Jesień za pasem, będzie czerwiec z bobasem :) czyli WRZEŚNIOWE TESTOWANIE
-
WIADOMOŚĆ
-
Makowa to ubranka 56 i 60 pewnie mozesz juz pozegnac :p24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Dziewczynki juz mam wyniki bety i progesteronu
Beta 57.98
Progesteron 50.1.
Boje sie ,ze to jakis sen...
6 dni po owu moj prog wynosił 19,7 a dzis jest moj 12 dzien po owu i 50? Nie za dużo trochę? Boję sie piatku, ze przyjdzie jednak @...Sasanka55, Niercierpliwa v2.0, Misiaa, Pati96, malamisia, aeiouy, nimsi, Malinaa90, Weronikaaa, szona, buba123, Magduullina, moni05, Karolina, Fiore, Mildred, Gosiek1993, MonikA_89!, eemmiilliiaa, locus, Kittinka83, Olga_89, 5ylwian, DzulkaJ, Ochmanka, APrzybylska, SylwiaLu, moyeu, Iseko, nuśka91, Ania_85_ lubią tę wiadomość
-
nimsi wrote:Cześć dziewczyny ☺️ ja miałam testować w czwartek... Ale dziś zrobiłam betę i 11 dni po IUI 0.48😥 czy pierwsza nieudana za nami😩. A ja już mam dość.
szona, Sasanka55 lubią tę wiadomość
-
Dorota gratuluje moze beda blizniaki )
Nimsi..przykro mi..nimsi lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Dorota1989 wrote:Dziewczynki juz mam wyniki bety i progesteronu
Beta 57.98
Progesteron 50.1.
6 dni po owu moj prog wynosił 19,7 a dzis jest moj 12 dzien po owu i 50? Nie za dużo trochę? Boję sie piatku, ze przyjdzie jednak @... -
nick nieaktualnyMisiaa wrote:Magduullina a chciałabym Cie jeszcze zapytac: w ktorych tygodniach ciazy urodzilas chlopcow? Dotrwalas z ta gestoza do 40tc?
-
Dorota gratuluje. A prog przepiekny. Juz ten wyjsciowy mialas super.
Niecierpliwa kciukam mocno.
Makowa jesli to Cie pocieszy to mam kolezanke, ktora tez urodzila tak duzego dzidka i to tak szybko, ze nawet znieczulic jej nie zdazyli wiec trzeba myslec pozytywnie.Ochmanka lubi tę wiadomość
-
Po obchodzie już jakiś czas, ale musiałam się uspokoić i zagryźć zęby żeby nie płakać. No musiałam wyciągać z niej. Ale jestem w szoku, bo zdawkowo, ale odpowiadała. Ze białko jest w dobowej niby w ciut mniejszej ilości ale nadal przekracza znacznie normę, ze kwas moczowy we krwi... no i ja się pytam co w związku z tym. Bo ciśnienie mam dobre biorąc 3x1 dopegyt. No i ona mówi, ze obserwacja, zostaje Pani. Pytam na jak długo, czy do końca. „Prawdopodobnie tak”. I pytam czy to faktycznie to zatrucie ciążowe, a ona ze kiedyś się na to tak mówiło. No i zapytałam jeszcze czy faktycznie wcześniej się indukuje poród to ona mowi, ze czasem jest taka potrzeba... ja myślałam i wszędzie czytam, ze rutynowe postępowanie. Jutro na obchodzie spytam innych lekarzy co o tym myślą i napisze tez do swojego. Bo zwariuje chyba. Miesiąc tutaj? Ja się zapłacze...Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
moni05 wrote:Po obchodzie już jakiś czas, ale musiałam się uspokoić i zagryźć zęby żeby nie płakać. No musiałam wyciągać z niej. Ale jestem w szoku, bo zdawkowo, ale odpowiadała. Ze białko jest w dobowej niby w ciut mniejszej ilości ale nadal przekracza znacznie normę, ze kwas moczowy we krwi... no i ja się pytam co w związku z tym. Bo ciśnienie mam dobre biorąc 3x1 dopegyt. No i ona mówi, ze obserwacja, zostaje Pani. Pytam na jak długo, czy do końca. „Prawdopodobnie tak”. I pytam czy to faktycznie to zatrucie ciążowe, a ona ze kiedyś się na to tak mówiło. No i zapytałam jeszcze czy faktycznie wcześniej się indukuje poród to ona mowi, ze czasem jest taka potrzeba... ja myślałam i wszędzie czytam, ze rutynowe postępowanie. Jutro na obchodzie spytam innych lekarzy co o tym myślą i napisze tez do swojego. Bo zwariuje chyba. Miesiąc tutaj? Ja się zapłacze...
