Forum W oczekiwaniu na testowanie Jesień za pasem, będzie czerwiec z bobasem :) czyli WRZEŚNIOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

Jesień za pasem, będzie czerwiec z bobasem :) czyli WRZEŚNIOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7738 10933

    Wysłany: 24 września 2019, 20:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aeiouy, wydaje mi się, że twój mąż też dostanie sterydy. Iza ma rację, dzwoń codziennie do rejestracji, może się zwolni wcześniejszy termin

    Kit, wlew miałam wczoraj (15dc) o godzinie 15, a o 20 podałam sobie ovitrelle. Owulacja pewnie będzie dzisiaj/jutro :)

    DzulkaJ, aeiouy lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • szona Autorytet
    Postów: 5920 14130

    Wysłany: 24 września 2019, 20:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aeiouy wrote:
    Dobrze, juz nie smece - nie mam zielonego pojecia o tym wszystkim. Czekam na wizyty i juz...

    Mimo, iz za czesto nie pisze - Wam bardzo mocno kibicuje! A wysyp dobrych wiadomosci daje nadzieje!

    Nie smęcisz! Pisz wszystko, co tylko przyjdzie Ci do głowy. Bardzo chciałabym pomoc, ale nic o tym nie wiem :( może jest jakaś konkretna grupa na ten temat tu na ovu?

    Ochmanka, aeiouy lubią tę wiadomość

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • szona Autorytet
    Postów: 5920 14130

    Wysłany: 24 września 2019, 20:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzulka, mam identycznie. Ale mam twardą zasadę obecnie - daję sobie jeszcze chwilę. A później ruszę z dalszymi badaniami. Inaczej na pewno coś znajde i oszaleję.

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 września 2019, 21:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Aeiouy, wydaje mi się, że twój mąż też dostanie sterydy. Iza ma rację, dzwoń codziennie do rejestracji, może się zwolni wcześniejszy termin

    Kit, wlew miałam wczoraj (15dc) o godzinie 15, a o 20 podałam sobie ovitrelle. Owulacja pewnie będzie dzisiaj/jutro :)
    Dzieki Kochana.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2019, 21:02

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 września 2019, 21:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzulkaJ wrote:
    Im więcej tutaj z Wami siedzę i czytam Wasze problemy to zdaje sobie sprawę ile może być przeszkód... zastanawiam się i mam obawy, a może ja mam to wszystko? Też tak macie dziewczyny?

    Mam podobnie z tym myśleniem...
    Jedno dziecko urodziłam już ponad 3 lata temu. W zasadzie to nie było wtedy żadnych starań, udało się od razu. Teraz widzę, jakie wtedy mieliśmy szczęście...

    Zaczynamy powoli myśleć o drugim dziecku i jak czytam o tych badaniach, lekach i wszystkim wokół, to widzę, że to dla mnie czarna magia i bardzo bym chciała, żeby mnie to nie musiało dotyczyć.

    Podziwiam Was dziewczyny, ile jesteście w stanie znieść, aby mieć upragnione dzieciątko :)

    Za każdą z Was trzymam kciuki :) I jednego jestem pewna - jeśli komuś jest pisane dziecko, to prędzej czy później będzie je miał! 😘

  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1557 2139

    Wysłany: 24 września 2019, 21:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape91 wrote:
    Mam podobnie z tym myśleniem...
    Jedno dziecko urodziłam już ponad 3 lata temu. W zasadzie to nie było wtedy żadnych starań, udało się od razu. Teraz widzę, jakie wtedy mieliśmy szczęście...

    Zaczynamy powoli myśleć o drugim dziecku i jak czytam o tych badaniach, lekach i wszystkim wokół, to widzę, że to dla mnie czarna magia i bardzo bym chciała, żeby mnie to nie musiało dotyczyć.

