic oprócz bieli vizira, stąd moje pytanie, czy jeszcze poczekać spokojnie, czy zacząć się martwić?
Pierwszy raz zdarza mi się coś takiego i nie wiem, co o tym myśleć. Proszę o Wasze porady -
Hej, chciałabym prosić o radę. Czy testy mają cień kreski czy to wada fabryczna? tej samej firmy bobo test-strumieniowy . Dziwne że oba wykazują ten cień. Jestem 11/12dpo. Wcześniej na żadnych testach tego nie widziałam chyba że moje oczy plątały mi figle i widziałam coś czego nie było:( dodam bo to Ważne że zrobiłam trzeci test też firmy bobo test ale płytkowy i nie widzę nic. Idzie oszaleć.. ale pierwszy raz mam taką sytuację.
Zdjęcie testów:
https://zapodaj.net/plik-TKj4XTEJu0
Czy to jakieś felerne testy ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca, 12:08
Bea30 lubi tę wiadomość
-
Kochana może poczekaj do dnia spodziewanej miesiączki, bo będziesz robić sobie nadzieję a później możesz się rozczarować 😄 wiem, że trudno wytrzymać i człowiek się nakręca. Ja osobiście tam nic nie widzę, ale może być za wcześnie, najlepiej przejdź się na betę 🥰
-
Anika72 wrote:Hej, chciałabym prosić o radę. Czy testy mają cień kreski czy to wada fabryczna? tej samej firmy bobo test-strumieniowy . Dziwne że oba wykazują ten cień. Jestem 11/12dpo. Wcześniej na żadnych testach tego nie widziałam chyba że moje oczy plątały mi figle i widziałam coś czego nie było:( dodam bo to Ważne że zrobiłam trzeci test też firmy bobo test ale płytkowy i nie widzę nic. Idzie oszaleć.. ale pierwszy raz mam taką sytuację.
Zdjęcie testów:
https://zapodaj.net/plik-TKj4XTEJu0
Czy to jakieś felerne testy ?
Powtórz najlepiej za dwa dni, bo ja widzę tam cień 😀 -
U mnie taki przypadek - pierwszy cykl stymulowany, potwierdzona owulacja w 14dc (2dpo), w 12dpo robiłam test z wieczornego moczu i biało, potem zrobiłam w 14dpo z porannego moczu i nadal bialo, dzisiaj 15dpo i ani nie czuję sie na okres ani na ciążę temp. tez spadla, ale nie tak dużo mam 36,75... do tej pory tak się nie przedłużala u mnie faza lutealna, czy to moze byc przez leki ? (Lametta, dostinex)?👦 29 l.
- podstawowe wyniki nasienia ✅
- posiew (e.coli ) ❌
👩 30 l.
- bolesne stosunki - pochwica/endometrioza?
- AMH 0,85 (12.2023)
- Za niskie wyniki hormonów prog i estradiol
- D3 35 (04.2024) -> 89 (07.2024)✅
- TSH 0,95 (07.2024) ✅
-hiperprolaktynemia?
- bakterie w posiewie
03.2024: Naprotechnolog
+ Model Creightona
05/06. 2024:
Pierwszy cykl stymulowany -lametta (jest owulacja,7dpo estrdiol 76, prog 11,9, nie ma ciąży ❌)
06/07. 2024:
Drugi cykl stymulowany - lametta (3 pęcherzyki, 1 pękł, 7dpo estradiol 77, prog 12,6) nie ma ciąży ❌
07/08.2024
Trzeci cykl stymulowany - lametta (7dpo estradiol 98, ptogesteron 19,97) nie ma ciąży ❌
🔜 20.09 laparoskopia diagnostyczna ?
