Jesień za pasem, będzie czerwiec z bobasem :) czyli WRZEŚNIOWE TESTOWANIE
-
WIADOMOŚĆ
-
Szona to dobrze,ze to zwykła torbiel,pewnie zaraz zniknie.Ja mam jakąś dziwną dwuwarstwową.Na razie do obserwacji ale juz mam ją kilka dobrych miesięcy więc boje się,że to endometrioza.
Wiecie może czy marker CA125 musi wyjśc wyższy przy endomendzie?Bo ja mam w normie.
Też kupilam wczoraj ebooka 28dni płodności.Będę stosować.Kupiłam juz uwaga: 1kg czarnuszki :DJemy ją ze wszystkimultra długi protokół:
8dojrzałych komórek
7 się zapłodniło
❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
została ❄ 4AA
13.02 kriotransfer ❄️4AA
14.03 jest serduszko❤️
endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2 -
Hej dziewczyny! Podglądam Was od jakiegoś czasu, dużo tu dobrej energii i wzajemnego wsparcia. Jeśli pozwolicie to będę się udzielać. Mam już za sobą trochę przejść jak zdecydowana większość z Was i dlatego jak coś będę wiedziała/ znała to chętnie podzielę się swoim doświadczeniem- ednomenda to niestety temat dobrze mi znany. I odpowiadając na Twoje pytanie Judit- niestety nawet CA-125 w normie może oznaczać endometriozę. Jestem tego żywym przykładem (moj wynik 23, a norma 0-30). Są dziewczyny, które mieszczą się w normie i mają, są też takie które mają przekroczone normy kilkanaście razy. Sam ten wskaźnik jest za przeproszeniem o kant dupy potłuc, o niczym nie świadczy. Ale też oczywiście nie ma co się bać- żeby w ogóle zdiagnozować endomendę to sama torbiel też nie wystarczy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2019, 12:52
Judit, Ochmanka, Malinaa90, Ania_85_, Magduullina, Iseko lubią tę wiadomość
Starania od 04.2018.
Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
AMH 4,4.
03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
07.2019- HyCosy- oba drożne.
02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt-
-
nick nieaktualnySzoneczko, jak dokoksujesz sie tymi hormonami, to nie tylko zabrzuszkujesz sie pieknie w pierwszym cyklu po odstawieniu, a pojawia sie i blizniaki Tak, w koncu nadszedl ten moment, ze moje czarodziejsko-wrozkowe moce powrocily :* Trzymaj sie, Kotek :* Pamietaj, ze po kiepskim czasie zawsze jest zajebiscie!
Fiore, kurcze, wierzylam, ze norma tego markera moze z duzym prawdopodobienstwem wykluczyc endometrioze... Fajnie, ze jestes Witamy, czuj sie jak w domu
Dlaczego jestem takim przypalem... Czy tylko ja umiem podczas "calla", pracujac z domu isc do kibla i nie wlaczyc opcji "wylacz mikrofon"... Naaaajgorzej to chyba tak samo przypalowe, jak wyjscie z domu z owulakiem przyczepionym do szalika
Edit: jak zajde w ciaze, to juz nie wiem, co bede odwalac, jesli juz teraz mam dupe zamiast glowyWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2019, 13:05
malamisia, aeiouy, szona, syllwia91, Ochmanka, Kittinka83, Irvine90, eemmiilliiaa, Gosiek1993, MonikA_89!, 5ylwian, Malinaa90, Ania_85_, Magduullina, Iseko, nuśka91 lubią tę wiadomość
-
Wiatmy Fiore:)! Tak myślałam,że to Ca125 za wiele nie mówi.Nie mam dolegliwości tykich typowych jak np.strasznie silne bóle miesiączkowe.
Lekarz jednak coś tam wspomina,że może się okazać,że to endometrioza(na podstawie tej torbieli).Na razie nie chce ruszać jej operacyjnie.Ja bym chciała spróbować histeroskopii aby sprawdzić czy nie ma jakiś ognisk,zrostów.Ale muszę jeszcze poczekać -najpierw hsg.
A Ty Fiore jak zdiagnozowałaś endometrioze?ultra długi protokół:
8dojrzałych komórek
7 się zapłodniło
❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
została ❄ 4AA
13.02 kriotransfer ❄️4AA
14.03 jest serduszko❤️
endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2 -
Szonka, no co za... 😡 miało już być bez tej evry, kurczę! Ale przynajmniej tyle dobrego, że jest ciut lepsza od doustnych antyków.