    Podziwiam Was dziewczyny, ile jesteście w stanie znieść, aby mieć upragnione dzieciątko :)

    Za każdą z Was trzymam kciuki :) I jednego jestem pewna - jeśli komuś jest pisane dziecko, to prędzej czy później będzie je miał! 😘
    Ja mam tak samo jak wy dziewczyny, pierwsze dziecko zaszłam od jednego strzału, dosłownie. O drugiego staraliśmy się rok, w międzyczasie wyszły problemy hormonalne, zakrzepica itp. Boję się co będzie dalej... Zachodzę, ale mam sporo biochemów i szczerze mówiąc nie wiem od czego zacząć, lekarze mówią, że to moja immunologia odrzuca ciąże... Daję sobie czas do końca roku na samym duphastonie i acardzie, jeśli nic z tego nie będzie zacznę badania i ewentualnie włączymy leczenie encortonem i clexanem dodatkowo. Czego to się nie zrobi, żeby mieć takie małe szkraby...

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2212 3225

    Wysłany: 24 września 2019, 21:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aeiouy chciałabym pomóc, ale nie znam się na tych badaniach.. Oczywiście trzymam za Was kciuki.✊😘

    Monika cieszę się, że wyszły Wam wyniki takie jakie chcieliście. Kciuki.✊😘

    Dziulka też tak mam.. Ale staram się wierzyć, że będzie w końcu dobrze.

    aeiouy lubi tę wiadomość

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 1500
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 września 2019, 21:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Ja mam tak samo jak wy dziewczyny, pierwsze dziecko zaszłam od jednego strzału, dosłownie. O drugiego staraliśmy się rok, w międzyczasie wyszły problemy hormonalne, zakrzepica itp. Boję się co będzie dalej... Zachodzę, ale mam sporo biochemów i szczerze mówiąc nie wiem od czego zacząć, lekarze mówią, że to moja immunologia odrzuca ciąże... Daję sobie czas do końca roku na samym duphastonie i acardzie, jeśli nic z tego nie będzie zacznę badania i ewentualnie włączymy leczenie encortonem i clexanem dodatkowo. Czego to się nie zrobi, żeby mieć takie małe szkraby...
    Ja wlasnie mam trzecia biochemiczna a encorton acard i duphaston bralam po owu i nic nie pomoglo.Heparyne mialam wlaczyc po pozytywnym twscie ale wiedzialam ze to nie ma sensu bo beta praktycznie stala w miejscu.A rok temu stracilam jedna ciaze na pozniejszym etapie i zaczely sie problemy na coraz to wczesniejszym .Nie zamiezam sie poddawac i staramy sie nadal mimo kiepskich kirow bo jakos tak wierze ze musi sie wkoncu udac.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 września 2019, 22:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 08:39

    MonikA_89!, Malinowa91, szona, Malgonia, Ochmanka, Pati96, Misiaa, Ania_85_ lubią tę wiadomość

  • aeiouy Autorytet
    Postów: 799 1728

    Wysłany: 24 września 2019, 22:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzulkaJ wrote:
    Aeiouy czytałam, że im mniej przeciwciał tym lepiej, że fakt to utrudnia zajscie w ciążę, ale też jej nie wyklucza, zresztą wiesz po sobie...mam nadzieję, że to jest przyczyną niepowodzeń i niedługo się uda zajść w zdrową ciążę. A jak ogólne wyniki badań nasienia? A jak np. jest wszystko ok z ruchem i ilością to też te przeciwciała mogą być? Czy raczej nie?


    Im więcej tutaj z Wami siedzę i czytam Wasze problemy to zdaje sobie sprawę ile może być przeszkód... zastanawiam się i mam obawy, a może ja mam to wszystko? Też tak macie dziewczyny?

    Dzulka nie wiem wlasnie czemu profesor zalecil badania na przeciwciala u mojego M., bo pozostale parametry nasienia ostatnio mial (i teraz tez ma) w normie (tylko 1 raz na 3 badania nasienia morfologia wyszla 2.5%, potem 7% a teraz 6% - szalu nie ma, jest ok).

    Podpytam na wizycie i dam Wam znac. Moze wlasnie przez to, ze trace ciaze na dosc wczesnym etapie (9 tydz i krocej)? I ostatnia ciaze tez mialam na heparynie, acardzie i encortonie i nic to nie pomoglo (wszystko zlecone profilaktycznie).

    I rozumiem, ze te badania nie sa az tak popularne i malo sie na ich temat wie...
    Czekam jeszcze na wyniki kirow i oby lekarz wdrozyl szybko odpowiednie leczenie!

    A jak czekaja nas inne metody na poczecie dziecka - niech mi to ktos wyraznie powie i ruszamy z tym!

