Kiedy sierpień przychodzi, każda po owu w ciążę zachodzi 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny czy jesteście w stanie mi podpowiedzieć, to 2 cykl w którym przed miesiączka plamie ..
Oczywiście wpisałam w google i przeczytałam o niewydolności ciągła zoltego przez niski wynik progesteronu..
Nie wiem czy już się sama nie nakręcam, ale warto go zbadać chwile przed miesiączka ? Mam ochotę isc jutro na badanie bo siedzi mi to w głowie ... -
U mnie 14dpo, wczoraj test bielszy niz biel, wiec duphastonu juz nie wzielam. okresu jeszcze nie mam ale pewnie jutro przyjdzie bo juz wczoraj brazowy sluz sie pojawil.
Masakra, sil brak. 2 lata i 6 miesiecy wlasnie mija
Starania od - luty 2018
czerwiec 2019 -9t [*]
luty 2020 - 4t [*]
kwiecien 2021 - 16t [*]
IVF-
16.11.2021 transfer 4aa, hcg<5
zamrozone: 4aa,4aa,4aa,4ab+3ab
grudzien 2021 - naturals i II kreski
1.07.2022 - 30tc - Eliza
luty (6+1 - bicie serduszka) marzec 2023 zarodek zniknal - 9t [*]
czerwiec 2023 - II kreski -
Naganna wrote:U mnie 14dpo, wczoraj test bielszy niz biel, wiec duphastonu juz nie wzielam. okresu jeszcze nie mam ale pewnie jutro przyjdzie bo juz wczoraj brazowy sluz sie pojawil.
Masakra, sil brak. 2 lata i 6 miesiecy wlasnie mija
Poddać się nie możemy, Jeszcze przyjdzie nasza kolej 🥰Noelle, Sasanka55. lubią tę wiadomość
-
Sielankaaa wrote:dziewczyny czy jesteście w stanie mi podpowiedzieć, to 2 cykl w którym przed miesiączka plamie ..
Oczywiście wpisałam w google i przeczytałam o niewydolności ciągła zoltego przez niski wynik progesteronu..
Nie wiem czy już się sama nie nakręcam, ale warto go zbadać chwile przed miesiączka ? Mam ochotę isc jutro na badanie bo siedzi mi to w głowie ...Sielankaaa lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Noelle wrote:Annie, jeśli Cię te zęby nie bolą to raczej bym się wstrzymała - możesz to sobie skonsultować jeszcze ze stomatologiem czy to coś mega pilnego (jeśli miałaś robione zdjęcie to powie Ci jaki jest stan dziąseł przy korzeniach a to w sumie najważniejsze). Z ropniem to jest tak, że od niego może się zrobić sepsa, zakażenie krwi no a to jest stan zagrożenia dla mamy i dzidziusia stąd ten pośpiech. Ale jeśli Cię nie boli to bym nie panikowała i poczekała do drugiego trymestru.
Nie boli mnie, ale też boję się czekać do drugiego trymestru, że coś z maluszkiem się stanie. Czy jest jakieś ryzyko leczenia zębów w pierwszym trymestrze?
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Annie, no generalnie jest większe ryzyko poronienia - raz, że przez stres i ewentualny ból a dwa, że niektóre znieczulenia mogą powodować niedokrwienie macicy. Pytanie jak reagujesz na wizyty u stomatologa. Generalnie w pierwszym trymestrze kanałowe zaleca się tylko w pilnych przypadkach ale to dlatego żeby nie rozwinął się stan zapalny - jeśli nie boli to najprawdopodobniej nic dramatycznego się tam u Ciebie nie dzieje. Jak będziesz szukać gabinetu to takiego gdzie mają mikroskop (wtedy będą w stanie opracować kanały bez zdjęcia). 😉Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️
-
Simons_cat wrote:Jak beta?🙂
Naganna, szarlota, Madżi jak u was?🙂
Milka, a u ciebie jak sytuacja? Jeszcze jesteście nad jeziorkiem?🙂
Noelle, a u ciebie @ się rozkręciła? Bo u mnie stanęło myślałam, że aktywny weekend i gorąc ją przyspieszą, a tu oprócz mikro plamienia nic 😑 liczyłam na weekend z @, żeby mieć spokój w pracy i lipa 😑
Dziś wróciliśmy 🙁 Za szybko ten czas leci...
