Ile dni dpo miałyście pozytywne testy?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnya_aandzela wrote:O kurde!! Ale się dzieje u Ciebie ! Trzymam mocno kciuki!
-
Diancia99 wrote:Właśnie nie wiem czy się cieszyć czy płakać, nie podoba mi się ta niewiedzą której się nie spodziewałam 😂 Poszperałam sobie teraz na forum to doszłam do wniosku że muszę czekać do dnia 🐒 bo widzę większości wychodzi coś sensownego chociaż w dniu a nie ileś tam dni wcześniej więc nic mi to nie da, będę notować co mi jest i się zobaczy 😅
Diancia99 lubi tę wiadomość
👩⚖️30 lat
🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
🧪morfologia ✅
TSH 1.3, ft3,ft4 , FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
AMH 0.81❌
suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
🧔♂️33 lata
suplementacja omega,Wit D
24.02.2025 - ⏸️ 😍🥹😍🥹
25.02.2025 - beta 24.83 U/I rośnij kropeczko 🥰
27.02.2025 - beta 78.07 U/I przyrost 206.1% prog 16.04 rośnij kropeczko 🥰
1.03.2025 beta 185U/I, prog 15.4 rośnij kropeczko 🥰
⏳12.03.2025 - wizyta u ginekologa -
nick nieaktualnya_aandzela wrote:No tak,ja też testowałam parę razy 10dpo a potem i tak okres przychodził i biało,bez sensu
Molahonkeey lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny coś mi nie pasuje w tym cyklu. Moze zacznę od tego, że po pierwszej ciąży brałam tabletki anty. Okres zawsze miałam co około 25-26dni. Odkąd zakończyłam branie tabletek staramy się drugie bobo. W październiku miałam okres 27, listopadzie 30, w grudniu 21. Teraz obliczając, że średnio mam okres 5 dni, wypada mi z kalendarza okres dzisiaj (tj. 15 stycznia) nie ukrywam w poprzedniej ciąży testowałam dopiero dzień po planowanej miesiaczce. Tym razem też tak zrobiłam. Dziś test bielutki. Nie ma nic. Jedna aplikacja pokazuje, że owulację miałam 31 grudnia, druga, że 3 stycznia. Sama już nie wiem kiedy w końcu to wypadło ale dziwne, że okres miałam dostać dziś a nie dostałam. Mam bóle podbrzusza od 2 dni, dziś czuje twardnienie sutków i że stają się wrażliwsze, nigdy tego nie miałam przed @. Dodam jeszcze, że aplikacja z poprzednich cykli wyliczyła średnią 26 dni. Myślicie, że jest sens robić za 2 dni test i ewentualnie 21 czyli tak jakby miesiąc od ostatniego okresu?
-
Dziewczyny, mam dzisiaj teoretycznie wg flo pierwszy dzień cyklu (29 dzień od dostatniej miesiączki), ale to takie kalkulację idealne, bo moje cykle to zazwyczaj 26dni. Wg flo również owulacja wypadła w sylwestra, ale moim zdaniem była 2-3szybciej, bo po prostu czułam ją „całą sobą”😎 robiłam też testy owulacyjne i była blada kreska od 23.12. Do brzegu. Nie mam też żadnych objawów, które sugerowałyby, że zaraz będzie okres… jestem zmęczona i głodna… Aplikacja każe robić test jutro, ale nie wytrzymam i dzisiaj w biegu zrobiłam pink superczuły, ale było południe, od rana sporo piłam i sporo siusiałam, wynik testu….. nieważny (nie pojawiło się nic - żadna kreska), więc nie dość, że pora niewłaściwa to jeszcze najwyraźniej zepsułam… myślicie, że są jeszcze szanse i powtarzać czy dać sobie spokój? Czy na tym etapie byłoby coś widać, a nie że żadnej kreski nawet… wybaczcie ale chyba głupieje od tej całej sytuacji.😞
Podchodzę taką rezerwą bo jesteśmy po trzech nieudanych ivf (nie doszło nawet do transferu, bo nie było dobrego zarodka, a moje amh jest mega niskie -0,76). Doradźcie coś, po tych doświadczeniach boję się robić sobie najdzieje…Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 18:25
-
Hej
Świeżo zaczęliśmy starania i chyba sobie za dużo wmawiam. Dziś 11dpo, 23 dc - zrobiłam rano test (pink, strumieniowy), negatywny. Piersi praktycznie od owulacji mam wrażenie że mi eksplodują, do tego wzdęcia - nie jest to dla mnie naturalne. Do tego dziś ciągnie mnie lewy jajnik, cały dzień go czuję. Czy możliwe jest że za jeszcze wcześnie z testem, jak było u Was
?
