Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja od dzisiaj popadłam w stan głupiego gapienia się na mój wykres bez przerwy jakby miały się na nim dwie kreski pokazać. Jakoś w tym cyklu schizuję. Chyba muszę się ogarnąć. Dziewczyny proszę doprowadźcie mnie jakoś do pionu bo za niedługo każdy objaw sobie wmowię.
Meśka lubi tę wiadomość
-
Martyna93 wrote:Aaa 15 albo 16
-
blue00 wrote:Dostałam dziś krwawienia,niestety serduszko przestało bić od dwóch tygodni,zostaję w szpitalu.Mam nadzieję,żeby tylko obeszło się bez interwencji lekarskiej.
Blue, tak mi przykro!!! Nie wiem, co innego mogłabym napisać, słowa tu nie pomogą. Tule, kochana! -
Witajcie, mam do Was pytanie czy mogę odstawić Duphaston bez robienia bety? Jutro termin @,dziś już nie brałam nie mam za bardzo jak jutro iść, a nie chce wydłużac cyklu.. Miałam lul w tym cyklu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 18:39
19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
02.2019 - Pasnik immunologia
08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
01.2018- Angelius Provita
alloMLR 13% -> 0
Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
homocysteina było 8,20->9,20
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
Wolny testosteron 1,48 pH/ml
p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
p/c p.antygenom jajnika - ujemne
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
Androstendion 1,81 ng/ml
Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła -
Blue bardzo mi przykro, trzymaj sie!
Sylwia ja zaczelam czuc jajniki jak juz byly troszke wieksze. Ja wyhodowalam 30 w tym 20 bylo dojrzałych. Mialam hoperke ktora strasznie przeszlam, po prostu koszmar.. myslalam ze sie przekrece. Na pewno poczujesz je, cierpliwosci
Kate dzielna jestes ale strach juz bedzie ogromny, to samo czuje i za kazdym razem sie boje ze cos moze pojsc nie tak. Ale trzeba wierzyc ze bedzie dobrze. Najwazniejsze ze sie oczyscilas sama, wiec organizm szybciej dojdzie do siebie i bedziesz mogla dzialac od nowa.
Flowwer ja tez miewam migreny od jakiegos czasu, ze musze sie polozyc bo inaczej ledwo zyje, mam do tego zawroty glowy, swiatlowstret i wymioty oraz mroczki przed oczami.. a wiesz organizm moze reagowac na leki, w koncu tyle ich bierzemy!Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
Natalia01 wrote:Witajcie, mam do Was pytanie czy mogę odstawić Duphaston bez robienia bety? Jutro termin @,dziś już nie brałam nie mam za bardzo jak jutro iść, a nie chce wydłużac cyklu.. Miałam lul w tym cyklu
A robilaś bobotest ? Ja bym przeciagła o 2 dni jak nie masz możliwości bety czasem na testach biel a ciąża jest.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyBlue bardzo Ci współczuję i tulę mocno :*
Flowwer wrote:Aneczkaa87 wszystko możliwe a jak masz możliwość zbadaj progesteron i estradiol
-
Agniechaaaa wrote:Ja pierwsza ciaze poroniłam w sb a w nd szliśmy na chrzciny do szwagra oj cieżko było ukrywać i robić dobra minę do złej gry... a na botoksie jak padło zdanie kiedy ból Monie to mój M pod nosie pierwszy odpowiedział nigdy oj zabolało łzy leciały i jyz zawsze bedą lecieć taka nasza historia Zycia
Ja też płakałam koleżanki milczaly i tylko ze smutkiem na mnie patrzyły, powiem wam że takie psy na ten film rzucają a ja uważam że dużo tam prawdy niestety bolesnej jest...
Ja dziś miałam pół dnia wolnego i posprzatalam mieszkanie aż miło mi się teraz siedziKarolina90, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Flowwer wrote:A robilaś bobotest ? Ja bym przeciagła o 2 dni jak nie masz możliwości bety czasem na testach biel a ciąża jest.
Nie robiłam żadnych testów, wezmę w takim razie i pójdę na betę w czwartek.. Wyczytałam kiedyś gdzieś że Duphaston bierze się po owu przez 10dni bo jest pomocny przy zagnieżdżeniu, a na innym forum że jest na podtrzymanie ewentualnej ciąży więc odstawienie przed beta jest ryzykowne stąd też moje pytanie..19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
02.2019 - Pasnik immunologia
08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
01.2018- Angelius Provita
alloMLR 13% -> 0
Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
homocysteina było 8,20->9,20
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
Wolny testosteron 1,48 pH/ml
p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
p/c p.antygenom jajnika - ujemne
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
Androstendion 1,81 ng/ml
Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła -
nick nieaktualnyBajkaaa wrote:Ja też płakałam koleżanki milczaly i tylko ze smutkiem na mnie patrzyły, powiem wam że takie psy na ten film rzucają a ja uważam że dużo tam prawdy niestety bolesnej jest...
Ja dziś miałam pół dnia wolnego i posprzatalam mieszkanie aż miło mi się teraz siedzi
Ja tez uważam ze film spokoWiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 18:59
-
nick nieaktualnyFlower dzięki za odpowiedz. Ale gdy powiedziałam o tym lekarzowi powiedział że nie potrzeba sprawdzać
Blue- współczuję.
Kate- staraj się od razu! Ja bym nie czekała. A bać się na pewno będziesz czy będziesz czekała miesiąc czy trzy, ale uwierz mi że teraz będzie wszystko dobrze!
Florcia- super z Ciebie babka -
Natalia01 wrote:Nie robiłam żadnych testów, wezmę w takim razie i pójdę na betę w czwartek.. Wyczytałam kiedyś gdzieś że Duphaston bierze się po owu przez 10dni bo jest pomocny przy zagnieżdżeniu, a na innym forum że jest na podtrzymanie ewentualnej ciąży więc odstawienie przed beta jest ryzykowne stąd też moje pytanie..
Po głowie dam!! progesteron jest "paliwem" dla zarodka póki nie wytworzy się łożysko, on podtrzymuje zarodek przy życiu. Bierz aż do bety i trzymam kochana kciuki !!Natalia01 lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
malka wrote:Ja od dzisiaj popadłam w stan głupiego gapienia się na mój wykres bez przerwy jakby miały się na nim dwie kreski pokazać. Jakoś w tym cyklu schizuję. Chyba muszę się ogarnąć. Dziewczyny proszę doprowadźcie mnie jakoś do pionu bo za niedługo każdy objaw sobie wmowię.
Jestem w tej samej fazie : )
Dziewczyny wreszcie dobre wieści!
Były pluskwy, były niby-hemoroidy, ale u dentysty wszystkie zęby zdrowe! w końcu mam co świętować. Hee heee. Taki tam śmiech przez łzy.
Czekam na więcej, czuję, że mogę wziąć na siebie jeszcze kilka nieszczęść tego świata !Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Izape 91 To dobrze że ząbki zdrowe bo tera się tyle czeka na szczęki że szok (żarcik)
Flowwer, Izape_91, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
Malka czasem kobiety mają przeczucie wiare tracimy wraz z @ która daje kolejną nadzieję ♡
Monika ehhh może przy kolejnej wizycie coś wicej powie.
Sammersummer86 lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
blue00 wrote:Dziewczyny,ja nadzwyczaj czuję się dobrze,na razie nic się nie dzieje,mnie jest łatwiej bo mam już dzieci,ale mimo to trochę to boli.Dzięki za wsparcie
Blue przykro mi : ( bądź dzielna : *Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%