Nie testowałam, bo wiadomo jak to na urlopie. Dziś pobolewa mnie brzuch więc @ pewnie za rogiem. Sądzę, że cen cykl (już trzeci z rzędu) zakończył się torbielą, bo czuję charakterystyczny ból jajnika. Ręce opadają 🙁 Liczę, że @ przyjdzie jutro, to w środę poszłabym na usg i może w końcu zaczęłabym stymulację.
Wyjazd niestety kręcił się wokół infekcji intymnej. Złapało mnie porządnie. Ratowałam się czym mogłam ale bezskutecznie. Napisałam w końcu do lekarza i poratował mnie receptą.
Jakby tego było mało, pobolewa mnie ząb.
Tyle u mnie... Nadal stoję w miejscu. Na dniach pewnie dam znać, że @ przyszła.Pierwsza procedura IVF Salve Medica
02.07.2021 - start stymulacji:
12.07.2021 - punkcja, hiperstymulacja
Uzyskaliśmy 4 ❄️ 2x4AA, 2x4BB
03.08, 24.08, 14.09.2021 - szczepienia limfocytami
06.10.2021 - allo mlr 58,9%
🍍 transfer 20.12 2021, blastka 4AA - ciąża poroniona 😢
17.01.2022 - doszczepienie w APC
07.04.2022 - histero- stan zapalny
🍍 transfer 16.05.2022, blastka 4AA - nieudany 😢
01.06.2022 - allo mlr 46,8%
🍍 transfer 18.06.2022, blastka 4BB - nieudany 😢
🍍 transfer 07.12.2022, blastka 4BB - nieudany 😢
Druga procedura IVF
01.2022 💔 8 tc 😢
04.2021 💔 💔 5 tc, 8 tc 😢
09.2020 💔 9 tc 😢
01.2018 rozpoczęcie starań
Mutacja genu anxa 5 haplotyp M2, Kir bx - brak 5 implantacyjnych, cytokiny: wysokie il2, niskie il10 (odrzucanie zarodka), komórki NK 22%, nk maciczne wielokrotnie przekroczone normy, mutacja PAI-1, mthfr a1298c, wysoka homocysteina, PCOS - brak owulacji, zespół LUF, zapalenie endometrium, problemy ze wzrostem endometrium. -
Noelle wrote:Annie, no generalnie jest większe ryzyko poronienia - raz, że przez stres i ewentualny ból a dwa, że niektóre znieczulenia mogą powodować niedokrwienie macicy. Pytanie jak reagujesz na wizyty u stomatologa. Generalnie w pierwszym trymestrze kanałowe zaleca się tylko w pilnych przypadkach ale to dlatego żeby nie rozwinął się stan zapalny - jeśli nie boli to najprawdopodobniej nic dramatycznego się tam u Ciebie nie dzieje. Jak będziesz szukać gabinetu to takiego gdzie mają mikroskop (wtedy będą w stanie opracować kanały bez zdjęcia). 😉
Przepraszam, że Cię tak męczę ale proszę odpowiedz mi jeszcze na ostatnie pytanie. Jakie jest ryzyko, jeśli zostawię tą ropę w I trymestrze i ewentualnie w II, jeżeli zamkną klinki? Czy to tylko ta sepsa? Na jakimś innym wątku czytałam o odejściu wód płodowych przez zęba 🙈
