X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ile dni dpo miałyście pozytywne testy?
Odpowiedz

Ile dni dpo miałyście pozytywne testy?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a_aandzela wrote:
    O kurde!! Ale się dzieje u Ciebie ! Trzymam mocno kciuki!
    Właśnie nie wiem czy się cieszyć czy płakać, nie podoba mi się ta niewiedzą której się nie spodziewałam 😂 Poszperałam sobie teraz na forum to doszłam do wniosku że muszę czekać do dnia 🐒 bo widzę większości wychodzi coś sensownego chociaż w dniu a nie ileś tam dni wcześniej więc nic mi to nie da, będę notować co mi jest i się zobaczy 😅

• a_aandzela Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diancia99 wrote:
    Właśnie nie wiem czy się cieszyć czy płakać, nie podoba mi się ta niewiedzą której się nie spodziewałam 😂 Poszperałam sobie teraz na forum to doszłam do wniosku że muszę czekać do dnia 🐒 bo widzę większości wychodzi coś sensownego chociaż w dniu a nie ileś tam dni wcześniej więc nic mi to nie da, będę notować co mi jest i się zobaczy 😅
    No tak,ja też testowałam parę razy 10dpo a potem i tak okres przychodził i biało,bez sensu

Diancia99 lubi tę wiadomość

👩‍⚖️30 lat
    🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
    🧪morfologia ✅
    TSH 1.3, ft3,ft4 , FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
    AMH 0.81❌
    suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
    🧔‍♂️33 lata
    suplementacja omega,Wit D
    24.02.2025 - ⏸️ 😍🥹😍🥹
    25.02.2025 - beta 24.83 U/I rośnij kropeczko 🥰
    27.02.2025 - beta 78.07 U/I przyrost 206.1% prog 16.04 rośnij kropeczko 🥰
    1.03.2025 beta 185U/I, prog 15.4 rośnij kropeczko 🥰
    ⏳12.03.2025 - wizyta u ginekologa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a_aandzela wrote:
    No tak,ja też testowałam parę razy 10dpo a potem i tak okres przychodził i biało,bez sensu
    Tylko się dziwię że na testach pisze że wykrywa ciążę w ciągu iluś tam dni a po tym zdaniu pisze najlepszy wynik dzień po spodziewanej 🐒🤣 i nakręcają trochę tym bo myślisz a nuż może wyjdzie i się zawodzisz, testujesz nie wiem ile razy w wystarczy w okolicach 🐒

Molahonkeey lubi tę wiadomość

• Gabi97 Nowa

Wysłany: 16 stycznia, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny coś mi nie pasuje w tym cyklu. Moze zacznę od tego, że po pierwszej ciąży brałam tabletki anty. Okres zawsze miałam co około 25-26dni. Odkąd zakończyłam branie tabletek staramy się drugie bobo. W październiku miałam okres 27, listopadzie 30, w grudniu 21. Teraz obliczając, że średnio mam okres 5 dni, wypada mi z kalendarza okres dzisiaj (tj. 15 stycznia) nie ukrywam w poprzedniej ciąży testowałam dopiero dzień po planowanej miesiaczce. Tym razem też tak zrobiłam. Dziś test bielutki. Nie ma nic. Jedna aplikacja pokazuje, że owulację miałam 31 grudnia, druga, że 3 stycznia. Sama już nie wiem kiedy w końcu to wypadło ale dziwne, że okres miałam dostać dziś a nie dostałam. Mam bóle podbrzusza od 2 dni, dziś czuje twardnienie sutków i że stają się wrażliwsze, nigdy tego nie miałam przed @. Dodam jeszcze, że aplikacja z poprzednich cykli wyliczyła średnią 26 dni. Myślicie, że jest sens robić za 2 dni test i ewentualnie 21 czyli tak jakby miesiąc od ostatniego okresu?

