Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
malka wrote:Ja miałam torbiel endometrialna na jajniku. Lekarz powiedział że mam się dalej starać bo ciaza jest najlepszym lekarstwem na endomendę. Tylko że endometrioza skutecznie utrudniła mi zajście w ciążę więc musiałam mieć zabieg i laparoskopowo ja usunęli. Ale nic się nie martw. W klinice na pewno lekarze wiedzą co robią.
No właśnie czytam że taka torbiel się nie wchłania a jedna dziewczyna pisała na jakimś forum, że zaszła w ciążę przez IVF i w trakcie ciąży torbiel zanikła.
Najlepsze jest to że nie mam ABSOLUTNIE żadnych objawów endomendy... Cykle regularne, brzuch boli tak normalnie okresowo zawsze, obfitość jest też normalna - ani mała ani wielka. To jakim cudem ja to mam - nie wiem. -
KateHawke wrote:No właśnie czytam że taka torbiel się nie wchłania a jedna dziewczyna pisała na jakimś forum, że zaszła w ciążę przez IVF i w trakcie ciąży torbiel zanikła.
Najlepsze jest to że nie mam ABSOLUTNIE żadnych objawów endomendy... Cykle regularne, brzuch boli tak normalnie okresowo zawsze, obfitość jest też normalna - ani mała ani wielka. To jakim cudem ja to mam - nie wiem.
Kate moja siostra miała endometrioze. Zaszła w ciążę chyba 8mcy po laparoskopii. Poszła do lekarza żeby potwierdzić ciąże. Okazało sie na USG że owszem ciąża jest ale jest też torbiel czekoladowa czyli endometrialna. Lekarz stwierdził że zagraża ona dziecku i w 3 mcu trzeba zrobić laparo ponownie. Wszystko sie udało a maluch ma teraz 5 lat i jest chyba najzywszym dzieckiem w przedszkolu
EDIT : czekali lekarze do 12 tyg żeby mały mogł przezyć zabieg bo był też pod narkozą a potem razem z mamą brał morfinkeWiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2017, 12:42
KateHawke lubi tę wiadomość
19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Starania od lipca 2016 r.
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
Meśka wrote:Kate moja siostra miała endometrioze. Zaszła w ciążę chyba 8mcy po laparoskopii. Poszła do lekarza żeby potwierdzić ciąże. Okazało sie na USG że owszem ciąża jest ale jest też torbiel czekoladowa czyli endometrialna. Lekarz stwierdził że zagraża ona dziecku i w 3 mcu trzeba zrobić laparo ponownie. Wszystko sie udało a maluch ma teraz 5 lat i jest chyba najzywszym dzieckiem w przedszkolu
Dzięki Kochana Przynajmniej rozjaśniło mi się w głowie -
KateHawke wrote:No właśnie czytam że taka torbiel się nie wchłania a jedna dziewczyna pisała na jakimś forum, że zaszła w ciążę przez IVF i w trakcie ciąży torbiel zanikła.
Najlepsze jest to że nie mam ABSOLUTNIE żadnych objawów endomendy... Cykle regularne, brzuch boli tak normalnie okresowo zawsze, obfitość jest też normalna - ani mała ani wielka. To jakim cudem ja to mam - nie wiem.
Kochana, ja też żadnych objawów endometriozy nie miałam. Dopiero jak się torbiel pojawiła 3 lata temu to pojawiło się podejrzenie, że to to. A podczas laparo wyszło, że całkiem nieźle się u mnie menda zadomowiła.
Czasami lekarze zamiast robić zabieg to dają antyki lub zapisują Visanne na 3-6 m-cy. Ja brałam przez ponad pół roku, ale już po laparo. Ginekolog chciała, żeby macica i jajniki doszły do siebie zanim zajdę w ciążę.
Trzeba tą dziadówę ostro traktować!KateHawke lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny,
Flo - spóźnione życzenia urodzinowe, oby Ci się trafił zdrowy maluch jak najszybciej
Bocianiątko - gratulacje pęcherzyków, coś czuję że będzie coś z tego
Nie mam czasu czytać, nie mam czasu pisać bo jakieś takie maleństwo wymaga uwagi https://zapodaj.net/301b724905972.jpg.htmlKateHawke, Jedna_z_Wielu, Flowwer, Czrna 81, KateKum, Bocianiątko lubią tę wiadomość
-
lamka śliczny!!!
