Ile dni dpo miałyście pozytywne testy?
-
WIADOMOŚĆ
-
Malina2017 wrote:Tez o tym z nim rozmawiałam, ale czy to możliwe, że byłyby za małe, a wcale nie sprawiają mu dyskomfortu? Czytałam, że raczej partner czuje, że są za małe, a obawiam się że kupilibyśmy większe i by się ześlizgnęła..
możecie spróbować, poczytać jakie są rozmiary itp, może akurat jest coś pomiędzy.. z tego co kojarzę to nie jest tak, że są tylko dwa typu "większy" i "mniejszy" tylko kwestia mmStarania o pierwszego bobusia👶🏼
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
•I 2025 Wyniki histeroskopii:
~liczne mini-torbieliki na jajnikach
~jajniki obustronnie powiększone
~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
~endometrium polipowate z cechami wydzielania
•Wizyta kontrolna 21.01 KCP✅👌🏻
•II 2025
~ Cytologia płynna LBC + HPV✅
~ Badania podstawowe:🔺TSH 3.027, 🔺Glukoza 99.20
•III 2025
📊 TSH, FT3 , FT4 , Krzywa cukrzycowa, Insulina, P/ciała a-mikrosomalne / Anty TPO, P/ciała a-tyreoglobulinowe / Anty TG
⏳11.03 USG 🍒 + badania krwi
⏳14.03 badanie nasienia (pierwszy spermiogram)
⏳19.03 wizyta
💊 •Wit D •Omega 3-6-9 •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide •Zioła Ojca Sroki
Drugi cykl po histeroskopii:
✨1DC ~ 12.02
🥚 16DC ~ 28.02 -
Molahonkeey wrote:możecie spróbować, poczytać jakie są rozmiary itp, może akurat jest coś pomiędzy.. z tego co kojarzę to nie jest tak, że są tylko dwa typu "większy" i "mniejszy" tylko kwestia mm
Na pewno to przemyślimy. Dziękuje i mam nadzieje, ze to wszystko to wynik hormonów i że będzie dobrzeMolahonkeey lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczynki!
Jestem tu nowa więc zacznę może od początku (a pewnie i tak wyjdzie że od końca 🤭) ale do rzeczy.
Jestem po dwóch ciążach zdrowych, donoszonych, bezproblemowych i że się tak wyrażę "do strzału" mimo że mam wrodzoną niedoczynność tarczycy i jednej niestety poronionej ale o tym za chwilkę.
Pierwsza ciąża w wieku 19 lat (2010), druga ciąża w wieku 27 lat (2018), trzecia ciąża, ta stracona sierpień '24 czego kompletnie się nie spodziewałam (miał być trzeci Synek badania genetyczne) i strasznie to przeżyłam 😪. Nigdy nie miałam żadnych monitoringow, nie doszukiwalam się objawów ciąży, bo w pierwszej ich nie było wcale, albo nie zwracałam uwagi, w drugiej tylko mdłości od samego początku do drugiego trymestru, a właśnie ta trzecia zaczęła dawać objawy bardzo ale to bardzo szybko między innymi bólem piersi, które nie bolą mnie nigdy (okresy trwają 3-4 dni i są mega łagodne) dlatego test zrobiłam 8dpo- (owulacje czuje zawsze) i był pozytywny, jednak z ciążą było od początku w moim odczuciu "coś nie tak"...no i się stało...
Zmierzając do końca- po stracie nie staraliśmy się w ogóle, doszliśmy do wniosku że co ma być to będzie i mimo że ja gdzieś z tyłu głowy miałam, że może w tym miesiącu to to jakoś się ze sobą nie zgrywało, a poza tym mój mąż widział ile mnie strata kosztowała i mam wrażenie że się trochę boi . Natomiast w tym miesiącu @ 10.01 (cykle były 30 dniowe, nagle 28) i mam wrażenie że z miesiąca na miesiąc owulka mi się przesuwa jakby o kilka dni (teraz ją czułam 21.01- w zeszłym miesiącu 24, a jeszcze w poprzednim 27). Pełen stosunek był 20ego w nocy, więc czy jest w ogóle taka możliwość żebym miała tą owulke w 11dc??? Czy ja już sobie wkręcam coś, bo chce tej ciąży?
