Forum W oczekiwaniu na testowanie Jesień za pasem, będzie czerwiec z bobasem :) czyli WRZEŚNIOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

Jesień za pasem, będzie czerwiec z bobasem :) czyli WRZEŚNIOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 4 września 2019, 07:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szoneczko mam nadzieje, ze do nastepnego cyklu torbiel pojdzie w piz.. no niestety raz na iles trafi sie taka bardziej oporna.

    Niecierpliwa oby to byla ciaza z zaskoczenia ;)

    Olga 640 tys za ponad 90 metrow to bym powiedziala, ze i tak promocja ;) my i tak nie zaplacilismy malo za mieszkanie ale te ktore buduja sie teraz gdzies w okolicy sa srednio 2 tys z metra drozsze niz nasze. Juz raz ta banka pekla, ciekawe kiedy znow sie przeleje.

    Mi sie udalo pierwzy raz od dawna przespac cala noc. Ma to swoje minusy, bo brzuch w polaczeniu z przepelnionum pecherzem sprawil, ze nawet metoda na kolysanie nie chciala pomoc i ledwo sie zwleklam ;)
    Dzis mam dzien w biegu bo musze jechac umowe z pzu podpisac w kadrach (a to drugi koniec miasta) i chce od razu dziewczyny w pracy odwiedzic.

    Niercierpliwa v2.0, moni05, szona, Ania_85_ lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Niercierpliwa v2.0 Autorytet
    Postów: 1161 2190

    Wysłany: 4 września 2019, 07:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja, 22:04

    Pati96, Ochmanka lubią tę wiadomość

    12.03.2020 II ♡ - synek 🧒
    towKp2.png
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4035 6184

    Wysłany: 4 września 2019, 07:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, Ochmanka jestem po obchodzie, ale dzisiaj o 6:00 skończyłam dobowa zbiórkę moczu, miałam pobraną krew, ale wyników tego wszystkiego na porannym obchodzie o 7:30 nie było. Zreszta chyba zmiana lekarzy była. Ten jakoś mało przystępny i nie wiem czy wieczorem coś z niego wyduszę konkretnego... kolejny dzień upłynie na wiecznej obserwacji, mierzeniu ciśnienia, detektorze co 2h i KTG... 🤷🏻‍♀️

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1557 2139

    Wysłany: 4 września 2019, 08:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Tak tak dokładnie :) Nie znam szczególów, wybacz że ciebie wzielam jako przykład. Chodziło mi jedynie o to zeby wskazac błedne zalozenie iz zrosty sa wylacznie efektem cesarkiego ciecia.

    Zgadzam sie z wami dziewczyny, ze decyzje powinnen podejmowac lekarz wspolnie z pacjentką. I kazdy przypadek jest inny, to też prawda.

    Napewno nie uwazam ze kazda kobieta chce czy powinna w ten sposob rodzic, nie nie, tylko takie zmuszanie jak tu w kontekscie dziewczyn ktore pisaly jest no nie teges. Jesli taka jest polityka kraju zeby odwrocic te statystyki to bardziej powinni jakos zachecac do porodow sn a nie zmuszac. Zachecac zapewniajac dobre warunki w szpitalu i zapewnic poczucie bezpieczenstwa ze w razie komplikacji nie zostana bez pomocy.
    Oczywiście, że wiele innych rzeczy może powodować zrosty. Ale operacja zawsze zostawia zrosty. I tak naprawdę dopóki nie pojawia się objawy nie wiemy ile ich jest i gdzie są. A to, że mamy zrosty od endometriozy czy innych chorób - na to niestety wpływu nie mamy. Ale na decyzję czy chcemy być operowane czy nie już tak. Tak samo jest z nacinaniem krocza podczas porodu SN, bo temat nagminnie się powtarza, położne nacinają w większości przypadków narażając pacjentki. Zważając na fakt najnowszych badań, które zostały wykonane i z których wynika, że nacinanie pozostawia dużo więcej powikłań niż pęknięcie jestem przerażona. Dlatego też uczę się na doulę i będę wspierać rodzące. Przede mną niebawem pierwszy poród i starcie z służbą zdrowia. Wkręciłam się w temat bardzo, bo uważam, że porodówki w Polsce to jakiś koszmar...

    szona, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7539 10670

    Wysłany: 4 września 2019, 08:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie drogie te mieszkania w Warszawie. Nam się udało kupić mieszkanie w stanie deweloperskim w samym centrum Poznania za 6000zł/m2 😁💪 Do tego jeszcze doszły koszty remontu plus wyposażenie, więc i tak zrobiła się niezła sumka.

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Misiaa Autorytet
    Postów: 2513 3855

    Wysłany: 4 września 2019, 08:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa trzymam jutro kciuki!

    Moni mam prosbe: a mogłabyś zapytać lekarza jak nadarzy się okazja jakie jest prawdopodobieństwo wystąpienia gestozy w kolejnej ciąży?

    Odliczam dni do piątku i w sobotę wyjeżdżamy z M na kilka dni się zrelaksować nad morze :)

    aeiouy, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB

    Acard, insulina, neoparin, euthyrox, dopegyt


    h4zp9jcg1yqg5wwe.png
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4035 6184

    Wysłany: 4 września 2019, 09:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaaa, już gadałam z moim. Ponoć duże. I od początku ciąży wdraża się chyba aspirynę zapobiegawczo. Jakoś tak. Na coś tam pomaga, mogę z nim jeszcze to przegadać. I im wcześniej wystąpiła w ciąży tym większe prawdopodobieństwo wystąpienia w kolejnej.

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 września 2019, 09:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiore witamy Cię serdecznie, rozgość się :)
    Szonko, baardzo nie lubię Twojej torbieli... :|
    Niecierpliwa kciuki za jutro!!!
    Sasanko :D Twoje wpisy zawsze przywołują mi uśmiech na twarzy...choć zdarza się też niekontrolowany wybuch końskiego rechotu... <3 love ju!!!
    Misiuu przepisana jesteś ;) a jak tam serduszka?trzymam za Was kciuki!!!
    Dorotko kreska wyraźnie ciemniejsza!!! Dawaj nam znać :*
    Moni od Ciebie też ze zniecierpliwieniem czekam na info. Mam nadzieję, że córcia jakoś ogarnia w innej klasie.. Trzymaj się dzielnie!!!

    Miłego dnia:)

    szona, Fiore, Sasanka55 lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 września 2019, 09:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej ale naskrobane ;)
    Wpinkole sie heh co do gestozy dziewczyny ja mialam w obu ciazach na podobnych etapach po 22 tyg sie zaczynala cos okolo tego lekarze mowili wtedy ze jezeli mialam w 1 to normalne... I prawdopodobnie bedzie i w kolejnej to jak gra w totka niewiadomo ...
    Moni mam nadzieje ze u Ciebie bedzie wporzadku wszystko a cisnienie Ci skacze?
    Przepraszam ze nie komentuje postow kazdej z Was ale ciezko mi ostatnio nadrabiac ;)
    U mnie dzis 24 dc i czort wie co sie dzieje ostatnio jakies skurcze dziwne teraz dzis klucia jajnika :-O niby w dniach okolo owu maz zrobil na mnie atak no ale boje sie teraz ... Choc nie powiem ze ucieszylabym sie okropnie ...
    U nas zaczal sie wrzesien ,przedszkole i juz wirus w domu... Powoli chlopcy dochodza do siebie ale normalnie wszystko na raz... Mnie juz zmiana temperatury dobija laze i sie trzese heh bardziej jestem cieplolubna a tu nagle taki skok ..

  • locus Koleżanka
    Postów: 39 71

    Wysłany: 4 września 2019, 10:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

    U mnie 8dpo, w 6dpo bardzo bolał mnie brzuch. Tak jakby w trakcie miesiączki, ale nie cała macica a jedynie jedna strona. Cały dzień mnie to męczyło, nie mogłam zasnąć w nocy. W 7dpo obudziłam się już bez tego bólu i czuję się bardzo dobrze pierwszy raz od owulacji. Tylko piersi dalej mam wielkie i wrażliwe.

    W pierwszej chwili chciałam iść na betę jutro, ale jednak zmieniłam zdanie. Doszłam do wniosku, że cokolwiek nie wyjdzie to już się nie skupie na nauce do sobotniego egzaminu. A i tak mi jest bardzo ciezko... Zrobię test w 12dpo czyli w niedzielę.

