X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
Odpowiedz

Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna z Wielu, Meśka tulę: * ja w tym cyklu wyrzucam termometr bo dostanę świra.... jak sie uda to super bo przy HSG podobno szanse sa większe i będę chciała powtórzyć badanie emka nasienia i umawiam wizytę w klinice znow. Najgorszy jest 1 dzień @ bo wtedy jest załamka, a pózniej smutek mija;*

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sie uda teraz to emek dostanie za 9 mcy prezent na urodziny : )

KateHawke lubi tę wiadomość

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,dziewczęta nie załamywać się,uda się w końcu.Ja dziś jakąś chandrę mam,na nic ochoty,jeszcze akurat dzis piętnasty,nie sądziłam, że dołączę do kobiet z utraconymi malenstwami,powinnam wyrzucić z siebie ten żal,ale nie potrafię,wypłakać się też wstrzymuję,wiem,że to źle nie dopuszczać do siebie tej myśli,może kiedyś mnie puści.

innamorata88, wariatka lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Jak sie uda teraz to emek dostanie za 9 mcy prezent na urodziny : )

Izape, zatem życzę emkowi najpiękniejszego prezentu.

Mi BBF pokazuje termin porodu idealnie w dniu urodzin M. Ale nie nakręcam się, ten tydzien dużo wyjaśni.

Agniechaaaa, Flowwer, KateHawke, Izape_91, Czrna 81 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Witajcie,dziewczęta nie załamywać się,uda się w końcu.Ja dziś jakąś chandrę mam,na nic ochoty,jeszcze akurat dzis piętnasty,nie sądziłam, że dołączę do kobiet z utraconymi malenstwami,powinnam wyrzucić z siebie ten żal,ale nie potrafię,wypłakać się też wstrzymuję,wiem,że to źle nie dopuszczać do siebie tej myśli,może kiedyś mnie puści.

blue, wyciągnij męża na spacer. Dziś piękna pogoda, więc może dawka słońca choć troszkę przegoni chandrę. Trzymaj się kochana <3

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Summer wieje,jest brzydko,z mężem się rozstałam,to dziecko miałam z obecnym chłopakiem ;) ,ale nie będę dziś siedzieć w domu,wybieramy się do jego rodziców.

• summer86 Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue, przepraszam za wpadkę z mężem :( to nie było celowe.

3i49mg7yu2aqel15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ ja się nie gniewam.

summer86 lubi tę wiadomość

• Meśka Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrna 81 wrote:
    Kochana, wiem jak dzisiaj Ci ciężko, ale nie rezygnuj jeszcze. Chcesz na starość pluć sobie w brodę że może za szybko odpuściłaś? Będziesz się zastanawiała co by było gdybyś jeszcze trochę zawalczyła... Może głupio myślę, ale chyba lepiej mieć później spokojne sumienie. Damy radę. I nie uciekaj nigdzie, bo kto będzie mnie za dwa tygodnie pocieszał ;-) ;-) ;-)

Dokladnie takie myslenie trzyma mnie jeszcze w pionie i brne w to dalej bo wlasnie nie chce kiedys sobie tego wyrzucac ze za wczesnie odpuscilam.

Czrna 81 lubi tę wiadomość

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sammer ja mam w domu 5 psów rasy lhasa Apso jest to moja miłość i pasja. Shih to dla mnie już krzyżówka lhasa z pekinczykiem.
    Przez to że to nie jest popularna rasa ( i niech tak zostanie) nie jest zepsuta.
    Jak rasa jest popularna pseudo zaczynają ruszać z fabrykami.

Nie czytać na google o tej rasie bo to bzdury pisane przez ludzi którzy nawet nie mieli doczynienia z tą rasa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2017, 14:54

blue00, Jedna_z_Wielu, Anna Stesia, Yoselyn82, Czrna 81 lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny drugi test i znowu dwie kreski ! W przyszłym tygodniu zrobię bete i wizytę u lekarza jestem tak podekscytowana ! Trzymam kciuki za inne jesienne fasolki!

Flowwer, Anna Stesia, Jedna_z_Wielu, blue00, Agniechaaaa, Izape_91, Phnappy, Bunia86, Bocianiątko, Czrna 81, klaudiaaa93, KateHawke, Lejka, joann, malka, Karma88 lubią tę wiadomość

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue dziś najsmutniejszy dzień dla 1/3 kobiet :(

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Też się zastanawiam czy jutro nie zatestować. Chyba lepiej znoszę te ostatnie kilka dni jak zobaczę już tą biel :). Ja tez zmam zero odczuć i w ogóle zaczynam się zastanawiać jak to jest, kiedy już ma się tego fasola pod sercem. Laski, czułyście się jakkolwiek inaczej?? Ja nie czuję nic, jedyne co, to mam wszystkie przedokresowe syndromy szybciej niż być powinny, tak o ok 3 dni. Może okres będzie szybciej i to będzie wyjątkowo krótki cykl.