Nasza 2 miesięczna kicia też jest tak absorbująca, że trochę głowa odpoczywa dzięki niemu.
Ja dziś lecę do gina. Test z pabi dexametazonem zrobiony, za tydzień endo i reumatolog. Odciągnęłam też krew na powtórkę ANA2. Zobaczymy oby tylko torbiel znikła i kolejna się nie pojawiła.Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Karma88 wrote:lamka śliczny!!!
Nasza 2 miesięczna kicia też jest tak absorbująca, że trochę głowa odpoczywa dzięki niemu.
Ja dziś lecę do gina. Test z pabi dexametazonem zrobiony, za tydzień endo i reumatolog. Odciągnęłam też krew na powtórkę ANA2. Zobaczymy oby tylko torbiel znikła i kolejna się nie pojawiła.
a na co bralas dexametazon?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2017, 13:18
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Aaa zapomniałam Wam napisać. Euthyrox mam nadal brać. Ale Bromergon kazał odstawić.Brałam pół tabletki do tej pory. Może lepiej jak teraz zacznę brać ćwierć tabletki a potem dopiero odstawię żeby od razu nie odstawiać.
-
Bocianiątko wrote:Pnhappy, cudowna wiadomość!
A mnie przeczucie nie myliło - sono nie było... dr powiedział ze w cyklu stymulowanym hsg się nie robi ze względu na ryzyko cp. Tylko czemu moja gin mi tego nie powiedziała? A jakie wy macie doświadczenie w tym względzie?
Ale nie ma tego złego: mam 4 pęcherzyki! Na lewym 16 i 15 mm, na prawym 16 i 13mm, opis usg z adnotacją że 'pacjentka poinformowana o ryzyku ciąży mnogiej' ale jak to po clo, endo tylko 3,8 tak czy inaczej, bierzemy się do roboty i hsg nie będzie potrzebne w następnym cyklu
Bocku mój kochany, dopiero nadrabiam zaleglosci z wczoraj. Ale newsy u Ciebie!! Rany Julek, to do roboty, w razie czego będę przy tej czwórce pomagac;-)Bocianiątko, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
Amy333 wrote:Bocku mój kochany, dopiero nadrabiam zaleglosci z wczoraj. Ale newsy u Ciebie!! Rany Julek, to do roboty, w razie czego będę przy tej czwórce pomagac;-)
I ja też! Ja też!Amy333, Bocianiątko, Flowwer, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
Ja też nie mam żadnych objawów endomendy. Miesiączki raczej regularne, boli lekko w pierwszy dzień. Nie jest zbyt obfita ale myślę że w normie.
Ponoć hormony ciążowe leczą endomendę. Ja po laparo miałam po pół roku zacząć brać visanne jakby się nie udało zajść. Ale się udało (na krótko więc lekarz powiedział że ta ciąża juz troszke podleczyla endometrioze i na razie jak nie chce to nie muszę brać tabletek. Mam receptę ale pewnie już nie ważna bo ich nie wykupiłam.KateHawke lubi tę wiadomość
-
malka wrote:Ja też nie mam żadnych objawów endomendy. Miesiączki raczej regularne, boli lekko w pierwszy dzień. Nie jest zbyt obfita ale myślę że w normie.
Ponoć hormony ciążowe leczą endomendę. Ja po laparo miałam po pół roku zacząć brać visanne jakby się nie udało zajść. Ale się udało (na krótko więc lekarz powiedział że ta ciąża juz troszke podleczyla endometrioze i na razie jak nie chce to nie muszę brać tabletek. Mam receptę ale pewnie już nie ważna bo ich nie wykupiłam.
