X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Jesień za pasem, będzie czerwiec z bobasem :) czyli WRZEŚNIOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

Jesień za pasem, będzie czerwiec z bobasem :) czyli WRZEŚNIOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • szona Autorytet
    Postów: 7589 16794

    Wysłany: 30 września 2019, 20:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko, co do zasady odchodzi się od mierzenia stosunku LH i fsh. W którym dniu cyklu robiłaś badania? Dość wysoki estradiol rzucił mi się w oczy. Moja wiedza - całościowo - nt tych badań jest niestety fatalna, wiec nie umiem pomoc :/

    age.png

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Misiaa Autorytet
    Postów: 4841 7407

    Wysłany: 30 września 2019, 20:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati moja ginka i genetyk tez mi mowila ze mthrf hetero ma polowa ludzi tylko nie wszyscy o tym wiedza bo nie kazdy ma problemy przez to z ciaza... ja mam na to wlasnie acard 150 na noc..pozniej w ciazy dojdzie moja ulubiona...heparynka. Nie marte sie, akurat te mutacje to nic takiego ;)

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

    "Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Iseko Autorytet
    Postów: 2386 4477

    Wysłany: 30 września 2019, 20:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Iseko, co do zasady odchodzi się od mierzenia stosunku LH i fsh. W którym dniu cyklu robiłaś badania? Dość wysoki estradiol rzucił mi się w oczy. Moja wiedza - całościowo - nt tych badań jest niestety fatalna, wiec nie umiem pomoc :/
    23dc, jakieś (chyba) 4dpo

    32 lata | starania od stycznia 2017

    IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌

    💉Szczepienia limfocytami
    12.01.2022 Allo-mlr 54,5%

    06.2022 - start IVF
    21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
    26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
    8tc 💔 3.09.2022 🖤

    27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓

    22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
    6dpt - beta 15 mlU
    8dpt - beta 32 mlU
    10dpt - beta 91,19 mlU
    13dpt - beta 358,61 mlU
    17dpt - beta 2064 mlU
    20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
    6tc💔
  • szona Autorytet
    Postów: 7589 16794

    Wysłany: 30 września 2019, 20:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    23dc, jakieś (chyba) 4dpo


    Oooo, myślałam, że na samym początku cyklu. W takim razie estradiol wskazuje na owulkę :) Reszta wynikow też wyglada dobrze!

    Iseko lubi tę wiadomość

    age.png

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2216 3227

    Wysłany: 30 września 2019, 20:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    Pati moja ginka i genetyk tez mi mowila ze mthrf hetero ma polowa ludzi tylko nie wszyscy o tym wiedza bo nie kazdy ma problemy przez to z ciaza... ja mam na to wlasnie acard 150 na noc..pozniej w ciazy dojdzie moja ulubiona...heparynka. Nie marte sie, akurat te mutacje to nic takiego ;)

    Na mthfr acard ? Ja mam mthfr homo ,a pai1 hetero. Zobaczymy co mój gin na to powie.

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 2000
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7500 11428

    Wysłany: 30 września 2019, 20:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko troche sie pogubilam w tych badaniach
    Fsh i lh robic po owulacji to bez sensu i nic to nie wnosi.

    Nie bardzo z tym estradiolem sie lapue bo ja chyba mialam w ng podawany :/

    A pieluszki sa firmy mommy mouse ale ja kupilam uzywki na bazarku na Fb. Szkosa mi kupowac nowych jesli nie wirm czy mi sie to przyjmie.

    agge lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Iseko Autorytet
    Postów: 2386 4477

    Wysłany: 30 września 2019, 20:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Iseko troche sie pogubilam w tych badaniach
    Fsh i lh robic po owulacji to bez sensu i nic to nie wnosi.

