Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Agniechaaaa wrote:W Krakowie trz jest pomnik dzieci utraconych ale dzis nie jedziemy, dzis odpoczywamy z zającami bo kaszel znowu wrócił i zamawiamy chinszczyzne mamy ochote na sajgonki
A moje aniołki proszę o powrót w dwupaku akurat przygotowałam im gniazdoHaos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
nick nieaktualny
-
Agniecha ale mi smaka zrobiłaś, na te sajgonki!!! Ostatnio jadłam w Krakowie takie pyszne pierożki warzywne z takim super sosem w knajpie obok ronda grzegorzeckiego , tęsknie za nimi! Moze spróbuje dziś zrobic, o ! Tylko nigdzie przepisu nie mogę znaleźć (Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Jedna_z_Wielu wrote:Dziękuję
Ta beta dziś sprowadziła mnie na ziemię. Pierwsza w życiu i wynik <1,8
Nawet nie umiem określić w słowach co czuje - taka pustka.
Wszystkie wiemy co czujesz : * tule mocno ! Najlepsze co możesz teraz zrobic to plan na kolejny cykl, i nowa nadzieja: * a dziś zrób coś dla siebie ; ) to pomagaCzrna 81 lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
nick nieaktualnyFlowwer wrote:Sammer ja mam w domu 5 psów rasy lhasa Apso jest to moja miłość i pasja. Shih to dla mnie już krzyżówka lhasa z pekinczykiem.
Przez to że to nie jest popularna rasa ( i niech tak zostanie) nie jest zepsuta.
Jak rasa jest popularna pseudo zaczynają ruszać z fabrykami.
Nie czytać na google o tej rasie bo to bzdury pisane przez ludzi którzy nawet nie mieli doczynienia z tą rasa.summer86, innamorata88 lubią tę wiadomość
-
izape oby prezencik się spełnił :*
Izape_91 lubi tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Jedna_z_Wielu wrote:izape oby prezencik się spełnił :*
My chyba dzisiaj skoczymy na botoks do kina, mam nadzieje ze emka na spacer wyciągnę dawno nie byliśmy a pogoda jest ładna i ciepło.Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Fasola1234 wrote:Hej dziewczyny:) ja po drugim teście ! i nadal dwie kreski ! jupi.
jako ze jestem pierwszy raz w takiej sytuacji powiedzcie mi czy powinnami isc na bete przed wizyta u ginekologa ?Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
nick nieaktualnyIzape_91 wrote:Agniecha ale mi smaka zrobiłaś, na te sajgonki!!! Ostatnio jadłam w Krakowie takie pyszne pierożki warzywne z takim super sosem w knajpie obok ronda grzegorzeckiego , tęsknie za nimi! Moze spróbuje dziś zrobic, o ! Tylko nigdzie przepisu nie mogę znaleźć (
-
Dziewczyny - tulę te które dzisiaj mają kiepski poranek i gratulację dla tych którym się udało :*
Ja bardzo, bardzo ostrożnie podchodzę do cyklu, ale delikatnie bolą mnie piersi.. tak jak w ciążowym. Dzisiaj 8dpo, wgapiam się jak sroka w ciążowy cykl i tam zaznaczyłam wrażliwe piersi 10dpo.
Zobaczymy jak sytuacja się rozwinie, ale nie wiem czy wytrzymam do środy z testem...
staramy się już ponad 2 lata - udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
nick nieaktualnyFasola1234 wrote:Hej dziewczyny:) ja po drugim teście ! i nadal dwie kreski ! jupi.
jako ze jestem pierwszy raz w takiej sytuacji powiedzcie mi czy powinnami isc na bete przed wizyta u ginekologa ? -
Agniechaaaa wrote:Z tamtąd zamawiam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2017, 13:47
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMeska - Tuli, tuli
Zielona - po prostu starajcie się co dwa dni, jak ma zaskoczyć to zaskoczy
Jedna z Wielu
Fasola Gratuluję pozytywnego testu
Nadzieja co do pewności nie możesz miec żadnej jedli nie monitorujesz cyklu, działajcie dalej Zresztą ja u Ciebie owulacji nie widzę.