Rzeczywiście menda z tej endomendy... Ale dajesz mi nadzieję z tymi hormonami ciążowymi. Oby się u mnie sprawdziło. -
Dziewczyny, a u mnie wieści dość rewolucyjne. Guru dolnośląskiej ginekologii zbaraniał jak zobaczył opisy moich poprzednich monitoringów. Okazuje się, że ja MAM OWULACJE!!!!
Moja poprzednia Pani doktor chyba nie umiala wypatrzeć ciałka żółtego, a on wlasnie 2 godziny temu potiwerdził, że ja widzi!!! Widzie tez miejsce po peknietym pęcherzyku!! JAkims innym, bo ten stary, przetrwały ciagle sobie siedzi. Malo nie spadlam z fotela jak się dowiedziałam
Powiedzila ze przy tak regularnych cyklach jakie mam, dwufazowych z ladna FL nie ma opcji żeby owu nie blyo, no poza tym sam widzi na monitorze ze była
Mamy zalecone szczegolowe badanie nasienia- to mnie trochę przerazilo bo mam zrobić fragmentacje i cos ttam jeszcze, łaczny koszt 650zl- nie wiem jak ja to mowiem M. Jak wpadneicie an pomysl, jak nie zabic faceta taka wiadomość, to piszccie
Do tego ja mam zrobić AMH, podstawowe hormony i jaki marker nowotrowroy. A później czeka nas jeszcze tes wrogości sluzu.
Ogolnie jestem bardzo zadowolona no i zaskoczona, kurde czyli jednak ten test owulacyjny z naszego gorącego weekendu nie klamal, jejeje;-))
KateHawke, staraczka1111, StaraczkaNika, bazylkove, Bocianiątko, Lunaris, 91Ewela09, Meśka, Czrna 81, Lejka, KateKum, summer86, Yoselyn82, Madżka89, Sarna84, Emiilka, Izape_91, -Monika-, Agniechaaaa, Phnappy lubią tę wiadomość
-
Amy !!! AAA!!! A nie mówiłam że jest owulka?! Ale się cieszę Jak eMek to usłyszy to od razu powiedz o badaniach. Kwotę powiedz dopiero później jak juz przetrawi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2017, 14:08
Amy333 lubi tę wiadomość
-
Amy33 nie wiem skąd jesteś, ale jeśli z Warszawy, trójmiasta, katowic lub ich okolic, to właśnie w tym miesiącu są organizowane w tych miastach warsztaty, sprawdź na nieplodnirazem. Można dostać zniżkę na badanie nasienia 50% w invimedzie
KateHawke, Amy333 lubią tę wiadomość
-
Amy rewelacyjna wiadomość. A chłopu niestety trzeba prosto z mostu powiedzieć.
Ja na szczescie u lekarza jak bylam to razem z M i to lekarz powiedział: "Pani robi to to i to, a Pan zrobi takie i takie badania" i to sporo dało.
Czyli powolutku do przodu i bedzie piekna fasolina!KateHawke, Amy333, Bocianiątko lubią tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
nick nieaktualnyWitam Was Kochane
Krótko przedstawię swoją sytuację. Mam 43 dzień cyklu. Podczas tego jednego wciąż trwającego cyklu miałam DWIE POTWIERDZONE OWULACJE (monitoring plus badania z krwi na LH, progesteron i estradiol). Raz z lewego raz z prawego jajnika. Mój lekarz stwierdził że jestem ewenementem i takich przypadków nie ma w książkach medycznych. Ale to fakt. Nie miałam pomiędzy owulacjami okresu.
Wczoraj na monitoringu było już widać ciałko żółte..
Lekarz kazał mi zrobić 16 października test z krwi beta hcg albo się zjawić i będziemy myśleć co dalej.
Proszę o duże kciuki!!KateHawke, staraczka1111, Karma88, Amy333, Flowwer, Czrna 81, admiralka, Bocianiątko, KateKum, Koteczka82 lubią tę wiadomość
-
Amy świetnie trzeba to opić
laski dawajcie swoje @, szybciutko! czekam tylko 3 dni-biorę honorowo!
Frelcia kciuki zaciśnięte może zaliczycie bliźniaki na takim owu he heFrelcia, Amy333 lubią tę wiadomość