• Keruj Znajoma

Wysłany: 16 stycznia, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam dzisiaj teoretycznie wg flo pierwszy dzień cyklu (29 dzień od dostatniej miesiączki), ale to takie kalkulację idealne, bo moje cykle to zazwyczaj 26dni. Wg flo również owulacja wypadła w sylwestra, ale moim zdaniem była 2-3szybciej, bo po prostu czułam ją „całą sobą”😎 robiłam też testy owulacyjne i była blada kreska od 23.12. Do brzegu. Nie mam też żadnych objawów, które sugerowałyby, że zaraz będzie okres… jestem zmęczona i głodna… Aplikacja każe robić test jutro, ale nie wytrzymam i dzisiaj w biegu zrobiłam pink superczuły, ale było południe, od rana sporo piłam i sporo siusiałam, wynik testu….. nieważny (nie pojawiło się nic - żadna kreska), więc nie dość, że pora niewłaściwa to jeszcze najwyraźniej zepsułam… myślicie, że są jeszcze szanse i powtarzać czy dać sobie spokój? Czy na tym etapie byłoby coś widać, a nie że żadnej kreski nawet… wybaczcie ale chyba głupieje od tej całej sytuacji.😞

Podchodzę taką rezerwą bo jesteśmy po trzech nieudanych ivf (nie doszło nawet do transferu, bo nie było dobrego zarodka, a moje amh jest mega niskie -0,76). Doradźcie coś, po tych doświadczeniach boję się robić sobie najdzieje…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 18:25

• Guineapig Znajoma

Wysłany: 16 stycznia, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Świeżo zaczęliśmy starania i chyba sobie za dużo wmawiam. Dziś 11dpo, 23 dc - zrobiłam rano test (pink, strumieniowy), negatywny. Piersi praktycznie od owulacji mam wrażenie że mi eksplodują, do tego wzdęcia - nie jest to dla mnie naturalne. Do tego dziś ciągnie mnie lewy jajnik, cały dzień go czuję. Czy możliwe jest że za jeszcze wcześnie z testem, jak było u Was :)?

👱‍♀️🧔‍♂️+🐈‍⬛🐈

Wrocław

Beta HCG (10 dpo) 30.8 — 48h—> 128
  • Guineapig Znajoma

Wysłany: 16 stycznia, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diancia99 wrote:
    Tylko się dziwię że na testach pisze że wykrywa ciążę w ciągu iluś tam dni a po tym zdaniu pisze najlepszy wynik dzień po spodziewanej 🐒🤣 i nakręcają trochę tym bo myślisz a nuż może wyjdzie i się zawodzisz, testujesz nie wiem ile razy w wystarczy w okolicach 🐒

Właśnie ja też się tym zasugerowałam 🤣 i teraz już sama nie wiem czy sobie wmawiam objawy wczesnych etapów ciąży czy za wcześnie też 🙈

Ps. Widzę że w podobnym dniu musimy się testować 🙌😁

👱‍♀️🧔‍♂️+🐈‍⬛🐈

Wrocław

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guineapig wrote:
    Właśnie ja też się tym zasugerowałam 🤣 i teraz już sama nie wiem czy sobie wmawiam objawy wczesnych etapów ciąży czy za wcześnie też 🙈

Ps. Widzę że w podobnym dniu musimy się testować 🙌😁
    A no tak 😅 dlatego ja mimo jak się czuje czekam na dzień sugerowany żeby nie stresować się bez sensu że nie wyszło czy coś 😅

• Świeżynka20 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a takie pytanko , jaki śluz przy ewentualnej wczesnej ciąży ? Jutro ostatni decydujący test z rana , chyba nie wytrzymam 😬😬😬

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świeżynka20 wrote:
    Dziewczyny a takie pytanko , jaki śluz przy ewentualnej wczesnej ciąży ? Jutro ostatni decydujący test z rana , chyba nie wytrzymam 😬😬😬
    Też się zastanawiał nad tym aczkolwiek czytałam że to różnie jest 😅 i żeby się tym nie sugerować 🙈

• Ana29 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guineapig wrote:
    Hej :) Świeżo zaczęliśmy starania i chyba sobie za dużo wmawiam. Dziś 11dpo, 23 dc - zrobiłam rano test (pink, strumieniowy), negatywny. Piersi praktycznie od owulacji mam wrażenie że mi eksplodują, do tego wzdęcia - nie jest to dla mnie naturalne. Do tego dziś ciągnie mnie lewy jajnik, cały dzień go czuję. Czy możliwe jest że za jeszcze wcześnie z testem, jak było u Was :)?

Wzdęcia to wynik wydzielającego się progesteronu , niemniej trzymam kciuki !