    Ochmanka lubi tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane -> allo mlr 22%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 września 2019, 06:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape91 wrote:
    Mam podobnie z tym myśleniem...
    Jedno dziecko urodziłam już ponad 3 lata temu. W zasadzie to nie było wtedy żadnych starań, udało się od razu. Teraz widzę, jakie wtedy mieliśmy szczęście...

    Zaczynamy powoli myśleć o drugim dziecku i jak czytam o tych badaniach, lekach i wszystkim wokół, to widzę, że to dla mnie czarna magia i bardzo bym chciała, żeby mnie to nie musiało dotyczyć.

    Podziwiam Was dziewczyny, ile jesteście w stanie znieść, aby mieć upragnione dzieciątko :)

    Za każdą z Was trzymam kciuki :) I jednego jestem pewna - jeśli komuś jest pisane dziecko, to prędzej czy później będzie je miał! 😘

    Ja poprawie ostatni akapit- jesli ktos naprawde pragnie dziecka, to predzej, czy pozniej bedzie je mial :)

    Co do staran, to niech nasze historie nie zryja Ci glowy ;) Nie mysl o badaniach i chorobach, jesli dopiero zaczynasz starania o drugie malenstwo, po prostu ciesz sie tym czasem, no i powodzenia :)

    Milego dnia, dziewczyny :) Dla mnie to juz piatunio, a jutro Wroclaw <3 Oj tak, tam zaczne starania :) Juz sie nie moge doczekac, byle tylko mieli jakies krzeselko :D

    Iseko, MonikA_89!, szona, Agape91, Ochmanka, Irvine90, Pati96, Misiaa, moyeu, Malinaa90, Izape_91, agge, Kittinka83, Madziandzia lubią tę wiadomość

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7738 10933

    Wysłany: 25 września 2019, 06:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzcie co znalazłam 😊
    https://tvn24.pl/tvnwarszawa/najnowsze/rusza-mazowiecki-program-in-vitro-1319335

    Aaa i Medi Partner to jest dawny Invimed. Sprzedali się jakiś czas temu tym od Medicovera 😜

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2019, 06:48

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Malinowa91 Autorytet
    Postów: 1591 3045

    Wysłany: 25 września 2019, 07:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Przybylska - Helenka to słodki cukiereczek 😍 napatrzeć się nie mogę 😍

    Monika też czytałam artykuł na ten temat😊

    Mały spam z rana😉
    4cfa7c4d7036.jpg

    Iseko, buba123, Ewelina29, MamaStasia :), Malgonia, frezyjciada, Ochmanka, Salome, APrzybylska, Gosiek1993, Melissa93, Pati96, szona, Karolina, Misiaa, aeiouy, syllwia91, Izape_91, MagdalenaMaria2, moyeu, moni05, Daniela, Malinaa90, Szczesliwa_mamusia, Ania_85_, Fiore, MonikA_89!, agge, Kittinka83, Sasanka55, Madziandzia, Olga_89 lubią tę wiadomość

    qdkkio4pccsu18zx.png

    58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

    29lat👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start ivf
    04.2019 - ET 4/5AA cb 😔😔😔
    06.2019- FET (N) 2BB 😔😔😔
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 😊😊😊
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

    Mamy jeszcze:❄3BB❣

    “In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.

    MTHFR C677T- hetero; PAI-1 4G/5G-homo; hormony w normie; nasienie dolna granica normy; morfologia 3%
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1323 2275

    Wysłany: 25 września 2019, 07:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa cudowny spam, oby tu było takiego jak najwięcej 😁 gratulacje! Na prawdę pięknie nam się ta jesień zaczęła 😎

    Malinowa91, Ochmanka, Salome, Pati96, szona, Kittinka83, Sasanka55 lubią tę wiadomość

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA: ok
    ❗Wrogi śluz? 🤔

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia
    ❗Długi czas upłynnienia? 🤔

    3.02.2021- 1. IUI (clostilbegyt+ovitrelle+duphaston) ☹️
    3.03.2021 - 2. IUI (clostilbegyt+NAC+ovitrelle+duphaston)
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11422