Phnappy trzymasz w napięciu
Flower piesek rewelacyjnyMeśka, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja tak sobie myślałam że fakt zapiszę się na ta cytologię, ale wczesniej i tak wyszedł mi stan zapalny przy ob, z powodu zastoi ropnych w ranie. Więć chyba nie było sensu.
Przypomniało mi sie również że jak poszlam z bólami do szpitala to "jeden" ginekolog powiedział że mam dużą nadżerkę, hmmm...
Więć dlaczego gdy byłam wyłyżeczkowana nikt nawet o tym nie wspomniał, a ten lekarz który robił mi operacje też o tym nic nie mówił, a jest moim gin. prowadzącym?
Oszaleje z tymi Naszymi ginekologami, już nie mam do kogo chodzić. -
Agniechaaaa wrote:Lepiej! Ja Cię zapraszam na pierozka i kawkę!
Właśnie zrobiłam sok z jabelk buraków pomarańczy i bananów pychotka. Musimy się dowitaminowac z emkiem porządnie : )
Dziewczyny mam pytanie bo nie wiem co robić.... Mam w czwartek to HSG a w piątek z rana musze jechać do Krakowa na zjazd i zastanawiam się czy jechać czy sobie niw odpuścić q razie gdyby coś było nie tak, troche się obawiam.... Normalnie mogę funkcjonować na drugi dzień? Dla mnie to dluga droga w busie...Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
-Monika- wrote:A ja tak sobie myślałam że fakt zapiszę się na ta cytologię, ale wczesniej i tak wyszedł mi stan zapalny przy ob, z powodu zastoi ropnych w ranie. Więć chyba nie było sensu.
Przypomniało mi sie również że jak poszlam z bólami do szpitala to "jeden" ginekolog powiedział że mam dużą nadżerkę, hmmm...
Więć dlaczego gdy byłam wyłyżeczkowana nikt nawet o tym nie wspomniał, a ten lekarz który robił mi operacje też o tym nic nie mówił, a jest moim gin. prowadzącym?
Oszaleje z tymi Naszymi ginekologami, już nie mam do kogo chodzić.
Monika, poszukaj na znanylekarz.pl ginekologa ze swoich okolic, który ma dobre opinie (dla mnie to od 4,5 gwiazdki wzwyż). Cytologię wykonaj koniecznie, ropa w ranie czy stan zapalny organizmy raczej nie ma wpływu na cytologię. Jeśli żaden nie bedzie Ci chciał zrobić na NFZ (chociaż nie powinno być gadania) zrób prywatnie, koszt to 30-40 zł, u mnie w przychodni można zrobić u położnych, więc nie jest nawet konieczna wizyta u ginekologa, żeby pobrał materiał.
Flowwer, piękna rasa i psiak widać, że bardzo zadbany. Jak dajesz radę ogarniać 5 psów i 2 koty? Wiem, że przy takich długowłosych jest sporo roboty, bo właśnie miałam shih tzu. Kochany był.
-
nick nieaktualnyIzape_91 wrote:juz lece za 4 godziny bede !! : D zawsze ze znajomymi chodzimy do tej kanjpy jak mamy zjazdy : )
Właśnie zrobiłam sok z jabelk buraków pomarańczy i bananów pychotka. Musimy się dowitaminowac z emkiem porządnie : )
Dziewczyny mam pytanie bo nie wiem co robić.... Mam w czwartek to HSG a w piątek z rana musze jechać do Krakowa na zjazd i zastanawiam się czy jechać czy sobie niw odpuścić q razie gdyby coś było nie tak, troche się obawiam.... Normalnie mogę funkcjonować na drugi dzień? Dla mnie to dluga droga w busie... -
Izape, ja miałam dzień wolnego w dniu HSG, ale na drugi dzień byłam już w pracy i było ok Miałam jedynie 2 dni plamienia.