👱♀️🧔♂️+🐈⬛🐈
Wrocław
Beta HCG (10 dpo) 30.8 — 48h—> 128 -
Diancia99 wrote:Tylko się dziwię że na testach pisze że wykrywa ciążę w ciągu iluś tam dni a po tym zdaniu pisze najlepszy wynik dzień po spodziewanej 🐒🤣 i nakręcają trochę tym bo myślisz a nuż może wyjdzie i się zawodzisz, testujesz nie wiem ile razy w wystarczy w okolicach 🐒
Właśnie ja też się tym zasugerowałam 🤣 i teraz już sama nie wiem czy sobie wmawiam objawy wczesnych etapów ciąży czy za wcześnie też 🙈
Ps. Widzę że w podobnym dniu musimy się testować 🙌😁Diancia99 lubi tę wiadomość
👱♀️🧔♂️+🐈⬛🐈
Wrocław
nick nieaktualnyGuineapig wrote:Właśnie ja też się tym zasugerowałam 🤣 i teraz już sama nie wiem czy sobie wmawiam objawy wczesnych etapów ciąży czy za wcześnie też 🙈
Ps. Widzę że w podobnym dniu musimy się testować 🙌😁 -
nick nieaktualnyŚwieżynka20 wrote:Dziewczyny a takie pytanko , jaki śluz przy ewentualnej wczesnej ciąży ? Jutro ostatni decydujący test z rana , chyba nie wytrzymam 😬😬😬
-
Guineapig wrote:Hej
Świeżo zaczęliśmy starania i chyba sobie za dużo wmawiam. Dziś 11dpo, 23 dc - zrobiłam rano test (pink, strumieniowy), negatywny. Piersi praktycznie od owulacji mam wrażenie że mi eksplodują, do tego wzdęcia - nie jest to dla mnie naturalne. Do tego dziś ciągnie mnie lewy jajnik, cały dzień go czuję. Czy możliwe jest że za jeszcze wcześnie z testem, jak było u Was
?
Wzdęcia to wynik wydzielającego się progesteronu , niemniej trzymam kciuki !Luźne starania 02.2024
Starania na poważnie 04.2024
Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
Prolaktyna z lekami w normie
✔️olej z wiesiolka
✔️olej z czarnuszki
✔️wit. B
✔️fertistim
✔️pregnaStart
✔️kwasy omega
✔️wit. D3
2/02/2025:
Prolaktyna 7
Tsh 1.39
Kortyzol 13.30
13dc - monitoring po letrozolu
2x pecherzyk na prawym jajniku 18 i 19 mm.
Endometrium 9mm
15/02 3dpo progesteron 17.10 ng/lm
20/02 8 dpo progesteron 11.50 ng/lm
23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
24/02 beta 50.7, progesteron 20.70
26/02 beta 150, progesteron 22.60
01/03 beta 686 progesteron 25.70
Zostań ze mną kropeczko 🍀 -
Dziś mam taki ból brzucha na okres, że w zasadzie jestem prawie pewna, że tym miesiącu się nie uda
Trudno, będziemy próbować dalej 😊
Edit: niestety już nawet pojawił się okresWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia, 09:52
Diancia99 lubi tę wiadomość
👱♀️🧔♂️+🐈⬛🐈
Wrocław
nick nieaktualnyGuineapig wrote:Dziś mam taki ból brzucha na okres, że w zasadzie jestem prawie pewna, że tym miesiącu się nie uda
Trudno, będziemy próbować dalej 😊
Edit: niestety już nawet pojawił się okresGuineapig lubi tę wiadomość
-
Witajcie! 😊 Jestem tu stara ale i nowa - 9 lat temu starałam się o dziecko również z ovufriend i się udało, moja córcia skończyła w tym roku 9 lat.
Teraz również staram się o dziecko. Dziś mija 3 dzień jak spóźnia mi się okres, mam straszny ból piersi, podbrzusza, czuję się senna i czasami kręci się w głowie. Jem za dziesięciu 🙈 Chodzę często sikać.
Robiłam dziś test, ale popołudniu - wyszedł negatywny. Jeśli doszło do zapłodnienia to w trakcie kończącej się miesiączki i tu pytanie do Was - czy któraś z Was zaszła w ciążę mając miesiączkę? Nie chcę sobie robić nadziei, wiem, że plemniki mogą przeżyć do 7 dni i to byłby moment moich dni płodnych. Od razu powiem, że miesiączki mam regularne 28 dni.
Czekam na Wasze odpowiedzi. 😊
Pozdrawiam! -
Skoro masz regularne miesiączki co 28 dni to dni plodne przypadają Ci na około połowę cyklu. Nie ma więc możliwości abyś zaszła w ciążę w miesiączkę. Nie masz wtedy płodnych dni. Szanse można powiedzieć są zerowe. Bo owulujesz kilkanaście dni wcześniej.