    Wysłany: 25 września 2019, 08:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama jestem wielka zwolenniczka badan, bo dobrze znac wroga, ale juz tyyyyyle ciaz widzialam zaraz po tym jak lekarze nie widzieli szans, ze na zalamania to jest czas jak kobiecie wytna macice.
    Wiem jak wyczerpujace sa starania i jak bardzo to ryje psychike, ale zawsze miejcie z tylu glowy jakis plan B. Ze jesli nie naturalnie to moze in vitro, jesli nie in vitro to na swoich komorkach to dawstwo, a moze wlasnie adopcja. Jest duuuuzo lzej gdy sie wie, ze jeszcze nie wyczerpalo sie wszystkich mozliwosci. A cuda sie dzieja i co miesiac same je widzicie.
    &%[email protected]×¥_/×@;;#|>}[]••¡¤▪▪{>\_$#@(();[email protected]₩£$×+×
    Macie troche wirusow i zarazajcie sie :)

    Ochmanka, Salome, Pati96, szona, aeiouy, Izape_91, Malinowa91, Daniela, MonikA_89!, Iseko, Sasanka55, Madziandzia lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 25 września 2019, 08:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina jestem ciekaw czy Twoje wróżby się spełnią 😉

    Sasanko dokładnie tak, jeżeli się bardzo pragnie to przeszkody stają się mniejsze!

    Aeiouy kurczę niech ktoś znajdzie plan na Was i zacznie działać! Tak mocno trzymam kciuki✊✊✊❤

    Malinowa😍😍 piękności! Czekamy na jutrzejszą betę

    MonikA ja dzisiaj nie biorę nawet pod uwagę że przyda mi się ta opcja ale w lubelskim też mogliby coś zrobić. Chociaż miejski program... trzeba być zameldowanym w danym miejscu żeby skorzystać z dofinansowania tak?

    Malinowa91, Malinaa90, Sasanka55 lubią tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2212 3225

    Wysłany: 25 września 2019, 08:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa super ! 😍✊

    Sasanko dobrze ,że dostałaś mete i zielone światło.😊 Trzymam bardzo,bardzo,bardzo mocno kciuki za starania.😘✊

    Pięknie nam się jesień zaczęła i mam nadzieję, że dalej tak bedzie. 😊

    Malinowa91, Sasanka55 lubią tę wiadomość

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 1500
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 25 września 2019, 09:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa ❤️

    Malinowa91 lubi tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Karolina Ekspertka
    Postów: 183 698

    Wysłany: 25 września 2019, 09:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska ale słodka minka malutkiej 😍😍

    Sasanko świetnie, że dostaliście zielone światło :) To owocnych starań wyjazdowych życzę 😁

    Kittinka co za intuicja u Twojego M. ;) Po początkowym szoku na pewno przyjedzie radość :)

    MoniKa dobrze, że wyniki nie są najgorsze. To teraz mocne kciuki za naturalny cudzik ✊✊

    Aeiouy zupełnie się nie znam na takich badaniach, ale mam nadzieję, że lekarz wymyśli dla Was dobry plan i kolejna ciąża już będzie szczęśliwie donoszona.

    Pauliska przykro mi :(

    Malinowa piękne kreseczki 😍

    Malinaa wow już zaraz 3 trymestr! Leci ten czas jak szalony. Ja sama nie wierzę, że już mam skończone 10 tygodni, a dopiero co test robiłam ;)

    Malinaa90, aeiouy, Kittinka83, Sasanka55 lubią tę wiadomość

    ijnZp2.png

    08.2012 córcia ❤️
    06.2014 synek ❤️

    Czekamy na trzecie maleństwo TP 18.04.2020 ❤️
  • Judit Autorytet
    Postów: 1221 1221

    Wysłany: 25 września 2019, 10:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa ale piękne zdjęcie.Cudowne krechy :D

    Mi tak wsiadło wczoraj na psyche to pozytywne ANA..może u mnie problemem jest własnie immunologia,może w tym kierunku powinnam teraz iść..Jednak w ciul to jest kosztowne.Nie chce działać na własną rękę i robić kolejne badania których sama i tak nie zinterpretuje.

    Jak myślicie, powinnam iść do immunologa czy jeszcze dać sobie czas? Mam hashimoto,podwyższone aTG i pozytywne ANA.

    ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie
    została ❄ 4AA

    endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego