Kiedy sierpień przychodzi, każda po owu w ciążę zachodzi 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się z Wami w ten upalny poranek
Owy dzisiaj przesunęło mi owulscje. 15 ma 17 dc także zrównało się z moim komputerkiem.
Niby fajnie że potwierdzają 2xrzecxy ten sam dzień, ale to znów 2 dni dłużej oczekiwania na test 😂
W takim razie będę mogła testować najszybciej dopiero w weekend 🙄 -
Frelciaa wrote:Ciekawe jak to w komputerowym robią. Ja jeszcze zawsze brałam głupiego jasia do założenia głupiej plomby.
Frelciaa lubi tę wiadomość
Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm) -
Witajcie kochane! Która teraz wysikuje II?
Powiem Wam w sekrecie że jeszcze jednej staraczce się udało i będzie rodziła w kwietniu pewnie za chwilę się ujawni
Kurde jak się cieszę, że z miesiąca na miesiąc jest tu nas starających się coraz mniej ze starej gwardii głęboko wierzę że do końca tego roku każda zaciąży i będziemy kibicowały już tylko samym nowym nickom
Udanej niedzieli ! :*Lilou, moni05, Sasanka55., *Agape*, Księgowa, Annie1981, Okularnica_:), Kaśik, Magdalena29, Magddullina2, agge, ef36 lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Frelciaa wrote:Tak. Mam dentofobie. 8 lat między 12 rż a 20 nie byłam u dentysty potem jak poszłam to na szczęście tylko jedna dziura była ale mojej mamie się po ciąży popsuły zęby i chciałam iść chociaż na czyszczenie i zobaczyć co tam. Ciekawi mnie czy głupi Jaś jest dozwolony
A gaz? U nas robią w Gdyni , będę miała tak ósemkę chirurgicznie na gazie. Dają to nawet małym dzieciomLipiec 2020 cb, luty 2021 cb
Mama trójki dzieci z ogonami🐶
Zoi ❤️ 36+5, 1900g -
Misiaa wrote:Witajcie kochane! Która teraz wysikuje II?
Powiem Wam w sekrecie że jeszcze jednej staraczce się udało i będzie rodziła w kwietniu pewnie za chwilę się ujawni
Kurde jak się cieszę, że z miesiąca na miesiąc jest tu nas starających się coraz mniej ze starej gwardii głęboko wierzę że do końca tego roku każda zaciąży i będziemy kibicowały już tylko samym nowym nickom
Udanej niedzieli ! :*
Czekam z niecierpliwością!
Sasanka55. lubi tę wiadomość
PCOS❌
Starania od 11.2019
🏳 - 2022 - IVF.
START IVF - luty 2022; priming estrofenowy.
2 ❄❄
24.03.22 - transfer ❄ 💔😥
27.05.22 - transfer ❄ 💔😥
Naturalne cudy:
26.08.2022 - 11tc poronienie zatrzymane 8+5. 💔
10.01.2023 - 9tc poronienie zatrzymane 6+3 💔
06/07.2024 - stymulacja gonadotropinami.
9 dpo - II
5.08 - 6+2 mamy 4 mm kropeczka i -> 21.08 - 2 cm człowieczka. -> krwawienie -> szpital, krwiak. -> 26.08 - 9+2 2,5 cm malucha. -> 07.09 11+0 4,2 cm -> 20.09 - 12+6 7cm najprawdopodobniej dziewczynki 🩷 -> 10.10 - 15+5 132 g kruszynki 🩷 -> 31.10 - 18+5 259g... chłopaka 😆💙 -> 15.11 20+6 404g zdrowego synka 🩵🥹
Leki: euthyrox N50, Clexane 0,4, Acard 150, Encorton 15 mg - do 13 tc, Glucophage 1500 XR, Prenatal Duo
Zostań z Nami 🙏🙏🙏
-
MonikA_89! wrote:Hmm a może relanium? Tylko też nie mam 100% pewności czy można w ciąży, ale czytałam, że czasem dziewczyny biorą do transferu, żeby nie było skurczy macicy.
Jak tak bardzo boisz się dentysty, to może poszukaj takiego, który jest polecany również dla dzieci, bo one też często się boją. Wydaję mi się, że odpowiednie podejście do pacjenta z fobią jest tu dość istotne. Jeśli lęk jest taki duży, to może jednak nie warto się narażać na niego będąc w ciąży.
Ja się kiedyś bardzo bałam dentysty, ale to dlatego, że w podstawówce dentystka nas brała na kontrolę na lekcji i jak był ząb mocno uszkodzony (miałam np taki ułamany), to wyrywała bez znieczulenia (!) takim dłutkiem 😱 To były mleczne zęby, zwykle trzonowe, ale ból w odczuciu dziecka był ogromny. Babsztyl tak mi uszkodził psychikę, że długo omijałam dentystów szerokim łukiem. Nawet do ortodonty mnie rodzice siłą musieli zaciągnąć bo na sam widok fotela dentystycznego miałam ochotę uciekać! Po kilku-kilkunastu latach trafiłam na rewelacyjną młodziutką dentystkę na praktykach i wyleczyłam u niej wszystkie zęby. Teraz już mi jest obojętnie do kogo idę. Znieczulenie biorę dopiero wtedy, kiedy naprawdę bardzo boli, drobne plomby zwykle bez niego. Także po części wiem co czujesz, bo sama to przechodziłam i udało mi się z tym poradzić. Może Tobie też się uda jak trafisz na dobrą dentystkę ✊😘
Niestety ale relanium źle wpływa na rozwój płodu według mojego lekarza i nie odważyłabym się. Chociaż jakbym odpłynęła to byłoby dla mnie najzdrowsze 😅 Moja koleżanka poleciła mi dentystę który leczył żeby jej córeczki 4 letniej w narkozie także będę się kontaktować pewnie gdzieś w połowie 2 trymestru. Dzięki :*👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii - dieta bg
- 5 transfer poronienie w 8tc.
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
16.06- 6 transfer blaski 4BB
22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
25.07.20- 2 cm Kluseczka tętno 167/min
18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
Litania do św Józefa 🙏🏻 -
Muszka05 wrote:A gaz? U nas robią w Gdyni , będę miała tak ósemkę chirurgicznie na gazie. Dają to nawet małym dzieciom
Na gazie to ja robię czyszczenie zębów a na gazie i znieczuleniu borowanie👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii - dieta bg
- 5 transfer poronienie w 8tc.
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
16.06- 6 transfer blaski 4BB
22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
25.07.20- 2 cm Kluseczka tętno 167/min
18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
Litania do św Józefa 🙏🏻 -
Witam w sierpniu! Wiem, że już połowa, ale dopiero udało mi się nadrobić 😱 I jeszcze Misiaa wyskakuje z taką cudowna zagadka 😯!!!
Anie, Kazia gratuluję 🥰 tak się cieszę z Waszych kreseczek!
Sasanko nosz ku.... Nie wyobrażam sobie jak to możliwe, że takie kreski nie są prawdziwe 😣 tak mi przykro, ale jesteś moją idolką za nastawienie i wierzę, że to były ostatnie oszusty w życiu! Bo we wrześniu zachodzisz w ciążę i rodzisz w pięknym maju 😘😘😘😘
Szonka, Młodamezatka! Mam nadzieję, że wietrzenie głowy da Wam ulgę i miło zaskoczy ✊
Przepraszam, że nie odniosę się do wszystkich ❤️
Byliśmy na wczasach i te dwa tygodnie minęły tak szybko, że aż sama się dziwię 😁Po prenatalnych w końcu przestałam odliczać dni ciąży i zeczywiscie leci szybciej 😉
Życzę Wam miłego dnia 😘 i nie mogę się doczekać wieści od starać ki której się udało ✊🤗Sasanka55., Annie1981, Magddullina2 lubią tę wiadomość
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"
3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
03.05.2022r 💔 10t.c.
2 miesiące odpoczynku i :
04.02.2023 - || naturalny cud
11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
36+1 3060g małego gigantka🥹
37+0 3300g
39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵 -
Hej kobitki. U mnie dzis 8dpo, zaczynam powoli testowac. Obkupilam sie w allegraki, to mi nie bedzie szkoda 😂 Dzis oczywiscie biel. Milej niedzielki Wam zycze :-*
-
Ja też Was przepraszam, jestem na bieżąco, ale nie mam totalnie weny żeby skrobnac cokolwiek. Na fejsie więcej, jak wiecie.
Próbowałam przez trzy miesiące walczyć z IO i hiperinsulinemią samą dietą. Tak ustaliłam z diabetolog, ale czułam się coraz gorzej. Naprawdę restrykcyjnie pochodziłam do tego i zalamalam się kiedy do badań dorzuciłam samą glukozę i insulinę i mój wskaźnik homa urósł prawie dwukrotnie...
Okazało się że wpadłam też w hipoglikemię reaktywną, omdlenia, krew z nosa to wypadkowa cukrów spadających do 50, 40 parę...
Niestety, dostałam metę.
Na początek mam avaminę SR na noc i rano po 500mg. Z czasem pewnie będziemy zwiększać.
