X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
Odpowiedz

Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myssss wrote:
    Dziewczyny, mam pytanko do tych co mierza tempke. Poniedzialek/wtorek mialam owulacje, gin potwierdzil ze widzi cialko zolte. Zalecil Luteine przez 7 dni ale o tym juz Wam pisalam. Wzielam ja od dzisiaj rana pierwsza tabletke dopochwowa. Ale wracajac do tempki... Dzisiaj bardzo niska :( taka jak w pierwszej fazie a nawet i nizsza. Co to moze oznaczac? Chyba na zagniezdzenie to byloby za szybko. Niski prog? A moze jeszcze przed owulka a lekarz sie pomylil? :( wszystkie wykresy zawsze byly idealne a teraz takie jaja. Wczoraj tempka 37,19 a dzisiaj 36,35... Moglybyscie luknac na wykres?
    Ja słyszałam, że temperatura może sie wahać po luteinie i duphastonie, więc przyjmując je nie przejmowalabym się chyba aż tak skokami tempki, myślę że luteina może po prostu ci teraz zaburzać temperatury.

• malka Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka ściskam mocno!

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dla mnie 5h snu to zdecydowanie za mało. Dzisiaj to oczy na zapałkach bym musiała trzymać. Nie potrafię się obudzić :/

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Bocianiątko, dziewczyny - przytulcie pliiiis... :-(
    Lameczko kochana czujesz? To moja dłoń trzymająca Twoją. Kotku jesteśmy z Tobą, tulimy mocno tak jak resztę dziewczyn przechodzących przez to. Buziolek w czółko :*

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:

Lameczko, tulę jak najmocniej się da :) <3 dużo siły ;)

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:

Tulę mocno kochana.. <3

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśks,Izape,Lamka bardzo mi przykro! Ale dziewczyny kolejny zaraz przed Wami i kolejna nadzieja na fasolkę <3 !

Summer Kochana mocno,ale to bardzo mocno trzymam zaciśniete kciuki za Twoją dzisiejszą betę! Oby poszybowała ona w górę jak najwyżej :*

Amy powodzenia na badaniach !!!

Kaczorka a może malutka już chce powitać się z mamą ?

A co u mnie dziewczyny?
    Hmm... rośniemy i powoli jest mi coraz ciężej. Za dwa tygodnie mam kolejna wizytę i zobaczę nasza Kruszynke. Straszne mam skurcze łydek i nawet magnez mi nie pomaga :/ tak mnie bolą że chodzić nie mogę czasami :( mała szaleje w brzuszku że ho ho!
    Dziękujemy za wysłane buziaczki <3 !

KateHawke, Lunaris, Amy333, Flowwer lubią tę wiadomość

13 stycznia - 3450g Szczęścia ❤
    Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • anyzratak Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje drogie koleżanki :) musze się pochwalić, od wczoraj zauważyłam u siebie śluz płodny czego wcześniej nie miałam okazji doświadczyć , no może jak miałam 20lat to wtedy śluzu miałam tyle, że lał się po nogawkach , przepraszam za określenie.. ale słuchajcie dzisiaj na papierze zauważyłam w tym śluzie czerwone niteczki krwi co to może oznaczać ? dzisiaj mam 10 dzien cyklu, cykle 25dni więc czy to moze oznaczać owulację ? wczoraj nie współżyliśmy więc raczej nic tam nie mam uszkodzone.. a swoja drogą wiesiołek i len mielony pity jako glut daje rade , polecam :)

Bocianiątko, KaroMi, KateHawke, Czrna 81 lubią tę wiadomość

w57ve6hhjly3ikxq.png

f2wlsg18eqe4k6w0.png

01.01.2021 nasz aniołek 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anyzratak wrote:
    Moje drogie koleżanki :) musze się pochwalić, od wczoraj zauważyłam u siebie śluz płodny czego wcześniej nie miałam okazji doświadczyć , no może jak miałam 20lat to wtedy śluzu miałam tyle, że lał się po nogawkach , przepraszam za określenie.. ale słuchajcie dzisiaj na papierze zauważyłam w tym śluzie czerwone niteczki krwi co to może oznaczać ? dzisiaj mam 10 dzien cyklu, cykle 25dni więc czy to moze oznaczać owulację ? wczoraj nie współżyliśmy więc raczej nic tam nie mam uszkodzone.. a swoja drogą wiesiołek i len mielony pity jako glut daje rade , polecam :)
    A nie miałaś wcześniejszej owulacji? Takie niteczki krwi mogą też świadczyć o zagniażdżaniu. Ja miałam takie objawy 8.10 ale u mnie to było 3dpo w 20dc, z tym, że moje cykle są 30dniowe

• joann Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    ściskam ze słonecznego Poznania, trochę ciepła wysyłam. Jesteś niesamowicie silna, podziwiam!!! patrząc na to forum i dziewczyny musisz wiedzieć: będzie dobrze, kiedyś, w końcu i pewnie całkiem niedługo!!!

hchy90bvs8fsdbu6.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia8lenka wrote:

