Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
A czy progesteron moze byc podwyzszony na cyklu sztucznym?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyHej, jestem tutaj nowa zarejestrowałam się,bo już powoli świruję a wiem że nikt nie rozumie staraczek tak jak my siebie nawzajem:) juz prawie 2 lata z mężem się staramy o potomostwo.na początku na luzaku, dopiero po ponad pół roku stwierdziłam że coś nie gra-ale dłuugo szukałam lekarza który by nam pomógl. i tak wyszło w sierpniu rok temu że TSH za wysokie, prolaktyna tak samo.ZACŻĘLO się zbijanie. potem wyszło że z pęcherzykami jest coś nie tak i tym sposobem u doktora M. leci 5 cykl CLO+ Pegnyl(a ostatnio ovitrelle-pregnulu brak w aptekach).Ale co ciekawe będąc na monitoringu wyszło że z prawego jajnika była naturalna owulacja z lewego też był pęcherzyk więc zastrzyk poszedł- liczymy na bliźniaki po lekach cykl wydłużył mi sie do 29dni. wcześniej miałam 26/27. dziś 25dc. rano zrobilam test-negatyw. myślicie że to za wcześnie? objawów mało- trochę bardziej wilgotno, kłuje brzuch i mam jakiś nalot na języku i mega szorstki ten język.temperatura cały czas ok37-37.20 a przed owu ok 36,50/36.60 i jakaś nerwowa jestem, wkurzam sie b.szybko a jestem ogólnie oazą spokoju-więc nawet w pracy się dziwią że się jednak potrafię zdenerwować Mam nadzieję że @ nie przyjdzie-inaczej czeka mnie badanie drożnośći jajowodów a to ponoć średnio przyjemne....
-
Aga Zdjęcie z USG suwaczek boski beta wypasiona! To teraz możesz rozsyłać wirusy na nas na pewno będą z turbodoładowaniem
Agniechaaaa, Maja84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Agniechaaaa wrote:Wiruski bedą jak bedą serduszka bedą miały większa moc
Achia świrowanie przed @ to u nas normaFlowwer lubi tę wiadomość
-
summer86 wrote:Staraczka, a co odwalili przy badaniu?
Wściekam się głównie o to, że musiałam immunologa odwiłać, bo bez sensu tam iść bez badań i zapewniać, że to na pewno to! Przez to wszystko mi się znowu przesuwa w nieskończonośćWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 20:45
-
Rucola wrote:Flo napiszę wieczorem bo teraz zwiedzamy " piękną" Łódz:) ogólnie wrazenie dobre, ocenil naszą sytuacje na podstawie dotychczasowych badan na bardzo dobrą ale zlecil jeszcze masę badań, od razu oddalam krew i zostawiłam tam najniższą krajową ;p i kolejna wizyta 1go grudnia. Wiecej napisze wieczorem
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Czrna 81 wrote:
Dziewczyny @ nadal brak Czyli z rańca walnę sikańcaLena21 lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Yoselyn82 wrote:A czy progesteron moze byc podwyzszony na cyklu sztucznym?
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Jaką wartość masz ma myśli ?
chcesz podchodzic na cyklu sztucznym do crio, a nie zawsze klinika bada jaki masz prg przed nim.. a co jesli masz podwyzszony poziom np 5 czy wiecej a nie wiesz o tym i zaczniesz brac prg do crio i co wtedy?
wiadomo do transferu musisz miec max 2ngWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 21:01
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:chcesz podchodzic na cyklu sztucznym do crio, a nie zawsze klinika bada jaki masz prg przed nim.. a co jesli masz podwyzszony poziom np 5 czy wiecej a nie wiesz o tym i zaczniesz brac prg do crio i co wtedy?
wiadomo do transferu musisz miec max 2ng
Panan to twoj pierwszy cykl z ovu więc @ jest dłuższa i inna
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Najlepiej zapytaj o to lekarza bo wiem że dziewczyny zbijają ale za bardzo się na tym nie znam.