Luźne starania 02.2024
    Starania na poważnie 04.2024
    Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
    Prolaktyna z lekami w normie
    ✔️olej z wiesiolka
    ✔️olej z czarnuszki
    ✔️wit. B
    ✔️fertistim
    ✔️pregnaStart
    ✔️kwasy omega
    ✔️wit. D3

2/02/2025:
    Prolaktyna 7
    Tsh 1.39
    Kortyzol 13.30

13dc - monitoring po letrozolu
    2x pecherzyk na prawym jajniku 18 i 19 mm.
    Endometrium 9mm
    15/02 3dpo progesteron 17.10 ng/lm
    20/02 8 dpo progesteron 11.50 ng/lm
    23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
    24/02 beta 50.7, progesteron 20.70
    26/02 beta 150, progesteron 22.60
    01/03 beta 686 progesteron 25.70

Zostań ze mną kropeczko 🍀
  • Guineapig Znajoma

Wysłany: 19 stycznia, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mam taki ból brzucha na okres, że w zasadzie jestem prawie pewna, że tym miesiącu się nie uda :( Trudno, będziemy próbować dalej 😊

Edit: niestety już nawet pojawił się okres :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia, 09:52

👱‍♀️🧔‍♂️+🐈‍⬛🐈

Wrocław

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guineapig wrote:
    Dziś mam taki ból brzucha na okres, że w zasadzie jestem prawie pewna, że tym miesiącu się nie uda :( Trudno, będziemy próbować dalej 😊

Edit: niestety już nawet pojawił się okres :(
    Ja to od paru dni nawet nie wiem ma co źle się czuję 😂 ale do okresu z 3 dni zostało więc się okaże 🙈

Guineapig lubi tę wiadomość

• Kropeczka05 Nowa

Wysłany: 19 stycznia, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! 😊 Jestem tu stara ale i nowa - 9 lat temu starałam się o dziecko również z ovufriend i się udało, moja córcia skończyła w tym roku 9 lat.
    Teraz również staram się o dziecko. Dziś mija 3 dzień jak spóźnia mi się okres, mam straszny ból piersi, podbrzusza, czuję się senna i czasami kręci się w głowie. Jem za dziesięciu 🙈 Chodzę często sikać.
    Robiłam dziś test, ale popołudniu - wyszedł negatywny. Jeśli doszło do zapłodnienia to w trakcie kończącej się miesiączki i tu pytanie do Was - czy któraś z Was zaszła w ciążę mając miesiączkę? Nie chcę sobie robić nadziei, wiem, że plemniki mogą przeżyć do 7 dni i to byłby moment moich dni płodnych. Od razu powiem, że miesiączki mam regularne 28 dni.
    Czekam na Wasze odpowiedzi. 😊
    Pozdrawiam!

• Ana29 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro masz regularne miesiączki co 28 dni to dni plodne przypadają Ci na około połowę cyklu. Nie ma więc możliwości abyś zaszła w ciążę w miesiączkę. Nie masz wtedy płodnych dni. Szanse można powiedzieć są zerowe. Bo owulujesz kilkanaście dni wcześniej.

Vergeet, Molahonkeey lubią tę wiadomość

Luźne starania 02.2024
    Starania na poważnie 04.2024
    Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
    Prolaktyna z lekami w normie
    ✔️olej z wiesiolka
    ✔️olej z czarnuszki
    ✔️wit. B
    ✔️fertistim
    ✔️pregnaStart
    ✔️kwasy omega
    ✔️wit. D3

2/02/2025:
    Prolaktyna 7
    Tsh 1.39
    Kortyzol 13.30

13dc - monitoring po letrozolu
    2x pecherzyk na prawym jajniku 18 i 19 mm.
    Endometrium 9mm
    15/02 3dpo progesteron 17.10 ng/lm
    20/02 8 dpo progesteron 11.50 ng/lm
    23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
    24/02 beta 50.7, progesteron 20.70
    26/02 beta 150, progesteron 22.60
    01/03 beta 686 progesteron 25.70

Zostań ze mną kropeczko 🍀
  • martakam Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świeżynka20 wrote:
    Ja na początku ciąży miałam baaaaardzo dużo śluzu takiego hmmm… wodnisto-ciągnącego w kolorze białym, bardzo delikatnie lekko żółtym.