Oczywiście, ze będzie dobrze! ❤️
Misia, daj znać co powiedziała o tej szyjce, no i nie tylko! 😊
Sasanko, haha! Będziesz miała budyn 😋❤️ Zdarza się najlepszym.Sasanka55, Magduullina lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Dzięki dziewczyny )))) Heh moja historia to beznadziejny przypadek. Endometriozę znalazł mi lekarz w klinice w lutym tego roku podczas badania USG po jakiś 3 minutach. Wcześniej chodziłam przez 4 miesiące do jednej baby na monitoringi (niech ją *#&#@(@*@) i ani słowem się nie zająknęła. A on do mnie: "O, na prawym jajniku torbiel czekoladowa (endometrialna) o śr.16mm". Ja w totalnym szoku, oczy jak 5 złotych. Tamta baba przez te kilka miesięcy tego nie widziała? Przecież takie ustrojstwo też nie rośnie z dnia na dzień, albo w nocy jak grzyby po deszczu. Lekarz w klinice zrobił mi jeszcze dokładniejsze badanie palpacyjne (ręczne). Dla potwierdzenia poszłam jeszcze do chyba najlepszego specjalisty od endomendy w Wawie na szczegółowe USG, które trwało 45min i on poznajdował wszystkie ogniska niestety, więc już pozostałam bez złudzeń...Ale jeśli właśnie to jest torbiel endometrialna to od razu też lekarz (w miare ogarnięty oczywiście) powinien to widzieć. Ma w środku krew.No i przy okazji też polecili mi zrobić to CA-125 i na wynik 23 (norma do 30) lekarz powiedział: no, taki wynik charakterystyczny dla endometriozy.)Starania od 04.2018.
AMH 4,4.
02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
-
nick nieaktualnyDziewczyny miałam odrzucić luteine ze względu na mdłości i skończył mi się dupek a miałam go brać 3x1. Miałam recepte na progesteron besins w razie plamien i lekarz na recepcie napisał 3x1 ale plamien niemam to mogę brać 2x1? Chyba za dużo nie zaszkodzi? Mój lekarz na bank nie odpisze na takie coś... A wizytę mam w poniedziałek
-
Judit, moja torbiel się ujawniła po biochemie. A zatem pod koniec czerwca. W lipcu miałam normalną owulację mimo torbieli, a w sierpniu już evrę. Czyli moja torbiel w identycznej postaci też już sobie siedzi 3 miesiąc 😕 Czy to w ogóle możliwe, ze torbiel nie zareaguje na antykoncepcję? A może ja coś złe przyklejam albo może antykoncepcja doustna działa lepiej? Sama już nie wiem
Ania_85_ lubi tę wiadomość
-
szona wrote:Judit, moja torbiel się ujawniła po biochemie. A zatem pod koniec czerwca. W lipcu miałam normalną owulację mimo torbieli, a w sierpniu już evrę. Czyli moja torbiel w identycznej postaci też już sobie siedzi 3 miesiąc 😕 Czy to w ogóle możliwe, ze torbiel nie zareaguje na antykoncepcję? A może ja coś złe przyklejam albo może antykoncepcja doustna działa lepiej? Sama już nie wiem
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Sasanka55 wrote:Szoneczko, jak dokoksujesz sie tymi hormonami, to nie tylko zabrzuszkujesz sie pieknie w pierwszym cyklu po odstawieniu, a pojawia sie i blizniaki Tak, w koncu nadszedl ten moment, ze moje czarodziejsko-wrozkowe moce powrocily :* Trzymaj sie, Kotek :* Pamietaj, ze po kiepskim czasie zawsze jest zajebiscie!
Fiore, kurcze, wierzylam, ze norma tego markera moze z duzym prawdopodobienstwem wykluczyc endometrioze... Fajnie, ze jestes Witamy, czuj sie jak w domu
Dlaczego jestem takim przypalem... Czy tylko ja umiem podczas "calla", pracujac z domu isc do kibla i nie wlaczyc opcji "wylacz mikrofon"... Naaaajgorzej to chyba tak samo przypalowe, jak wyjscie z domu z owulakiem przyczepionym do szalika
Edit: jak zajde w ciaze, to juz nie wiem, co bede odwalac, jesli juz teraz mam dupe zamiast glowySasanka55 lubi tę wiadomość
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Kurde Szona może to kombo double-anty takie jakieś nie takie. Ja pokładam arcy nadzieję w Twojej wizycie 17-go!
Na jakim etapie cyklu teraz jesteś? Kiedy zaczynasz następne plastry?
Ja na torbiel łykałam duphaston. Nie pamiętam już jak to było ale wiem że długo i dużo.
Hejka Fiore! Zapraszamy serdecznie. Mam nadzieję że rozgościsz się tu na dobre😉
Olga standardowa mantra staraczkowa: póki nie ma @ jest nadzieja!
Sasanka ja tam uważam że przypałowcy to najfajniejsi ludzie! No i to by się zgadzało 😙🤗
A szalikową ozdobę Izape zawsze wspominam z uśmiechem😉 buziak Iza!
Syllwia nie mam pojęcia jak z tym progesteronem ale ja chyba bym brała tak żeby dawka wyszła podobna (chociaż chyba lepiej ciut więcej jak ciut mniej 🤔) ten bensis też jest doustny?Sasanka55, Kittinka83 lubią tę wiadomość
-
Poza tym to wiecie co, ostatnio robię same dobre interesy!