    6. tydz.
    1. ciąża 1. cs
  • Misiaa Autorytet
    Postów: 2513 3855

    Wysłany: 4 września 2019, 11:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, Magduulina ja właśnie strasznie sie boje ze mi sie to powtorzy jeszcze wczesniej.. z Polcią zaczęla mi sie ta "impreza" właśnie tak jak u Magduuliny po 22tc i dotrwałam do 26+5... wczoraj lekarka mi powiedziała że jak nie spróbuję to się nie dowiem bo organizm kobiety w ciąży jest niezmierzony...z tym ze ja miałam juz stan przedrzucawkowy a tym razem to już chyba z 3 dzieckiem i mnie by pochowali bo bym tego nie wytrzymała...
    Magduulina trzymam kciuki żeby ten atak męża był owocny :D

    Kittinka serduszkowanie było wczoraj i przedwczoraj... dzisiaj jednak chyba odpyścimy bo codziennie też podobno niedobrze :p zobaczę po pracy haha

    Kittinka83, Magduullina lubią tę wiadomość

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB

    Acard, insulina, neoparin, euthyrox, dopegyt


    h4zp9jcg1yqg5wwe.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 września 2019, 11:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki właśnie odebrałam wynik nifty! Chłopiec 😄 niskie ryzyko jakoś 1/6548892580

    Beti82, Melissa93, Kittinka83, eemmiilliiaa, Pati96, sandiklove, moni05, Iseko, Weronikaaa, moyeu, Misiaa, Fiore, locus, szona, Szczesliwa_mamusia, Ochmanka, Gosiek1993, Niercierpliwa v2.0, SylwiaLu, Magduullina, APrzybylska, aeiouy, buba123, 5ylwian, malamisia, Angelika1313, Malgonia, Karolina, MonikA_89!, DzulkaJ, Malinaa90, Ania_85_, Sasanka55, Olga_89, Madziandzia, OO83 lubią tę wiadomość

  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2211 3223

    Wysłany: 4 września 2019, 11:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moje kochane ,mam pytanko co do metforminy. Bo jutro mam zwiększyć dawkę a już zgłupiałam i sama nie wiem jak brać. Lekarz na kartce napisał mi tak : " glucophage 1x500mg zwiekszac co miesiac o 500 mg do 1500 mg (Glucophage XR-2 tabl a 750mg) na dobe (na noc)" Wiec zrozumialam z tego co napisał i mówił, że mam później wieczorem brać 2 tabletki 500mg na raz. Czy powinnam jedną rano a druga wieczorem. Później te 1500 mg to wiem ,że 2 naraz bo te są o przedłużonym uwalnianiu. Ale ta dawkę 1000mg..🤷‍♀️ Jak myślicie?

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 1500
  • sandiklove Autorytet
    Postów: 271 286

    Wysłany: 4 września 2019, 11:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Widzę ze kolejny wrześniowy wątek, wiec dołączam i tu:) proszę o wpisanie na 5 września , to już jutro 😍

    Niercierpliwa v2.0 lubi tę wiadomość

    Starania od wrzesień 2017

    Luty 2019 Ciąża biochemiczna
    Maj 2020 Ciąża obumarła 12 tc

    Start z IVF - 15.10.2020
    Punkcja - 13.11.2020, 15 jajeczek 🥚
    5 zarodków ❄️❄️❄️❄️❄️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 września 2019, 11:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syllwia <3 wspaniale!!!

    sandiklove witamy na naszym wątku :) wpisana na listę

    Na jutro mamy trzy testujące :D dziewczyny powodzenia, trzymamy za Was kciuki i dawajcie zaraz z rana nam tutaj teściory!!! :D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 11:34

    sandiklove, syllwia91, Pati96, buba123, Sasanka55 lubią tę wiadomość

  • anna85 Przyjaciółka
    Postów: 73 68

    Wysłany: 4 września 2019, 11:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Judit, moja torbiel się ujawniła po biochemie. A zatem pod koniec czerwca. W lipcu miałam normalną owulację mimo torbieli, a w sierpniu już evrę. Czyli moja torbiel w identycznej postaci też już sobie siedzi 3 miesiąc 😕 Czy to w ogóle możliwe, ze torbiel nie zareaguje na antykoncepcję? A może ja coś złe przyklejam :/ albo może antykoncepcja doustna działa lepiej? Sama już nie wiem :/

    Szona ja tez tak miałam - miałam torbiel i to dość długo.
    W listopadzie wykryta - dwa cykle obserwował ja jakiś pseudolekarz i następnie chciał wycinać razem z jajnikiem bo twierdził że to potworniak :-) - chyba w styczniu czy lutym pojechałam na konsultacje do profesora -stwierdził że to torbiel pozostała po niepękniętym jajeczku i przepisał evrę - kazał brać 3 cykle i wtedy do kontroli - po 3 miesiącach już jej nie było. Czy jakoś tak.
    Ogólnie pamiętam że kazał brać dłużej niż miesiąc niestety.

    szona lubi tę wiadomość

    anna85
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 4 września 2019, 12:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane :)

    Szona ale głupia szmata z tej torbieli, nie dociera do niej ze jest niechciana?! A sio!