Przepraszam za długość i rozbieżność posta,ale gdzieś się musiałam wygadać 😊
Pozdrawiam wszystkie staraczki i zafasolkowane o mam nadzieję że dołączę do Waszego grona ❤️Diancia99 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Z góry przeraszam jeśli zly wątek ale powiedzmy że rady potrzebuje
6 dni temu pierwszy test owulacyjny i pozytywny 5 dni temu był pik bo był bardzo mocny ale następnego dnia znów pozytywny, przedwczoraj nie robiłam a wczoraj kupiłam nowe i kreska lekko jaśniejsza niż ta do sprawdzania wiec niby negatywny ale dziś znów z drugiego moczu test i co?? No pozytyw. za 9 dni planowy okres ale w tym cyklu brałam tabletkę dzień po wiec pewnie się wydłuży;( mam nadzieje ze zadziałała i może te owu to po prostu hormony bo przecież ellaone to burza hormonów! No i skok temperatury zbytnio nie nastąpił? S tamtym cyklu to po owulce miałam z 36,9?? Teraz to najwZyej jest 36,4 wiec to daje ni nadzieje ze w ciąży nie jestem, a śluz mam nawet nie tyle co rozciągliwy a dosłownie wodnisty, a jak to człowiek w strachu się naczyta w internecie to wodnisty ciaza, wodnisty po zapłodnieniu!! Nie wiem co myśleć, boje się ale co poradzić.. jeszcze dodam, że nie bolą mnie piersi ale co jakiś czas kłuje mnie jakby jajniki? Nie mam pojęcia i coś tak ciągnie ale w tamtym cyklu przy owulce tez tak miałam albo se wmawiam po prostu:/ byłabym wdzieczna jakbyście napisały co sądzicie (ponownie) (potrzebuje wsparcia bo partner nie chce słuchać o moim strachu bo mówi ze ma dość) ( potrzebuje pocieszenia bo stres mnie wykancza…) -
Cześć dziewczyny!
To mój pierwszy post ale podglądam wasze posty już od 2 lat...
Dzisiaj nadszedł w końcu mój szczęśliwy dzień - test pokazał wyraźne dwie kreseczki zaraz po zrobieniu. Najprawdopodobniej dzisiaj jest 9dpo. Ale po trochu podejrzewałam już od trzech dni że tym razem mogło się udać - okropne bolące piersi (tak, że nawet dotknięcie materiału boli), wczoraj miałam nudności i było mi duszno, do tego nieziemsko wysoka temperatura (mąż już nie chce mnie przytulać bo mu za gorąco...) no i całkiem sporo dość rozciągliwego, przeźroczystego śluzu cały czas od owulacji. Plus mega zmęczenie, po 4 godzinach życia potrzebuję iść na drzemkę...
Z umówieniem wizyty u gina czekam jeszcze do jutra, żeby innym testem potwierdzić ciążę ^^. Trochę nie mogę w to uwierzyć.Agni97 lubi tę wiadomość
18 cs o ciąże
29.01 -> ⏸️
Beta -> 285 (31.01) -> 885 (03.02) -> 10 134 (10.02)
13.02 🩺 -> dwa pęcherzyki (jedno ❤️ widoczne)
03.03 -> następna wizyta 🩺 -
Dziewczyny, co sądzicie:
- 17 stycznia miałam zastrzyk Ovitrelle,
- 27 stycznia zrobiłam test o wysokiej czułości i wyszedł cień cienia (ledwo mogłam ująć to na zdjęciu), wiem, że mógł to być jeszcze zastrzyk (to było 10 dni po zastrzyku),
- dzisiaj, tj. 29 stycznia zrobiłam ten sam test i wyszła tylko jedna kreska.. (12 dni po zastrzyku)
- według aplikacji w sobotę powinnam dostać okres, być może zastrzyk przyspieszy sprawę (?), dzisiaj w nocy czułam ból w podbrzuszu jak na okres właśnie..
jest jeszcze szansa, żeby test wyszedł pozytywny? Czy gdyby miała być ciąża to już powinien chociaż wychodzić cień cienia?
Od niedzieli czuję jakieś takie nudności/mdłości, ale nie wiem, czy to kwestia stresu testami, wkręcanie sobie, czy co.. może ktoś tak miał, że dopiero później mu wyszedł pozytywny test ciążowy?
👩🏻 28 👱🏼♂️29 🐶 3
👶🏻 2024 (w 1 cs)
od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
12.2024 cb 💔
25.02. ⏸️🥹
beta 48,20 mIU/ml
prog 19,97 ng/ml
27.02. beta 110,15 mIU/ml prog 23,40 ng/ml
nadal kp 🤱🏻 -
Agni97 wrote:Dziewczyny, co sądzicie:
- 17 stycznia miałam zastrzyk Ovitrelle,
- 27 stycznia zrobiłam test o wysokiej czułości i wyszedł cień cienia (ledwo mogłam ująć to na zdjęciu), wiem, że mógł to być jeszcze zastrzyk (to było 10 dni po zastrzyku),
- dzisiaj, tj. 29 stycznia zrobiłam ten sam test i wyszła tylko jedna kreska.. (12 dni po zastrzyku)
- według aplikacji w sobotę powinnam dostać okres, być może zastrzyk przyspieszy sprawę (?), dzisiaj w nocy czułam ból w podbrzuszu jak na okres właśnie..
jest jeszcze szansa, żeby test wyszedł pozytywny? Czy gdyby miała być ciąża to już powinien chociaż wychodzić cień cienia?
Od niedzieli czuję jakieś takie nudności/mdłości, ale nie wiem, czy to kwestia stresu testami, wkręcanie sobie, czy co.. może ktoś tak miał, że dopiero później mu wyszedł pozytywny test ciążowy?
Nie miałam nigdy zastrzyku, ale uważam, że jeszcze sprawa nie jest skreślonagłowa do góry
Na 100% zatrzyk jeszcze działał bo gdy wpiszesz sobie w internet to na pierwszej stronie jest napisane „10 dni po jego podaniu, może dochodzić do zaburzeń w oznaczaniu poziomu hCG metodami immunologicznymi, zarówno w surowicy, jak również w moczu. Oznacza to, że we wskazanym okresie kobieta może uzyskać fałszywie dodatni wynik testu ciążowego.”, ale skoro jeszcze masz 3 dni do planowanej miesiączki to nie można niczego wykluczyć. A ci do bolu brzucha może być to napięcie przedmiesiaczkowe a jednocześnie coś tam się rozciągać? Mdłości mam co miesiąc tylko w obawie przed ciaza bo to narazie nie jest mój czas i najpewniej to stres i zwyczajnie wmawianie sobie, ponieważ z tego co wiem to na objawy trochę za wczesnie ale wiadomo każda kobieta inna jest. Testy są przeznaczone zwykle do testowania w pierwszy dzień miesiączki albo dzień po niej nie bez powodu:)) u niektórych wcześniej się pojawia u niektórych później wiec czekałabym cierpliwie i nie załamywała się chociaż wiem jakie to trudne…Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia, 10:33
Agni97 lubi tę wiadomość
-
Malina2017 wrote:Nie miałam nigdy zastrzyku, ale uważam, że jeszcze sprawa nie jest skreślona
głowa do góry
