Jak sobie radzicie z rozczarowaniem
-
WIADOMOŚĆ
-
czytam, czytam i się wtrącę....
Zieziulka wiem o czym mówisz. Ja tez już 6 razy nie zaszłam i tez niestety odkryłam, że żyje od cyklu do cyklu ostatnio.
Leci 7-my cykl. Jutro idę do lekarza wysępić skierowanie na wyniki TSH itp (te sprzed 2 lat pokazuja TSH 3.18 i pomyślałam, że może to to...).
W każdym razie jak już tu chyba pisałam wróciłam co ćwiczeń, picia alkoholu, planuje normalny urlop... ( a nie "tam nie jedziemy bo daleko i co będzie jak będę w ciąży?" - jak będę to się pomyśli ).
A i pochwalę się zmianą w podejściu mojego męża. Teraz on chce przynajmniej tak samo jak ja. Chyba mu się włączyła rywalizacja, że koledzy już zrobili... nieważne co, ważne że teraz on się przejmuje tak jak jaZieziulka lubi tę wiadomość
-
Nie leczymy się bo dopiero się o tym dowiedzieliśmy, że jest tak źle. Jutro pierwsza wizyta u urologa i zobaczymy co powie. I tak postanowiłam, że zostawię leczenie M, nie będę mu mówiła co ma robić, zmuszać do badań, ja sama się diagnozowalam, biegałam do gina to niech on się pomartwi teraz, jest duży.⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
Jestem zmuszona edytować mojego wcześniejszego posta na temat braku i braku zainteresowania od strony M. On pamięta jak mu w dniu @ mówiłam, że owulacja będzie wypadać na weekend 8-10 lipca i dzisiaj mi zapowiedział, że zanim wyjdzie z kolegami na piwo to będę mieć z nim do czynienia
Zieziulka, daktylek lubią tę wiadomość
Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
Po roku starań nadszedł mój świt...
-
Pomożecie mi?Jutro mam gości na kilka dni. Jeszcze z czasów studenckich więc w planach picie i palenie. Mam jutro 25dc i 13dpo. Muszę zrobić test, chociaż do @ teoretycznie jeszcze 5 dni.
Wiem, że wyjdzie negatywny, bo jest za wcześnie i myślę, że nic z tego w tym cyklu. Najchętniej bym wcale tego testu nie robiła, ale mąż mówi, że tak będzie odpowiedzialniej.
Nie wiem jak to ugryzcMisia ❤ 25.03.2017
Ciąża biochemiczna 05.03.2018 -
nick nieaktualny
-
Balladyna - jeśli masz możliwość zrobić betę to byłoby to najlepsze rozwiązanie. Ja będę za tydzień w tej samej sytuacji - będę 7dpo i mam wieczór panieński (nie swój)...Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
-
Balladyna, tak jak napisała Maciejowa, jeżeli masz możliwość to zrób betę, jeżeli nie masz to zrób na wszelki wypadek test. Jeżeli będzie negatywny to decyzja należy do ciebie. Zawsze możesz znajomym powiedzieć, że masz np. problemy żołądkowe i nie możesz pić czy palić, po takiej informacji pewnie nie będą cię zachęcać.
-
Zwykły test być może też już coś pokaże. Jeśli znajomi będą dłużej to może po prostu jutro trochę ogranicz spożycie z drugiej strony ile dziewczyn nieświadomych ciąży przeżyło takie imprezy, że głowa boli.Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
-
Pewnie tak, nie miałabym żadnego problemu żeby zrezygnować z tego (szczególnie, że na codzień ani nie palę ani nie piję) gdyby była jakakolwiek szansa. A tak bardzo pragnę się upić, na tej obczyznie, gdzie w końcu ktoś nas odwiedzi. Taki reset i choć chwilowe nie analizowanie sygnałów ciała to jest to czego potrzebuję najmocniej.Misia ❤ 25.03.2017
nick nieaktualnyBalladyna Napisałam ogólnikowo. Po prostu skoro się boisz, że jesteś w ciąży i możesz zaszkodzić dziecku to odmów im i tyle Jak będziesz w ciąży to 9 miesięcy + karmienie piersią to trochę czasu w zabawie na trzeźwo
Nie chciałam Ciebie urazić to na pewno -
Nie uraziłam się. Przepraszam, jakaś nerwowa jestem
Nie mam problemu z odmawiania im, to cudowni ludzie sami by mi nic nie porponowali gdybym miała podejrzenia.
Ale jeszcze nigdy nie miałam tak dziwnego cyklu. Ale tez się nakręcam. Jutro będzie wiadomo (?).
Test owulacyjny znów pozytywny. Nie wiem po co go zrobilam, chyba się uzależniłam od robienia testów, a akurat był pod rękąMinionkowa lubi tę wiadomość
Misia ❤ 25.03.2017
nick nieaktualnyTak jak dziewczyny piszą, zrób test, skoro nie masz możliwości zrobić bety, a jeśli wyjdzie negatywny, to sama musisz zdecydować, co zrobisz, żadna z nas nie podejmie decyzji za Ciebie, bo skoro Ty nie wiesz czy jesteś w ciąży, to my tym bardziej nie. Innej rady nikt na forum nie udzieli.