A co u mnie dziewczyny?
    Hmm... rośniemy i powoli jest mi coraz ciężej. Za dwa tygodnie mam kolejna wizytę i zobaczę nasza Kruszynke. Straszne mam skurcze łydek i nawet magnez mi nie pomaga :/ tak mnie bolą że chodzić nie mogę czasami :( mała szaleje w brzuszku że ho ho!
    Dziękujemy za wysłane buziaczki <3 !
    Jak będzie chciała się kruszynka pokazać to prześlij buziaczki od e-cioć i niech da zrobic sobie zdjęcie dla nas żebyśmy mogły poOchować i poAchować <3

madzia8lenka lubi tę wiadomość

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • anyzratak Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroMi wrote:
    A nie miałaś wcześniejszej owulacji? Takie niteczki krwi mogą też świadczyć o zagniażdżaniu. Ja miałam takie objawy 8.10 ale u mnie to było 3dpo w 20dc, z tym, że moje cykle są 30dniowe
    Niee raczej nie miałam jeszcze owulacji za szybko by to było, no chyba że ten wiesiołek w jakiś sposób przyspiesza owulację, ale to raczej niemożliwe żeby owulacja wystąpiła aż tak szybko.

w57ve6hhjly3ikxq.png

f2wlsg18eqe4k6w0.png

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anyzratak wrote:
    Niee raczej nie miałam jeszcze owulacji za szybko by to było, no chyba że ten wiesiołek w jakiś sposób przyspiesza owulację, ale to raczej niemożliwe żeby owulacja wystąpiła aż tak szybko.
    A sprawdzasz szyjkę? Mogłaś zahaczyć paznokciem i nawet nie poczułaś.

anyzratak lubi tę wiadomość

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • anyzratak Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    A sprawdzasz szyjkę? Mogłaś zahaczyć paznokciem i nawet nie poczułaś.
    Właściwie mogło tak być, nie badam szyjki bo nie potrafie, temperatury też nie mierzę bo to też nie dla mnie, wcześniej śluzu nie miałam więc nie badałam, ale za to używam globulek dopochwowych nawilżających, może przy aplikacji coś zahaczyłam.. no nic, pożyjemy zobaczymy, w każdym razie działać trzeba :)

w57ve6hhjly3ikxq.png

f2wlsg18eqe4k6w0.png

• panan12 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Witam się dzisiaj i ja :)

meśka, Izape tulę Was bardzo mocno! Wypłaczcie się, a później poprawiamy koronę i walczymy dalej królewny!:* Listopad będzie Wasz! Już Summer o to zadba :)

Summer kciuki zaciśnięte na wszystkich kończynach!:* Choć i tak nie mam wątpliwości że beta będzie wypasiona! :D

Amy kciuki za dzisiejsze badania!!!:***

StaraczkaNika tak, też jajnik daje do wiawatu! Wczoraj cały dzień było kłucie i ciągnięcie w dole brzucha... poza tym już drugi dzień padam spać ok 22 co mi się nie zdarza! No, a 4 dpo to przecież stanowczo za wcześnie na takie atrakcje ;) co do wymazów, to myślę że możesz robić skoro nie bierzesz antybiotyku :) ja wymażę się dzisiaj :P

No ale na 10 lecę na podglądanie mojego pięknego ciałka żółtego i wypasionego endometrium :D Trzymajcie kciuki! ;)

Cześć Bocianiątko za tydzień będą nasze bety!! Odliczam dni :). Ogólnie kukalam wczoraj na test i było 5 dpo i ovitrelle jeszcze się utrzymuje. Do 14 dpo robię testy jak wyjdą to wtedy beta a Ty jak :)

Daj znać koniecznie po wizycie co u ciałka słychać albo ciałek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 09:17

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :*

Lamka przytulam :*

Meśka i Izape łącze się i płaczę z Wami. Ja też już wiem, że raczej nic z tego ; ( czuje się do du.. Tak strasznie mi źle

czarna Dziękuję <3

Nigdy mi się nie uda, nie umiem zatrzymać łez

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:

Meśka i Izape łącze się i płaczę z Wami. Ja też już wiem, że raczej nic z tego ; ( czuje się do du.. Tak strasznie mi źle

czarna Dziękuję <3

Cześć kochanie nie płacz :) dzieciątko ram siedzi i się z Ciebie śmieje... Porostu wybiera termin dla siebie bo jest bardzo niezdecydowane :) pewnie dziewczynka :)

Czrna 81 lubi tę wiadomość

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Meśka Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:

czarna Dziękuję <3

Bardzo mocno Cie przytulam :* i dziś bardzo dobrze Cie rozumiem :*
    Dla Ciebie Kochana wciskam dziś przycik Tulę :* i to kilkukrotnie żebyś poczuła :* płacz jeśli Ci to pomoże :*

A drugi przycisk dla koleżanki post wyżej : "Seriously?"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 09:23

Jedna_z_Wielu, Czrna 81, malka, Maja84 lubią tę wiadomość

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć udało mi sie wstać :p

Meśka trzymaj sie, dasz rade!! <3 znam ten ból i znam sile jaka jest zwby pomimo tego walczyć dalej!

Ja biorę sie za kompiel psa :p o 13 ma wizytę u fryzjera ;D

Meśka, panan12 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna z wielu <3 tulaskam i w końcu sie uda!!!

‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