Na 100% zatrzyk jeszcze działał bo gdy wpiszesz sobie w internet to na pierwszej stronie jest napisane „10 dni po jego podaniu, może dochodzić do zaburzeń w oznaczaniu poziomu hCG metodami immunologicznymi, zarówno w surowicy, jak również w moczu. Oznacza to, że we wskazanym okresie kobieta może uzyskać fałszywie dodatni wynik testu ciążowego.”, ale skoro jeszcze masz 3 dni do planowanej miesiączki to nie można niczego wykluczyć. A ci do bolu brzucha może być to napięcie przedmiesiaczkowe a jednocześnie coś tam się rozciągać? Mdłości mam co miesiąc tylko w obawie przed ciaza bo to narazie nie jest mój czas i najpewniej to stres i zwyczajnie wmawianie sobie, ponieważ z tego co wiem to na objawy trochę za wczesnie ale wiadomo każda kobieta inna jest. Testy są przeznaczone zwykle do testowania w pierwszy dzień miesiączki albo dzień po niej nie bez powodu:)) u niektórych wcześniej się pojawia u niektórych później wiec czekałabym cierpliwie i nie załamywała się chociaż wiem jakie to trudne…Malina2017 lubi tę wiadomość
👩🏻 28 👱🏼♂️29 🐶 3
👶🏻 2024 (w 1 cs)
12.2024 cb 💔
25.02. ⏸️🥹
beta 48,20 mIU/ml
prog 19,97 ng/ml
nadal kp 🤱🏻 -
Malina2017 wrote:Poki okres nie przyjdzie to jest dobrze! Dawaj znać co i jak ☺️👩🏻 28 👱🏼♂️29 🐶 3
👶🏻 2024 (w 1 cs)
12.2024 cb 💔
25.02. ⏸️🥹
beta 48,20 mIU/ml
prog 19,97 ng/ml
nadal kp 🤱🏻 -
Guineapig wrote:9 dpo, czułość 25 (bobo test).
Co myślicie? Bo chyba oszalałam.
https://zapodaj.net/plik-WL3AfFOiyUGuineapig lubi tę wiadomość
👩⚖️30 lat
🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
🧪morfologia ✅
TSH 1.3, ft3,ft4 , FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
AMH 0.81❌
suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
🧔♂️33 lata
suplementacja omega,Wit D
24.02.2025 - ⏸️ 😍🥹😍🥹
25.02.2025 - beta 24.83 U/I rośnij kropeczko 🥰
27.02.2025 - beta 78.07 U/I przyrost 206.1% prog 16.04 rośnij kropeczko 🥰
1.03.2025 beta 185U/I, prog 15.4 rośnij kropeczko 🥰
⏳12.03.2025 - wizyta u ginekologa -
Guineapig wrote:Chyba zaraz pojadę po jeszcze jeden z czułością 10 🙈
Guineapig lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego bobusia👶🏼
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
•I 2025 Wyniki histeroskopii:
~liczne mini-torbieliki na jajnikach
~jajniki obustronnie powiększone
~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
~endometrium polipowate z cechami wydzielania
•Wizyta kontrolna 21.01 KCP✅👌🏻
•II 2025
~ Cytologia płynna LBC + HPV✅
~ Badania podstawowe:🔺TSH 3.027, 🔺Glukoza 99.20
•III 2025
📊 TSH, FT3 , FT4 , Krzywa cukrzycowa, Insulina, P/ciała a-mikrosomalne / Anty TPO, P/ciała a-tyreoglobulinowe / Anty TG
⏳11.03 USG 🍒 + badania krwi
⏳14.03 badanie nasienia (pierwszy spermiogram)
⏳19.03 wizyta
💊 •Wit D •Omega 3-6-9 •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide •Zioła Ojca Sroki
Drugi cykl po histeroskopii:
✨1DC ~ 12.02
🥚 16DC ~ 28.02 -
Guineapig wrote:Chyba zaraz pojadę po jeszcze jeden z czułością 10 🙈
W sumie dobry pomysłczekamy i trzymamy kciuki!
Guineapig, Molahonkeey lubią tę wiadomość
👩⚖️30 lat
🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
🧪morfologia ✅
TSH 1.3, ft3,ft4 , FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
AMH 0.81❌
suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
🧔♂️33 lata
suplementacja omega,Wit D
24.02.2025 - ⏸️ 😍🥹😍🥹
25.02.2025 - beta 24.83 U/I rośnij kropeczko 🥰
27.02.2025 - beta 78.07 U/I przyrost 206.1% prog 16.04 rośnij kropeczko 🥰