Panan to twoj pierwszy cykl z ovu więc @ jest dłuższa i inna
ja pytam tak ogolnie, bo dziewczyna na innym watku o tym pisala i zastanowilo mnie to. Bylam ciekawa jak to wyglada ale jak pojde to zapytam o to gina.Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:A czy progesteron moze byc podwyzszony na cyklu sztucznym?
-
StaraczkaNika wrote:Tak, może, zwłaszcza przy lametcie, która obniża poziom estrogenu, a wiadomo niższy estro = wyższy prog. Ja miałam przez to zawał serca, że ciągle mi ten progesteron taki wysoki wychodził, ale ginio powiedział, że to nawet dobrze, tylko żeby w 1ej fazie uważać, bo wysoki prog blokuje owu
ale ty piszesz przy lamecie czyli jak sie stymulujesz, ale mi chodzilo jak bierzesz estrofem od 2dc i przygotowujesz sie do crio.Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Witajcie Dziewczyny wieczorową porą Wszystkie pozdrawiam z wątpliwie pięknej Łodzi;) jestem świeżo po wizycie u doktora P i jestem ogolnie zadowolona. Doktor jest sprawny, rzeczowy. Zaczął od wywiadu ile sie staramy, jakie metody leczenia przeszliśmy, jakie mamy badsnia, czy bylam kiedykolwiek w ciąży, czy mam siostry ktore mają dzieci, czy moja mama miała problemy itp. Najpierw przeglądnął badania emka, zapytał o test MAR ktorego nie mielismy, ale obejrzał wyniki nasienia i nie kazał tego testu robić. Potem obejrzał moje, skupił się na immunofenotypie i stwierdził że jest bardzo poprawny, dalej ANA ujemne, mutacje MTHFR i śmiał się że nie pamieta pacjentki z wykluczonymi wszystkimi wariantami mutacji ;0. Po czym stwierdził ze ASA są wysokie, ale nie zaburzają immunofenotypu wiec nie mogą mieć istotnego znaczenia jeśli chodzi o silną agresję w stosunku do plemników a ich obecność jest wynikiem jakiś infekcji, duża szansa ze to helicobacter namieszała, ale mogą być inne infekcje. Patrzac na wyniki nadienia i na ogół stwierdził że będziemy szukać przyczyn problemów z zagnieżdzeniem lub innych (?). Dostałam zlecienie na testy LCT, CBA, wszystko w kierunku trombofilii, limfocyty th1/2 i chyba jeszcze coś ale nie pamietam pyta£am o test ba wrogość sluzu, mowił ze możemy zrobić ale w zapyziałym Rzeszowie nie ma takiej możliwości, wiec pewnie sie wstrzymamy:). Kolejna wizyta 1go grudnia. Co najwazniejsze powiedział, ze absolutnie nie wuklucza naturalnego poczęcia co dla mojego emka było miodem na uszy
Flowwer, KateHawke, Lena21, pilik, Bunia86, Lunaris, summer86, Meśka, Amy333, Bocianiątko, Sarna84, Karolina90, malka lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Yoselyn82 wrote:ale ty piszesz przy lamecie czyli jak sie stymulujesz, ale mi chodzilo jak bierzesz estrofem od 2dc i przygotowujesz sie do crio.
-
Witam się przy piątku, wycięli mnie z życia w pracy, nawet nie miałam czasu odetchnąć i zajrzeć.
Czekam grzecznie na @ i powiem Wam szczerze dziewczyny, ze powrót do pracy i ta sieczka, która mnie spotkała przez ten tydzień, tylko utwierdziła mnie w przekonaniu, ze jeżeli będzie wszystko ok, to od następnego cyklu zaczynam starania.
Teraz tylko badanie progesteronu i wizyta u gin po @ -
Yoselyn82 wrote:ale ty piszesz przy lamecie czyli jak sie stymulujesz, ale mi chodzilo jak bierzesz estrofem od 2dc i przygotowujesz sie do crio.