Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Jak sobie radzicie z rozczarowaniem
Odpowiedz

Jak sobie radzicie z rozczarowaniem

Oceń ten wątek:
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Niby i z wyższym tsh można zajść w ciążę. Przykro mi, że się tak stało teraz :( ale to musisz swojego gina teraz przycisnąć z tymi wynikami, skoro ciąża była już.
    Zmieniłam ginekologoa, teraz stwierdzam, że tamten był tylko stratą czasu. Zobaczę co mi dzisiaj powie na wizycie, może ogarnie te tarczycę, a po owu pewnie przywali mi końską dawką duphastonu.

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny sama jestem w szoku. W poniedzialek ide umawiac termin laparo. Gin powiedział że droznosc mogla być a dzisiaj jej nie ma. Czynnik zmienny. Boję sie że laparo nie pomoze... Ale ja czulam że coś jest nie tak. Moze cykle mam dłuższe ale owu mam. A ciazy brak. Boję sie zabiegu i boję sie że wyjdą mi inne rzeczy jak np. Endomenda itp

Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
    w57v3e3k7yxei1cq.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daktylek wrote:
    Dziewczyny sama jestem w szoku. W poniedzialek ide umawiac termin laparo. Gin powiedział że droznosc mogla być a dzisiaj jej nie ma. Czynnik zmienny. Boję sie że laparo nie pomoze... Ale ja czulam że coś jest nie tak. Moze cykle mam dłuższe ale owu mam. A ciazy brak. Boję sie zabiegu i boję sie że wyjdą mi inne rzeczy jak np. Endomenda itp
    Ja też mam co miesiąc owu, cykl jak w zegarku. Zero plamień przed @ świadczących o problemach z progesteronem. A tu takie klocki. :/ Do tego mam dziwne przeczucie, że prawy jajowód jest zatkany. Wszystkie poprzednie cykle szły z owulacją z prawego jajnika, w tym szczęśliwym owu była z lewego.

Mikołaj 25.04.2011

• daktylek Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam identycznie. Z reguły ovu z prawego. A Ciaza była z lewego wyjątkowo. To juz mi dało do myślenia. Wczoraj sie poddalaam. Dziś mam ochote juz kłaść sie na stole operacyjnym....

Zieziulka lubi tę wiadomość

Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
    w57v3e3k7yxei1cq.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daktylek wrote:
    Mialam identycznie. Z reguły ovu z prawego. A Ciaza była z lewego wyjątkowo. To juz mi dało do myślenia. Wczoraj sie poddalaam. Dziś mam ochote juz kłaść sie na stole operacyjnym....
    No właśnie, dlatego już bez hsg jestem pewna na 99%, że jestem ,,pozatykana" z prawej strony. :( Prawdopodobnie zrosty po cc...

Mikołaj 25.04.2011

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, postanowiłam się zameldować, ale równocześnie poinformować o moim świadomym mniejszym uczestnictwie w forum - ono mnie dołuje (nie odbierzcie mnie źle, w końcu nazwa forum mówi wszystko). We wtorek mamy wizytę w klinice i mam wielką nadzieję, że będzie pierwszą i ostatnią i,że moje ciążowe objawy tym razem nie są urojone i nie oznaczają zbliżającej się @. Miłego weekendu :)

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • Zieziulka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa powodzenia! U mnie jutro pewnie zawita @, więc i samopoczucie gorsze, mam znowu myśli, że się nie uda nigdy :(

⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡

🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
    🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Co ciekawe dr stwierdził, że wynik tsh 0,38 był jak dla mnie idealny i to by chciał osiągnąć. To dość zaskakujące, bo to przecież na granicy wejścia w nadczynność
    dla mnie idealny jest przedział 0,10 - 0,64 :) czyli też skrajność.
    Buko wrote:
    Hashi powinno się stosować niejodowaną sól, ale taką trudno znaleźć
    zalecana jest sól morska, sól himalajska jako zamiennik :)
    Buko wrote:
    na wszystkie preparaty witaminowe trzeba uważać, bo praktycznie w każdym jest jod
    Elevit jest bez jodu.
    Ja mimo hashi, miałam/ mam brać jod.
    Zdaniem mojej endo, jod w ciąży jest podstawą. Do tego witamina D.
    Po ciąży mogę wrócić do "starych" zwyczajów.
    innamorata88 wrote:
    pożegnałam się z ostatnią ciążą
    bardzo mi przykro :(
    Buko wrote:
    na początku lipca tsh 0,38, pod koniec lipca 1,98, a teraz 2,7
    :/