    Nie bardzo z tym estradiolem sie lapue bo ja chyba mialam w ng podawany :/

    A pieluszki sa firmy mommy mouse ale ja kupilam uzywki na bazarku na Fb. Szkosa mi kupowac nowych jesli nie wirm czy mi sie to przyjmie.
    No wlasnie tez mi sie zdawalo ze bez sensu ale kazala robic od razu wszystko.. ehh no nic, zobaczymy co powie

    32 lata | starania od stycznia 2017

    IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌

    💉Szczepienia limfocytami
    12.01.2022 Allo-mlr 54,5%

    06.2022 - start IVF
    21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
    26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
    8tc 💔 3.09.2022 🖤

    27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓

    22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
    6dpt - beta 15 mlU
    8dpt - beta 32 mlU
    10dpt - beta 91,19 mlU
    13dpt - beta 358,61 mlU
    17dpt - beta 2064 mlU
    20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
    6tc💔
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 września 2019, 21:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane laseczki, miesiąc wrzesień dobiega końca :)
    jutro widzimy się już na wątku październikowym :D
    Bardzo Wam DZIĘKUJĘ za ten wspólnie spędzony miesiąc <3
    Dla mnie okazał się naprawdę wyjątkowy...
    Pamiętacie moją modlitwę gdzieś z początku wątku? To wyniknęło strasznie spontanicznie, ale potem powtarzałam ją jeszcze wiele razy...wierzę, że ona ma MOC i dała spełnienie marzenia takim już dłuugim staraczkom :* Obiecuję, że w październiku też będę się za Was modlić, chcę by ten nowy miesiąc przyniósł każdej z Was upragnione dzieciątko <3
    Niech ciąże rosną jak grzyby po deszczu :D

    Dziękuję Wam jeszcze raz :*

    szona, moni05, Iseko, Salome, i'm_back, malamisia, Agape91, Pati96, MonikA_89!, Malgonia, Nuch2, aeiouy, Judit, Ania_85_, Madziandzia, Sasanka55, Gosiek1993, moyeu lubią tę wiadomość

  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1339 2872

    Wysłany: 30 września 2019, 21:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Iseko troche sie pogubilam w tych badaniach
    Fsh i lh robic po owulacji to bez sensu i nic to nie wnosi.

    Nie bardzo z tym estradiolem sie lapue bo ja chyba mialam w ng podawany :/

    A pieluszki sa firmy mommy mouse ale ja kupilam uzywki na bazarku na Fb. Szkosa mi kupowac nowych jesli nie wirm czy mi sie to przyjmie.
    Piękne są te pieluszki . Ja też miałam krótka przygodę z wielo ale założyć kieszonkę na ruchliwym dziecku to byl lada wyczyn więc odpuściłam . Teraz używam przy szeroko pieluchowaniu Zosi .


    Szona biedna jesteś z tą torbielą . Mam nadzieję że lada moment jej nie będzie


    Ochmanka piękna beta .

    Przepraszam że tylko tyle ale przy tak dużym nadrabianiu nie jestem w stanie pamiętać wszystkiego .

    szona lubi tę wiadomość

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • Iseko Autorytet
    Postów: 2386 4477

    Wysłany: 30 września 2019, 21:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittinko dziękuję za ten cudowny wątek, wyszlo nam tu piekne wprowadzenie do jesieni😘 za Twoje modlitwy i Twoje dobre serduszko Bog już Ciebie wynagrodzil dwiema kreseczkami, i oby nie przestawal Cie wynagradzać❤

    i'm_back, MonikA_89!, Salome, Kittinka83, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    32 lata | starania od stycznia 2017

    IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌

    💉Szczepienia limfocytami
    12.01.2022 Allo-mlr 54,5%

    06.2022 - start IVF
    21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
    26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
    8tc 💔 3.09.2022 🖤

    27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓

    22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
    6dpt - beta 15 mlU
    8dpt - beta 32 mlU
    10dpt - beta 91,19 mlU
    13dpt - beta 358,61 mlU
    17dpt - beta 2064 mlU
    20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
    6tc💔
  • Mildred Autorytet
    Postów: 1393 3152

    Wysłany: 30 września 2019, 21:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Izape jest dziś u gina ? Dobrze zrozumiałam bo nadrobić was to naprawdę jest nie lada wyzwanie.
    Jeśli tak to kciuki za zdrowy pęcherzyk a już niedługo bijące serduszko.

    szona lubi tę wiadomość

    9ewns65gkf9ocqq6.png
  • szona Autorytet
    Postów: 7589 16794

    Wysłany: 30 września 2019, 21:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:
    Czy Izape jest dziś u gina ? Dobrze zrozumiałam bo nadrobić was to naprawdę jest nie lada wyzwanie.
    Jeśli tak to kciuki za zdrowy pęcherzyk a już niedługo bijące serduszko.