Moni wiem,że musi Ci być strasznie ciężko, ale znajdź pozytyw w tym wszystkich . Wiesz co się dzieje przynajmniej mniej więcej i jesteś pod stałą opieką. Wiec dzidzia jest pilnowana,masz ktg itd. a co do lekarzy i ich braku poinformowania pacjenta o jego stanie i planach działania to aż się chce ich wszystkich walnąć mocno w twarz, i nakopac do dupy. Jeszcze trochę i będziesz miała swojego skarpa w ramionach. Pamiętaj o tym bo dla kogoś kto nie ma dzieci to największe marzenie.moni05 lubi tę wiadomość
-
Beta 57.98
Progesteron 50.1.
6 dni po owu moj prog wynosił 19,7 a dzis jest moj 12 dzien po owu i 50? Nie za dużo trochę? Boję sie piatku, ze przyjdzie jednak @...
Dorota gratulacje !!! I tylko teraz pozytywnie myśleć . -
Moni, bądź dzielna! Twoja córcia też dzielnie zaciska ząbki i maszeruje do szkoły. Jesteście obie silne i przetrwacie wszystko. Musisz teraz myśleć o synku, bo jeśli to zatrucie ciążowe, to lepiej jak lekarze będą w pobliżu jakby coś (odpukać!) zaczęło się dziać niepokojącego. Mąż zadba o Alicję, a ty o Remika 😘 Mam nadzieję, że na jutrzejszym obchodzie dowiesz się czegoś, co ciebie pocieszy i podniesie na duchu. W międzyczasie możesz naskrobać maila do kuratorium jeśli dyrektorka się nie opamięta 😜
Dorota, gratuluję mamuśko! Proga masz powalającego 😘
Makowa, szybkiego rozpakowania! Kawał człowieka już tam masz 😍moni05 lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Moni jeśli masz gestoze a wyniki na to wskazuja to nigdzie Cie nie wypuszczą. Wiem że Ci ciężko bo Alicja w domu i ta sytuacja z jej szkoła ale zatrucie ciążowe to naprawde nie przelewki. Tu liczy się każda minuta bo ciśnienie potrafi skoczyć w chwilę i gdybyś była w domu to ta właśnie chwila może na wszystkim zaważyć. Myśl pozytywnie..nie będą Cię miesiąc trzymali bo juz jestes w 35tc..podejrzewam max 2 tygodnie...uspokój się o jutro na obchodzie pogadaj z innym lekarzem na spokojnie. Zapytaj jaki mają konkretnie na Ciebie plan bo boisz się o malucha a wiesz że gestoza jest niebezpieczna..
moni05 lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Beta 57.98
Progesteron 50.1.
6 dni po owu moj prog wynosił 19,7 a dzis jest moj 12 dzien po owu i 50? Nie za dużo trochę? Boję sie piatku, ze przyjdzie jednak @...6. tydz.
1. ciąża 1. cs -
nick nieaktualnylocus, rozumiem, że mogę Cię wpisać na 8 września??
pati Jak tam u Ciebie? @ przyszła na dobre?