    Ceny mieszkań w Wawie mnie rozłożył na łopatki.. Za640tys to ja postawię 240metrowa chatę i jeszcze mi na wyposażenie zostanie😂

    Sasanko Ty zawsze potrafisz rozbawić swoimi przygodami😁 mam nadzieję że jednak nie skojarzyli dźwięku spluczki właściwie 😂

    szona, Ochmanka, Sasanka55, Kittinka83 lubią tę wiadomość

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • Fiore Autorytet
    Postów: 862 1727

    Wysłany: 4 września 2019, 12:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati96 wrote:
    Dziewczyny moje kochane ,mam pytanko co do metforminy. Bo jutro mam zwiększyć dawkę a już zgłupiałam i sama nie wiem jak brać. Lekarz na kartce napisał mi tak : " glucophage 1x500mg zwiekszac co miesiac o 500 mg do 1500 mg (Glucophage XR-2 tabl a 750mg) na dobe (na noc)" Wiec zrozumialam z tego co napisał i mówił, że mam później wieczorem brać 2 tabletki 500mg na raz. Czy powinnam jedną rano a druga wieczorem. Później te 1500 mg to wiem ,że 2 naraz bo te są o przedłużonym uwalnianiu. Ale ta dawkę 1000mg..🤷‍♀️ Jak myślicie?
    Pati, ja i tak bym brała na noc cała dawkę. Wyeliminuje ewentualne skutki uboczne jak np. Nudności. Moj lekarz mówił, że jeśli chodzi o te o przedłużonym uwalnianiu to nie ma znaczenia, kiedy się bierze, ale rekomenduje metę na noc, bo może się właśnie pojawiać gorsze samopoczucie .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 12:11

    Starania od 04.2018.
    Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
    AMH 4,4.
    03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
    07.2019- HyCosy- oba drożne.
    02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
    03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt- <3
    Będzie synek!
    p19us65gjob0eyci.png
  • szona Autorytet
    Postów: 5722 13510

    Wysłany: 4 września 2019, 12:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna85 wrote:
    Szona ja tez tak miałam - miałam torbiel i to dość długo.
    W listopadzie wykryta - dwa cykle obserwował ja jakiś pseudolekarz i następnie chciał wycinać razem z jajnikiem bo twierdził że to potworniak :-) - chyba w styczniu czy lutym pojechałam na konsultacje do profesora -stwierdził że to torbiel pozostała po niepękniętym jajeczku i przepisał evrę - kazał brać 3 cykle i wtedy do kontroli - po 3 miesiącach już jej nie było. Czy jakoś tak.
    Ogólnie pamiętam że kazał brać dłużej niż miesiąc niestety.

    Dziekuje! Bardzo mnie to ucieszyło, co napisałaś. Też myślę, że to tylko torbiel i tego się trzymam. Przekuwam ten czas na uregulowanie stosunków z mezem 😅 poprawę nawyków żywieniowych (Akademia Płodności) wróciłam na siłownię (Olga 😘) i ćwiczę w domu (Niecierpliwa 😘). Wykanczamy mieszkanie, nie myślę o dziecku tyle co przez ostatnie miesiace. Myślę, że jeszcze dwa cykle na evrze i będę jak staraczka z 1 cyklu starań ;) Skoro nie mam na coś wpływu, muszę uczyć się dobrego życia w tym, co trwa.

    A w ogóle! Koleżanka starająca się 2,5 roku poszła do jakiejś znanej w regionie homeopatki. Ta wyleczyła z niej grzybicę i dziewczyna zaszła w ciaze w kolejnym miesiacu. Może to przypadek, a może stan całego organizmu serio ma jakieś znaczenie 🤷‍♀️

    Ochmanka, Malgonia, Kittinka83, anna85, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    16 cs po cb. (23 cs)

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 4 września 2019, 12:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona napewno ma! Ciążą to jest duży wysiłek dla organizmu. Nie od wczoraj wiadomo że np ciągłe niedożywienie, ogromny stres czy ciężka choroba może nawet zatrzymać miesiączki. Kiedyś przeczytałam na forum że dziewczyna straciła dziecko chyba w 20tc bo miała zapalenie oskrzeli. Dwa obciążenia to było za dużo i trzeba było coś odciąć. Słyszałam też że często zęby są przyczyną problemów z zajściem

    szona lubi tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego