Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie ile trwało Wasz plamienie implantacyjne?
Odpowiedz

ile trwało Wasz plamienie implantacyjne?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny,
    powiedzcie mi prosze, czy i ile trwało u Was plamienie implantacyjne? Ja od wczoraj mam takie minimalne plamienia brązowe, właściwie nawet nic nie zostaje na podpasce tylko na papierze toaletowym po wizycie w toalecie. Nie mam do tego żadnego bólu brzucha, tylko niewielki ból piersi. Robiłam test wczoraj rano jeszcze przed tym plamieniem i wyszedł negatywny, ale czy możliwe żeby dopiero po implantacji poziom hormonu był wystarczający do wykrycia przez test?

nie wiem ile mam dpo bo nie prowadziłam w tym miesiącu obserwacji. brałam za to przez 10 dni duphaston, dziś jestem 6 po odstawieniu (34dc)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2015, 08:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co prawda nie jestem w ciąży i na temat występowania plamień nie mogę się wypowiedzieć, jednak odnośnie HCG po implantacji - po zagnieżdżeniu zarodka rozpoczyna się produkcja HCG, jednak nim będzie ono wykrywalne w moczu, musi troszkę minąć. Jeśli test ma czułość 25, zaraz po implantacji na pewno nie wykryje ciąży:-) wzrost stężenia HCG najpierw pojawia się we krwi, następnie w moczu. Trzymam kciuki za dwie kreski <3

Słoneczko12 lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, u mnie wczoraj był różowy śluz, dziś już czysto, liczę, że to mogło być to :) w razie co to trwało 1 dzień i miało miejsce w 10dpo.

Pati_89, justi::, natka_113 lubią tę wiadomość

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • muamua Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczoraj trochę krwi popłynęło przy wieczornym prysznicu, a rano miałam plamy na wkładce. To dopiero 7 dpo, więc dość wcześnie, chociaż w niektórych miejscach podają, że do zagnieżdżenia może dojść między 4 a 12 dpo, więc dość duży rozrzut, zwłaszcza w porównaniu do 7-10.

justi:: lubi tę wiadomość

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
  • agaa78 Nowa

Wysłany: 21 marca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 5 dpo- brązowe jednorazowe plamienie na wkładce, co to może być? słyszałam, że brązowe to na pewno nie implantacja ( delikatny ból jajników- nic szczególnego), któraś z Was może wie co to może być?

rybka33 lubi tę wiadomość

• halwaya Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy implantacji jest góra kilka kropel i to raczej żywej krwii.

justi:: lubi tę wiadomość

Sx0K.png
    ypbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w dniu implantacji miałam lekkie bóle podobne do @ (myślałam że mi się wcześniej zacznie). Trwało to 1 dzień a na wkładce było brązowo czerwone plamienie (10 dpo). Zdziwiłam się jak przestało. A dwa dni później był już bladzioch na teście.

agaa78, justi::, patynka lubią tę wiadomość

• muamua Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaa78 wrote:
    Hej 5 dpo- brązowe jednorazowe plamienie na wkładce, co to może być? słyszałam, że brązowe to na pewno nie implantacja ( delikatny ból jajników- nic szczególnego), któraś z Was może wie co to może być?
    Ja też miałam jasnobrązowe plamy na wkładce i wygląda na to, że było to zagnieżdżenie właśnie :)

agaa78, justi:: lubią tę wiadomość

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
  • Nala85 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dwukrotnie byłam w ciąży i dwukrotnie miałam plamienie implantacyjne.U mnie była to niewielka ilość czerwonej, żywej krwi na papierze. Potem czysto

justi::, Morena lubią tę wiadomość

• Patka to Koleżanka

Wysłany: 12 maja 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam wgl

Patka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nitki krwi na papierze + w trakcie zagnieżdżania się czułam baaaaaaardzo duży ból w jednym jajniku, mój narzeczony aż chciał karetkę wzywac :P ja myślałam, że dostanę okres stulecia, a tymczasem to fasolka się zagnieżdżała i teraz mammy 6-miesięcznego bobasa :)

justi::, Tamalka, Beige lubią tę wiadomość

• marysiaanna2609 Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w 6dpo i przed chwilą w łazience zauważyłam krople krwi na papierze. Czy to może być plamienie implantacyjne? Dodatkowo dziś bolała mnie macica a teraz pochwa