👩🏼 ’88 🧔🏻‍♂️ ’88
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Walka z IO, nadwagą 💪🏻

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
  • Korniszon Nowa

Wysłany: 20 stycznia, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich, pytanie: mam 45 lat, mój cykl przeważnie trwa koło 23-24 dni, w 2023 roku miałam ze dwa razy cykl koło 40 dni, w zeszłym roku też mi się zdarzyło w sierpniu 40 dni, a następny 18 dni, potem znów średnio 23-24. Ostatnia @ 11-14 grudnia, następna powinna być 07.01, niestety do dziś nie przyszła. 01 stycznia miałam seks bez zabezpieczenia, bo myślałam, że jest bezpiecznie. W sobotę 18.01 robiłam test (już 18 dni po stosunku), wyszedł ujemny. Z ciekawości zrobiłam test na menopauzę, wyszły dwie kreski. Myślicie, że to może zaczynać się menopauza, czy jednak ciąża? Może zrobić test z krwi? Trochę się stresuję ...

• Malina2017 Znajoma

Wysłany: 20 stycznia, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! To znowu ja.. i kolejny miesiąc zmartwień ☹️ wiem wiem, że to forum osób starających się o dziecko, ale potrzebuje rady i znów się wygadać… w tamtym miesiącu kochałam się z partnerem i pękła gumka, miesiąc stresu wiele jego objawów i wmawianie sobie wszystkiego, a okres nagle przyszedł 29 dnia cyklu gdy cykle 30-31 co do zegarka! Odetchnęłam z ulgą.. i co z tego jak 3 dni po okresie znów pękła gdy doszedł?? Nie rozumiem dziewczyny.. testujemy różne prezerwatywy, partner zawsze dba abym była mokra, jesteśmy ostrożni, a i tak nam pękają?! Co może być tego powodem..😫 15 godzin później wzięłam ellaone, już 3 od czerwca 2024, mój organizm na ogromne szczęście prawie żadnych skutków nie odczuwa, ale nie mam możliwości wzięcia żadnej innej antykoncepcji:/ seks już coraz mniej sprawia mi przyjemność a przed nim czuje tylko lęk czy znów się tak nie stanie.. dzisiaj 5 dzień od jej wzięcia, a jutro przewidziana owulacja. Wczoraj mój śluz był trochę rozciągliwy i przestraszyłam się, że nie zadziałała, ale dzisiaj niby mokra a jednak taki gesty i kleisty? Wyczytałam, że taki śluz to może być po prostu objaw hormonów bo mało szans jest, że jednak nie zadziałała :( trzymajcie proszę kciuki❤️

• Molahonkeey Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Malina2017 przepraszam za prostolinijność, ale... może za mały rozmiar gumek? ;)

Starania o pierwszego bobusia👶🏼
    💁🏼‍♀️30l.🧔🏼‍♂️32l.

VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
    X 2024 💒👰🏼‍♀️🤵🏼‍♂️
    XII 2024 Histeroskopia
    I 2025 Wyniki histeroskopii:
    ~liczne mini-torbieliki na jajnikach
    ~jajniki obustronnie powiększone
    ~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
    ~endometrium polipowate z cechami wydzielania
    •Wizyta kontrolna 21.01 KCP✅👌🏻
    II 2025
    ~ Cytologia płynna LBC + HPV✅
    ~ Badania podstawowe:🔺TSH 3.027, 🔺Glukoza 99.20
    III 2025
    📊 TSH, FT3 , FT4 , Krzywa cukrzycowa, Insulina, P/ciała a-mikrosomalne / Anty TPO, P/ciała a-tyreoglobulinowe / Anty TG
    ⏳11.03 USG 🍒 + badania krwi
    ⏳14.03 badanie nasienia (pierwszy spermiogram)
    ⏳19.03 wizyta

💊 •Wit D •Omega 3-6-9 •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide •Zioła Ojca Sroki

Drugi cykl po histeroskopii:
    ✨1DC ~ 12.02
    🥚 16DC ~ 28.02
  • Malina2017 Znajoma

Wysłany: 20 stycznia, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molahonkeey wrote:
    @Malina2017 przepraszam za prostolinijność, ale... może za mały rozmiar gumek? ;)

Tez o tym z nim rozmawiałam, ale czy to możliwe, że byłyby za małe, a wcale nie sprawiają mu dyskomfortu? Czytałam, że raczej partner czuje, że są za małe, a obawiam się że kupilibyśmy większe i by się ześlizgnęła..

‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