Vergeet, Molahonkeey lubią tę wiadomość
Luźne starania 02.2024
Starania na poważnie 04.2024
Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
Prolaktyna z lekami w normie
✔️olej z wiesiolka
✔️olej z czarnuszki
✔️wit. B
✔️fertistim
✔️pregnaStart
✔️kwasy omega
✔️wit. D3
2/02/2025:
Prolaktyna 7
Tsh 1.39
Kortyzol 13.30
13dc - monitoring po letrozolu
2x pecherzyk na prawym jajniku 18 i 19 mm.
Endometrium 9mm
15/02 3dpo progesteron 17.10 ng/lm
20/02 8 dpo progesteron 11.50 ng/lm
23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
24/02 beta 50.7, progesteron 20.70
26/02 beta 150, progesteron 22.60
01/03 beta 686 progesteron 25.70
Zostań ze mną kropeczko 🍀 -
Świeżynka20 wrote:Dziewczyny a takie pytanko , jaki śluz przy ewentualnej wczesnej ciąży ? Jutro ostatni decydujący test z rana , chyba nie wytrzymam 😬😬😬👩🏼 ’88 🧔🏻♂️ ’88
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Walka z IO, nadwagą 💪🏻
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
Witam wszystkich, pytanie: mam 45 lat, mój cykl przeważnie trwa koło 23-24 dni, w 2023 roku miałam ze dwa razy cykl koło 40 dni, w zeszłym roku też mi się zdarzyło w sierpniu 40 dni, a następny 18 dni, potem znów średnio 23-24. Ostatnia @ 11-14 grudnia, następna powinna być 07.01, niestety do dziś nie przyszła. 01 stycznia miałam seks bez zabezpieczenia, bo myślałam, że jest bezpiecznie. W sobotę 18.01 robiłam test (już 18 dni po stosunku), wyszedł ujemny. Z ciekawości zrobiłam test na menopauzę, wyszły dwie kreski. Myślicie, że to może zaczynać się menopauza, czy jednak ciąża? Może zrobić test z krwi? Trochę się stresuję ...
-
Hej! To znowu ja.. i kolejny miesiąc zmartwień ☹️ wiem wiem, że to forum osób starających się o dziecko, ale potrzebuje rady i znów się wygadać… w tamtym miesiącu kochałam się z partnerem i pękła gumka, miesiąc stresu wiele jego objawów i wmawianie sobie wszystkiego, a okres nagle przyszedł 29 dnia cyklu gdy cykle 30-31 co do zegarka! Odetchnęłam z ulgą.. i co z tego jak 3 dni po okresie znów pękła gdy doszedł?? Nie rozumiem dziewczyny.. testujemy różne prezerwatywy, partner zawsze dba abym była mokra, jesteśmy ostrożni, a i tak nam pękają?! Co może być tego powodem..😫 15 godzin później wzięłam ellaone, już 3 od czerwca 2024, mój organizm na ogromne szczęście prawie żadnych skutków nie odczuwa, ale nie mam możliwości wzięcia żadnej innej antykoncepcji:/ seks już coraz mniej sprawia mi przyjemność a przed nim czuje tylko lęk czy znów się tak nie stanie.. dzisiaj 5 dzień od jej wzięcia, a jutro przewidziana owulacja. Wczoraj mój śluz był trochę rozciągliwy i przestraszyłam się, że nie zadziałała, ale dzisiaj niby mokra a jednak taki gesty i kleisty? Wyczytałam, że taki śluz to może być po prostu objaw hormonów bo mało szans jest, że jednak nie zadziałała
trzymajcie proszę kciuki❤️
-
@Malina2017 przepraszam za prostolinijność, ale... może za mały rozmiar gumek?Starania o pierwszego bobusia👶🏼
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
•I 2025 Wyniki histeroskopii:
~liczne mini-torbieliki na jajnikach
~jajniki obustronnie powiększone
~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
~endometrium polipowate z cechami wydzielania
•Wizyta kontrolna 21.01 KCP✅👌🏻
•II 2025
~ Cytologia płynna LBC + HPV✅
~ Badania podstawowe:🔺TSH 3.027, 🔺Glukoza 99.20
•III 2025
📊 TSH, FT3 , FT4 , Krzywa cukrzycowa, Insulina, P/ciała a-mikrosomalne / Anty TPO, P/ciała a-tyreoglobulinowe / Anty TG
⏳11.03 USG 🍒 + badania krwi
⏳14.03 badanie nasienia (pierwszy spermiogram)
⏳19.03 wizyta
💊 •Wit D •Omega 3-6-9 •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide •Zioła Ojca Sroki
Drugi cykl po histeroskopii:
✨1DC ~ 12.02
🥚 16DC ~ 28.02 -
Molahonkeey wrote:@Malina2017 przepraszam za prostolinijność, ale... może za mały rozmiar gumek?
Tez o tym z nim rozmawiałam, ale czy to możliwe, że byłyby za małe, a wcale nie sprawiają mu dyskomfortu? Czytałam, że raczej partner czuje, że są za małe, a obawiam się że kupilibyśmy większe i by się ześlizgnęła..