X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
Odpowiedz

Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    W Krakowie trz jest pomnik dzieci utraconych :( ale dzis nie jedziemy, dzis odpoczywamy z zającami bo kaszel znowu wrócił :/ i zamawiamy chinszczyzne mamy ochote na sajgonki
    A moje aniołki proszę o powrót w dwupaku akurat przygotowałam im gniazdo :)
    Dużo zdrówka dla Was :*

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczoraj była ovu....zaspałam na Przytulanka,A z rana do pracy trza było iść. Chyba już po ptokach...

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha ale mi smaka zrobiłaś, na te sajgonki!!! Ostatnio jadłam w Krakowie takie pyszne pierożki warzywne z takim super sosem w knajpie obok ronda grzegorzeckiego , tęsknie za nimi! Moze spróbuje dziś zrobic, o ! Tylko nigdzie przepisu nie mogę znaleźć :((

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Dziękuję <3

Ta beta dziś sprowadziła mnie na ziemię. Pierwsza w życiu i wynik <1,8
    Nawet nie umiem określić w słowach co czuje - taka pustka.

Wszystkie wiemy co czujesz : * tule mocno ! Najlepsze co możesz teraz zrobic to plan na kolejny cykl, i nowa nadzieja: * a dziś zrób coś dla siebie ; ) to pomaga

Czrna 81 lubi tę wiadomość

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Sammer ja mam w domu 5 psów rasy lhasa Apso jest to moja miłość i pasja. Shih to dla mnie już krzyżówka lhasa z pekinczykiem.
    Przez to że to nie jest popularna rasa ( i niech tak zostanie) nie jest zepsuta.
    Jak rasa jest popularna pseudo zaczynają ruszać z fabrykami.

1c8300924772e734med.jpg

Nie czytać na google o tej rasie bo to bzdury pisane przez ludzi którzy nawet nie mieli doczynienia z tą rasa.
    cudny psiak, my mamy owczarka z pseudo ;/ dopiero hodowcy na forum mnie uświadomili. Szczęście głupiego że Młody ma zdrowe stawy.

summer86, innamorata88 lubią tę wiadomość

• Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izape oby prezencik się spełnił <3 :*

Izape_91 lubi tę wiadomość

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    izape oby prezencik się spełnił <3 :*
    Oby : ) jest jakiś 1 % szansy ze sie spełni hehe : )

My chyba dzisiaj skoczymy na botoks do kina, mam nadzieje ze emka na spacer wyciągnę dawno nie byliśmy a pogoda jest ładna i ciepło.

S3YWp2.png

• Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) ja po drugim teście ! i nadal dwie kreski ! jupi.
    jako ze jestem pierwszy raz w takiej sytuacji powiedzcie mi czy powinnami isc na bete przed wizyta u ginekologa ?

Aksamitna, KaroMi lubią tę wiadomość

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola1234 wrote:
    jako ze jestem pierwszy raz w takiej sytuacji powiedzcie mi czy powinnami isc na bete przed wizyta u ginekologa ?
    Ja bym jutro poszła ; ) i sprawdź za dwa dni czy przyrasta, zawsze to większa pewność ze wszystko przebiega prawidlowo

S3YWp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Agniecha ale mi smaka zrobiłaś, na te sajgonki!!! Ostatnio jadłam w Krakowie takie pyszne pierożki warzywne z takim super sosem w knajpie obok ronda grzegorzeckiego , tęsknie za nimi! Moze spróbuje dziś zrobic, o ! Tylko nigdzie przepisu nie mogę znaleźć :((
    Z tamtąd zamawiam :D

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - tulę te które dzisiaj mają kiepski poranek i gratulację dla tych którym się udało :*

Ja bardzo, bardzo ostrożnie podchodzę do cyklu, ale delikatnie bolą mnie piersi.. tak jak w ciążowym. Dzisiaj 8dpo, wgapiam się jak sroka w ciążowy cykl i tam zaznaczyłam wrażliwe piersi 10dpo.
    Zobaczymy jak sytuacja się rozwinie, ale nie wiem czy wytrzymam do środy z testem...

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola1234 wrote:
    na wizyte do giną dopiero jak beta przekroczy 10tys. Rosnijcie zdrowo, i żeby to była nudna ciąża bez atrakcji

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Z tamtąd zamawiam :D
    Jak ta knajpa sie nazywa? Wezzz mnie nie dołuje, ale bym zjadlaaa!!!o już mam phong hai... wyślij mi pierożki pliiiizzzz : p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2017, 13:47

S3YWp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Jak ta knajpa sie nazywa? Wezzz mnie nie dołuje, ale bym zjadlaaa!!!o już mam phong hai... wyślij mi pierożki pliiiizzzz : p
    Lepiej! Ja Cię zapraszam na pierozka :D i kawkę!