💊 Suplementy:
D3 (Vigantoletten)
Up Fertil Woman ( od 06.2024 )
Biosteron (04.2024 - 07.2024)
Olej z wiesiołka ( od 11.2023 do 04.2024 i w formie tabletek od 07.2024)
Koenzym Q10 + E ( od 07.2024)
NAC (od 07.2024)
💊 Leki:
Lametta
Dostinex
Glucophage -
Pragiola wrote:https://ibb.co/wdskrHL
U mnie 10dpo, beta 23, wiem że to wcześnie i może być niska ale zdziwiła mnie taka mocna kreska, zrobiona z 3 sika trochę rozwodnionego 🙈
Póki co ciche, ale szczere gratulacje 😊 Trzymam kciuki za dalszy fantastyczny rozwój sytuacji 🌸
Pragiola lubi tę wiadomość
-
Hej, jest tutaj całkiem nowa.
Dopiero z narzeczonym zaczynamy starania. Okres pojawił się regularnie w 32 dniu cyklu. Czyli 2 czerwca. Testy owu wskazywały na zbliżającą się owulację i wychodziły pozytywne już od 14 dnia cyklu. Dokładnie tydzień po zbliżeniu pojawiły się dziwne objawy,których nigdy jeszcze nie miałam, a od zawsze bardzo obserwuję swój organizm ze względu na wcześniejsze problemy z cyklami. Mianowicie skurcze w brzuchu i ból lewego jajnika. Trwało to godzinę i przeszło. Ponadto już od 17dc bardzo mocno bolą mnie piersi i pojawiła się pajęczynka niebieskich żył na piersiach i dekolcie-wcześniej były to pojedyncze słabo widoczne żyły.Teraz jestem na wakacjach, ale jutro po powrocie zamierzam testować. Myślicie, że może coś z tego wyjść? 🥹 -
Ana29 wrote:Hej, jest tutaj całkiem nowa.
Dopiero z narzeczonym zaczynamy starania. Okres pojawił się regularnie w 32 dniu cyklu. Czyli 2 czerwca. Testy owu wskazywały na zbliżającą się owulację i wychodziły pozytywne już od 14 dnia cyklu. Dokładnie tydzień po zbliżeniu pojawiły się dziwne objawy,których nigdy jeszcze nie miałam, a od zawsze bardzo obserwuję swój organizm ze względu na wcześniejsze problemy z cyklami. Mianowicie skurcze w brzuchu i ból lewego jajnika. Trwało to godzinę i przeszło. Ponadto już od 17dc bardzo mocno bolą mnie piersi i pojawiła się pajęczynka niebieskich żył na piersiach i dekolcie-wcześniej były to pojedyncze słabo widoczne żyły.Teraz jestem na wakacjach, ale jutro po powrocie zamierzam testować. Myślicie, że może coś z tego wyjść? 🥹Rozpoczęcie starań w klinice leczenia niepłodności: maj 2024 🩺
czerwiec 2024 - październik 2024 Aromek + Ovitrelle (5 cykli) ❌
październik 2024 HSG - oba jajowody drożne ✅ - cykl bezowulacyjny
listopad 2024 Mensinorm 75 ❓❓❓
Ona:
PCOS, IO, hashimoto 😭
Letrox 25, Symformin XR 750, duphaston, estrofem, utrogestan
On:
zdrowy 🏋️♂️
Tak bardzo czekamy na nasze upragnione pierwsze dziecko....🩷🩷🩷 -
Ja nigdy przed ciążą nie miałam bólu w podbrzuszu przed samym okresem. Pojawiał się dopiero kiedy pojawiał się okres, natomiast parę dni przed - nigdy. Dopiero w ciąży mi się to pojawiło i było to coś co mnie wtedy zdziwiło i dało do myślenia że coś jest inaczej. Ból jajnika też wtedy miałam. A właściwie dwóch. To były takie pierwsze objawy u mnie. Najlepiej poczekać z testem do daty miesiączki a jak nie będziesz pewna wyniku to zrób betę. Powodzenia ☺️
kinia982, Pcos-ka, Ana29 lubią tę wiadomość