X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
Odpowiedz

Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Meska - Tuli, tuli :-( <3

Zielona - po prostu starajcie się co dwa dni, jak ma zaskoczyć to zaskoczy ;-)

Jedna z Wielu <3 <3 <3

Fasola Gratuluję pozytywnego testu ;-)

Nadzieja co do pewności nie możesz miec żadnej jedli nie monitorujesz cyklu, działajcie dalej ;-) Zresztą ja u Ciebie owulacji nie widzę.

Phnappy trzymasz w napięciu :D

Flower piesek rewelacyjny <3 <3 <3
    Monia wierz mi,gdybym miała pieniążki chodzilabym na monitoring codziennie,A druga sprawa skoro znasz mój organizm lepiej ode mnie ,i potrafisz wywrozyc ovu z tempki jak z ręki to spoko....

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer mój ma dużo gwiazdek i co? Ale szwagier pracuję w szpitalu to mnie umówi, głupia byłam że sobie nie zrobilam przy ostatniej wizycie ;-)
    Ale już sie poprawiam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja73 wrote:
    Monia wierz mi,gdybym miała pieniążki chodzilabym na monitoring codziennie,A druga sprawa skoro znasz mój organizm lepiej ode mnie ,i potrafisz wywrozyc ovu z tempki jak z ręki to spoko....
    Czemu się bulwersujesz?
    Nie było to przyjemne czytając Twój post, człowiek się stara pomóc, a Ty mi z wyrzutami.

Nie widzę u Ciebie skoku temp i stąd wnioskuje ze dzisiaj może być owulacja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2017, 15:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Czemu się bulwersujesz?
    Nie było to przyjemne czytając Twój post, człowiek się stara pomóc, a Ty mi z wyrzutami.

Nie widzę u Ciebie skoku temp i stąd wnioskuje ze dzisiaj może być owulacja.
    Jestem spokojna wierz mi,Do bulwersu mi daleko.Wiem po prostu że już jest after po
    Dziś już śluz kremowy żółty. Od 9 dc rozciagliwy był,potem już nie sprawdzałam aż do dziś.Naprawde Monia nie ma co się obrażać na mnie ❤

• Karolina90 Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Summer mój ma dużo gwiazdek i co? Ale szwagier pracuję w szpitalu to mnie umówi, głupia byłam że sobie nie zrobilam przy ostatniej wizycie ;-)
    Ale już sie poprawiam.

Monia ogólnie to raz na 3 lata chyba przysługuje Ci ma NFZ za friko cytologia :-) ja też właśnie musze zrobić ale ja robie raz do roku. Mój gin poleca jakaś tam LBC czy coś, bo niby dokładniejsze :-) ale i droższa bo kosztuje 100 zł u nas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2017, 15:49

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina90 wrote:
    Monia ogólnie to raz na 3 lata chyba przysługuje Ci ma NFZ za friko cytologia :-) ja też właśnie musze zrobić ale ja robie raz do roku. Mój gin poleca jakaś tam LBC czy coś, bo niby dokładniejsze :-) ale i droższa bo kosztuje 100 zł u nas.
    Dziękuję, mi już nawet nie chodzi o te 40 zł, zrobię to dla świetego spokoju, może nic strasznego nie wyjdzie :-?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja73 wrote:
    Jestem spokojna wierz mi,Do bulwersu mi daleko.Wiem po prostu że już jest after po
    Dziś już śluz kremowy żółty. Od 9 dc rozciagliwy był,potem już nie sprawdzałam aż do dziś.Naprawde Monia nie ma co się obrażać na mnie ❤
    Wcześniej nie współżyliście?

• Karolina90 Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrób zrób :-) ja robie regularnie i jak miałam dysplazje szyjki to właśnie cytologia mi to szybko wykryła :-) ale u Cievie na pewno wszytsko będzie dobrze. Najgorsze ze trzeba 2 tyg. Na wynik czekać :-/

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    22dpt ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina90 wrote:
    Zrób zrób :-) ja robie regularnie i jak miałam dysplazje szyjki to właśnie cytologia mi to szybko wykryła :-) ale u Cievie na pewno wszytsko będzie dobrze. Najgorsze ze trzeba 2 tyg. Na wynik czekać :-/
    Musi być dobrze ;-) Najlepszy jest mój gin mówiąc żebym się po prostu bzykać, nie zleciwszy żadnych badań podstawowych. No ale... może kieruję się tym że mam już jedno dziecko, nie wiem.

