Ile dni dpo miałyście pozytywne testy?
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie stresuj się bo to tylko gorzej. Powinniśmy zacząć równo , ale u mnie się pośpieszyła w tym cyklu i leci u mnie już 3 dzień,ale u mnie to chyba urlop tak zadziałał i zmiana klimatu.
U mnie jak nie chce się przebić to idealnie sprawdza się 40 min na orbitreku , a wieczorem lampka wina 😄 to mój sprawdzony zestaw!
Co myślicie o mierzeniu temperatury? Jakie są Wasze opinie? Kupiłam termometr i chce w tym miesiącu to monitorować , tylko jestem zielona w temaciePcos-ka lubi tę wiadomość
-
Już @ rozkręciła się na dobre, ale niepokoi mnie kłucie jajnika. Czy któraś z Was miała kłucie jajnika podczas miesiączki?
Czyli dziś 1 dc.. zaczynamy od nowa 🙂Ana29 lubi tę wiadomość
Rozpoczęcie starań w klinice leczenia niepłodności: maj 2024 🩺
czerwiec 2024 - październik 2024 Aromek + Ovitrelle (5 cykli) ❌
październik 2024 HSG - oba jajowody drożne ✅ - cykl bezowulacyjny
listopad 2024 Mensinorm 75 ❓❓❓
Ona:
PCOS, IO, hashimoto 😭
Letrox 25, Symformin XR 750, duphaston, estrofem, utrogestan
On:
zdrowy 🏋️♂️
Tak bardzo czekamy na nasze upragnione pierwsze dziecko....🩷🩷🩷 -
Uspokoiłas mnie trochę, już myślałam ze to nie jest „normalne” i coś się dzieje… dziś kluje nadal (2 dzień cyklu) po lewej stronie.Rozpoczęcie starań w klinice leczenia niepłodności: maj 2024 🩺
Ona:
PCOS, IO, hashimoto 😭
On:
zdrowy 🏋️♂️
Ja mam drugi dzień, jesteśmy w podobnym momencie! Więc teraz czekamy aż jajeczko urośnie! 5-9 dzień cyklu biorę Aromek.
Ana29 lubi tę wiadomość
Ona:
PCOS, IO, hashimoto 😭
On:
zdrowy 🏋️♂️
Rozumiem że ten lek wspomaga/stymuluje w jakiś sposób owulację ? Przepraszam za pytanie, ale nie znam go. No u mnie z tym wzrostem pęcherzyka jest bardzo różnie.
Tak- jesteśmy właściwie w podobnym momencie, ja być może od jutra zacznę mierzenie temperatury, jeśli @ się skończy do jutra-choć nie wiem jak się do tego zabrać , ale termometr już jest kupiony , zapas testów owu też 😁 jutro jak się uda dostać to idę do gina na usg piersi ( trzymajcie kciuki!) to może pogadam z nim trochę o mojej owulacjiPcos-ka lubi tę wiadomość
-
Tak, ten lek jest na stymulację owulacji. Zaczynam go brać od piątku przez 5 dni! Mam nadzieję, ze w tym miesiącu pęcherzyk też ladnie urośnie. Cieszyłabym się gdyby urosły dwa 🤔🤔🤔 dzisiaj mam 3dc i już tylko lekko czuję jajnik. Prawie już nie boli. Mam nadzieję że to nie przeszkodzi we wzroście nowych pęcherzyków 😢
Ana29 lubi tę wiadomość
Ona:
PCOS, IO, hashimoto 😭
On:
zdrowy 🏋️♂️
Pcos-ka wrote:Tak, ten lek jest na stymulację owulacji. Zaczynam go brać od piątku przez 5 dni! Mam nadzieję, ze w tym miesiącu pęcherzyk też ladnie urośnie. Cieszyłabym się gdyby urosły dwa 🤔🤔🤔 dzisiaj mam 3dc i już tylko lekko czuję jajnik. Prawie już nie boli. Mam nadzieję że to nie przeszkodzi we wzroście nowych pęcherzyków 😢
Mówiłam, że to nic niepokojącego , wszystko pójdzie dobrze ! Trzymam kciuki za Twoje pęcherzyki 😉Pcos-ka lubi tę wiadomość
-
Ana29 wrote:A na kiedy masz ogólnie termin miesiączki ?
Ja mam wrażenie , że za chwilę umrę z @ w tych upałach. Czy też macie wrażenie,że w takich temperaturach @ jest bardziej intensywna i bolesna? Czy tylko ja tak mam?
Ja poprzedni cykl to takiej @ dostalam, że mimo gigantycznej podpaski rano wstałam z zalanymi krwią spodniami, normalnie jak z kranu 😬 też mam wrażenie, że latem mam gorsze te miesiączki, bardziej obfite, a jak już są mega upały to strasznie znoszę te pierwsze 2 dni, gdzie zwykle tylko 1 dzień jest kiepski z bólami33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
U mnie o dziwno 3dc i też krwawienie zmniejszyło się jakby wróżyło już koniec @.Rozpoczęcie starań w klinice leczenia niepłodności: maj 2024 🩺
Ona:
PCOS, IO, hashimoto 😭
On:
zdrowy 🏋️♂️
Oby ten cykl był lepszy niż poprzedni 🙂 kiedy masz monitoring?Rozpoczęcie starań w klinice leczenia niepłodności: maj 2024 🩺
Ona:
PCOS, IO, hashimoto 😭
On:
zdrowy 🏋️♂️
Jeszcze nie chodzę na monitoring, ale myślę o nim. Póki co sama próbuje ogarniać , dopiero mam nieudany drugi cykl. Ale mój ginekolog mi powiedział że jeśli będę chciała to możemy stymulować odrazu jak tylko mu powiem,że chce. Poczułam się wtedy staro i że już mi to sugeruje 😂
-
Hej dziewczyny, nie bylo mnie tu kilka dni, bo u mnie czas przeprowadzki i po prostu armagedon, nie miałam czasu tu zaglądać. Pcos-ka trzymam kciuki za następny cykl!
U mnie miesiączka spóźnia się 2 dni, już po 00:00 wiec zaczyna się 3 😈 ale objawów jako takich brak, także zobaczymy. Jeśli nie przyjdzie, to jutro zrobię teścik. Dzis 17dpo! -
Kat. wrote:Boże dziewczyny! 17dpo i to się chyba dzieje 😭 jadę na betę!
https://ibb.co/sCtxRFCKat. lubi tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