uikl7ddlyrrx5kjt.png
  • hope2015 Nowa

Wysłany: 21 maja 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    czas zacząć swoją przygodę :)
    dostałam okres 25 kwietnia, trwał do 30 kwietnia. ok. 9-10.05 miałam owulację.
    Ciężko mi teraz określić kiedy dokładnie bo współżyliśmy z mężem codziennie. 15.05 zaczęło pojawiać mi się plamienie, aż do teraz czasami odczuwam klucie w brzuchu ale rzadko. Okres powinnam dostać 23-25.05, ponieważ po rozpoczęciu współżycia zaczął mi się regulować (do tej pory miałam cykle po 40-43 dni) a teraz 31-28 dni. Czy to może być okres przyspieszony czy plamienie implantacyjne. Okres w pierwszych 2 dniach mam bardzo bolesny, do tej pory nie odczulam takiego bólu przy tym plamieniu. Poczekać aż skończy się plamienie i zrobić test? Czy może to jest krwawienie śródcykliczne?

• ruda69742 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny jeszcze jedna sprawa , czy ktoras po paru dniach od owulacji zauwazyla nitki krwi w sluzie? nie mialam tak wczesniej i nie wiem co to moze oznaczac.... pytam o to wszedzie :-(

Laura2 lubi tę wiadomość

cykl staran- 10
    w4sqskjodb3llxis.png
  • marysiaanna2609 Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda69742 wrote:
    hej dziewczyny jeszcze jedna sprawa , czy ktoras po paru dniach od owulacji zauwazyla nitki krwi w sluzie? nie mialam tak wczesniej i nie wiem co to moze oznaczac.... pytam o to wszedzie :-(

Może to być plamienie w trakcie zagnieżdżenia... Ale nie musi być tak napewno. Najlepiej udaj się do gina

uikl7ddlyrrx5kjt.png
  • Han Nowa

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny mam pytanie jestem 12 tyg po porodzie jeszcze nie mialam miesiączki za to miał dwudniowe płomienie brunatne takie minimalne czy którąś z Was miała taka sytuację??

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, staramy się z mężem o dziecko w sumie dopiero drugi miesiąc. W pierwszym nie udało się. Przyszła @. Dzień po skończonej @ miałam śluz mocno rozciągliwy i objawy jak na owulkę mimo testów owulacyjnych negatywnych. Wzięliśmy się zatem do działania ;) w ten wtorek dostałam jakieś plamienie początkowo o zabarwieniu jakby brązowym a później bardzo jasna jakby żywa krew. Trwało to 2 dni i wystąpiło na tydzień przed spodziewana @. Dziś zauważyłam śluz gęsty koloru kremowego/różowego. Był lepki później rozciągliwy. Czy może to być ciążą czy jakiś problem np hormonalny? Jak myślicie? Pozdrawiam :)

• justi:: Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ile to było tooo to jak widaćna wykresie moim plamienie to dosłownie dwie plamki jasno-różowo krewki aż sie zastanawiałam że może okres że może sie poprzestawiało no ale skończyło sie tylko na tym,a w pierszej ciąży też miałam takie coś,mniej lub więcej ale pamiętam że też myślałam że to okres i jeszcze sie ucieszyłam że tylko jeden dzień okresu hehe

hrqo6vgc5gm3uzga.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,

moje plamienie trwało dokładnie dobę i było koloru beżowo-brązowego. u mnie akurat objawiło się po prostu jakby ciemniejszym odcieniem śluzu - i tez zostawało głównie na papierze toaletowym.
    w sumie o tym, że powinno być różowe czytałam głównie tutaj, na wszystkich anglojęzycznych stronach piszą że może być brązowe i to nic złego:)

• CzekamNaCud Znajoma

Wysłany: 20 lipca 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam ze odświeżam wątek ale mam pytanie może któraś z was miała podobnie... W tym miesiącu okres spóźnił mi się 4 dni.. Zawsze mam regularny jak w zegarku co 28, jednak nie przypominał dotychczasowego okresu miałam plamienia przez 5 dni. Dziś przypada Mi dzień owulacji. Tydzień temu wspolzylam ze swoim dziś Rano poleciało mi z moczem troszkę krwi teraz mam ciemno brązowe plamienia przez chwile kuł mnie prawy jajnik teraz nic. Zrobiłam test wyszedł negatywny... Co to może być?

Kacper 30/08/2010 <3
1 2 3 4 5
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