X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
Odpowiedz

Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ale z Ciebie laska ;) Ja już na kremach p/zmarszczkowych :D

Czrna 81, summer86 lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie korci zaryzykować... No bo jak wyniki będą złe, to ich nie zaniosę i powtórzę później, nie? Bardziej niż fiznalizacja umowy małżeńskiej martwi mnie to nieszczęsne conceive. To dopiero może namieszać.

Po godzinie szlochania w podusię pada decyzja: nie idę jutro na wymaz. Nie wiem, czy to gonadotropiny wpływają tak depresyjnie, czy co, ale nie mam siły żeby jeszcze do tego wszystkiego walczyć z niewydarzoną służbą zdrowia, przez którą straciłam 4 godziny i kolejny cykl i ochotę do czegokolwiek.

Tak, dobrze widzicie, moje poczucie humoru trafił nagły szlag.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2017, 02:38

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Martyna93 Koleżanka

Wysłany: 7 października 2017, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy zawsze po pozytywnym tescie trzeba isc na bete?

Martyna
  • Lejka Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle nie trzeba chodzić na betę - chyba, że lekarz sobie zażyczy, ale fajnie jest samej dla siebie sprawdzić czy test nie kłamał :-)

Ja w ogóle kiedyś nie wiedziałam co to jest beta hcg. Dopiero z ovu się dowiedziałam z czym to się je i po co :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2017, 07:01

Bocianiątko lubi tę wiadomość

19.10.2017 - nasz drugi cud <3 <3 <3
    zem3x1hpg5sqvgam.png
    5.02.2017 - poronienie w 6 tc, ale... równocześnie początek szczęśliwego cyklu...
    27.11.2015 - nasze największe szczęście <3 <3 <3
    1usaj44jdjzlowlt.png
  • Martyna93 Koleżanka

Wysłany: 7 października 2017, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję:) tak wlasnie mysle czy nie isc potwierdzic dla spokoju :)

Martyna
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczęta :-D

KateKum daj znać co z Tobą ♡

Czarna81
    22 cs.
  • Martyna93 Koleżanka

Wysłany: 7 października 2017, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu sa poranne ptaszki :D

Martyna
  • Meśka Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka Nika mimo Twojego braku humoru Twoje wpisy i tak za genialne ❤ ja bym odczekala z tym wymazem na Twoim miejscu.

Martyna nie musisz isc ale fajnie jest wreszcie zobaczyc dodatni wynik hcg a nie wiecznie <2.

Milego dnia Dziewczynki Wam zycze :*

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna93 wrote:
    Nie :) to specyficzne forum. Generalnie betę zaleca się po ivf i w przypadku problemow np plamień krwawien. Poza ovf większość kobiet nie wie co to beta :D

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Już jestem Kochane!!

No więc młody już dobija do 400g, zdrowy jak rydz, dr też stwierdził, żeby się szykować na giganta <3 niestety nie mam takich pięknych fotek jak dziewczyny z usg 4d, bo młody był tak głęboko schowany, że usg 4d okazało się totalną klapą :D mamy zdjęcie a'la Lord Vader, niby-profil i nieudaną próbę 4d. :D Ale ważne, że Michaś jest zdrowy!

Super chłopak!! Bardzo sie ciesze, ze wszystko w najlepszym porzadku i Michałek zdrowiutki, a wystarczy nieco uruchomić wyobraźnię i calkiem nieźle widać Michasia na pierwszym zdjęciu :)

Inna, kiedy nam zlecialo te 20 tyg?? Twój test i chwilami leniwa betę pamiętam jak swoje, jakby to było miesiąc temu.

Przedstawiam Adasia:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a7dbbb35798f.jpg

Adaś i ja życzymy wszystkim eciotkom przyjemnej soboty :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2017, 07:46

blue00, Czrna 81, Meśka, Lejka, kolka, Izape_91, Jedna_z_Wielu, Bocianiątko, KateHawke, Agniechaaaa, Flowwer, Yoselyn82, -Monika-, Madżka89, nowa na dzielni, Lunaris lubią tę wiadomość

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna84 wrote:
    Super chłopak!! Bardzo sie ciesze, ze wszystko w najlepszym porzadku i Michałek zdrowiutki, a wystarczy nieco uruchomić wyobraźnię i calkiem nieźle widać Michasia na pierwszym zdjęciu :)

Inna, kiedy nam zlecialo te 20 tyg?? Twój test i chwilami leniwa betę pamiętam jak swoje, jakby to było miesiąc temu.

Przedstawiam Adasia:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a7dbbb35798f.jpg

Adaś i ja życzymy wszystkim eciotkom przyjemnej soboty :*
    Jeeeeeny! Piękna fotka! :-D

Sarna84 lubi tę wiadomość

Czarna81
    22 cs.
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Staraczka Nika mimo Twojego braku humoru Twoje wpisy i tak za genialne ❤ ja bym odczekala z tym wymazem na Twoim miejscu.

Staraczka Nika ja też uwielbiam Twoje posty :) I tez bym poczekała z wymazem :)

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna93 wrote:

Nie trzeba, beta to skrzywienie użytkowniczek tego forum, lubimy albo lecieć na nią już kilka dni przed terminem @, albo powtarzać 5 razy po pierwszej pozytywnej :)
    Nie mniej po pozytywnym sikancu, milo jest ujrzeć wartość mocno dodatnia, a prawidłowy przyrost po 48h nastraja optymizmem i spokojem na pierwsze dni ciąży.

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • Martyna93 Koleżanka

Wysłany: 7 października 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    Nie :) to specyficzne forum. Generalnie betę zaleca się po ivf i w przypadku problemow np plamień krwawien. Poza ovf większość kobiet nie wie co to beta :D

Czyli jak wyszly dwie kreski to teraz po prostu isc sie zapisac do ginekologa? :D przepraszam za te pytania ale nie mam pojęcia co dalej :(

Martyna
  • Martyna93 Koleżanka

Wysłany: 7 października 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna84 wrote:
    Nie trzeba, beta to skrzywienie użytkowniczek tego forum, lubimy albo lecieć na nią już kilka dni przed terminem @, albo powtarzać 5 razy po pierwszej pozytywnej :)
    Nie mniej po pozytywnym sikancu, milo jest ujrzeć wartość mocno dodatnia, a prawidłowy przyrost po 48h nastraja optymizmem i spokojem na pierwsze dni ciąży.

Hahah, mam mętlik w głowie:D dobra dla spokoju pojde w poniedzialek :)

Martyna
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna93 wrote:
    Czyli jak wyszly dwie kreski to teraz po prostu isc sie zapisac do ginekologa? :D przepraszam za te pytania ale nie mam pojęcia co dalej :(

Tak, zapisując się do lekarza będziesz pytana o datę ostatniej @ i na tej podstawie zaproponują Ci odpowiedni termin wizyty.

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • Martyna93 Koleżanka

Wysłany: 7 października 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje slicznie ! :)
    To forum jest niesamowite i ciesze sie ze tu trafilam :)

Sarna84, Czrna 81, Bocianiątko, KateHawke lubią tę wiadomość

Martyna
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona1911 wrote:
    No i dupa blada w calych niemczech nie ma pregnylu.
    Jestem zalamana bo to 4 cykl z clo i pewnie znów sie nie uda

Pewnie Cię nie pociesze, ale też we wrześniu biegałam za Pregnylem bo w kolejnym cyklu mam miec podany i z tego co sie dowiedziałam w kilku aptekach to produkcja jest wstrzymana do końca tego roku. Ma ruszyć ponownie od stycznia :(
    Ja miałam ogromne szczęście i zdobyłam Pregnyl w aptece blisko mojej rodzinnej miejscowości, ale tego samego dnia objechalam całe miasto, dopiero mama pojechała u siebie pobiegać po aptekach i mi go odłożyli, ja podjechalam tylko z receptą.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • malka Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w sobotni poranek. Wczoraj już nie miałam siły pisac. Ale dzisiaj już wyspana z nowymi siłami jestem na forum :)

Inna, Sarna ale macie słodkie fotki!

Panan skoro jeden pękł a drugi się szykuje to na pewno się uda IUI :)

Ja się zabieram dzisiaj za generalne porządki, bo mam taki syf w domu że poprostu wstyd.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zgłupiałam... O co k**wa może chodzić? 9 dni po okresie dostałam plamienia i coś mnie tknęło, żeby zrobić test. Nie kumam, przecież to niemożliwe. Kreska na żywo wyraźniejsza. https://zapodaj.net/78c37822470ef.jpg.html

Meśka lubi tę wiadomość

‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