Izape_91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meska - Tuli, tuli :-( <3

Zielona - po prostu starajcie się co dwa dni, jak ma zaskoczyć to zaskoczy ;-)

Jedna z Wielu <3 <3 <3

Fasola Gratuluję pozytywnego testu ;-)

Nadzieja co do pewności nie możesz miec żadnej jedli nie monitorujesz cyklu, działajcie dalej ;-) Zresztą ja u Ciebie owulacji nie widzę.

Phnappy trzymasz w napięciu :D

Flower piesek rewelacyjny <3 <3 <3

Meśka, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak sobie myślałam że fakt zapiszę się na ta cytologię, ale wczesniej i tak wyszedł mi stan zapalny przy ob, z powodu zastoi ropnych w ranie. Więć chyba nie było sensu.
    Przypomniało mi sie również że jak poszlam z bólami do szpitala to "jeden" ginekolog powiedział że mam dużą nadżerkę, hmmm...
    Więć dlaczego gdy byłam wyłyżeczkowana nikt nawet o tym nie wspomniał, a ten lekarz który robił mi operacje też o tym nic nie mówił, a jest moim gin. prowadzącym?

Oszaleje z tymi Naszymi ginekologami, już nie mam do kogo chodzić.

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Lepiej! Ja Cię zapraszam na pierozka :D i kawkę!
    juz lece za 4 godziny bede !! : D zawsze ze znajomymi chodzimy do tej kanjpy jak mamy zjazdy : )

Właśnie zrobiłam sok z jabelk buraków pomarańczy i bananów pychotka. Musimy się dowitaminowac z emkiem porządnie : )

Dziewczyny mam pytanie bo nie wiem co robić.... Mam w czwartek to HSG a w piątek z rana musze jechać do Krakowa na zjazd i zastanawiam się czy jechać czy sobie niw odpuścić q razie gdyby coś było nie tak, troche się obawiam.... Normalnie mogę funkcjonować na drugi dzień? Dla mnie to dluga droga w busie...

S3YWp2.png

• summer86 Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    A ja tak sobie myślałam że fakt zapiszę się na ta cytologię, ale wczesniej i tak wyszedł mi stan zapalny przy ob, z powodu zastoi ropnych w ranie. Więć chyba nie było sensu.
    Przypomniało mi sie również że jak poszlam z bólami do szpitala to "jeden" ginekolog powiedział że mam dużą nadżerkę, hmmm...
    Więć dlaczego gdy byłam wyłyżeczkowana nikt nawet o tym nie wspomniał, a ten lekarz który robił mi operacje też o tym nic nie mówił, a jest moim gin. prowadzącym?

Oszaleje z tymi Naszymi ginekologami, już nie mam do kogo chodzić.

Monika, poszukaj na znanylekarz.pl ginekologa ze swoich okolic, który ma dobre opinie (dla mnie to od 4,5 gwiazdki wzwyż). Cytologię wykonaj koniecznie, ropa w ranie czy stan zapalny organizmy raczej nie ma wpływu na cytologię. Jeśli żaden nie bedzie Ci chciał zrobić na NFZ (chociaż nie powinno być gadania) zrób prywatnie, koszt to 30-40 zł, u mnie w przychodni można zrobić u położnych, więc nie jest nawet konieczna wizyta u ginekologa, żeby pobrał materiał.

Flowwer, piękna rasa i psiak widać, że bardzo zadbany. Jak dajesz radę ogarniać 5 psów i 2 koty? :) Wiem, że przy takich długowłosych jest sporo roboty, bo właśnie miałam shih tzu. Kochany był.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    juz lece za 4 godziny bede !! : D zawsze ze znajomymi chodzimy do tej kanjpy jak mamy zjazdy : )

Właśnie zrobiłam sok z jabelk buraków pomarańczy i bananów pychotka. Musimy się dowitaminowac z emkiem porządnie : )

Dziewczyny mam pytanie bo nie wiem co robić.... Mam w czwartek to HSG a w piątek z rana musze jechać do Krakowa na zjazd i zastanawiam się czy jechać czy sobie niw odpuścić q razie gdyby coś było nie tak, troche się obawiam.... Normalnie mogę funkcjonować na drugi dzień? Dla mnie to dluga droga w busie...
    Ja normalnie nadruki dzien poszłam do pracy (8h jeździłam) :)

• summer86 Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape, ja miałam dzień wolnego w dniu HSG, ale na drugi dzień byłam już w pracy i było ok :) Miałam jedynie 2 dni plamienia.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
‹‹ 240 241 242 243 244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