Annie, jeśli ząb nie boli to nie obstawiałabym, że zbiera Ci się tam ropa. 😉 . Ząb przeznaczony do kanałowego leczenia wytrzymuje czasami naprawde długo nie dając przy tym kompletnie żadnych objawów (zęby zakwalifikowane do kanałowego to te z głęboką próchnicą, nie zawsze z ropą lub stanem zapalnym). Jeśli zacznie Ci tam cokolwiek ropieć to raz, że zaczniesz czuć ból a dwa, że od razu zorientujesz się po zapachu. 😜 . Pewnie zdarzają się i takie skrajne przypadki jak ten z odejściem wód ale myślę, że są one rzadkością. Wiadomo, że jeśli ciąża jest zagrożona a do tego przypałęta się ropa albo stan zapalny to mogą się wydarzyć różne rzeczy. Powiem tak - w drugim trymestrze usuwaliśmy nawet ósemki w znieczuleniu, mamy i dzidziusie miały się dobrze. ☺️ . Więc nawet jeżeli coś by Cie zaniepokoiło to zawsze możesz szybciutko pojechać na pogotowie stomatologiczne i tam się Tobą zajmą - odbarczą ropę, wyciszą stan zapalny, a jeśli będzie trzeba to i zabezpieczą zęba tak żeby było bezpiecznie. 😉
Za nic mnie nie przepraszaj - wszystkie jesteśmy tutaj po to żeby sobie pomóc. ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2020, 22:58
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Noelle wrote:Annie, jeśli ząb nie boli to nie obstawiałabym, że zbiera Ci się tam ropa. 😉 . Ząb przeznaczony do kanałowego leczenia wytrzymuje czasami naprawde długo nie dając przy tym kompletnie żadnych objawów (zęby zakwalifikowane do kanałowego to te z głęboką próchnicą, nie zawsze z ropą lub stanem zapalnym). Jeśli zacznie Ci tam cokolwiek ropieć to raz, że zaczniesz czuć ból a dwa, że od razu zorientujesz się po zapachu. 😜 . Pewnie zdarzają się i takie skrajne przypadki jak ten z odejściem wód ale myślę, że są one rzadkością. Wiadomo, że jeśli ciąża jest zagrożona a do tego przypałęta się ropa albo stan zapalny to mogą się wydarzyć różne rzeczy. Powiem tak - w drugim trymestrze usuwaliśmy nawet ósemki w znieczuleniu, mamy i dzidziusie miały się dobrze. ☺️
Za nic mnie nie przepraszaj - wszystkie jesteśmy tutaj po to żeby sobie pomóc. ☺️
W związku z tym boję się to tak zostawić 🙁
Kurczę, dziewczyny, zglupialam.
Według monitoringow zawsze miałam owu między 11-12dc.
Dzisiaj po wprowadzeniu temperatury, ovu wyznaczył, ze mialam ja 8dc. Chyba zaprzepascilam ten cykl 😭
Spojrzcie same na wykres.Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wrote:Kurczę, dziewczyny, zglupialam.
Według monitoringow zawsze miałam owu między 11-12dc.
Dzisiaj po wprowadzeniu temperatury, ovu wyznaczył, ze mialam ja 8dc. Chyba zaprzepascilam ten cykl 😭
Spojrzcie same na wykres.Magdalena29 lubi tę wiadomość
Annie1981 wrote:Jeśli temperatura jeszcze podskoczy, to OF może przesunąć owulację, więc może jeszcze nie wszystko stracone. Tym bardziej, że testy owu negatywne, ale to Ty najlepiej znasz swój organizm i objawy towarzyszące owulacji.
Dziekuje Aniu za wsparcie, mam taką nadzieję, że jeszcze się okaże, że to tylko "komputer" i się myli.Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Annie, ta gula jest przykryta dziąsłem? 🤔 . Nikt Ci tego nie odbarczył? 🤦🏻♀️ . Nooo jak zbiera się ropa to rozmowa jest inna - bo też zrobiłabym to jak najszybciej. Raczej kwestia czasu aż zacznie boleć. ☹️ . Może u Was teraz panują inne zasady ale jestem zdziwiona, że nikt Cię nie przyjął żeby to zabezpieczyć. 😪Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️
-
Pozdrawiam, właśnie wracamy z nocnej opieki zdrowotnej. Pojechałam z moimi bólami brzucha, bo jak zaczęło boleć przed 21 to nie chciało przestać i jeszcze wymiotowałam w dodatku 😔 dostałam zastrzyk w dupsko i stertę leków, i mam zrobić gastroskopię z kolonoskopią mix za jednym razem. Ten zastrzyk strasznie długo się rozkręca, bo cały czas boli... 😔 A miałam go zrobionego jakieś 40 min temu... Głodna jestem strasznie, a muszę jeszcze zrobić mocz, morfo i crp, żeby mieć na świeżo... Ale to jak się chociaż trochę prześpię, bo oka nie zmrużyłam 😔Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Ten cykl jest jakiś beznadziejny. Już od dawna nie dokuczały mi żadne dziwne rzeczy po owulacji. Teraz od soboty mnie tak bolą sutki, że chłopa muszę kijem odganiać na początku były po prostu wrażliwe więc domyśliłam się, że jest po dniach płodnych no ale dawno mnie aż tak nie bolały. W internecie oczywiście przeczytałam, że menopauza albo rak obawiam się, że coś mi się z hormonami popieprzyło znowuMadziandzia
Starania o pierwszą dzidzię od 10.2018
Hashimoto, IO, jajowody drożne, owulacje są
Mąż - żpn II stopień, morfologia 0%, DFI 13,12 , HDS 26,24 , MAR prawidłowy, HBA 82,5%
22.10.2020 II, beta 197
24.10.2020 beta 550
06.11.2020 mamy 3 mm i ❤
17.12.2020 6,2 cm człowieka 😍
11.02.2021 340 g zdrowej dziewuszki 💗
23.04.2021 1709 g szczęścia 🥰
02.06.2021 3100 g wiercipięty 😍
22.06.2021 3450 g uparciucha 💪🏻
27.06.2021 jednak 3600 g 😅
05.07.2021 18:35 Łucja ❤ 56 cm, 3160g, 10/10 🥰
-
Magdalena29 wrote:Ten cykl jest jakiś beznadziejny. Już od dawna nie dokuczały mi żadne dziwne rzeczy po owulacji. Teraz od soboty mnie tak bolą sutki, że chłopa muszę kijem odganiać na początku były po prostu wrażliwe więc domyśliłam się, że jest po dniach płodnych no ale dawno mnie aż tak nie bolały. W internecie oczywiście przeczytałam, że menopauza albo rak obawiam się, że coś mi się z hormonami popieprzyło znowu
Mnie też od rana szczypia, ale mnie w ogóle męczy ból brzucha od kilku dni, jak tam ms być do @ to ja wysiadam.... -
Red555 to w takim razie jakieś ultra wczesne, ale wątpię żeby to było to mamy bardzo niewielką szansę na ciążę jeśli nie żadną póki u eMka się nie poprawi. Ja od soboty mam ostre biegunki i nie wiem jak dam radę dziś w pracy. Jeszcze szefowa przyjdzie bo sobie ludzi akurat u mnie poumawiała. Zawsze jak jest to czuję się jakby Małgosia Rozenek wpadła zrobić mi test czy dostanę diadem perfekcyjnej pani domu, a ja niestety jestem raczej z tych ch*jowych. Pomijam fakt, że przypierdzieli się o wszystko i uważa, że będę latać pod sufit bo mi płaci troszkę więcej niż średnia krajowa a jej największym bólem w pandemii był fakt, że nie można było iść do restauracji. Ja i reszta pracowników zastanawialiśmy się w tym czasie czy stać nas na zakupy w biedrze.
Wylałam jaduMadziandzia
Starania o pierwszą dzidzię od 10.2018
Hashimoto, IO, jajowody drożne, owulacje są
Mąż - żpn II stopień, morfologia 0%, DFI 13,12 , HDS 26,24 , MAR prawidłowy, HBA 82,5%
22.10.2020 II, beta 197
24.10.2020 beta 550
06.11.2020 mamy 3 mm i ❤
17.12.2020 6,2 cm człowieka 😍
11.02.2021 340 g zdrowej dziewuszki 💗
23.04.2021 1709 g szczęścia 🥰
02.06.2021 3100 g wiercipięty 😍
22.06.2021 3450 g uparciucha 💪🏻
27.06.2021 jednak 3600 g 😅
05.07.2021 18:35 Łucja ❤ 56 cm, 3160g, 10/10 🥰