Brał ktoś avaminę? Serio jest aż tak źle jak piszą? Metę brałam, ale inny lek, nie było źle, brałam krótko i zwykłą, nie o przedłużonym działaniu. Tutaj są inne substancje pomocnicze ponoć.
Miał być lepiej dostępny niż inne, ale tak samo miałam problem żeby go zdobyć... Ale mam. Na wieczór wezmę pierwsza, nie ukrywam, że się cykam rewelacji zoladkowych, bo sama z Remciem jestem. Meh.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualnymoni05 wrote:Ja też Was przepraszam, jestem na bieżąco, ale nie mam totalnie weny żeby skrobnac cokolwiek. Na fejsie więcej, jak wiecie.
Próbowałam przez trzy miesiące walczyć z IO i hiperinsulinemią samą dietą. Tak ustaliłam z diabetolog, ale czułam się coraz gorzej. Naprawdę restrykcyjnie pochodziłam do tego i zalamalam się kiedy do badań dorzuciłam samą glukozę i insulinę i mój wskaźnik homa urósł prawie dwukrotnie...
Okazało się że wpadłam też w hipoglikemię reaktywną, omdlenia, krew z nosa to wypadkowa cukrów spadających do 50, 40 parę...
Niestety, dostałam metę.
Na początek mam avaminę SR na noc i rano po 500mg. Z czasem pewnie będziemy zwiększać.
Brał ktoś avaminę? Serio jest aż tak źle jak piszą? Metę brałam, ale inny lek, nie było źle, brałam krótko i zwykłą, nie o przedłużonym działaniu. Tutaj są inne substancje pomocnicze ponoć.
Miał być lepiej dostępny niż inne, ale tak samo miałam problem żeby go zdobyć... Ale mam. Na wieczór wezmę pierwsza, nie ukrywam, że się cykam rewelacji zoladkowych, bo sama z Remciem jestem. Meh.
Ja biorę z miesiac już, bo nie było Sioforu w aptece, to mi dali jako zamiennik. Nie mam rewolucji żołądkowych, ogólnie nie widzę różnicy w samopoczuciu w porównaniu do Sioforu. Tylko że ja biorę 2 x 850, ale zwykle.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2020, 12:55
moni05 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, dziś 13 DC, a ja chyba po ovu, o ile w ogóle była 😲.
Test z dzisiaj jest jaśniejszy niż wczorajszy.
Tamte tak wyglądały:
Więc chyba ovu była jednak 11. Dobrze, że coś mnie pokusiło i sprawdziłam testami, no zwykle dopiero 12 zaczęłam sprawdzać. Rzutem na taśmę ❤️ było, bo mąż ma nocki, ale na szczęście młoda poszła na godzinna drzemkę 🙈. Zobaczymy jutro na usg, ale ten cykl może być krótki, choć liczę że będzie trwał 9 mcy 🤣moni05, GrubAsia, Sielankaaa, Magddullina2 lubią tę wiadomość
-
Hej Staraczki!
W tym miesiącu postanowiłam mierzyć temperaturę i jakie moje zdziwienie, że owulacje wychodzi wcześniej niz ta prognozowana 🙄 teraz wiem, że musimy regularnie współżyć aby coz z tego bylo. Pokusiłam się też o testy owulacyjne, zrobiłam dziś trzeci i najbledszy z tych 3 dni. Czy to znaczy że jutro już nie ma sensu go robić i owu faktycznie była prędzej?
Myślicie wg mojego wykresu ze jest jakaś szansa na zajście w tym miesiącu?Starania od 03.2020
09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.
ONA
Hormony OK
Wymazy OK
ON
Mofrologia 3%
HBA 21%
fDNA 11%
-
Szyszka90 wrote:Hej Staraczki!
W tym miesiącu postanowiłam mierzyć temperaturę i jakie moje zdziwienie, że owulacje wychodzi wcześniej niz ta prognozowana 🙄 teraz wiem, że musimy regularnie współżyć aby coz z tego bylo. Pokusiłam się też o testy owulacyjne, zrobiłam dziś trzeci i najbledszy z tych 3 dni. Czy to znaczy że jutro już nie ma sensu go robić i owu faktycznie była prędzej?
Myślicie wg mojego wykresu ze jest jakaś szansa na zajście w tym miesiącu?
Ja widzę po wykresie że owu była 13-14dc. Jeśli test coraz jaśniejszy to już nie masz po co sprawdzać dalej. Nadzieja zawsze jest, powodzenia!Szyszka90 lubi tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny za informację odnoście leczenia zębów. Rzeczywiście widzę, że w Poslce nie trzeba być ubezpieczonym, ale trzeba mieszkać na terytorium RP. Ja co prawda jestem zameldowana, ale nie mieszkam, więc trochę boje się takiego naciągania. Poza tym to dla mnie zbyt duża wyprawa, żeby tak daleko lecieć. Wolę jechać tutaj 200 km, choć wydam kilka razy więcej. Jeszcze ten temat mam rozgrzebany, będę dzwonić się pytać czy zdobią to w ciąży i za jaką kwotę i potem podejmę decyzję.
Noelle. Słyszałam, że najlepiej robić zęby w II trymestrze, że w I to zagraża poronieniem i zaczęłam się zastanawiać czy może nie poczekać. Znalazłam jednak artykuł, który mówi, że jak jest ropień czy kanał do leczenia, to trzeba od razu. Czy też tak uważasz?
Frelcia. Ja miałam takie same problemy z zębami i strach jak Ty. Jakieś 10 lat temu miałam robione wszystkie pod narkozą. Potem jakoś ten strach przeżywycieżyłam i chodzę normalnie, ale to dla mnie ogromny stres. Dlatego też trochę boję się leczenia w ciąży i zawsze chciałam tego uniknąć, ale przez pseudo-pandemie niestety mi to skutecznie utrudnili.
Makino. To, że test był pozytywny 11dc nie znaczy, że tego samego dnia była owu. Od pierwszego pozytywu liczymy 9-36h i w tym czasie powinna wystąpić owu. Dobrze jeszcze inne symptomy sprawdzać, żeby w przybliżeniu znać ten dzień.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Joasiaxjot wrote:Czekamy do 18:00 I będzie wynik bety ✊✊✊💚
Naganna, szarlota, Madżi jak u was?🙂
Milka, a u ciebie jak sytuacja? Jeszcze jesteście nad jeziorkiem?🙂
Noelle, a u ciebie @ się rozkręciła? Bo u mnie stanęło myślałam, że aktywny weekend i gorąc ją przyspieszą, a tu oprócz mikro plamienia nic 😑 liczyłam na weekend z @, żeby mieć spokój w pracy i lipa 😑
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2020, 18:37
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Makino wrote:Dziewczyny, dziś 13 DC, a ja chyba po ovu, o ile w ogóle była 😲.
Test z dzisiaj jest jaśniejszy niż wczorajszy.
Tamte tak wyglądały:
Więc chyba ovu była jednak 11. Dobrze, że coś mnie pokusiło i sprawdziłam testami, no zwykle dopiero 12 zaczęłam sprawdzać. Rzutem na taśmę ❤️ było, bo mąż ma nocki, ale na szczęście młoda poszła na godzinna drzemkę 🙈. Zobaczymy jutro na usg, ale ten cykl może być krótki, choć liczę że będzie trwał 9 mcy 🤣
Miałam podobna sytuacje pewnego cyklu pokusilam się i zrobiłam test szybciej niż zawsze i właśnie były pozytywne, a te późniejsze blade. Może to jednorazowe a może właśnie często przegapiłam owulacje.
Kolejny test już masz negatywny 2 środkowe powyżej są pozytywne
Jak to ciężko trafić w ta owulacje 😅 -
Annie, jeśli Cię te zęby nie bolą to raczej bym się wstrzymała - możesz to sobie skonsultować jeszcze ze stomatologiem czy to coś mega pilnego (jeśli miałaś robione zdjęcie to powie Ci jaki jest stan dziąseł przy korzeniach a to w sumie najważniejsze). Z ropniem to jest tak, że od niego może się zrobić sepsa, zakażenie krwi no a to jest stan zagrożenia dla mamy i dzidziusia stąd ten pośpiech. Ale jeśli Cię nie boli to bym nie panikowała i poczekała do drugiego trymestru. ☺️
Simons_cat, niby się ta @ rozkręciła ale jak na mnie to jest mega lajtowa. Od środy jak sprawdzałam ułożenie szyjki to widziałam, że wewnątrz podkrwawiam ale wkładka była suchutka i taki stan rzeczy utrzymywał się do piątku. 🤦🏻♀️ . W piątek na USG endometrium 16 mm i brak krwawienia no a wieczorem pojawiło się już lekkie plamienie. 🤷🏻♀️ . Taka mega nietypowa ta @ bo dużo przed terminem (nigdy nie miałam cyklu krótszego niż 29 dni a tu 26 i @) no i dzisiaj mam już w sumie spokój bo tylko leciutko plamie i to jakoś tak na pomarańczowawo..... bądź tu mądry i pisz wiersze. 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2020, 19:42
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️