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam lenia. Ktoś chce? chętnie oddam :P

Bocianiątko, KateHawke, Czrna 81, Flowwer lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika zrób koniecznie. Nie chcę Cię straszyć, ale ja trafiłam po zabiegu na NFZ do gina, gbur totalny, ale jedyne co to od razu po pierwszej @ po zabiegu kazał przyjść na cytologię bo "w tych szpitalach to syf". I co? Cytologia w marcu idealna, w czerwcu po zabiegu nagle HPV, podejrzenie Cin1 i skierowane na kolposkopie. Na kolposkopii wyszło że owszem hpv i rzęsistek. Zapytałam czy to może być po zabiegu, lekarka powiedziała tylko "nie możemy tego udowodnić"... pewnie miałam pecha, ale wole być teraz ostrożna... teraz mam zalecenie cytologii co pół roku póki co.

Ale smaka robicie! Ja mam dzisiaj lekkie mdłości i jakby za dużo śliny, nie wiem czy przeziębienie wraca czy co...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Monika zrób koniecznie. Nie chcę Cię straszyć, ale ja trafiłam po zabiegu na NFZ do gina, gbur totalny, ale jedyne co to od razu po pierwszej @ po zabiegu kazał przyjść na cytologię bo "w tych szpitalach to syf". I co? Cytologia w marcu idealna, w czerwcu po zabiegu nagle HPV, podejrzenie Cin1 i skierowane na kolposkopie. Na kolposkopii wyszło że owszem hpv i rzęsistek. Zapytałam czy to może być po zabiegu, lekarka powiedziała tylko "nie możemy tego udowodnić"... pewnie miałam pecha, ale wole być teraz ostrożna... teraz mam zalecenie cytologii co pół roku póki co.

Ale smaka robicie! Ja mam dzisiaj lekkie mdłości i jakby za dużo śliny, nie wiem czy przeziębienie wraca czy co...
    O masz... :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Wcześniej nie współżyliście?
    Dwa dni wcześniej.Spoko dam radę

• Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane ! Trzymam kciuki za was !!!

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik ja miałam tak samo tyle ze nie miałam żadnego wcześniej zabiegu. Mi gin mówiła ze mogło mi się zrobić od tabletek anty albo po prostu wtedy jeszcze mój chłopak mnie zarazil. Oczywiście wysłałam go wtedy do lekarza a lekarz do niego: Jest pan pewny ze pana dziewczyna uprawia sex tylko z panem? No wtf?! Tak się wkurzyłam, bo ten chłopak a obecnie mąż to mój jeden jedyny a on takie testy...świr jakiś :-P
    Ale wyleczyli i jest wszytsko w porzoporzo :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2017, 16:50

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    22dpt ❤️
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna co do dysplazji to ciężka sprawa przy dużych rasach ;) może być też nabyta.

Sammer ja obcinam po ukończeniu kariery wystawowej ;)

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • pilik Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina mi sugerowała że skoro ja jestem wierna to mąż może nie być ;)... ja nie brałam anty, męża nie zdradzam on mnie też, a jesteśmy razem od 7 lat, więc nie możliwe by to było... ten lekarz na NFZ gburowaty mówi ze mnie pewnie zarazili podczas zabiegu... nie wiem gdzie prawda, tak czy siak już to mam i teraz trzeba badać i sprawdzać...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik no pewnie :-) nie taki diabeł straszny. Mnie najbardziej stresowalo jak po konizacji wzięli wycinek do badania histo-pato. Ale wyszło Oki :-)

summer86 lubi tę wiadomość

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    22dpt ❤️
  • pilik Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina u mnie na szczęście nie było potrzeby więc nie było tego stresu oczekiwania ;)...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór dziewuszki :)
    Mimo szczerych chęci nie nadrobię, wczoraj dopadła mnie migrena i za cholerę nie chce odpuścić. Dobrze, że mam jeszcze tydzień wolnego. U mnie cudowna pogoda a ja nie mogę oczu otworzyć.

Mam jeszcze pytanie, zastanawiam się nad zakupem termometru, możecie coś polecić.

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