    Jest jest. Czekam na wieści ✊✊

    Iseko lubi tę wiadomość

    age.png

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11235

    Wysłany: 30 września 2019, 21:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    Pati moja ginka i genetyk tez mi mowila ze mthrf hetero ma polowa ludzi tylko nie wszyscy o tym wiedza bo nie kazdy ma problemy przez to z ciaza... ja mam na to wlasnie acard 150 na noc..pozniej w ciazy dojdzie moja ulubiona...heparynka. Nie marte sie, akurat te mutacje to nic takiego ;)
    Acard i heparyna to raczej na PAI a nie Mthfr 😜

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Iseko Autorytet
    Postów: 2386 4477

    Wysłany: 30 września 2019, 21:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika! I jak, dostalas masaz za taki dzien chlopaka? 😁

    Iza chwal sie szybko swoim Kropkiem😘

    Izape_91 lubi tę wiadomość

    32 lata | starania od stycznia 2017

    IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌

    💉Szczepienia limfocytami
    12.01.2022 Allo-mlr 54,5%

    06.2022 - start IVF
    21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
    26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
    8tc 💔 3.09.2022 🖤

    27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓

    22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
    6dpt - beta 15 mlU
    8dpt - beta 32 mlU
    10dpt - beta 91,19 mlU
    13dpt - beta 358,61 mlU
    17dpt - beta 2064 mlU
    20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
    6tc💔
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5024 11636

    Wysłany: 30 września 2019, 21:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już już, czekam na wejście :)

    Iseko, i'm_back, szona, Malgonia, Pati96, MamaStasia :), Nuch2, Agape91, Kittinka83, DzulkaJ, aeiouy, Karolina, Madziandzia, agge, Gosiek1993 lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Misiaa Autorytet
    Postów: 4841 7407

    Wysłany: 30 września 2019, 21:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde to nie wiem czy mi się w końcu już wszystko nie pomyliło ale spojrzałam dokładnie na wyniki i mam na : 1 heterozygotyczna zmiana 1298AC w genie MTHFR 2. Heterozygotyczna zmiana 455GA w genie beta-fibrynogenu 3. Stwierdzono obecność rzadko występującego allela 1b w układzie heterozygotycznym - geneotyp HPA1a/1b. Dokładnie na to mam acard :p i pozniej heparynke :)

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

    "Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Daniela Autorytet
    Postów: 1759 2311

    Wysłany: 30 września 2019, 22:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wyrabiam dziś, ale czekam na wieści od Izy.

    Izape_91 lubi tę wiadomość

    ❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2197 1501

    Wysłany: 30 września 2019, 22:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane melduje się po pracy i jestem załamana :( jestem 7dpo a dziś mnie tak wysypało pryszczami i jakimiś krostami że jakaś masakra :( a do okresu jeszcze tyle dni aż się boję jak ja jutro będę wyglądać. Biorę duphaston czy to może być jego sprawka? Nie wiem co się dzieje przed okresem czasem miałam jakiś pryszcz ale to jeden dwa a nie całą twarz ;(

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

    17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • Judit Autorytet
    Postów: 1535 1397

    Wysłany: 30 września 2019, 22:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittinka taka piękna modlitwa prosto z serca musiała przynieść tyle dobrych infomacji.Wierze,że październik będzie jeszcze lepszy.Może też dla mnie, postaram się chociaż troszkę w to wierzyć.

    Kittinka83 lubi tę wiadomość

    ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
    została ❄ 4AA

    13.02 kriotransfer ❄️4AA
    14.03 jest serduszko❤️

    endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 30 września 2019, 22:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape ! ❤❤❤❤❤ kocham to wiesz ? 😘😘😘

    Izape_91 lubi tę wiadomość

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
‹‹ 120 121 122 123 124
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