Trudne to pytanie, czy czułam się inaczej. Z perspektywy czasu myślę, że pewnie nieco tak, ale wtedy, w drugiej fazie cyklu większość objawów i przeczuć było takich jak co miesiąc. Nawet jeśli myśli wędrowały w stronę "a co jeśli" to je odpędzałam, bo za wiele cykli przeszłam np. mówiąc do pustego brzucha, gdyż byłam pewna, że mości się tam potomek. Od kilku cykli przestałam się nakręcać i uznałam, że z wszystkimi objawami jest tak, że na dwoje babka wróżyła - albo okres, albo ciąża.

Meśka, Jedna z Wielu - bardzo mi przykro, dziewczyny, doskonale rozumiem poczucie zrezygnowania. Na szczęście im bliżej owulacji tym bardziej ono mija, ale pierwsze-drugi dzień okresu bywa naprawdę nieciekawy.

• Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer piesek jest wspaniały <3

Fasola Gratuluję :*

Flowwer lubi tę wiadomość

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Sammer ja mam w domu 5 psów rasy lhasa Apso jest to moja miłość i pasja. Shih to dla mnie już krzyżówka lhasa z pekinczykiem.
    Przez to że to nie jest popularna rasa ( i niech tak zostanie) nie jest zepsuta.
    Jak rasa jest popularna pseudo zaczynają ruszać z fabrykami.

1c8300924772e734med.jpg

Nie czytać na google o tej rasie bo to bzdury pisane przez ludzi którzy nawet nie mieli doczynienia z tą rasa.

Jakie ma kucorki na kufie!!! To Twój piesio? Słodziaczek śliczny!

innamorata88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na cmentarzu osobowickim,jest przepiękna rzeźba dla maleńkich aniołków....duzo swieczuszek się tam pali...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Krakowie trz jest pomnik dzieci utraconych :( ale dzis nie jedziemy, dzis odpoczywamy z zającami bo kaszel znowu wrócił :/ i zamawiamy chinszczyzne mamy ochote na sajgonki
    A moje aniołki proszę o powrót w dwupaku akurat przygotowałam im gniazdo :)

Bocianiątko, Czrna 81, Flowwer lubią tę wiadomość

• Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrna 81 wrote:
    Kochana, wiem jak dzisiaj Ci ciężko, ale nie rezygnuj jeszcze. Chcesz na starość pluć sobie w brodę że może za szybko odpuściłaś? Będziesz się zastanawiała co by było gdybyś jeszcze trochę zawalczyła... Może głupio myślę, ale chyba lepiej mieć później spokojne sumienie. Damy radę. I nie uciekaj nigdzie, bo kto będzie mnie za dwa tygodnie pocieszał ;-) ;-) ;-)
    Dziękuję <3

Ta beta dziś sprowadziła mnie na ziemię. Pierwsza w życiu i wynik <1,8
    Nawet nie umiem określić w słowach co czuje - taka pustka.

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    W Krakowie trz jest pomnik dzieci utraconych :( ale dzis nie jedziemy, dzis odpoczywamy z zającami bo kaszel znowu wrócił :/ i zamawiamy chinszczyzne mamy ochote na sajgonki
    A moje aniołki proszę o powrót w dwupaku akurat przygotowałam im gniazdo :)
    Aguś dbaj teraz o siebie i o te maleńkie szkrabki. Wracaj szybciutko do zdrowia.❤

Agniechaaaa, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Izape, zatem życzę emkowi najpiękniejszego prezentu.

Mi BBF pokazuje termin porodu idealnie w dniu urodzin M. Ale nie nakręcam się, ten tydzien dużo wyjaśni.

Było by idealnie : ) życzę żebyście dotrwali do tego dnia w 3 nie ma innej opcji, czarne scenariusze precz : )
    Ja sie teraz w ten sposób pocieszam po straconym cyklu hehe, także ten bedzie z nadzieja ze właśnie bedzie prezent dla emka na urodziny 28, kolejny bedzie pod hasłem święta już we trójkę : ) a kolejny nowyoroczne postanowienie, walentynki, potem moje urodziny, prima aprilis, prezent na dzień matki potem na dzień ojca potem już beda urodziny emka wiec moze bedzie prezent w postaci testu pozytywnego, potem na rocznice ślubu, potem to nie wiem : p i tak beda leciały kolejne cykle : ) ciekawe co to bedzie za rok...

Lulame lubi tę wiadomość

S3YWp2.png

‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