Maciejowa trzymam kciuki za dwie tłuste krechy u ciebie <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa wrote:
    Cześć dziewczyny, postanowiłam się zameldować, ale równocześnie poinformować o moim świadomym mniejszym uczestnictwie w forum - ono mnie dołuje (nie odbierzcie mnie źle, w końcu nazwa forum mówi wszystko). We wtorek mamy wizytę w klinice i mam wielką nadzieję, że będzie pierwszą i ostatnią i,że moje ciążowe objawy tym razem nie są urojone i nie oznaczają zbliżającej się @. Miłego weekendu :)
    Zajrzyj czasem do nas :) a czy dziś mieliście wizytę? Tak coś kojarzenia piątek :)
    Magda dzięki za informacje to może kupię sobie :)

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to już po wizycie. 4dc endometrium 6mm, owu ) niestety jeśli będzie to będzie z prawego jajnika - lewy znowu śpi. :/ Dr w końcu przepisał mi euthyrox25 1 tabletka dziennie. Po owu 4x100mg duphastonu na dobę. Generalnie leków mam już więcej od niejednej emerytki. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2016, 00:02

Mikołaj 25.04.2011

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko - zaglądam cały czas więc jestem na bieżąco z informacjami co u Was słychać. Miałam mieć wizytę w piątek, ale szef chciał ze mną rozmawiać i musiałam ją przełożyć. Tyle tylko dobrze, że dostałam podwyżkę :-P

Zieziulka, Buko, innamorata88 lubią tę wiadomość

xnw4skjobnsltuoy.png
  • Zieziulka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Maciejowa przodowniku pracy :) Może skoro z dzieckiem się nie udaje to chociaż kariery porobimy ;p U mnie pierwszy dzień @ umieram....

⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡

🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
    🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc

• LittleGirlBlue Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój progesteron 7 dpo wyszedł 8. Rozumiem że owu nie było?:( jak myślicie?
    Gratulacje Maciejowa!

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Maciejowa to samo co Ciebie ;-) też mniej foum, podwyżki a ciąży brak :-(
    Właśnie zaczęły mi się plamienia. Kolejny cykl w dupe. Teraz pierwszy raz z clo

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LittleGirlBlue - raczej nie było a jeśli była to przy tak niskim progesteronie nic z tego nie będzie.
    Ja się generalnie kiepsko czuję fizycznie i mam wielką nadzieję, że to coś zwiastuje.

xnw4skjobnsltuoy.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LittleGirlBlue wrote:
    Mój progesteron 7 dpo wyszedł 8. Rozumiem że owu nie było?:( jak myślicie?
    Gratulacje Maciejowa!
    Owu było, ale na ciążę to nie zwiastuje. :( U mnie w 8dpo w nietrafionych cyklach było raz na poziomie 6 jednostek, a za drugim razem 5,5.
    W cyklu z biochemiczną w 8dpo progesteron wynosił 12,65.

Mikołaj 25.04.2011

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa gratuluje podwyżki! :)

Mikołaj 25.04.2011

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję podwyzek, dzięki takim informacjom to i nie żal przekładać wizytę, a kto wie czy będzie w ogóle potrzebna patrząc po wykresie :)

innamorata88 lubi tę wiadomość

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, wydaje mi się, że to Maciejowej szczęsliwy cykl ;) ale nie chcę zapeszać!

Mikołaj 25.04.2011

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy mój wykres tak ładnie wygląda więc w ogóle się nim nie sugeruje. Bardziej "nakręca" mnie fakt, że czuję się jakbym była na lekkim kacu. Okaże się we wtorek/środę.

innamorata88 lubi tę wiadomość

xnw4skjobnsltuoy.png
‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