Wczoraj kupiłam gruszki po 4.49 mimo że powinny być po 7.99 ale wisiała zła cena no i już musieli mi po tej policzyć a dzisiaj kupiłam lokówkę 40zl taniej bo na półce cena była 129zl ale na pudełku 89😂 kurde może zagram w totka skoro tak się mnie szczęście trzyma 😏🤔
Albo nie! Przelece starego to może pykniemy potomka👌💡Sasanka55, Pati96, MonikA_89!, Misiaa, Angelika1313, Beti82, szona, Irvine90, eemmiilliiaa, Gosiek1993, aeiouy, Ania_85_, moni05, Malgonia, Mildred, Kittinka83, Kami13, Olga_89, Magduullina, Iseko, moyeu, 5ylwian, kiedys_sie_uda, Mama_Zuzia, nuśka91, Madziandzia lubią tę wiadomość
-
Progesteron besins teoretycznie jest doustny, ale mi dr kazał brać "dowcipnie" po transferze 😂Niby lepiej się wchłania
Ochmanka lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Ochmanka wrote:Kurde Szona może to kombo double-anty takie jakieś nie takie. Ja pokładam arcy nadzieję w Twojej wizycie 17-go!
Na jakim etapie cyklu teraz jesteś? Kiedy zaczynasz następne plastry?
Ja na torbiel łykałam duphaston. Nie pamiętam już jak to było ale wiem że długo i dużo.
Hejka Fiore! Zapraszamy serdecznie. Mam nadzieję że rozgościsz się tu na dobre😉
Olga standardowa mantra staraczkowa: póki nie ma @ jest nadzieja!
Sasanka ja tam uważam że przypałowcy to najfajniejsi ludzie! No i to by się zgadzało 😙🤗
A szalikową ozdobę Izape zawsze wspominam z uśmiechem😉 buziak Iza!
Syllwia nie mam pojęcia jak z tym progesteronem ale ja chyba bym brała tak żeby dawka wyszła podobna (chociaż chyba lepiej ciut więcej jak ciut mniej 🤔) ten bensis też jest doustny?
Nie mam pojecia, nigdy wcześniej nie miałam torbieli 🤷♀️ Trudno, jest jak jest. Nic z tym nie mogę zrobić. Ugotowałam obiad z Akademii Płodności i pierwszy raz smakował mi jarmuż
Ogólnie mamy ze starym ciągle kosę. Te antyki są mi nawet na rękę. -
Szona ja podobnie jak Ochmanka- po poronieniu zrobiły mi się taaaaakie torbiele 2 wielkie jak mandarynki dosłownie na jednym i drugim jajniku 😱 lekarz mi kazał brać chyba 4 duphastony dziennie przez 12 dni z tego co pamietam i się wchłonęły.
szona, Ochmanka lubią tę wiadomość
Starania od 04.2018.
AMH 4,4.
-
nick nieaktualny
-
Fiore wrote:Szona ja podobnie jak Ochmanka- po poronieniu zrobiły mi się taaaaakie torbiele 2 wielkie jak mandarynki dosłownie na jednym i drugim jajniku 😱 lekarz mi kazał brać chyba 4 duphastony dziennie przez 12 dni z tego co pamietam i się wchłonęły.
Pamietam, że brałam luteinę, ale torbiel się nie zmieniła. Może rzeczywiscie duphaston by pomógł. Jeśli evra nie pomoże, a ureaplasmy nie będzie, w cyklu z zielonym światłem wezmę dużo dupka. I zobaczymy. Dzięki dziewczyny!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2019, 18:44
Ochmanka, Mildred lubią tę wiadomość
-
Szonka- przez przypadek kliknełam "lubię", ale zdecydowanie nie lubię tej Twojej torbieli- mam nadzieję, że szybko się jej pozbędziesz 😘
Ochmanko- nie zaszkodzi i puścić totolotka i przelecieć startego skoro taki szczęśliwy dzień 😆 Ale by było kombo, gdyby obie opcje wypaliły 😄
Sasanka- były później jakieś komentarze? 😛Ochmanka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnia_85_ wrote:Szonka- przez przypadek kliknełam "lubię", ale zdecydowanie nie lubię tej Twojej torbieli- mam nadzieję, że szybko się jej pozbędziesz 😘
Ochmanko- nie zaszkodzi i puścić totolotka i przelecieć startego skoro taki szczęśliwy dzień 😆 Ale by było kombo, gdyby obie opcje wypaliły 😄
Sasanka- były później jakieś komentarze? 😛
Na szczescie nie bylo, ale mysle, ze slyszeli spluczke
Szczesliwa Mamuuusiu, odezwij sie, proszeAnia_85_ lubi tę wiadomość