X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
Odpowiedz

Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy progesteron moze byc podwyzszony na cyklu sztucznym?

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem tutaj nowa :) zarejestrowałam się,bo już powoli świruję a wiem że nikt nie rozumie staraczek tak jak my siebie nawzajem:) juz prawie 2 lata z mężem się staramy o potomostwo.na początku na luzaku, dopiero po ponad pół roku stwierdziłam że coś nie gra-ale dłuugo szukałam lekarza który by nam pomógl. i tak wyszło w sierpniu rok temu że TSH za wysokie, prolaktyna tak samo.ZACŻĘLO się zbijanie. potem wyszło że z pęcherzykami jest coś nie tak i tym sposobem u doktora M. leci 5 cykl CLO+ Pegnyl(a ostatnio ovitrelle-pregnulu brak w aptekach).Ale co ciekawe będąc na monitoringu wyszło że z prawego jajnika była naturalna owulacja :) z lewego też był pęcherzyk więc zastrzyk poszedł- liczymy na bliźniaki :) po lekach cykl wydłużył mi sie do 29dni. wcześniej miałam 26/27. dziś 25dc. rano zrobilam test-negatyw. myślicie że to za wcześnie? objawów mało- trochę bardziej wilgotno, kłuje brzuch i mam jakiś nalot na języku i mega szorstki ten język.temperatura cały czas ok37-37.20 a przed owu ok 36,50/36.60 i jakaś nerwowa jestem, wkurzam sie b.szybko a jestem ogólnie oazą spokoju-więc nawet w pracy się dziwią że się jednak potrafię zdenerwować:) Mam nadzieję że @ nie przyjdzie-inaczej czeka mnie badanie drożnośći jajowodów a to ponoć średnio przyjemne....

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga Zdjęcie z USG <3 suwaczek boski <3 beta wypasiona! To teraz możesz rozsyłać wirusy na nas :) na pewno będą z turbodoładowaniem :D

Agniechaaaa, Maja84 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Aga Zdjęcie z USG <3 suwaczek boski <3 beta wypasiona! To teraz możesz rozsyłać wirusy na nas :) na pewno będą z turbodoładowaniem :D
    Wiruski bedą jak bedą serduszka bedą miały większa moc :)

Lunaris, Maja84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja poproszę worek wirusków ;-)

Achia - kto nie swirowal nigdy przed okresem niech pierwszy rzuci kamieniem! Witaj na forum :-)

Czrna 81, Bunia86, Flowwer lubią tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Wiruski bedą jak bedą serduszka bedą miały większa moc :)
    Ja poczekam :) Do epoki lodowcowej jeszcze trochę czasu ;)

Achia świrowanie przed @ to u nas norma :D

Flowwer lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Staraczka, a co odwalili przy badaniu?
    No bo poszłam zrobić to badanie tak jak powinno być robione czyli 3-2 dni przed @ dopytałam czy napewno dadzą radę odesłać na analizę na czas, nawet gdzieś wydzwaniali dopytać. A po 2 dniach telefon, że nie udało się wykonać badania, bo za stara krew i że mam przyjść powtórzyć, tylko że mi się wtedy już zaczynało plamienie. No i nie mam jak powtórzyć badania, bo przy pcos nie jestem w stanie określić, kiedy będzie następna @. Zaproponowałam, żeby mi powtarzali badanie co 2 dni od ok 24 dc, a potem się okaże, które było z 2 dni przed @. Albo niech mi zrobią w przychodni monitoring, bo ja ze względu na hsg rtg nie staram się w listopadzie i nie mam zamiaru bulić bez sensu za wizyty. W poniedziałek im to wyślę!
    Wściekam się głównie o to, że musiałam immunologa odwiłać, bo bez sensu tam iść bez badań i zapewniać, że to na pewno to! Przez to wszystko mi się znowu przesuwa w nieskończoność

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 20:45

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Flo napiszę wieczorem bo teraz zwiedzamy " piękną" Łódz:) ogólnie wrazenie dobre, ocenil naszą sytuacje na podstawie dotychczasowych badan na bardzo dobrą ale zlecil jeszcze masę badań, od razu oddalam krew i zostawiłam tam najniższą krajową ;p i kolejna wizyta 1go grudnia. Wiecej napisze wieczorem
    O jakie zlecił badania ?? Czekam ma szerszą relację!

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie chwilę? Mam 6 dc krew się pojawiła dużo co wcześniej nie było tzn wczoraj było czysto i śluz rozciagliwy

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrna 81 wrote:

Dziewczyny @ nadal brak :-) Czyli z rańca walnę sikańca :-D
    Ja czuje fasolkę !!

Lena21 lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Jaką wartość masz ma myśli ?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Jaką wartość masz ma myśli ?

chcesz podchodzic na cyklu sztucznym do crio, a nie zawsze klinika bada jaki masz prg przed nim.. a co jesli masz podwyzszony poziom np 5 czy wiecej a nie wiesz o tym i zaczniesz brac prg do crio i co wtedy?

wiadomo do transferu musisz miec max 2ng

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 21:01

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    chcesz podchodzic na cyklu sztucznym do crio, a nie zawsze klinika bada jaki masz prg przed nim.. a co jesli masz podwyzszony poziom np 5 czy wiecej a nie wiesz o tym i zaczniesz brac prg do crio i co wtedy?

wiadomo do transferu musisz miec max 2ng
    Najlepiej zapytaj o to lekarza bo wiem że dziewczyny zbijają ale za bardzo się na tym nie znam.
    Panan to twoj pierwszy cykl z ovu więc @ jest dłuższa i inna

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Najlepiej zapytaj o to lekarza bo wiem że dziewczyny zbijają ale za bardzo się na tym nie znam.
    Panan to twoj pierwszy cykl z ovu więc @ jest dłuższa i inna

ja pytam tak ogolnie, bo dziewczyna na innym watku o tym pisala i zastanowilo mnie to. Bylam ciekawa jak to wyglada :) ale jak pojde to zapytam o to gina.

❤️❤️❤️

Wysłany: 27 października 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Tak, może, zwłaszcza przy lametcie, która obniża poziom estrogenu, a wiadomo niższy estro = wyższy prog. Ja miałam przez to zawał serca, że ciągle mi ten progesteron taki wysoki wychodził, ale ginio powiedział, że to nawet dobrze, tylko żeby w 1ej fazie uważać, bo wysoki prog blokuje owu

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Tak, może, zwłaszcza przy lametcie, która obniża poziom estrogenu, a wiadomo niższy estro = wyższy prog. Ja miałam przez to zawał serca, że ciągle mi ten progesteron taki wysoki wychodził, ale ginio powiedział, że to nawet dobrze, tylko żeby w 1ej fazie uważać, bo wysoki prog blokuje owu

ale ty piszesz przy lamecie czyli jak sie stymulujesz, ale mi chodzilo jak bierzesz estrofem od 2dc i przygotowujesz sie do crio.

❤️❤️❤️
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny wieczorową porą Wszystkie pozdrawiam z wątpliwie pięknej Łodzi;) jestem świeżo po wizycie u doktora P i jestem ogolnie zadowolona. Doktor jest sprawny, rzeczowy. Zaczął od wywiadu ile sie staramy, jakie metody leczenia przeszliśmy, jakie mamy badsnia, czy bylam kiedykolwiek w ciąży, czy mam siostry ktore mają dzieci, czy moja mama miała problemy itp. Najpierw przeglądnął badania emka, zapytał o test MAR ktorego nie mielismy, ale obejrzał wyniki nasienia i nie kazał tego testu robić. Potem obejrzał moje, skupił się na immunofenotypie i stwierdził że jest bardzo poprawny, dalej ANA ujemne, mutacje MTHFR i śmiał się że nie pamieta pacjentki z wykluczonymi wszystkimi wariantami mutacji ;0. Po czym stwierdził ze ASA są wysokie, ale nie zaburzają immunofenotypu wiec nie mogą mieć istotnego znaczenia jeśli chodzi o silną agresję w stosunku do plemników a ich obecność jest wynikiem jakiś infekcji, duża szansa ze to helicobacter namieszała, ale mogą być inne infekcje. Patrzac na wyniki nadienia i na ogół stwierdził że będziemy szukać przyczyn problemów z zagnieżdzeniem lub innych (?). Dostałam zlecienie na testy LCT, CBA, wszystko w kierunku trombofilii, limfocyty th1/2 i chyba jeszcze coś ale nie pamietam :) pyta£am o test ba wrogość sluzu, mowił ze możemy zrobić ale w zapyziałym Rzeszowie nie ma takiej możliwości, wiec pewnie sie wstrzymamy:). Kolejna wizyta 1go grudnia. Co najwazniejsze powiedział, ze absolutnie nie wuklucza naturalnego poczęcia co dla mojego emka było miodem na uszy :)

Flowwer, KateHawke, Lena21, pilik, Bunia86, Lunaris, summer86, Meśka, Amy333, Bocianiątko, Sarna84, Karolina90, malka lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021

Wysłany: 27 października 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    ale ty piszesz przy lamecie czyli jak sie stymulujesz, ale mi chodzilo jak bierzesz estrofem od 2dc i przygotowujesz sie do crio.
    Aaa, no tak cykl sztuczny a nie stymulowany, już widzę, o ślepe ja

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się przy piątku, wycięli mnie z życia w pracy, nawet nie miałam czasu odetchnąć i zajrzeć.
    Czekam grzecznie na @ i powiem Wam szczerze dziewczyny, ze powrót do pracy i ta sieczka, która mnie spotkała przez ten tydzień, tylko utwierdziła mnie w przekonaniu, ze jeżeli będzie wszystko ok, to od następnego cyklu zaczynam starania.

Teraz tylko badanie progesteronu i wizyta u gin po @

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Yosel Sylwia o tym progu pisała że musi być niski (poniżej5) żeby podchodzić w ogóle do stymulacji do punkcji.

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
‹‹ 389 390 391 392 393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