Angie1985 oczywiście wpisuję a co!! może okres wcale nie nadejdzie?
niecierpliwa chyba uduszę za ten test ale temp. dobra, szyjka git, więc pędzisz jutro na bete
makowa szybkiego porodu!! będzie dobrze, mnie lekarz straszył na ostatnim usg, że mały ma 4500 a urodziłam tydzień później 3890 Trzymamy kciuki i oczywiście czekamy na info :*
danielko przykro mi :* ale jeszcze okresu nie ma, więc zawsze ta iskierka jest! mam nadzieję, że zostaniesz tu z nami
malamisiu Ciebie też przytulam :*, ale cierpliwie czekamy na okres...zero objawów bywa tym najlepszym objawem
Dorotko piękny beta i prog trzymam kciuki, nie denerwuj się jestesmy tu z Tobą czy mogę Ci już wpisać dwie kreseczki czy życzysz sobie poczekać do piątku?
nimsi walczymy dalej 💪 mam nadzieję, że i Ty zostaniesz tutaj z nami :*
Dobrej nocki moje waleczne kobitki!!! a testujące jutro proszę o litość i szybkie wiadomości dla nas
Buziaki kociaki!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 23:58
Niercierpliwa v2.0 lubi tę wiadomość
-
Malgonia wrote:Makowa jesli to Cie pocieszy to mam kolezanke, ktora tez urodzila tak duzego dzidka i to tak szybko, ze nawet znieczulic jej nie zdazyli wiec trzeba myslec pozytywnie.
Kittinka też mnie pocieszyłaś :*
moni, współczuję :* nadrobiłam ten wątek i już wiem co i jak. Wcale się nie dziwię Twojej reakcji, zresztą no, kto by wolał szpital niż dom... Ale głową muru nie przebijesz, jak trzeba to trzeba. Czas, mimo że długi w końcu minie :*moni05, Kittinka83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoni, tak, jak pisza dziewczyny, najwazniejsze, ze jestes pod opieka lekarzy (dupkow bo dupkow, ale lekarzy) i wszelkie ryzyko czegokolwiek zmniejszone jest do minimum :* Moge tylko przypuszczac, jak okropnie jest byc tyle poza domem, bez corci i meza, ale po wielu miesiacach spedzonych na tym forum wspolnie z Toba, wiemy, ze cala Wasza trojka jest wspaniala i silna, a juz niedlugo dojdzie do Was czwarty muszkieter, ktorego obecnosc wynagrodzi Wam caly ten czas i skutecznie otrze lezki. Wiem, ze Alicja pewnie daje sobie rade lepiej, niz Ci sie wydaje- to tez nam wielokrotnie udowadnialas. To bystra i dzielna dziewczynka, moze nawet sama przechytrzy caly ten system, a moze lada dzien zzyje sie z kolezankami z nowej klasy, nie chcac nigdzie przechodzic, a moze dyrektorka obudzi sie dzisiaj i pomysli "to jest dobry dzien, przestane byc suka". Wiem, ze latwo sie mowi, kiedy wszystko slabo wyglada, ale najwazniejsze, ze ciaza jest donoszona, ze jestes pod opieka i ze wiedza, co Ci jest. Nie z takimi historiami dawalas sobie rade ;* Zadbaj teraz o siebie, a jak bedzie trzeba, to nastepny Zlot Czarownic zorganizujemy w szkole z rozgami :* Mocno Cie sciskam i trzymam kciuki za Twoje wyniki, niech wszystko sie szybko polepszy :* Trzymaj sie, myslami jestem z Toba
Edit: Makowa, czaruje, by Twoj porod byl idealnie prosty i przyjemny :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2019, 01:23
moni05, malamisia, szona, aeiouy, Kittinka83, Ochmanka, makowa, Ania_85_ lubią tę wiadomość
-
Macie racje. Już sobie sama po pysku natrzaskalam, bo przecież to nasze marzenie było. Tak samo, jak i Wasze... i wymaga poświęceń, niestety. 😞
Dzisiaj do tej dyrki mam zamiar dzwonić, a jutro mąż pójdzie jak będzie trzeba, tylko nie wiem co załatwi nie będąc jej ojcem. Podpisywać niczego chyba i tak nie może.
Jak to jest z prawami ojczyma w ogóle? Czyli męża matki? Jeśli ojciec na papierze nie ma ograniczonych żadnych praw, sam się wycofuje na codzień.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019